Home » , » Α. Δροσογιάννης, "Κόκκινη Προβιά" και ΜΜΕ

Α. Δροσογιάννης, "Κόκκινη Προβιά" και ΜΜΕ

Από giorgis , Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 | 3:25 π.μ.

Του Γ. Γ.

Σε άλλες εποχές πιθανόν να ήταν εντυπωσιακό. Σήμερα που ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ έχει γίνει ξεκάθαρος στον οποιοδήποτε έχει πολιτική αντίληψη είναι αναμενόμενο. Και αναφερόμαστε στο ότι έφαγε το μαύρο σκοτάδι, την αποκάλυψη του περιοδικού Hot Doc για στενούς συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Αντρέα Παπανδρέου που υπήρξαν μέλη της «Κόκκινης Προβιάς». Ενός δικτύου δηλαδή που διέθετε κρύπτες με όπλα, ασυρμάτους, χρηματοδότηση από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κέντρα εκπαίδευσης κλπ. το οποίο οργάνωνε αντικομουνιστικές προβοκάτσιες, εκλογές βίας και νοθείας, βομβιστικές επιθέσεις κλπ.
Κι όλα αυτά «για να μην πέσει το έθνος στα χέρια των κομμουνιστών», σύμφωνα με την «λογική» τους.
«Βία, αίμα και αθλιότητες, πήραν σάρκα και οστά, ξεσκίζοντας σάρκες άλλων Ελλήνων», ήταν η  δραστηριότητα της «Κόκκινης Προβιάς» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Και στο όνομα του «κομμουνιστικού κινδύνου» συνασπίστηκε σ’ αυτή την παραστρατιωτική, καθοδηγούμενη από την CIA οργάνωση όλο το αστικό κατεστημένο.
Από τον πρώην πρωθυπουργό στρατηγό Παπάγο και τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ μέχρι τον Αντώνη Δροσογιάννη, στενό φίλο και υπουργό του Αντρέα Παπανδρέου.
Ειδικά ο τελευταίος υπήρξε διοικητής της ΔΕΕ, δηλαδή του δικτύου Μυστικού Πολέμου της «Κόκκινης Προβιάς» από τις 17 Σεπτέμβρη 1964 μέχρι τις 24 Απρίλη του 1967. Εφυγε από την ΔΕΕ, αν και σφοδρός αντικομουνιστής γιατί η Χούντα απλώς τοποθέτησε εκεί ανθρώπους του περιβάλλοντος Ιωαννίδη-Παπαδόπουλου.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του Αντρέα Παπανδρέου κατέστρεψαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία της εγκληματικής δράσης αυτής της οργάνωσης αφού, άλλωστε, πολλά στελέχη των Πασοκικών κυβερνήσεων ήταν τα ίδια μέλη της «Κόκκινης Προβιάς».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 2:45 μ.μ.

Τελος παντων...ειναι αξιον περιεργιας,πως μεσα σε ενα κομμα μαζευτηκαν ....τοσοι πολλοι....αμφιλεγομενοι!! Διαολε,και τα γερανια στα μπαλκονια τους,μπασταρδεμενα ηταν!! Ο ενας ηταν ετσι,ο αλλος ηταν αλλιως....πιο πολυ λυπαμαι τους "φιλους και οπαδους" τους,που διαψευστηκαν κατα το χειροτερο τροπο!! Και το ξερω, οτι ποναει πιο πολυ ,το συγγενικο χτυπημα.....τα ιδια περνουμε και απο την τιμημενη αριστερα μας!! Φυσικα και στην ΝΔ τα πραγματα δεν ειναι καλυτερα......οποταν τελικα τι κανουμε; Στασου καλε να δω,τι λεει ο Κροποτκιν και ο Μπακουνιν,....μην και ξερουν πιο πολλα!! Αχ...."ποσο λυπαμαι....τα χρονια που φυγαν....χαμενα...."!! Παντα ομως υπαρχει και το καλο......μας ανοιξαν τα ματια οι ανθρωποι!!!!!

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 4:02 μ.μ.

8 Αυγούστου 2014 - 2:45 μ.μ
΄Οντως μας άνοιξαν τα μάτια οι άνθρωποι!!!! Και μένα το ίδιο μου έκαναν!!! Και ξαναγύρισα στο ΚΚΕ. Να 'ναι καλά.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 4:46 μ.μ.

Αα γεια σου!! Αφου λοιπον ανοιξαν τα ματια σου,παμε και στο επομενο τωρα βημα!! Ευχομαι να ανοιξουν και τα αυτια μας!! Για να ανοιξουν και τα μυαλα..."κανε λιγακι......υπομονη"!! Παντα υγεια ευχομαι!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger