Home » , » Λ. Βατικιώτης: Ο Νετανιάρχου και η κυβέρνησή του ηττήθηκε. Η Παλαιστινιακή αντίσταση είναι ο μεγάλος νικητής (Βίντεο)

Λ. Βατικιώτης: Ο Νετανιάρχου και η κυβέρνησή του ηττήθηκε. Η Παλαιστινιακή αντίσταση είναι ο μεγάλος νικητής (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 | 4:12 π.μ.

Χωρίς να προχωράει σε βαρύγδουπες πολιτικές αναλύσεις ο Λεωνίδας Βατικιώτης. καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 με τον Χρήστο Αβραμίδη, στην 10λεπτη τηλεοπτική συνομιλία τους, με απλές και κατανοητές εκφράσεις κάνει απολογισμό της επίθεσης του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του και πέρα απ’ τις ναζιστικές θηριωδίες που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ η κατάληξη αυτού του πολέμου έχουν μεγάλο ηττημένο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ντετανιάρχου και την κυβέρνησή του και μεγάλο νικητή την Παλαιστινιακή αντίσταση.

Ο Λ. Βατικιώτης αναλύει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα, και γιατί η συμφωνία για ανακωχή αποτελεί μεγάλη νίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, κάτι που αναγκάζονται να παραδεχθούν Ισραηλινά και διεθνή ΜΜΕ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Αυγούστου 2014 στις 5:00 μ.μ.


Για την Αργεντινή (η μετάφραση δική μου, προφανώς θα μου επιτρέψετε να το προσθέσω εδώ):
http://www.liberation.fr/monde/2014/08/27/seconde-greve-generale-en-argentine_1088392

Δεύτερη γενική απεργία στην Αργεντινή
Η πρώτη απεργία πραγματοποιήθηκε στις 10 του Απριλίου του 2014 (Φωτογραφία Daniel Garcia. AFP)
Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους των μεταφορών και των τραπεζών για να κινητοποίηση για τους μισθούς, ενώ η χώρα είναι σε επιλεκτική χρεωκοπία.
Η Αργεντινή θα γνωρίσει την Πέμπτη 27/08/2014 την δεύτερη γενική απεργία από την αρχή του έτους, με την κλήση τριών συνδικάτων να απαιτήσουν υψηλότερες αμοιβές, ενώ η χώρα σε ύφεση κηρύχθηκε σε επιλεκτική χρεωκοπία από τους οργανισμούς αξιολόγησης.
Εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, οι οδηγοί φορτηγών και οι εργαζόμενοι των τραπεζών και τα λιμάνια είναι μεταξύ των βασικών επαγγελμάτων που καλούνται να απεργήσουν έπειτα από το κάλεσμα των συνδικάτων CTA, Celeste y Blanca και μέρος του συνδικάτου CGT. Οι οδηγοί λεωφορείων έχουν εν τω μεταξύ αρνηθεί να συμμετάσχουν στο κίνημα, σε αντίθεση με την πρώτη γενική απεργία στις 10 Απριλίου, το οποίο είχε αδειάσει τους δρόμους, γραφεία και σχολεία.
Ανάμεσα στις απαιτήσεις αυτής της νέας κίνησης, η μείωση της φορολογίας επί των μισθών και η αύξηση του οικογενειακού βοηθήματος. Η οικονομία της Αργεντινής είναι σε ύφεση, με ετήσιο πληθωρισμό πάνω από 30% και μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Η χώρα έχει όντως κηρυχθεί μερική επιλεκτική χρεωκοπία από τους οίκους αξιολόγησης, μετά το κλείδωμα στη Νέα Υόρκη της αποπληρωμής του χρέους της που ανέρχεται σε 539.000.000 δολάρια. Ο Αμερικανός δικαστής Thomas Griesa αποτρέπει Μπουένος Άιρες να αποπληρώσει το χρέος του, ενώ η Αργεντινή δεν έχει εφαρμόσει την δικαστική απόφαση που την υποχρεώνει να καταβάλει 1.300.000.000 δολάρια για κεφάλαια «γύπες», που διακρατούν λιγότερο από το 1% του χρέους.
Η Αργεντινή έχει 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένους εργαζόμενους, το 40% είναι συνδικαλισμένοι, ενώ ο αριθμός των παράνομων εργαζομένων υπολογίζεται σε 4.000.000, για το επίσημο ποσοστό ανεργίας 7,5%.

Δεν είναι λοιπόν όπως τα λέει ο κ.Λ. Βατικιώτης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger