Home » , » Η κοινή ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ και του Κόμματος "Χαντάς"

Η κοινή ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ και του Κόμματος "Χαντάς"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 | 7:34 μ.μ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ (KKI) και το Δημοκρατικό Μέτωπο για Ειρήνη και Ισότητα (Χαντάς) εκφράζουν την  οργή και την αγωνία τους για την βάρβαρη, εγκληματική και απάνθρωπη επίθεση που διεξάγεται από το Ισραήλ ενάντια στον λαό της Γάζας.

Με την επιστολή αυτή εκφράζουμε την βαθύτατη συμπάθεια και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Γάζας που δολοφονείται και τραυματίζεται από μια κτηνώδη κυβέρνηση της οποίας η πρόθεση είναι να συνεχίσει την κατοχή και τον εποικισμό των κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών και να συνεχίσει την πολιορκία της Γάζας.

Το ΚΚΙ και το Χαντάς υποστηρίζουν τη νόμιμη αξίωση των Παλαιστινίων για την εγκαθιδρύση ένος ανεξάρτητου κράτους δίπλα στο κράτος του Ισραήλ του οποίου η πρωτεύουσα είναι η ανατολική Ιερουσαλήμ, με τα σύνορα της 4ης Ιουνίου  του 1967.

Από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στην Γάζα το ΚΚΙ και το Χαντάς έχουν οργανώσει και ηγηθεί σειράς δράσεων (συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων) ενάντια στην επίθεση, καλώντας σε άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και στο να μείνουν εκτός της αιματηρής σύγκρουσης όλοι οι πολίτες, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί.

Σε όλες τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μας, φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες μας επιτέθηκαν σε φραστικό και σωματικό επίπεδο ενώ η Ισραηλινή αστυνομία παρέμεινε άπραγη.

Αυτές οι βίαιες επιθέσεις ουσιαστικά προωθούνται από την νεοφασιστική Ισραηλινή κυβέρνηση που διαρκώς τις υποκινεί ενάντια σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του Ισραήλ, ιδιαίτερα ενάντια στο ΚΚΙ και στο Χαντάς και ακόμα περισσότερο ενάντια στον Αραβο-Παλαιστινιακό πληθυσμό που κατοικεί νόμιμα εντός της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ.

Το Σάββατο, (19 Ιουλίου)  εκατοντάδες από εμάς – μαζί, Εβραίοι και ‘Άραβες Παλαιστίνιοι -- διαδηλώσαμε στην πόλη της Χάιφα ενάντια στην Ισραηλινή επιθετικότητα. Μας χτύπησε και μας καταδίωξε συμμορία Εβραίων-Νεοναζί. Κάποιοι από εμάς τραυματισθήκαμε  από πέτρες και μπουκάλια που εκτοξεύθηκαν εναντίον μας. Η αστυνομία συνέλαβε δεκατρία από τα μέλη μας, ενώ κανείς τους δεν είναι είχε εμπλακεί σε οποιαδήποτε πράξης βίας.

Σύντροφοι, θα συνεχίσουμε! Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στον εκφοβισμό και στην βία.

Γάζα, εμείς στο ΚΚΙ και στο Χαντάς, Εβραίοι και Άραβες μαζί, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού.

Οι Εβραίοι και Άραβες δεν είναι εχθροί είναι σύντροφοι- αδέλφια και αδελφές.

Ελεύθερη Γάζα!

Να σταματήσει η κατοχή!

Ζήτω η ανεξάρτητη Παλαιστίνη!


24-07-2014

ΠΗΓΗ - Μέσω Σύλλογος Μαρξιστικής σκέψης "Γ. Κορδάτος"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 1:59 π.μ.

"Μας χτύπησε και μας καταδίωξε συμμορία Εβραίων-Νεοναζί."

Τι τραγικη ειρωνια....υπαρχουν και"εβραιοι νεοναζι" .....καληνυχτα ανθρωποτητα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger