Home » , » Καθολική η συμμετοχή στην απεργία της ΔΕΗ

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία της ΔΕΗ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 | 3:32 π.μ.

Απ’ τις καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές που έχουμε παρακολουθήσει ήταν αυτή που μεταδόθηκε μέχρι σήμερα τα ξημερώματα –είχε διάρκεια πάνω από 4 ώρες- με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και τον Χρήστο Αβραμίδη από την ελεύθερη ΕΤ3 και είχε θέμα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Με «ζωντανές» συνδέσεις με τις μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ στις οποίες η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική και επικρατεί αγωνιστικό κλίμα καθώς και παρεμβάσεις –ανάμεσα στις οποίες ήταν της συνδικαλίστριας της ΔΕΗ Φλώρας Παπαδέδε, του Νίκου Μπογιόπουλου, και του Μανώλη Γλέζου- η εκπομπή μας έδωσε να καταλάβουμε τις εγκληματικές επιπτώσεις σε βάρος του λαού που θα έχει η πλήρης ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ.

Αργότερα σήμερα, που θα μας στείλουν την εκπομπή, θα κάνουμε «κοπτοραπτική» και τα βασικά της σημεία θα παρουσιάσουμε σε βίντεο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

3 Ιουλίου 2014 στις 11:20 π.μ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ... ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΟΥΛΑ ΣΑΣ

Και φτάσαμε στο σήμερα, μέσα από μια πενταετία κόλασης με την κυβερνητική διαχείριση να έχει εναποτεθεί στα χέρια δωσίλογων, δοτών και αδίστακτων προσκυνημένων, να έχει χαθεί το σύνολο των κατακτήσεων της μεταπολεμικής Ελλάδας, αλλά για κάποιους είναι σαν να μην άλλαξε τίποτε...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8155.html

Ίδιες μορφές πάλης, ίδιες κυρίαρχες λογικές, ίδια αντίληψη περί πολιτικής νουθεσίας, και όλα αυτά απέναντι σε μια ακόμη πιο αδίστακτη κυβέρνηση, που ο όρκος της ντροπής που έδωσε, είναι να βγάλει στο σφυρί ότι απέμεινε ακόμη σ αυτή τη δύσμοιρη χώρα.

Σ αυτό τον τόπο κύριοι, όλοι έχουμε παρελθόν. Μα αν δε διδαχτούμε από αυτό, πολύ σύντομα η πατρίδα μας δε θα έχει πια μέλλον.

Ποιος δε θυμάται λοιπόν από το παρελθόν, απεργίες - που καλώς έγιναν μεν – αλλά παρέμειναν απλώς ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ απεργίες. Απεργοί έχαναν μεροκάματα, άλλοι έχασαν και τις δουλειές τους μετά απ αυτές, οι όποιες συνέπειές τους διαχύθηκαν γενικότερα στην κοινωνία (όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο), ενίοτε ενεργοποιήθηκε με τις γνωστές συνέπειες και ο κοινωνικός αυτοματισμός, αλλά το αυτί των κυβερνώντων ελάχιστα ίδρωνε, ακόμη και όταν αυτοί υπολόγιζαν στον όποιο βαθμό και το όποιο πολιτικό κόστος….

Ποιος δε θυμάται κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων, οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος να αναμασούν με εξωφρενική μονομέρεια...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8155.html

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 3:30 μ.μ.

το προβλημα βεβαια ειναι οτι η ΔΕΗ ειναι ηδη ιδιωτικοποιημενη η αγορα ενεργειας ειναι απελευθερωμενη στα πλαισια της Ε.Ε απο το 1996 με την ΣΥΝΘΗΚΗ του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που το μονο κομμα που δεν ψηφισε ειναι το ΚΚΕ ο αγωνας για να ειναι νικηφορος πρεπει να εχει στον στοχο τον πραγματικο αντιπαλο που ειναι ο καπιταλισμος. Μακρια απο παραμυθια για δηθεν καλυτερη διαχειρηση Μακρια απο τις αυταπατες και τα φουμαρα του οπορτουνισμου ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger