Home » , » Η "Ελληνοφρένεια" σχολιάζει την κυβερνητική εναλλαγή (Βίντεο)

Η "Ελληνοφρένεια" σχολιάζει την κυβερνητική εναλλαγή (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 | 11:28 μ.μ.

Με την προσδοκία να σας χαρίσουμε ένα χαμόγελο παραθέτουμε ένα βιντεάκι με τις καλύτερες –κατά την γνώμη μας σκηνές από την σημερινή τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια».

Όπως ήταν αναμενόμενο η σατιρική εκπομπή επικεντρώνεται στην κυβερνητική εναλλαγή που επήλθε, στην «δικαίωση» της Σοφίας Βούλτεψη, στην «επαλήθευση» των προσδοκιών του Σαμαρά, στις αντιδράσεις των δημοσιοκάφρων μετά την γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Εκτός αυτών η εκπομπή ασχολείται στις ανταποκρίσεις που έστειλαν οι ξένοι δημοσιογράφοι από την χώρα μας καθώς  και στις .. επαγγελματικές προοπτικές που έχει ο απελθόντας πρωθυπουργός.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2015 στις 2:52 π.μ.

Ο γράφων πιστεύει στην ειλικρίνεια και την αλήθεια. Επομένως δεν πιστεύει, ότι κάποιος πρέπει να ορκίζεται σε οτιδήποτε. Κι αυτό γιατί, αν λέει αλήθεια, δεν χρειάζεται να ορκιστεί, ενώ αν λέει ψέματα, δεν πρέπει να ορκιστεί. Η αλήθεια των λόγων δεν βασίζεται σε όρκους αλλά σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα.
Πόσοι και πόσοι δεν έχουν ορκιστεί στο Θεό κι έγιναν επίορκοι; Τους εμπόδισε ο όρκος στο να γίνουν ψεύτες; Η ουσία είναι να είσαι συνεπής και να τηρείς τα όσα λες.
Με αφορμή μερικές συζητήσεις πάνω στο θέμα του όρκου και κάποιες επιθέσεις από δήθεν χριστιανούς στην αριστερά θα ήθελα να ενημερώσω τι πιστεύει πραγματικά η Εκκλησία, όπως αυτά διδάσκονται στις θεολογικές σχολές βάσει της Καινής Διαθήκης.
Πριν να πω, ότι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως είναι χριστιανός, κι όχι "κόκκινος" διότι θέλει να καταργήσει τον όρκο. http://tvxs.gr/news/ellada/mitropolitis-aleksadroypoleos-na-katargithei-o-thriskeytikos-orkos Πολύ σωστά πράττει από θεολογικής άποψης.
Μάλιστα ο ίδιος ο Ιησούς απαγόρευσε να ορκίζονται οι χριστιανοί. "Πάλιν ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ουκ επιορκήσεις, αποδώσεις δε τω Κυρίω τους όρκους σου. Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως· μήτε εν τω ουρανό, ότι θρόνος εστί του Θεού. μήτε εν τη γη, ότι υποπόδιο εστί των ποδών αυτού· μήτε εις Ιεροσόλυμα, ότι πόλις εστί του μεγάλου βασιλέως· μήτε εν τη κεφαλή σου ομόσης, ότι ου δύνασαι μίαν τρίχα λευκή ή μέλαιναν ποιήσαι. έστω δε ο λόγος υμών ναι - ναι, ου - ου· το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού εστίν." Ευαγγέλιο κατά Ματθαίου 5,33 -5,37. http://www.synaxarion.gr/gr/cpgid/3e58f8911f1242c39a0650ea576b6a99/cmspage.aspx
"Ακούσατε πάλι ότι ειπώθηκε στους αρχαίους να μην επιορκήσεις, να τηρήσεις τους όρκους σου στον Κύριο. Εγώ όμως σας λέω ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ..." Μάλιστα αναφέρει στο τέλος ότι κάτι περισσότερο από αυτά (το ναι ή το όχι) είναι "εκ του πονηρού"!
Έχουν επίσης γραφεί πάρα πολλά έργα Πατέρων γι αυτό το θέμα βασισμένα σε αυτά τα χωρία.
Όσοι ιερείς είναι υπέρ του όρκου είναι αντίθετοι στην Καινή Διαθήκη και τα λόγια του Χριστού. Επομένως δεν είναι "καλοί χριστιανοί". Η δε Εκκλησία οφείλει να συγκαλέσει Σύνοδο για να τους "επαναφέρει στην τάξη" βάσει των Εκκλησιαστικών της Κανόνων. Επίσης, αν έχει την καλοσύνη, ας μας πει γιατί τόσα χρόνια ανέχεται κάτι αντίθετο με το Ευαγγέλιο.
Αφιερωμένο σε κάποια κομματόσκυλα με άμφια, που ή δε γνωρίζουν, όπως οφείλουν, ή ακόμα χειρότερα παραποιούν τα όσα οι ίδιοι λένε πως πιστεύουν. mitsos175.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2015 στις 1:38 μ.μ.

Μην τολμήσει και δώσει κανείς τα λύτρα, τον έσκισα!!!!!
https://pbs.twimg.com/media/B8ZK-gVCUAADr8e.jpg

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger