Home » , » Λίστα Λαγκάρντ: Αυτοαμνηστεύεται η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας για τα σκάνδαλά της

Λίστα Λαγκάρντ: Αυτοαμνηστεύεται η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας για τα σκάνδαλά της

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 | 6:56 μ.μ.

Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται. Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα. (Διαβάστε εδώ)

Για το τεράστιο σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ και τις μεθοδεύσεις να μην λογοδοτήσει κανένας πολιτικός για την εμπλοκή του έχουμε γράφει πάρα πολλές φορές. (Στο τέλος της ανάρτησης μας παραθέτουμε σχετικά κείμενα).

Επανερχόμαστε σήμερα  με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν »–το παραθέτουμε, ολόκληρο- το οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει Αποκάλυψη βόμβα.
Το τιτλοφορεί «Με προφορική εντολή τον περασμένο Μάρτιο μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6.230 offshore» και στον υπότιτλο σημειώνει. «Τρία δις. Ευρώ θα είχαν εισπράξει, όσα δηλαδή θέλουν να πάρουν από τον ΕΝΦΙΑ». Να σημειώσουμε επίσης ότι σ’ αυτό το σκάνδαλο είχε κάνει αναφορά χτες και ο Τσίπρας στην ΔΕΘ επικαλούμενος δηλώσεις τις Κριστίν Λαγκάρντ η οποία είχε δηλώσει στους Financial Times ότι δέχτηκε απειλές για την ζωή της όταν κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ο μεγάλος προστάτης των φοροφυγάδων, με τις βίλες στο Κρανίδι και την Ερμιόνη και με τις θαλαμηγούς

Λεφτά υπάρχουν. Όχι βέβαια από εκείνα τα... πέτσινα του Γιωργάκη.
Πολλά δισ. κυκλοφορούν και η κυβέρνηση έχει απόλυτη γνώση τού πού βρίσκονται, αλλά, από γεγονότα και όχι από απλές εικασίες, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να βάλει χέρι σε δικούς της ανθρώπους. 
Και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να δείξει ότι κυνηγάει τα λαμόγια, πιάνει τους ... καμένους και τους κλείνει στη φυλακή (Λαυρεντιάδη, Ψωμιάδη, Άκη και λοιπούς).

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα τηε αντιπολίτευσηε ότι δεν
προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίεε κρύβουν στα σπλάχνα τους έναν θησαυρό για το Δημόσιο Ταμείο. Το θέμα, μάλιστα, έχει φτάσει και στη Βουλή, αλλά από τουε αρμόδιους υπουργούς η α-πάντηση ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Και μόνο αυτή η στάση επιβεβαιώνει τη διάχυτη πλέον αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6.230 offshore, που φυσικά δεν τις έχει ο μπακάλης ή ο ψιλικατζής της γειτονιάς.

Από την αποκάλυψη που κάνει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» προκύπτει ότι υπάρχουν και οι αποδείξεις για την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση στου; μεγαλοφοροφυγάδες με τιε 6.230 offshore εταιρείες, που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο και σε άλλουε γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή (αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί προφορική - για να μην υπάρχουν έγγραφα πειστήρια) να σταματήσουν οι έλεγχοι στις offshore που γίνονταν βασικά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. 
Και ακαριαία κατέβηκαν τα μολύβια και ξαναμπήκαν ο φάκελοι στα συρτάρια. Και πήγε στην θέση της η καρδούλα των γνωστών ιδιοκτητών - μεταξύ των οποίων και πρώτα ονόματα τηε αθηναϊκής κοινωνίας, μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ.

Αυτονόητο είναι ότι η εντολή δεν δόθηκε από κάποιον άσημο υπάλληλο ή από τον τελευταίο στην ιεραρχία διευθυντή. Από ψηλά ήρθε το απαγορευτικό σήμα...

Τι ποσά θα μπορούσε να είχε ήδη εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο;
Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, το λιγότερο περί τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή πάει να αρπάξει π κυβέρνηση ακόμη και από εκείνους που έχουν «καμαρούλα μια σταλιά». Κάτι που σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση άφηνε τους εφοριακούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τουε, η φορολόγηση των ακινήτων, ιδιαίτερα για τους πολίτες που δεν έχουν τίποτε άλλο από το σπίτι που μένουν, θα ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή. Και ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας (;), προκειμένου να βρει τα λεφτά που του λείπουν, να μην έκοβε τιε διαγνωστικέε εξετάσεις, το τεστ ΠΑΠ για τις
γυναίκες και το τρίπλεξ για όσουε έχουν κάμει bypass, με κίνδυνο να πεθάνουν...

Για να πάρει μια γεύση των φόρων που θα εισπράττονταν από τις 6.230 offshore, πίσω από τιε οποίες
καλύπτονται παραθαλάσσιες βιλάρες, ακίνητα στον Παρνασσό και αλλού και πολυτελέστατες θαλαμηγοί, σε έλεγχο που είχε προλάβει να κά-μει ΔΟΥ, ο φόρος που έπρεπε να
καταβληθεί μόνο από δυο τρειε offshore ήταν από 5.000.000 έως 6.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με εκτιμήσειε διευθυντικών στελεχών εφοριών, ο μέσος όρος του φόρου που θα πρέπει να καταβάλει κάθε offshore υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ περίπου, ήτοι συνολικά 3 δισ. ευρώ.

Επειδή ενδεχομένως να επιχειρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών να αμφισβητηθεί ότι σταμάτησε
ο έλεγχοε ύστερα από προφορική άνωθεν εντολή, θα πρέπει να συνοδεύσουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία που να απαντούν στα εξής ερωτήματα:
Σε πόσες από τις 6.230 offshore έχει γίνει έλεγχος;
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος; Στα δύο χρόνια που κυβερνούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος
εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;


Διαβάστε ακόμα: 

Ο ρόλος Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ

Η λίστα Λαγκάρντ και «Η εξαδέλφη Μπέττυ»

Ανθρακες ο θησαυρός με την λίστα Λαγκαρντ

Πολιτικά συμφέροντα δεν άφησαν να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ. Εκθετη η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετά τις νέες αποκαλύψεις

Λάδι θα βγει ο Βενιζέλος

Οσοι έχουν συγγενείς στη λίστα Λαγκάρντ, δεν έχουν συγγενείς στη λίστα αυτοκτονιών

Ταξικό μίσος στα λαϊκά στρώματα, προκλητική ασυλία στα "δικά τους παιδιά".

 Ασκήστε τώρα δίωξη στον Βενιζέλο
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger