Home » , , » ΔΗΜΑΡ: Να μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, αλλά όχι κάθε βδομάδα!

ΔΗΜΑΡ: Να μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, αλλά όχι κάθε βδομάδα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 | 8:23 μ.μ.

Πηγή: vathikokkino.gr

Καταγγέλλει η ΔΗΜΑΡ τους φοιτητές που θέλησαν να εμποδίσουν τη λήψη αποφάσεων που πετάνε έξω από το Πανεπιστήμιο χιλιάδες απ” αυτούς. Καταγγέλλει τα νέα παιδιά που αγωνίζονται για να διασωθούν τα τελευταία, έστω, απομεινάρια της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Καταγγέλλει και χαφιεδίζει:

Ήταν εξωκοινοβουλευτικοί! Φαίνεται πως έχει φακέλους με τα πολιτικά φρονήματα στη διάθεσή της και ξέρει τι ακριβώς πολιτικές πεποιθήσεις έχουν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που πριν λίγες μέρες αντιμετώπισαν το όργιο αστυνομικής βίας στα Προπύλαια.

Και καλύπτει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία να εμποδίσει, με ξυλοδαρμούς, χημικά και μαζικές προσαγωγές, την είσοδο φοιτητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου σε πανεπιστημιακό κτίριο. Εκφράζοντας και μια διαφωνία: Να έχουμε αστυνομία στα ΑΕΙ, αλλά όχι και κάθε βδομάδα!

Η ανακοίνωση του  Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ είναι αποκαλυπτική της αντίληψης που κυριαρχεί στο κόμμα της μέχρι χθες μνημονιακής συγκυβέρνησης, που έχει το θράσος να μιλάει και για ενδεχόμενη αυριανή συνεργασία με την Αριστερά.

«Διαφωνούμε κατηγορηματικά με την πρακτική ομάδων φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που στο όνομα της αντίθεσής τους με το θεσμικό πλαίσιο διαλύουν με βίαιο τρόπο τις συνεδριάσεις ή  απειλούν με διάλυση την λειτουργία των συλλογικών οργάνων του ιδρύματος. Οι  ομάδες αυτές που προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία τους σε όργανα όπως η Σύγκλητος διακόπτοντας τη λειτουργία τους ενώ η συμμετοχή τους δεν προβλέπεται από τον νόμο πρέπει να απομονωθούν.

Θεωρούμε ότι η ύπαρξη ελέγχου για λόγους ασφαλείας στην είσοδο του κτιρίου της διοίκησης όπου εργάζεται σημαντικός αριθμός διοικητικού προσωπικού και συνεδριάζει κάθε βδομάδα η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ είναι μέτρο σωστό και λογικό. Ωστόσο διαφωνούμε με την εβδομαδιαία πρόσκληση των αστυνομικών δυνάμεων για την διασφάλιση της λειτουργίας του ακαδημαϊκού αυτού οργάνου.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ πρέπει να συνεδριάζει κανονικά και ο πρύτανης αφού αξιολογήσει όλα τα στοιχεία μπορεί να επιλέξει και να προωθήσει τεχνικές λύσεις ώστε ούτε να διαλύονται οι συνεδριάσεις ούτε να καλούνται οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΕΚΠΑ».

Να τους γνωρίσουμε, να τους κάνουμε και παρέα. Να θυμηθούμε και τα παλιά. Τότε που γίνονταν αγώνες για το 15% για την Παιδεία, τότε που το τανκς έριχνε κάποια πύλη ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, τότε που πολλοί απ” αυτούς κι απ” αυτές θεωρούσαν δεδομένη τη φοιτητική διαμαρτυρία απέναντι στην αυθαιρεσία των πρυτανικών αρχών. Τότε… Πολύ πριν χωθούν σε καλοπληρωμένες θεσούλες στα ΑΕΙ και στα ερευνητικά κέντρα και στις κυβερνήσεις…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 9:25 μ.μ.

Είδες η ΔΕΙΜΑΡ; Πονάει για τους καημένους τους μπάτσους. Κάθε βδομάδα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τέτοιο καιρό; Θα κρυώσουν! Άσε το άλλο. Τι να μάθει ο μπάτσοςπου πατάει μια φορά τη βδομάδα; Εδώ φοιτητές πάνε καθημερινά και ιδρώνουν να πάρουν πτυχίο, το κούστουρο τι το ωφελεί; Να βγαλουν μια φορά το τρίμηνο, σαν την κάρτα στον ΟΑΕΔ προτείνει η ΡΗΜΑΡ είναι καλά; Τα καημένα τα ορφανά του Φώτη! Ψόφησε το κόμμα και τώρα φλερτάρουν με τη ΝουΔού. Μέχρι να ψοφήσει κι αυτή. Μετά θα θυμιθούν ότι οι Αριστεροί δεν θέλουν ΚΑΘΟΛΟΥ καταστολή ΠΟΥΘΕΝΑ, πολύ περισσότερο στα Πανεπιστήμια. Μετά Αναρωτιούνται πως κατάφεραν να πάρουν 1% Οι μπάτσοι που δεν ψήφισαν Χρυσή Αυγή εκτίμησαν τη στάση της ΔΕΙΜΑΡ. Στα τέσσερα κι οι δανειστές από πίσω... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger