Home » » Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν. τα «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ;

Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν. τα «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 | 11:51 π.μ.

Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανένας που αποσκοπούν και τι εξυπηρετούν τα ολοφάνερα κατασκευασμένα άρθρα, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που δημοσιεύονται τώρα τελευταία στα ΝΕΑ και αφορούν το κόμμα του Φ. Κουβέλη.

Το Σάββατο σε κείμενο που υπέγραφε η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά  διατυπωνόταν η «πληροφορία» ότι υπάρχει πολιτική συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ώστε αυτά τα δυο κόμματα να έχουν κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές.  Φυσικά αυτό ήταν εγκεφαλικό κατασκεύασμα της συντάκτριας των ΝΕΩΝ,

Σήμερα πάλι με πρωτοσέλιδο «καρεδάκι» που υπογράφει ο «Μικροπολιτικός» η φυλλάδα του ΔΟΛ: «αποκαλύπτει  σενάριο διάλυσης της ΔΗΜΑΡ στην βουλή» που σύμφωνα μ΄ αυτό «διαλύεται η ΔΗΜΑΡ και ανεξαρτητοποιούνται οι εννιά βουλευτές ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα στην προεδρική εκλογή».

Αμεση η αντίδραση, μετά το δημοσίευμα στελεχών  του κόμματος της Αγ. Κωνσταντίνου. «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας», χαρακτήρισε τα αναγραφόμενα στα ΝΕΑ, ο Νίκος Τσούκαλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.
«Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ, Είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια» τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας,

Και η απορία μας εξακολουθεί να παραμένει: Αφού και η διεύθυνση της φυλλάδας του ΔΟΛ ξέρει ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμιά βάση, και θα διαψευστούν άμεσα, γιατί τα δημοσιεύει; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν;
___________

Το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ

 Ομαδική ανεξαρτητοποίηση ως δημοκρατική διέξοδο για όλους. Αυτό είναι το σενάριο που κυκλοφορεί από χθες το βράδυ και αφορά το μέλλον της ΔΗΜΑΡ.

Οι διακινητές του μιλούν, δηλαδή, για εννέα παραιτήσεις των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και την ανεξαρτητοποίησή τους.

Με αυτόν τον τρόπο καθένας θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και θα λειτουργήσει αυτόνομα στην Προεδρική εκλογή.

Κατά πόσο το παραπάνω σενάριο ευσταθεί θα αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της σημερινής κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το βέβαιο, πάντως, είναι στους παροικούντες την Αγίου Κωνσταντίνου επικρατεί δυσφορία.

Αυτή – εκτός από τον «αυτοεγκλωβισμό» που νιώθουν πολλοί βουλευτές με τους χειρισμούς του προέδρου τους Φώτη Κουβέλη – αφορά κυρίως τη χθεσινή ανακοίνωση – απάντηση του κόμματος στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο λόγος δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά το γεγονός ότι ο Κουβέλης φέρεται να συνέταξε μόνος του την ανακοίνωση, χωρίς πρώτα να έχει συζητήσει με τους βουλευτές του.

Σημειώνεται άλλωστε, ότι τρεις εξ’ αυτών – Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, - έχουν υπογράψει το «κείμενο των οκτώ» στη γραμμή του οποίου κινήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων Σαμαρά – όπως τουλάχιστον φάνηκε από το χθεσινό διάγγελμά του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

23 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:05 π.μ.

Τα σενάρια "επιστημονικής φαντασίας" επιβεβαιώνονται τόσο από το φερέφωνο της Κουμουνδούρου "κουτί της Πανδώρας" (http://www.koutipandoras.gr/article/129753/anoigei-tin-porta-se-synergasia-syriza-dimar-o-koyvelis), όσο και από το άρθρο στο οποίο το Avangarde (https://avantgarde2009.wordpress.com/2014/12/21/%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81/#comment-3543) καλεί σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και πρέπει βέβαια να αναρωτηθούμε και "ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί" και η αναμετάδοση της είδησης περί συνεργασίας ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ από το ίδιο το μπλογκ σας:

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/m.html

"Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον γάμο ή την μεταγραφή της χρονιάς, πάντως η είδηση της επιστροφής του Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ -και μάλιστα στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας- κάθε άλλο παρά διαψεύστηκε. «Πρόκειται για απολύτως θετική εξέλιξη, υπάρχουν και άλλοι από τη ΔΗΜΑΡ που με έχουν γοητεύσει από την ιδεολογική τους πορεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου. Βέβαια, τέτοιες μεταγραφές δεν γίνονται σε μια μέρα! Οι σχετικές συζητήσεις άνοιξαν ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Νίκος Παππάς, ο εξ απορρήτων του A. Τσίπρα, συναντήθηκε με τον Σταμάτη Μαλέλη, που μιλούσε εξ ονόματος του Φώτη Κουβέλη. Η αριθμητική της προεδρικής εκλογής τους έφερε πιο κοντά…"

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:54 μ.μ.

Και ενω οταν ο Κουβελης εφτιαξε την ΔΗΜΑΡ και μετα μπηκε στην κυβερνηση απο το Ανταριζα τον λεγανε Καρατζαφερη και το κομμα του ΡΗΜΑΔ σημερα δεν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα και πανε να μοιρασουνε τις καρεκλες. Αυτος ειναι ο οπορτουνισμος παντα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger