Home » , » 8η Αντιρατσιστική Γιορτή, Σαββατοκύριακο 27 & 28 Σεπτέμβρη, Λόφος Κολωνού

8η Αντιρατσιστική Γιορτή, Σαββατοκύριακο 27 & 28 Σεπτέμβρη, Λόφος Κολωνού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:57 μ.μ.

Το Σαββατοκύριακο 27& 28 Σεπτέμβρη, στο Λόφο Κολωνού, σας καλούμε στην 8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Μια μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης, αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Ένα φεστιβάλ όπου για όγδοη συνεχή χρονιά θα εναλλάσσονται αρμονικά ήχοι, χρώματα, εικόνες και γεύσεις, με τις αγωνίες και τον καθημερινό αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρεπή διαβίωση και ελευθερία. Με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις αντιφασιστικού σκίτσου και αφίσας, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα.

Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αποδεικνύουν πως δεν αρκεί η δικαστική αντιμετώπιση για να ηττηθεί ο φασισμός αλλά απαιτείται πλατιά κοινωνική ενεργοποίηση απομόνωσής του. Πως η αναγωγή του ρατσισμού σε επίσημη πολιτική και αξία με τη βούλα της κυβέρνησης Σαμαρά, ενισχύει τους πιο αυθεντικούς πολιτικούς εκφραστές του. Αλλά και πως – στη χώρα του 1.500.000 ανέργων – όσο και να δυναμώνουν οι κραυγές πως «δεν χωράνε οι αλλοδαποί», αν δεν ανατρέψουμε τη μνημονιακή φτώχεια και ανεργία, σύντομα δεν θα χωράει κανείς μας.

Ολόκληρο το κάλεσμα, καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως επίσης και οι συλογικότητες που στηρίζουν-συμμετέχουν στην Αντιρατσιστική Γιορτή στον ιστότοπο Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger