Home » , » Συνέντευξη με τη γοργόνα

Συνέντευξη με τη γοργόνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:17 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

- Άνεργε καλέ άνεργε πλήρωσες τον ΕΝΦΙΑ; Κοίταξα απορημένος πίσω μου. Μια γοργόνα! Και τι γοργόνα, η αδελφή του Μεγαλέξανδρου, κούκλα από τη μέση και πάνω. Κι από τη μέση και κάτω φαινόταν πεντανόστιμη η ουρά. Συγνώμη για τη σκέψη μου, αλλά με την κρίση το ψάρι έγινε είδος πολυτελείας.

- Απίστευτο υπάρχουν γοργόνες! Φώναξα. Μα νόμιζα θα με ρωτούσατε αν ζει ο Μεγαλέξανδρος. - Μα ζει! μου απάντησε. Είναι μαζί μου σε ένα παραθαλάσσιο νησί και είναι φοβερά ενοχλημένος με τα κανάλια στην Ελλάδα.

- Τι εννοείτε; Ρώτησα.

- Να, μ' αυτό που λένε ότι βρήκαν στην Αμφίπολη. Ο Αλέξανδρος όταν έφυγε από τη Μακεδονία έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Είπε "δεν ξαναγυρνάω που θεό να με κάνουν". Και τον τηρούσε το λόγο του, όχι σαν το σαμαρά. Και ξέρεις γιατί; Δεν άντεχε τη μάνα του.

- Την Ολυμπιάδα;

- Ναι! Βλέπεις ήταν τσαχπίνα στα νιάτα της. Είχε και λίγο παράξενα γούστα, την έβρισκε με κάτι φίδια. Τα λέει κι ο Τζίμης ο Πανούσης, αλλά νομίζουν ότι αστειεύεται.

-Καλά ο Πανούσης δεν είναι αρχαιολόγος.

-Γιατί, οι απίθανοι που βγαίνουν στα κανάλια είναι; Άσχετοι και κομματόσκυλα προσπαθούν να μας πείσουν για κάτι που όλοι οι ιστορικοί της Αρχαιότητας λένε τα αντίθετα. Εν πάση περιπτώσει, είπε στο Φίλιππο ότι ο Αλέξανδρος ήταν απόγονος του Άμμων Δια που μεταμορφώθηκε σε φίδι! Ξέρεις τι εννοούσε; Ότι ο "Διαμαντής" ήταν "αιγυπτιακή κόμπρα" ενός Φαραώ που ήταν εκείνη την εποχή στα ανάκτορα. Όπως καταλαβαίνεις ο Φίλιππος είχε τα νεύρα του μ' αυτή την ιστορία. Οι τσακωμοί δε ήταν συχνότατοι. Να μη στα πολυλογώ όλα αυτά έγιναν για να βρει ο Αλέξανδρος τον πατέρα του. Έψαξε σ' όλο τον κόσμο.

- Εντάξει, αλλά λεηλάτησε κιόλας.

- Δυστυχώς, είπε σκυθρωπή. Τον έφαγαν οι κακές παρέες. Βλέπεις αυτοί που έφυγαν μαζί του ήθελαν άλλα, να γίνουν πλούσιοι, κι έτσι δεν άφησαν δράμι από το χρυσό της Ασίας. Τα είδες τι κωλόπαιδα ήταν μετά αφού εξαφανίστηκε (γιατί σου είπα ότι ζει). Ρήμαξαν όλο τον κόσμο στους πολέμους μεταξύ τους για να δουν ποιός είναι ο πιο δυνατός. Τελικά δυνατότεροι ήταν οι Ρωμαίοι...
Όσο για τον αδερφό μου πήγε και στην Αίγυπτο αλλά ο μπαμπάς του έγινε καπνός. Την έκανε για τη Ινδία. Με τα πολλά βαρέθηκε κατάλαβε το αδιέξοδο και την καταστροφή που οδηγεί ο πόλεμος κι αποσύρθηκε, Σκηνοθέτησε μια αρρώστια και άφησε τα καθήκια και τους κόλακες να τρώγονται. Πήρε και τη Ρωξάνη με το παιδί...

-Δεν τους σκότωσε ο Κάσσανδρος;

- Στο τσακ τη γλύτωσαν! Την πλήρωσε μια μετανάστρια με το παιδάκι της. Βλέπεις ήταν νύχτα και για τους ηλίθιους τους ρατσιστές φονιάδες "όλοι οι Ασιάτες μοιάζουνε". Ο αδερφός μου είχε αρκετά κουσούρια αλλά ρατσιστής δεν ήταν ποτέ. Μάτια τον ψάχνουν στην Ελλάδα.

-Αυτά που μου λες είναι αλήθεια;

- Θα στο αλλιώς: Οι γοργόνες είναι τόσο αληθινές όσο και αυτά που λένε σήμερα για αποπροσανατολισμό. Γιατί όσα στοιχεία υπάρχουν για να πιστοποιήσουν το ένα, υπάρχουν και για το άλλο. Και τώρα πες μου: Άνεργε καλέ άνεργε, πλήρωσες τον ΕΝΦΙΑ; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger