Home » , » Ρωμανέ θυμήσου και σκέψου

Ρωμανέ θυμήσου και σκέψου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 | 9:52 μ.μ.

Οταν τόν Αρη (Βελουχιώτη),τον τσακίζανε με βασανιστήρια, αυτός υπόγραψε "δήλωση μετανοίας"(1939), αρνούμενος μια άσκοπη θυσία.
("Την εποχή που η δογματική ακαμψία τής ηγεσίας τού ΚΚΕ απαγόρευε σαν προδοτικές τις δηλώσεις και ανήγαγε σε ύψιστο κομματικό προσόν τήν αντοχή στό ξύλο!").
Τό κόμμα δεν τού το συγχώρεσε ποτέ.Ο Αρης όμως έγινε μέχρι και δημοτικό τραγούδι απ τον κόσμο πού τον λάτρευε.

Ρωμανέ θυμήσου:
-Oταν τόν Γαλιλαίο τον ανέβασε στην πυρά η τυφλή μεσαιωνική βαρβαρότητα,για ν΄αποκηρύξει την επιστημονική του ανακάλυψη ότι η Γή κινείται, ο ίδιος τούς περιφρόνησε και δήλωσε αυτό πού άντεχαν ν΄ακούσουν.

Τότε απογοήτευσε πολλούς.Ιδίως μαθητές του. Γνωρίζεις όμως ότι αυτή η "υποχώρηση" ,δεν τον απέτρεψε απ τό να προχωρήσει τήν έρευνα του και να αλλάξει τίς ζωές όλων μας.

Ρωμανέ: Η οργή δεν αρκεί για ν΄αλλάξει αυτό τό κτηνώδες σύστημα.Ούτε μόνον η γνήσια παραφορά,η άδολη θυσία αρκούν...δυστυχώς.

Προφύλαξε τόν εαυτό σου .Ο αγώνας δέν είναι,δέν πρέπει νάναι αυτοσκοπός.

Μην τους χαρίζεις τον ανθό της νιότης σου, το κρύσταλλο του μυαλού σου.

Οι πραγματικοί συντροφοί σου σ΄ έχουν ανάγκη γερό και δυνατό κοντά τους.

ΟΧΙ νεκρό ήρωα!

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ!

Ρωμανέ,πρέπει να Ζήσεις, να μεγαλώσεις κι άλλο και θα καταλάβεις κάποτε (άν όχι και τώρα) την σοφή κουβέντα τού Μπρέχτ "Να κάνουμε ΟΛΟΙ το χρέος της πεντάρας χρειάζεται",τ ίποτε άλλο!
Κι εσύ δέν είσαι "όλοι", δεν μπορείς νάσαι "όλοι"!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ νάσαι "όλοι"!

-Πρέπει να Ζήσεις και θα καταλάβεις κάποτε (αν όχι και τώρα) πώς δέν είναι πάντοτε "όλα ή τίποτα", αλλά και το πιό μικρό βήμα είναι πάρα πολύ ,αρκεί να το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Ρωμανέ,δεν υπάρχει Αγώνας ως το τέλος,υπάρχει Αγώνας δίχως τέλος!

ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ- Ν. ΠΑΥΛΟΥ

ΥΓ. Γι αυτούς που δεν τούς αρκεί αυτό,ας κατέβουν σε απεργία πείνας και δίψας μαζί σου Ρωμανέ μέχρι τό τέλος!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

Τον Αρη τον λάτρεψε ο Ελληνικός λαός ως αρχηγό του ΕΛΑΣ.Του ένοπλου τμήματος του ΕΑΜ.Θέση που του ανέθεσε το ΚΚΕ.Δεν τον συγχώρεσε ποτέ το Κόμμα λοιπόν δίνοντας του αργότερα την πλέον σημαντική και νευραγλική θέση του πρώτου των όπλων.Οταν ασχολείστε με την ιστορία φροντίστε να μην το κάνετε μπακαλίστικα ξεφτιλίζοντας τόσο φτηνά ιερά και όσια.Οπότε και ο Μπελογιάννης με τους συντρόφους του(ένα απο τα χιλάδες παραδείγματα μέσα απο την πορεία του ΚΚΕ) σύμφωνα με την λογική σας θα έπρεπε να υπόγράψουν φαρδία πλατία τις δηλώσεις μετανοίας δίνοντας την ικανοποίηση της ιθηκής νίκης στην αντίδραση και τον αντίπαλο.Μιας ιθηκής που οι Κομμονιστές κατέκτησαν και κράτησαν υποφέροντας τα πάντα αλύγιστα και με το κεφάλι ψηλά που τελικά αποδείχτηκε ανίκητη στην συνέιδηση και στην συλλογική μνήμη του λαούς μας, στο πέρασμα μέσα απο την μαυρίλα και την τρομοκρατία που πλάκωσε την χρόνια της νεότερης ιστορίας της πατρίδας.Ενδεχωμένος αυτή η κίνηση να έγινε περιφρουριμένα και με εντολή του Κόμματος, πρακτική που ακολούθησε το ΚΚΕ για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσης και καταστάσεις

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger