Home » , » "Μαύρο ταμείο" της συγκυβέρνησης. 20 εκατ. ευρώ για εξαγορά βουλευτών;

"Μαύρο ταμείο" της συγκυβέρνησης. 20 εκατ. ευρώ για εξαγορά βουλευτών;

Από giorgis , Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 | 12:17 π.μ.

Του Γ. Γ.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η αδίστακτη συγκυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να ολοκληρώσει το καταστροφικό για τα λαϊκά στρώματα έργο που έχει αναλάβει και να μην της προκύψει «ατύχημα» με την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες όταν λήξει η θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φλεβάρη του 2015.

Ντόπιο και ξένο κεφάλαιο θέλουν με κάθε τρόπο να παραμείνει στην κυβέρνηση το σημερινό υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό. Απ’ την μια για να συνεχιστούν οι μνημονικές πολιτικές όπως επιθυμούν τρόικα και ξένοι δανειστές του ελληνικού κράτους, και από την άλλη οι ντόπιοι πλουτοκράτες έχουν ακόμα «ανοιχτές δουλειές» με τους κυβερνώντες που εστιάζονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αυτός είναι ο λόγος που ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές θα «συμβάλουν» ώστε να βρεθούν οι 180 βουλευτές ώστε η παρούσα βουλή να εκλέξει τον διάδοχο του Παπούλια.
Σήμερα, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχουν συνολικά 154 βουλευτές. Τους λείπουν δηλαδή 26 για να πιάσουν τον στόχο τους. Πως θα βρεθούν αυτοί για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης;
Με τον «παραδοσιακό» τρόπο που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα αστικά κόμματα.

Το ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος στο Unfollow που κυκλοφορεί μας αναφέρει τις παρασκηνιακές δραστηριότητες της κυβέρνησης, σ αυτή την κατεύθυνση.
Το πολιτικό σκηνικό σήμερα θυμίζει τις εποχές με τις «βαλίτσες» του Τομ Πάπας και τα γεγονότα της αποστασίας του 1965 τότε που ο ελληνοαμερικανός μεγιστάνας εξαγόραζε με χρήμα την ψήφο κάποιων βουλευτών, αναφέρει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι «τα πολιτικά στέκια βοούν ότι αναβιώνουν μέρες του ’65 και κάνουν λόγο για ¨ταρίφα" ενός εκατομμυρίου ευρώ το κεφάλι».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει «παρακαταθήκη» 20 εκατομμυρίων ευρώ –αυτονόητο είναι ποιοι είναι οι χρηματοδότες της- με σκοπό να τα διαθέσει αποκλειστικά για την εξαγορά βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει.

Φυσικά, μένει να δούμε αν όντος η συγκυβέρνηση θα πετύχει να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

 Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην «Ελευθεροτυπία» στις 5 Ιούλη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης:  

Ερώτηση - Τι πιθανότητες δίνετε τελικώς στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή;

Απάντηση: Εχει αρχίσει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης προθύμων βουλευτών…».

Ερ: - Με ποια μέσα;

Απ: «Με όλα τα μέσα! Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών -όλα τα γνωστά δηλαδή του ελληνικού πολιτικού συστήματος!».

Ερ:- Εσάς γιατί δεν σας πλησιάζουν;

Απ: «Πλησιάζουν τους πολιτικά συγγενείς χώρους. Εμένα πώς να με πλησιάσουν; Εγώ δηλώνω ότι φεύγω από την πολιτική σε λίγους μήνες. Επιστρέφω στο πανεπιστήμιο. Δάσκαλος είμαι. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός να δέχομαι πιέσεις!».

Ερ: - Οι επαγγελματίες πολιτικοί δέχονται;

Απ: «Φυσικά. Πρώτον, διότι εάν γίνουν εκλογές θα τεθούν εκτός μάχης. Δεύτερον, διότι πρέπει να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Και τρίτον, διότι πολιτικά προέρχονται οι περισσότεροι από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Εάν ο Σαμαράς προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο, είναι δύσκολο να τον ψηφίσει ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ ή ένας ανεξάρτητος;».

Ερ: - Και τι θα γίνει τελικά;

Απ: «Νομίζω εξαρτάται και από τον ΣΥΡΙΖΑ!».

Ερ: - Δηλαδή;

Απ: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει ότι θα μπλοκάρει την εκλογή πάση θυσία, ότι θέλει πραγματικά εκλογές δηλαδή, τότε μπορεί να αυξήσει την πίεση σ” αυτούς που σκέφτονται να στηρίξουν τον Σαμαρά και να καταστήσει τη συμφωνία πολιτικά δύσκολη».

Ερ: - Με ποιο τρόπο;

Απ: «Εάν καταγγείλει για χρηματισμό, για συναλλαγή και αποστασία τους βουλευτές που θα το σκεφτούν, τότε θα δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα μέσα στο λαό που θα δυσκολέψει τις παρασκηνιακές κινήσεις. Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υψώσει τους τόνους και αφήσει το πράγμα να κυλήσει, τότε θα διευκολύνει τον Σαμαρά».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 5:50 μ.μ.

"Η Ελλάδα κατάφερε να μην γίνει Αργεντινή"
Πράγματι κανένα κράτος, έστω και χρεοκοπημένο, δεν "κατάφερε" να έχει τέτοιο χάλι. Μόνη περίπτωση που μας "ξεπερνά" στη νίλα είναι ένα κράτος σε πόλεμο. Η Αργεντινή μετά τη χρεοκοπία είχε ανάπτυξη μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Που ως γνωστό φέρνει νέα κρίση - ύφεση κλπ. Η Ελλαδάρα ούτε αυτό το κατάφερε. Χρεοκόπησε με το περίφημο κούρεμα, το οποίο ήταν κατά τα συμφέροντα των δανειστών και είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των ταμειακών αποθεματικών. Η Αργεντινή αντίθετα δεν πληρώνει τα κοράκια. Καλά κάνει, αν και χρειάζεται άλλο σύστημα, διαφορετική πολιτική για να ορθοποδήσει ουσιαστικά.
Ο σαμαράς παρακαλεί να γίνει ότι στην Αργεντινή δηλαδή νέα χρεοκοπία, την οποία βαπτίζει νέο κούρεμα. Η διαφορά είναι ότι κι αυτό θα είναι σύμφωνα με τα συμφέροντα των καπιταλιστικών ζόμπι, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Πράγματι δεν γίναμε Αργεντινή και πεθαίνουν άνθρωποι εξ αιτίας της πολιτικής αυτής. Κόβουν βασικά αγαθά (νερό - ρεύμα) σε ΑΜΕΑ, περικόπτουν φάρμακα στα νοσοκομεία, βάζουν χέρι στις καταθέσεις όπου γίνεται μια απίστευτη ασυδοσία των τραπεζών, οι οποίες κάνουν ότι γουστάρουν με τις δικές μας οικονομίες και σαν "κερασάκι" μας παίρνουν τα σπίτια με άδικα χαράτσια.
Α! Κι επειδή δεν είμαστε Αργεντινή αλλά έχουμε θεωρητικά ευρώ, φροντίζουν στην πράξη να μας πάρουν μέχρι και το τελευταίο νόμισμα κόβοντας πάλι! μισθούς και συντάξεις. Ναι δεν γίναμε Αργεντινή, γίναμε κόλαση ...mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger