Home » , , » Αδειάζουν τον Δομοκό για να τον μετετρέψουν σε κολαστήριο Γ’ Τύπου!

Αδειάζουν τον Δομοκό για να τον μετετρέψουν σε κολαστήριο Γ’ Τύπου!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 | 3:45 μ.μ.

Από την περασμένη Δευτέρα, η υπηρεσία φύλαξης άρχισε να αδειάζει τη φυλακή του Δομοκού, προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε κολαστήριο Γ’ Τύπου, όπως προβλέπεται από το φασιστικό νόμο 4274/2014. Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη είχαν μεταφέρει περίπου 100 κρατούμενους σε άλλες φυλακές της χώρας!

Mόλις πήραμε την πληροφορία για τη διαδικασία αδειάσματος του Δομοκού, ψάξαμε και βρήκαμε ότι η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, με ημερομηνία 1 Αυγούστου 2014, η οποία προβλέπει «τη μετατροπή του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Δομοκού από Β’ τύπου σε Γ’ τύπου», αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (δείτε εδώ) και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 11 Αυγούστου (ΦΕΚ 2198 Β’/11-8-2014).

Την επόμενη κιόλας μέρα (12 Αυγούστου), με άλλη απόφασή του (δείτε εδώ), ο Χ. Αθανασίου συγκρότησε το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών. Το σημειώνουμε γιατί σύμφωνα με το Σωφρονιστικό Κώδικα (Ν. 2776/1999, άρθρο 8, παρ. 3), το ΚΕΣΦ είναι αρμόδιο για να καταρτίσει τον εσωτερικό κανονισμό όλων των τύπων φυλακών. Ακόμη και ο φασιστονόμος του Αθανασίου (Ν. 4274/2014, άρθρο 17 παρ. 5), προβλέπει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δημοσιεύει με απόφασή του το νέο εσωτερικό κανονισμό των φυλακών Γ’ τύπου, ύστερα από γνώμη του ΚΕΣΦ.

Θα πρέπει, δηλαδή, το ΚΕΣΦ, το οποίο απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από πανεπιστημιακούς, να ετοιμάσει σχέδιο κανονισμού και να το υποβάλει στον υπουργό, ο οποίος (βάσει του φασιστονόμου) δεν είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί.

Ολη αυτή η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός διμήνου από τη δημοσίευση του φασιστονόμου. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το δίμηνο συμπληρώνεται στις 14 Σεπτέμβρη και ο Αθανασίου «έφαγε» ένα μήνα μέχρι να δημοσιεύσει την απόφαση για τη στελέχωση του ΚΕΣΦ (και μάλιστα στο μέσο του Αυγούστου, ημερομηνία απαγορευτική), γίνεται φανερό ότι ο Αθανασίου θέλει να χρησιμοποιήσει το ΚΕΣΦ σαν φερετζέ.

Εσωτερικό κανονισμό αποκλείεται να προλάβει να καταρτίσει το ΚΕΣΦ μέσα σε λίγες μέρες. Ούτε μια φορά δε θα προλάβει να συνεδριάσει, αν σκεφτούμε πως τα μέλη του διορίστηκαν σε περίοδο διακοπών. Αρα, ο Αθανασίου θα δημιουργήσει την πρώτη φυλακή Γ’ τύπου και θα μεταφέρει σ’ αυτή κρατούμενους ακόμη και χωρίς εσωτερικό κανονισμό και σίγουρα ερήμην του ΚΕΣΦ, που το προορίζει για διακοσμητικό όργανο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η όλη διαδικασία εκκένωσης της φυλακής του Δομοκού και μεταφοράς σ’ αυτή των κρατούμενων που προορίζονται για τις φυλακές Γ’ τύπου (πρώτοι-πρώτοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι για ένοπλη επαναστατική δράση), είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβρη. Ο φασιστονόμος προβλέπει ότι οι κρατούμενοι θα μεταφερθούν στις φυλακές Γ’ τύπου εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του εσωτερικού κανονισμού του (Ν. 4274/2014, άρθρο 17, παρ. 1), αλλά έτσι όπως ενεργεί ο Αθανασίου η μεταφορά μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό η εκκένωση της φυλακής του Δομοκού (30-40 κρατούμενοι καθημερινά).

Το λόγο έχουν τώρα οι κρατούμενοι. Εχει φτάσει γι’ αυτούς η «ώρα μηδέν»…

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2014 στις 1:48 π.μ.

Λίγα λόγια για τη νέα δημοσκόπηση:
Παρόλο που η εταιρία δεν ήταν τόσο άστοχη όσο άλλες στις ευρωεκλογές, έκανε κατακαλόκαιρο δημοσκόπηση. Η άποψη μου για τις εταιρίες και τις δημοσκοπήσεις τέτοια εποχή είναι γνωστή. Πλήττεται αρκετά η αξιοπιστία, αφού υπάρχουν μετακινήσεις ψηφοφόρων λόγω διακοπών. Όψιμα είδα να επαναλαμβάνουν το επιχείρημά μου αυτό κάποιοι έντρομοι νεοδημοκράτες. Το αυτονόητο το θυμούνται μόνο όταν τους συμφέρει.
Η εκτίμησή μου διαφέρει από τη δημοσκόπηση του tvxs. Οι ΑΝΕΛ έχουν προβλήματα αλλά πιστεύω ότι, όσο κι αν έκαναν ζημιά οι δηλώσεις του Χαϊκάλη θα είναι στη βουλή. Ο αντιμνημονιακός λόγος της ΝΔ Νο 2 τους έχει δώσει ευρωβουλευτή, όταν άλλα κόμματα στη θέση τους θα είχαν διαλυθεί. Φυσικά Αντιμνημόνιο και δεξιά -έστω κεντροδεξιά- δεν γίνεται. Εννοείται βέβαια ότι, αν ψηφίσουν πρόεδρο, αυτοκτόνησαν. Το ποτάμι σαφώς ξεφουσκώνει αλλά το 2% περίπου είναι μελλοντικό, όχι τωρινό ποσοστό. Τόσο θα γίνει, σιγά - σιγά, όταν ο κόσμος καταλάβει ότι δεν έχει πόσιμο νερό αλλά απόνερα πλυντηρίου. Η νέα ΔΗΜΑΡ έχει ακόμα κάποιες βρομοδουλειές ατέλειωτες. Θα είναι με ποσοστό στη βουλή αντίστοιχο με αυτό του Φώτη πριν το ξεβράκωμα (3% - 4%) αλλά και παρόμοια πορεία. Το ΠΑΣΟΚ: Το 4,5% περίπου των ευρωεκλογών επί του συνόλου των ψηφισάντων (8% επί των εγκύρων) σημαίνει περαιτέρω συρρίκνωση, αλλά πιο αργή αφού απέμειναν οι βολεμένοι, οι συγγενείς και κάποια χάπατα που φεύγουν δυσκολότερα, μια και τρώνε καλά. Είναι ήδη ψόφιο αλλά με ζωντανά σαγόνια. Θα χάνει ώσπου να εξαφανιστεί όμως θα αντέξει οριακά ως τις εκλογές. Δε το κόβω να τη γλυτώνει μετά πάντως. Μόλις σταματήσει η μάσα: Game Over. Η Χρυσή Αυγή. Δεν βλέπω τέτοια δυναμική που λέτε, ακόμα και με τη διάλυση της ΝΔ. Είστε σίγουροι για τις απαντήσεις, ή σας έκαναν πλάκα; Ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έχει μεγάλη διαφορά κι η ΝΔ πτώση. Χαίρομαι που οι δημοσκόποι μετά τις εκλογές βρήκαν την όραση τους.
Το ΚΚΕ είναι το πλέον αδικημένο στη μέτρηση. Η δυναμική του στις εκλογές, η συνέπεια του, είναι εγγύηση καλύτερων αποτελεσμάτων. Είχα πει πως θα έχει άνοδο και νίκη σε μεγάλους δήμους, όπως έγινε. Λέω τώρα ότι το διψήφιο νούμερο είναι υπό προϋποθέσεις όχι απλά εφικτό αλλά το πιθανότερο αποτέλεσμα. Σαφώς έχει πολύ περισσότερο από 3,5. Και που είναι τα άλλα κόμματα στη δημοσκόπηση; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ. Κι η ΔΗΜΑΡ κάτω από 3% πήρε αλλά τη βάλατε χωριστά δεν την βάλατε στα λοιπά.
Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχω την εντύπωση ότι προσπαθεί να είναι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Οι μισοί μας λέει δεν θέλουν εκλογές! Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ κι η ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν, ούτε οι μισοί των μισών δεν είναι πια. Είναι δυνατόν να θέλουν οι περισσότεροι διαιώνιση αυτής της κατάστασης; Η ΝΔ είναι δεύτερη κι επίσημα. Ως εκ τούτου δεν έχει πια ούτε την τυπική νομιμοποίηση, γιατί ουσιαστική νομιμοποίηση δεν είχε ποτέ. Όλα όσα έκανε με τελευταίο το άδικο χαράτσι είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τη θέληση της πλειοψηφίας. Καλά το "καταλληλότερος" δεν το σχολιάζω καν. Έχει γίνει ανέκδοτο. Κοντολογίς κι άλλες εταιρίες θα υποβάλλουν τα σέβη τους στον μελλοντικό νικητή χωρίς να παραλείψουν να υποκλίνονται και στον προσωρινό άρχοντα, ο οποίος έχει την έρμη την κουτάλα, που γι αυτή γίνονται όλα. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger