Home » , » Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 | 5:00 π.μ.

Ναι, το ανθρώπινο κόστος για τους Παλαιστίνιους είναι δυσβάσταχτο. Για μια ακόμα φορά –κάτι που γίνεται εδώ και 66 ολόκληρα χρόνια, ο Παλαιστινιακός λαός ματώνει, χύνει ποτάμια αίμα από την δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραηλινού κράτους.
Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ’ το παρελθόν. Η Παλαιστινιακή αντίσταση είναι καλύτερα εξοπλισμένη, έχει βελτιώσει την τακτική της στον ανταρτοπόλεμο είναι σε θέση να καταφέρει κύρια πλήγματα στον εχθρό.

Δεν ξέρουμε αν έχουν βάσει οι ισχυρισμοί στελεχών της Χαμάς ότι το Ισραήλ κρύβει τις πραγματικές του απώλειες για να μην καταβαραθρωθεί το ηθικό των στρατιωτών του. Γνωρίζουμε όμως το απλό. Στους τρείς προηγούμενους πολέμους που είχε εξαπολύσει το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας μετρούσε απώλειες μόνο 16 νεκρούς, και απ΄ αυτούς μόνο οι 9 ήταν στρατιώτες.  Σήμερα η ίδια η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ παραδέχεται ότι έχει 53 στρατιώτες σκοτωμένους.

Μπορεί τα στρατεύματα του σιωνιστικού κράτους με την τεράστια υπεροπλία που διαθέτουν να δημιουργούν εκατόμβες νεκρών Παλαιστίνιων, κυρίων αμάχων, όμως αυτή τους η στρατιωτική επιχείρηση θα οδηγηθεί σε αποτυχία.

Το παρακάτω δημοσίευμα –το βρήκαμε εδώ- είναι χαρακτηριστικό και δείχνει το κλίμα που επικρατεί στους κολπους της Παλαιστινιακής αντίστασης:

Το κίνημα της Χαμάς δήλωσε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, διέρχεται μια σοβαρή κρίση και αναζητά μια διέξοδο.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κινήματος της Χαμάς, Δρ. Khalil al-Hayya, δήλωσε την Πέμπτη 31/7, ότι η διέξοδος του Νετανιάχου είναι η αποδοχή των όρων της Αντίστασης.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κινήματος της Χαμάς, Δρ. Μαχμούντ Ζαχάρ, δήλωσε ότι ο Παλαιστινιακός λαός σύντομα θα γιορτάσει τη νίκη της Αντίστασης ενώ πολλά αραβικά καθεστώτα θα δεχτούν πλήγματα από την αφύπνιση των λαών τους.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φάουζι Μπαρούμ, είπε ότι ο Νετανιάχου παίζει με το λαό του και σπρώχνει το στρατό του στο άγνωστο για να διατηρήσει τη θέση του και τους περιφερειακούς και διεθνείς συμμάχους του που τον οδήγησαν σε ένα χαμένο πόλεμο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, αποκάλυψε την Τρίτη το βράδυ ότι ο Νετανιάχου πρότεινε την ιδέα μιας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με προϋπόθεση να διασφαλίσει την προστασία του Ισραήλ από τα τούνελ της Αντίστασης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger