Home » , » Ο "άγιος" Πειραιά και τα ¨θεόπνευστα¨κηρύγματά του

Ο "άγιος" Πειραιά και τα ¨θεόπνευστα¨κηρύγματά του

Από giorgis , Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:19 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ο «άγιος», Πειραιά, δεσπότης Σεραφείμ είναι γνωστός σε όλους για τον σκοταδισμό, την μισανθρωπιά, και τις ακραίες θρησκόληπτες απόψεις του. Αυτός θα ήταν ο πιο ιδανικός μουλάς που θα μπορούσε να υπάρξει στην Σαουδική Αραβία.

Το τελευταίο κήρυγμα του περιέχει την προφητεία ότι  «ἡ ἀποτυχία τους δυστυχῶς προδιαγράφεται βεβαία» σε όσους/σες εκλέχτηκαν σε αυτοδιοικητικά πόστα και δεν ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο. Δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω όλον αυτό τον εξάψαλμο, που άλλωστε απ’ τις πρώτες γραμμές που είδα δεν τον πολυχαμπαριάζω.    
Εδώ, όμως που τα λέμε, σε μεσοβέζικες συμπεριφορές προβαίνει ο «άγιος Πειραιά». Εγώ θα προτιμούσα να προβεί σε ουσιαστικές προτάσεις κι έτσι να δώσει απάντηση και στο ερώτημα που έθεσε στην προηγούμενη ανάρτηση η συντρόφισσα Αλέκα Ζορμπαλά. 

Και ποια θα μπορούσε να ήταν η ριζική τοποθέτησή-απαίτησή του; Να ζητήσει να καθιερωθεί το «Πηδάλιο» -το «ιερό» βιβλίο τους που καθορίζει την συμπεριφορά των χριστιανών- σαν νόμος του κράτους. (Το «Πηδάλιο» είναι ένα τεφτέρι που έχει γραφτεί το 1793 και είναι το «ιερό» τους «ποινολόγιο»). Μάλιστα «θείο δίκαιο» να αναλάβουν να αποδίδουν οι πρώην φίλοι του Χρυσαυγίτες. Οπότε ούτε δικαστήρια θα χρειαζόμαστε, δικηγόρους και τα τοιαύτα ενώ παράλληλα θα αποσυμφορηθεί η λειτουργία του κράτους.

Και μιας και αναφέραμε αυτό το «ιερό» βιβλίο ψάξαμε να δούμε αν προβλέπει ποινές για όλες αυτές τις εξωφρενικές λεκτικές μαλακίες που εκστομίζει το παπαδαριό. Απογοητευτήκαμε. Διαπιστώσαμε παράληψη. «Η μαλακία γίνεται τριών λογιών, ή με το χέρι το ίδιον του ανθρώπου, ή με το χέρι άλλου, ή με το κοπάνισμα και κτύπημα εις τα μηρία.», γράφει το «ιερό» βιβλίο των χριστιανών. 
Και μάλιστα παρακάτω καθορίζει και ποινές για τους μαλάκες. «Ο παρών Κανών διορίζει ότι όποιος κάμη μαλακίαν, τεσσαράκοντα ημέρας να μη μεταλαμβάνη, απερνώντας αυτάς με ξηροφαγίαν, ήτοι με ψωμί μόνον και νερόν, και κάμνωντας καθ' ημέραν μετανοίας εκατόν»...».  

Φτου …την σκαπούλαρε ο Σεραφείμ και η κουστωδία του. Οι λεκτικές μαλακίες έχουν άφεση αμαρτιών!
   
Υ.Γ. Τι θυμήθηκα τώρα.  Ο γέρος μου, όπως και χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ μετά την ήττα του κινήματος στον εμφύλιο, βρέθηκε να «κάνει διακοπές με δαπάνες ελληνικού δημοσίου» σε μια σειρά ξερονήσια. Σε ένα απ’ αυτά –νομίζω στα Γιούρα- υπήρχε ένας παπάς δεσμοφύλακας ο οποίος ήταν απ’ τους ποιο σκληρούς βασανιστές. Παράλληλα ήταν και μπεκρής. Οποτε σούρωνε έπαιρνε τον βούρδουλα και με την παρέα του  εκτόνωνε τα κτηνώδικα ένστικτα του βασανίζοντας τους εξόριστους. Κάποια στιγμή ένας απ’ αυτούς τον ρωτάει
- Γιατί παπά μας βασανίζεις;
Εψαξε να βρει δικαιολογία ο ρασοφόρος και το πρώτο που του ήρθε στο μυαλό ήταν:
- Γιατί δεν πιστεύετε στον θεό
- Α, ρε παπά και αν υπήρχε θεός, τι είχαν να υποφέρουν κάτι καθάρματα σαν εσένα … ήταν η απάντηση του εξόριστου …

Διαβάστε επίσης



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger