Home » , » Το δεδομένο για τον "Ριζοσπάστη" το ζητούμενο για μας

Το δεδομένο για τον "Ριζοσπάστη" το ζητούμενο για μας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 | 4:28 μ.μ.

Και μόνο το ότι παρακολουθούμε δεξιές εφημερίδες και ιστοσελίδες να μην μπορούν να κρύψουν τον πόνο τους που η πιο μισητή απ’ τον λαό κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων αποτελεί παρελθόν, είναι μια απόλαυση.

Για μας είναι ζητούμενο η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση –πάντα φυσικά μέσα στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης- για τον «Ριζοσπάστη» είναι δεδομένο: «με τις ευλογίες του κεφαλαίου και υπό τις διαβεβαιώσεις παραγόντων της ΕΕ ότι θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί», γράφει το όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ και σε άλλο κείμενο του συμπληρώνει:

... και με τις «ευλογίες» του κεφαλαίου

Παράλληλα με τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο προσκήνιο βγαίνουν οι ισχυροί και της «επόμενης μέρας», οι βιομήχανοι και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου, βάζοντας στην αντιλαϊκή ατζέντα τους άξονες της λεγόμενης «εθνικής συνεννόησης», τις στρατηγικού χαρακτήρα κατευθύνσεις και επιλογές τους, γύρω από τις οποίες συσπειρώνονται κόμματα και το πολιτικό προσωπικό της αστικής διαχείρισης. 
Σε αυτό το φόντο, ο ΣΕΒ, από την πρώτη στιγμή, έσπευσε να δώσει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των βιομηχάνων στη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε και η ευρωπαϊκή ένωση βιομηχάνων (BUSINESSEUROPE).
Είναι φανερό ότι σημαντικά τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου έχουν αυξημένες προσδοκίες τόσο από τη νέα διακυβέρνηση, όσο και από τη δυνατότητα αλλαγών στο μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και της ΕΕ, με στόχο την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών κερδών (πακέτα Ντράγκι, Γιούνκερ κ.ά.). 
Σε αυτό το πλαίσιο, η ατζέντα της «επόμενης μέρας», την οποία καλείται να διαχειριστεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, περιλαμβάνει την εκπλήρωση των στρατηγικών επιλογών και πάγιων αξιώσεων του ελληνικού κεφαλαίου.

Ας δούμε κάποια πρώτα βήματα αυτής της κυβέρνησης που κατά την άποψη μας είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Σταχυολογούμε κάποιους τίτλους ειδήσεων.

Επανέρχεται το μέτρο της Κυριακάτικης αργίας σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' προανήγγειλε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μίλησε και για τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο ίδιος

Παναγιώτης Λαφαζάνης Τελειώνουν οριστικά η τρόικα και τα μνημόνια - Τέλος η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – Δωρεάν ρεύμα σε 400.000 νοικοκυριά.

Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: Καταργείται το 5ευρο στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ στις συνταγές

Τ. Κουράκης: Τέλος η τράπεζα Θεμάτων - Επαναπρόσληψη εκπαιδευτικών Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν - Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία

Ν. Βαλαβάνη: Δεν μας χρειάζεται η άδεια της τρόικας
Σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών και αυξάνονται οι μισθοί. Έτσι θα επιστρέψει η ελπίδα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2015 στις 4:49 μ.μ.

- Ποιοι είστε εσείς;

- Συμφωνούμε ότι είναι πολύ ευχάριστο το στραπάτσο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

- Τα "πρώτα βήματα" είναι προς το παρόν εξαγγελίες. Προς τη σωστή κατεύθυνση όντως, αλλά με πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο (τήρηση δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί).
Θυμίζω ότι ο ΓΑΠ το Νοέμβρη του 2009 μοίραζε λεφτά και το Μάη του 2010 υπέγραφε μνημόνια. Ας μη βιαζόμαστε.

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2015 στις 5:43 μ.μ.

Αφου το φλυτζάνι αυτά λέει, να τα κρύψουμε;

δραπετσωνα
28 Ιανουαρίου 2015 στις 5:57 μ.μ.

TRASH : "....5,5% είναι η αριστερά στην Ελλάδα πλεον (και βάζω και τους οπορτουνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα).
Οι άλλοι είναι οι ίδιοι βρωμοΠΑΣΟΚοι που σιχάθηκε 30 χρόνια η ψυχή μας."

Ευχαριστω τον κυριο TRASH και το αριστερομετρο του, που με βαζει μεσα στο 5,5% της Αριστερας,( αν και οπορτουνιστης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Ποτε μπορω να περασω απο τον Περισσο, να παραλαβω το πιστοποιητικο μου;


http://leninreloaded.blogspot.de/2015/01/blog-post_895.html

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2015 στις 7:31 μ.μ.

Quiz - υπαρχουν 2 κομματα που θελουν σφοδρα και πιο πολυ απο ολα τα αλλα, να αποτυχει η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ενα ασφαλως ειναι το κομμα που συγκροτουσε την πρωην κυβερνηση. Το δευτερο σας αφηνω να το μαντεψετε....

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 4:19 μ.μ.

Γιατί δεν παίρνεις την απάντηση από το post σου με τίτλο "Μπογίοπουλος vs Βαρουφάκης"; (ευφυέστατος τίτλος).
Ο Ρ δεν λέει κάτι έξω τον ρεαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Θετικότατες οι εξαγγελίες και μακάρι να μην μείνουν μόνο εξαγγελίες αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια σε βεβαιώσεις και συναντήσεις με την "απέναντι πλευρά" της Ε.Ε.; Τι εννοεί "τέλος τα μνημόνια" όταν παράλληλα λένε "θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας"; Δεν ξέρω,ίσως κάποια στιγμή να γίνει διατριβή στην ψυχολογία αυτή η πολιτική διπολική διαταραχή.Η οποία είναι και μεταδοτική όπως διαπιστώνω.
Δεν έχει λογική όλο αυτό το διπλό-τριπλό ταμπλό του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο τώρα που βγήκε κυβέρνηση.
Fuente-ovejuna

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2015 στις 11:15 μ.μ.

Ρε παιδιά ο σύριζα θα προτείνει τον Αβραμόπουλο για πρόεδρο της δημοκρατίας; Εναν νεοδημοκράτη; Καλά, ο σύριζα δεν ισχυριζόταν ότι ηταν αντιπαλος με τη ΝΔ; Κι εδώ κολοτουμπα;

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:58 μ.μ.

@11.15 πριν περάσουν 7 ημέρες έχουμε:
1) Διορισμό του αχυράνθρωπου του κοσκωτά, σύμβουλου του παπανδρέου και εκπρόσωπου του πασοκ Ρουμπάτη στην ευπ
2) Δήλωση του αριστερού στρατούλη ότι στηρίζει τον πασοκο σπυρόπουλο στο ικα
3) Διορισμό του Ρωμανιά γγ κοιν ασφάλισης
4) Διορισμό της LAZARD σαν συμβούλου στο υπουργείο για την οποία ο τσίπρας είχε κάνει την ερώτηση (βλ. παρακάτω)
5) Ενώ προεκλογικά μας έλεγαν για κυβέρνηση της αριστεράς, χωρίς να καλέσει κανένα αριστερό σε συνεργασία ο συριζα λίγες ώρες μετά τις εκλογές έβαλε τον καμμενο να ανακοινώσει την κυβέρνηση.

Κατα τα άλλα φταίει ο ριζοσπάστης....


επειδή κάποιοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου ....
22/11/2011
Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα προς τον Υπουργό Οικονομικών: Υπουργικές αποφάσεις για αμοιβές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών συμβουλών, την ώρα που έψαχναν για πρωθυπουργό
Την ίδια περίοδο που δεν υπήρχε καν κυβέρνηση στη χώρα και εναλλάσσονταν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, και ενώ τα χαράτσια, οι περικοπές και οι απολύσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, έσπευσε να υπογράψει την εξής απόφαση: ΦΕΚ 2454 ΤΕΥΧΟΣ Β 2/11/2011, αριθ. 2/71421/0023 «Έγκριση δαπάνης για καταβολή αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP(CGSH) και στην εταιρεία LAZARD FRERES SAS».
Για την πρώτη εταιρεία, την CGSH LLP, θα ανατεθούν καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου (απόφαση Νο 188/20-9-2011 του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους). Η μέγιστη συνολική δαπάνη για την παροχή νομικών υπηρεσιών σχετικά με τους όρους των νέων ομολόγων και δανειακών συμφωνιών με τους επενδυτές και το δημόσιο τομέα σχετικά με την ανταλλαγή, τη νομική υποστήριξη και υλοποίηση των αποφάσεων της 21-7-2011, περιλαμβανομένων και των συμβάσεων με το EFSF, ορίζεται στα 6.000.000 EUR, εφόσον το έργο είχε ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2011. Από αυτό το ποσό, 750.000 EUR κατά ανώτατο όριο, ορίζεται για απασχόληση τοπικών νομικών συμβούλων σε χώρες που η εταιρεία δεν έχει εκπροσώπηση, όπως π.χ. στην Ιαπωνία. Σε περίπτωση που το έργο παραταθεί, η αμοιβή ορίζεται σε 1.500.000 EUR ανά μήνα, κατά ανώτατο όριο.
Για τη δεύτερη εταιρεία, τη LAZARD FRERES SAS, στην οποία θα ανατεθούν σύμφωνα με τη Νο 188/20-9-2011 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, η αμοιβή που εγκρίνεται με την προαναφερθείσα απόφαση θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί, εκτιμάται δε ότι αυτό θα ανέλθει σε 25.000.000 EUR.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Επιλογή με Ανοικτό διαγωνισμό; Ποιοί προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά; Ποιοί Συμμετείχαν; Ποιές ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιές οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων;)
2. Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;
3. Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;
4. Εφόσον η συμφωνία της 21.7.2011 ουσιαστικά έχει ακυρωθεί από την συμφωνία της 27.10.2011: α) η ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιό τίμημα; β) η ανάθεση των υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου στην LAZARD FRERES SAS και το ποσό των 25.000.000? αφορά μόνο στα προβλεπόμενα ποσά της συμφωνίας της 21.7.2011 ή επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιούς όρους και τίμημα;
Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξης Τσίπρας

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:49 π.μ.

Τάδε έφη Βαρουφάκης στο BBC:
Τα 3 πρώτα λεπτά τα χρειάζεται για να ΜΗΝ απαντήσει στο ερώτημα αν θα πάρει τα δάνεια...

Στο 7:30: Βέβαια την θέλουμε την τρόικα αλλά σε ανώτερο επίπεδο, όχι μόνο υπαλλήλους ("που είναι υπέροχοι άνθρωποι"!!)

Στο 9:00 Θέλουμε ένα νέο μνημόνιο (αλλά θα το λέμε πρόγραμμα ή συμφωνία) και μια τρόικα σε ...άλλο επίπεδο!

Στο 9:30 -θέλετε να αντιστρέψετε τις μεταρρυθμίσεις, να αυξήσετε τον κατώτερο μισθό. - 'Οχι. μισό λεπτό. Όχι μόνο δεν θέλουμε να αντιστρέψουμε τις μεταρρυθμίσεις αλλά θέλουμε να τις εμβαθύνουμε. (Για τον μισθό δεν ξαναγίνεται κουβέντα...)

Στο 10:30 Τι θα γίνει με το λιμάνι; - Σαν διαβεβαιώνω ότι η επένδυση της COSCO έχει την πλήρη υποστήριξή μου προσωπικά και ως υπουργού Οικονομικών. Για τις "Σκουριές" στο επόμενο ...

11:00 Πουλάμε και νοικιάζουμε αλλά σε καλύτερες τιμές

Στο 12:30 αποκαλεί αγενή την δημοσιογράφο! Φέρτε τον Τσίμα...

Στο 13: 00 εμπιστεύεστε πχ τον Πάνο Καμένο που την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε ότι οι Έλληνες Εβραίοι έχουν πληρώσει λιγότερους φόρους: - Αυτή είναι η άγρια ομορφιά της δημοκρατίας (Δεν φταίμε εμείς, ο λαός φταίει που μας έριξε στους εθνικιστές/λαϊκιστές...)

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:03 μ.μ.

@3:58 μ.μ
Να συμπληρώσω σε αυτά που γράφεις κι αυτά που δήλωσε ο Σκουρλέτης για τον κατώτατο μισθό. Τα 751 ευρώ ντε.... Πρώτα να ανασάνουν οι επιχειρησεις, να έρθει η ανάπτυξη δηλαδή και μετά αυτός ο .... υπέρογκος μισθός. Στη δευτέρα παρουσία δηλαδή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger