Home » , » Τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας εξακολουθούν να ληστεύουν και να βιοπραγούν σε μετανάστες.

Τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας εξακολουθούν να ληστεύουν και να βιοπραγούν σε μετανάστες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:26 μ.μ.

Αν και μέρος της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου βρίσκεται προφυλακισμένο, το αποκλειστικό δημοσίευμα που υπογράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης στον «Ελεύθερο Τύπο» μας δείχνει ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή το εγκληματικό τους έργο, ληστεύοντας και βιοπραγόντας σε βάρος μεταναστών.

Και όμως, τα φασιστικά τάγματα εφόδου ένα χρόνο μετά το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, «περιπολούν» με την ίδια μανία στις γειτονιές της Αθήνας.

Παρά τα όσα αποκαλυπτικά είδαν το φως της δημοσιότητας για την εγκληματική ταυτότητα της Χρυσής Αυγής, σήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καταλαγιάσει: Κάθε μήνα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει κατά μέσο όρο τρεις ρατσιστικές επιθέσεις, συνήθως με «πρωταγωνιστές» τις ίδιες (όπως και στην ενέδρα κατά του Φύσσα) μαυροντυμένες ομάδες...

Λίγο πριν από τη «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας στο Κερατσίνι, οι... γνωστοί άγνωστοι επέλεξαν να επανεμφανιστούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Πέραμα. Στις 6 Σεπτεμβρίου, στην οδό Μιχαήλ Βόδα χτύπησαν με τα ρόπαλά τους δύο 22χρονους Σομαλούς, τον Αλί και τον Αμπντί Αμπντιρισάκ.

Εξι μαυροντυμένοι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια εμφανίστηκαν με τρία μηχανάκια μικρού κυβισμού έξω από το σπίτι τους και άρχισαν να τους χτυπούν μέχρι να πλημμυρίσει το πεζοδρόμιο με το αίμα τους...

«Ζούμε με το φόβο»

«Το μίσος τους ήταν τέτοιο που για να σταματήσουν έπρεπε να δουν τα κεφάλια μας ανοιγμένα. Μας έβριζαν γιατί είμαστε μαύροι. Ευτυχώς, όταν έφυγαν μεταφερθήκαμε γρήγορα στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” και η αιμορραγία σταμάτησε», διηγείται σε σπαστά αγγλικά στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Αμπντί και προσθέτει: «Ο καθένας μας έκανε από δέκα ράμματα στο κεφάλι. Αυτό που μας τρομοκρατεί είναι ότι δύο ημέρες μετά την επίθεση είδαμε τον έναν από τους δράστες να περνά ξανά από τη Μιχαήλ Βόδα. Ηρθαμε στην Ελλάδα με την ελπίδα και τώρα ζούμε με το φόβο».

Από την πλευρά της η Αστυνομία καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια «χαρτογράφησης» της ρατσιστικής βίας μέσω του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και του επικεφαλής του, Κωνσταντίνου Φαβατά. «Ενα συμβατικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα της υπηρεσίας μας περιπολούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας με μυστικότητα σε σημεία της Αθήνας στα οποία κρίνουμε ότι υπάρχει κινητικότητα ακροδεξιών ομάδων. Από τον Ιανουάριο του 2013, οπότε ιδρύθηκε το Τμήμα, έχουμε καταγράψει συνολικά 57 ρατσιστικές επιθέσεις με θύματα 70 μετανάστες», αναφέρει ο Κ. Φαβατάς.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας προσθέτει δε ότι «οι 18 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της Υπηρεσίας έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν το 85% των υποθέσεων τις οποίες έχουν χειριστεί. Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το 2013 σημειώθηκαν 109 ρατσιστικές επιθέσεις και μόλις 21 από τους δράστες δεν έχουν συλληφθεί».

Επειτα από τη δολοφονία του Φύσσα και τις μαζικές συλλήψεις που ακολούθησαν, έχει παρατηρηθεί ότι οι σκίνχεντ είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις «εφορμήσεις» τους. Σχεδόν κανείς τους δεν φοράει διακριτικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μιλούν στα θύματά τους προκειμένου η Αστυνομία να μην μπορεί να συνδέσει το έγκλημα με τη δράση φασιστικών ταγμάτων.

«Από πού είσαι, ρε;»

Μια τέτοια «προσεκτική» και ταυτόχρονα δολοφονική επίθεση σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, στις 8 Αυγούστου, πίσω από το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δύο γυμνασμένοι άνδρες ρώτησαν έναν Ιρακινό μετανάστη «από πού είσαι, ρε;». Μόλις εκείνος τους απάντησε «από το Ιράκ» τον μαχαίρωσαν με χαρτοκόπτη και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, ο μετανάστης έζησε από θαύμα, καθώς το αιχμηρό αντικείμενο δεν έπληξε κάποιο ζωτικό όργανό του για λίγα εκατοστά.

«Συχνά οι επιθέσεις συνδυάζονται με ληστεία. Τον περασμένο μήνα είχαμε ένα περιστατικό στην Γκράβα, στα Πατήσια, κατά το οποίο οι δράστες άρπαξαν έναν Πακιστανό από στάση λεωφορείου, τον μετέφεραν σε άλσος και εκεί του πήραν το κινητό, χρήματα και τα χαρτιά παραμονής του στη χώρα. Χρειάστηκε να υπάρξει επισταμένη έρευνα για να διακρίνουμε ότι το κίνητρο δεν ήταν μόνο η ληστεία. Το θετικό είναι ότι τα θύματα δεν φοβούνται να κάνουν καταγγελία. Φέτος έχουμε δεχθεί 81 κλήσεις», επισημαίνει ο Κ. Φαβατάς.

Σε Πέραμα, Κερατσίνι

Στις γειτονιές του Φύσσα, όπου με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του διοργανώνεται τις επόμενες ημέρες σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη του, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. 
Οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν τον «πυρήνα της Νίκαιας», ο οποίος αποτελούσε τη δύναμη πυρός της οργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή και έκτοτε η παρουσία ταγμάτων εφόδου έχει περιοριστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα και σήμερα μικρότερες ομάδες που συνεχίζουν τις «δράσεις» τους.

Μία από αυτές, στις 4 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε για ακόμα μία φορά, σκίζοντας τις ενημερωτικές αφίσες που είχαν τοιχοκολληθεί στο Πέραμα για τη γνωστοποίηση των προγραμματισμένων αντιφασιστικών εκδηλώσεων της ερχόμενης εβδομάδας στη Ναυπηγο-επισκευαστική Ζώνη.

Στο χώρο, ωστόσο, όπου τις επόμενες ημέρες θα ηχούν οι μελωδίες των τραγουδιστών-φίλων του Φύσσα, η Χρυσή Αυγή προσπαθεί για ακόμα μία φορά να κάνει αισθητή την παρουσία της μέσω της ίδρυσης Σωματείου Ελλήνων Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών.

Πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της χρυσαυγίτικης παρουσίας στη Ζώνη, έπειτα από την προφυλάκιση του βουλευτή Πειραιά Γιάννη Λαγού, ο οποίος με εντολή του αρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger