Home » , » Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Τα κελιά της ντροπής είναι εδώ

Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Τα κελιά της ντροπής είναι εδώ

Από giorgis , Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 | 5:20 μ.μ.

Μια φυλακή μέσα στην φυλακή, ένας μη τόπος για τους φυλακισμένους, ένα ντελίριο κρατικής καταστολής στον καταδικασμένο, τον ξένο, τον «άλλον», τον αντιστεκόμενο. Δεν πρόκειται παρά για τις φυλακές Γ’.

Στις 7 Ιουλίου του 2014 ψηφίστηκε από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, παρουσία 100 βουλευτών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και διατάξεις». Υπέρ ψήφισαν 52 βουλευτές και κατά 48 συνάδελφοί τους. Όσον αφορά το άρθρο 1,το οποίο θεσμοθετεί τις ειδικές συνθήκες κράτησης στις περίφημες φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, οι οποίες θα στεγαστούν στο ήδη υπάρχον σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, υπέρ τάχθηκαν 56 βουλευτές και κατά 44.

Ο συμβολισμός της ψήφισης ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου από το θερινό τμήμα μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει. Είναι η περίοδος κατά την οποία ψηφίζονται νόμοι όπως η ιδιωτικοποίηση της «Μικρής ΔΕΗ», η άδεια επέκτασης του γηπέδου της ΑΕΚ στο Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, η καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ, το ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:14 μ.μ.

Ναι-ναι,μπραβο στην κ. Κατριβανου,και στις ευαισθησιες της,και σε αυτες του Συριζα. Ομως δεν ειμαστε ζωα! Μπορουμε ολοι,να καταλαβουμε τι ειδους φυλακες ειναι!! Δεν χρειαζομαστε ερμηνειες,και εξηγησεις .Προσωπικα,αλλα και πολλοι αλλοι,περιμενουμε την δεσμευση,την ρητη,οτι θα καταργηθουν,απο μερους του Συριζα. Αυτο θα ηταν "θεση", για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,και οχι να μου εξηγουν, τι ειναι οι φυλακες Γ τυπου!!! Αντε,γιατι δεν ξεκινησαμε καλα ,ουτε με αυτους!!! Και δεσμευση για καταργηση περιμενουμε,και δεσμευση για αποδοση ευθυνων,περιμενουμε!! Οχι τιποτα αλλο.....να το σκευτουν καλα.....θελουν να διοικησουν,εναν λαο,με μηδενικη αντοχη!!! Μην εχουμε κλαματα μετα,και δηλωσεις.....μπαρουφες του τυπου "η δημοκρατια δεν εκβιαζεται"!! Αστο βρε Αλεξη μου...που ζεις.....ολα τα επαθε η δημοκρατια σας!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger