Home » , » Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας προς τον κύριο Τσίμα

Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας προς τον κύριο Τσίμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 | 2:17 π.μ.

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας 

 Αυτό το κείμενο είναι μια επέμβαση στα σχόλια που έκανε ο κύριος Παύλος Τσίμας στο δελτίο του Σκάϊ με την Σία Κοσιώνη όσον αφορά την ανάκρουση του ύμνου του Ε.Α.Μ. στις εκδηλώσεις-παρέλαση στον δήμο Χαλανδρίου.

Κύριε Τσίμα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το σκεπτικό των σχολίων σας.
Γιατί είναι νοσηρό να ακούγεται ο ύμνος του Ε.Α.Μ. στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου; Κατέχεστε από αντικομμουνιστικά αισθήματα;
Μήπως είναι νοσηρό να σχολιάζεται επιθετικά λες και είστε μέλος της φασιστικής οργάνωσης Χ.Α. την ανάκρουση του ύμνου του Ε.Α.Μ.;
Ήταν ή όχι ιστορικά ο Ε.Α.Μ. βασικός πόλος αντίστασης την περίοδο εκείνη;
Μήπως είστε λάτρης του εθνικοσοσιαλισμού ο οποίος ηττήθηκε από δυνάμεις σαν και αυτές του Ε.Α.Μ.-ΕΛΑΣ και σας πονά ο ύμνος κύριε Τσίμα;

Σε ποια αληθινά δημοκρατική κοινωνία απαγορεύεται ή στηλιτεύεται προπαγανδιστικά- γκαιμπελικά η ένδειξη ευγνωμοσύνης προς εκείνους οι οποίοι έκαναν αντίσταση προς τους φασίστες κατακτητές; Είναι η ανάκρουση του ύμνου του Ε.Α.Μ. που ρίχνει λάδι στην εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα της κοινωνίας μας ή τα αντικομμουνιστικά λογίδρια που βγάζετε από το τηλεοπτικό κανάλι από το οποίο εμφανίζεστε;

Επιπλέον είστε και ανιστόρητος κύριε Τσίμα διότι την Αθήνα στα Δεκεμβριανά την αιματοκύλισαν οι Βρετανοί οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην αντικομμουνιστική προσπάθεια του κατεστημένου εκείνης της εποχής.  Κύριε Τσίμα για να σας διαφωτίσω ιστορικά θα πω σε εσάς και προς τους αναγνώστες τα εξής.

Βασικά αιτήματα του Ε.Α.Μ. μετά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων αλλά και πριν ήταν τα εξής:

-          Ελεύθερες εκλογές χωρίς καμιά παρέμβαση όπως και ελεύθερο δημοψήφισμα για την επίλυση του πολιτειακού ζητήματος.

-          Αντιμετώπιση όλων των ντόπιων συνεργατών-χαφιέδων-μαυραγοριτών από την δικαιοσύνη σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό κράτος (και όχι από έκτακτα στρατοδικεία με συνοπτικές διαδικασίες που αντιμετωπίστικαν οι πατριώτες της αριστεράς).

-          Καθαίρεση από όλη την δημόσια διοίκηση, τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας όλων των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων (άνθρωποι τοποθετημένοι από την δικτατορία Μετάξα οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και παρέμειναν στις θέσεις τους μεταπολεμικά).

-          Εγγυήσεις για ποινικές διώξεις σε όσους Ε.Α.Μ.ίτες- ΕΛΑΣίτες αποδεδειγμένα διέπραξαν εγκλήματα κατά την διάρκεια της κατοχής και όχι παράνομα έκτακτα στρατοδικεία που δίκαζαν ιδεολογίες με βασική κατηγορία την προδοσία και την κατασκοπία. (προδότες και κατάσκοποι ήταν οι συνεργάτες των γερμανών που δεν δικάστηκαν ποτέ και πιστέψτε με δεν ήταν αριστερών πεποιθήσεων).

Εάν αυτά τα αιτήματα τα θεωρείτε κύριε Τσίμα αιτία εμφυλίου  ή διωγμών τότε έχετε πρόβλημα με την νοημοσύνη σας, όπως και αν νομίζετε ότι δεν πρέπει να ακούγεται ο ύμνος του Ε.Α.Μ. για αυτά τα αιτήματα. Επίσης θα έπρεπε να ξέρετε ότι ο Ε.Α.Μ.-ΕΛΑΣ πριν ξεκινήσουν τα Δεκεμβριανά είχε την ευκαιρία να πάρει την εξουσία με τα όπλα, αλλά δεν το έπραξε διότι ο Ε.Α.Μ. ήταν πιστός στα παραπάνω αιτήματα για ελεύθερες εκλογές και δημοψήφισμα. Την ιστορία μπορεί να την γράφουν οι «νικητές» αλλά η αλήθεια δεν γράφεται από κανέναν. Η αλήθεια υπάρχει. Υπάρχει ειδικός λόγος για τον οποίο τα μμε δεν σκαλίζουν ειδικά την προ και μετά Δεκεμβριανών ιστορία. Το λοιπόν, ο μόνος εξάπτει τα εμφυλιοπολεμικά πάθη είστε εσείς και το σινάφι σας. Αλλά ο γκαιμπελισμός δεν έχει πέραση πια γιατί ο λαός έπαθε και έμαθε. Είστε εχθροί του λαού κύριε Τσίμα καθώς εχθροί και της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας διότι συνεργάζεστε με τους τωρινούς δυνάστες του λαού.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2014 στις 9:32 μ.μ.

ελα ρε που ασχολειστε με τον ξεφτιλισμενο...
"το παθος για το χρημα, σε κανει Παυλο Τσιμα"....τελος!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger