Home » , » Σε συμβολισμούς και σε συναισθηματισμούς θα σταθούμε;

Σε συμβολισμούς και σε συναισθηματισμούς θα σταθούμε;

Από giorgis , Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 | 5:04 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μπορώ να αντιληφτώ την χαρά, την ανακούφιση, το χαμόγελο που έδωσε σε συντρόφους και συναγωνιστές μου η παταγώδης κατάρρευση της συγκυβέρνησης.
Το καταλαβαίνω ότι να βλέπεις τα ανδρείκελα των πλουτοκρατών που υπηρετούσαν την ποιο μισητή κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών να έχουν φορέσει πλερέζες είναι μια κατάσταση που σε κάνει να χαίρεσαι.
Λογικό είναι επίσης το να έχεις προσμονές ότι η νέα κυβέρνηση θα φέρει κάτι καλό για τον κόσμο της εργασίας και τα λαϊκά στρώματα.

Αλλωστε η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία (τελευταίος μας εγκαταλείπει ο Κώστας Μητσοτάκης), αλλά αυτό σύντροφοι είναι μια συναισθηματική προσέγγιση και όχι πολιτική.

Ας δούμε όμως την πραγματικότητα. Με ποιους όρους έγινε αυτή η κυβερνητική εναλλαγή; Την επέβαλε το εργατικό κίνημα, η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντας με τους αγώνες του, ή είχαμε μια τυπική θεσμοθετημένη αστική διαδικασία που ο μόνος της στόχος είναι η αιματοδότηση του πολιτικού συστήματος;

Θα ισχυριστεί κάποιος/α –το διάβασα σε αναρτήσεις μας- ότι έχουν ισχυρούς συμβολισμούς οι επιλογές Τσίπρα να ορκιστεί χωρίς γραβάτα με πολιτικό όρκο και να επισκεφτεί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στο οποίο εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς 200 κομμουνιστές, κι αυτό προδιαθέτει για το ποια πολιτική θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.
Δεν θα συμφωνήσω μ αυτή την προσέγγιση.

Μπορεί να σταθούμε σε επικοινωνιακές κινήσεις και να προσπεράσουμε το γεγονός ότι σχηματίζει κυβέρνηση ο Σύριζα με το κόμμα του Καμένου που είναι γνωστές οι εθνικιστικές του θέσεις, και προτείνοντας υπουργεία –όπως γράφουν οι αστικές φυλλάδες, χωρίς να υπάρχει διάψευση από τον Σύριζα- στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη; 
Επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται γαι παπαριές αυτά που δημοσιεύουν ενημερωτικές ιστοσελίδες ότι ο Τσίπρας πρότεινε να αναλάβει υπουργείο ο Κουβέλης. 

Δεν υποδηλώνουν αυτές οι τακτικές ενέργειες του Σύριζα ποια πολιτική πρόκειται να ασκήσει; 

Και στην τελική σε συμβολισμούς και σε συναισθηματισμούς θα σταθούμε, προσπερνώντας όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν;

Υ.Γ. Εχω εκφράσει τις απόψεις μου για τις εκλογές
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2015 στις 10:22 π.μ.

http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/2015/01/blog-post_72.html

27 Ιανουαρίου 2015 στις 10:39 π.μ.

Μια Πρώτη Εκτίμηση / Το Σχόλιο Της Ημέρας / 26-1-2015 / του Θ. Ανεστόπουλου

ΝΙΚΗ...τελικά είχαμε μια ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (όχι ήττα του Σαμαρά που έπεσε μόνο 2 ποσοστιαίες μονάδες, η κυρίαρχη ιδεολογία είναι ριζωμένη όσο και η δεξιά) που δεν κατάφερε (δυστυχώς) να έχει αυτοδυναμία αλλά έχουμε κυβέρνηση με την δεξιά αλλά αντι-μνημονιακή ΑΝΕΛ. Όπως έχω τονίσει οι λαικές πλατιές μάζες θα εκδικηθούν για την βάρβαρη πολιτική που έχουν υποστεί γι' αυτό μετά χαράς στηρίξαμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυταπάτες...


Μεγάλοι χαμένοι των εκλογών το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, η ΔΗΜΑΡ ενώ "διασώθηκε" στην αριστερή πίεση το ΚΚΕ που μιλάει για επανασυσπείρωση δυνάμεων κυρίως σε ψήφους που προέρχονται από την επαρχία. Η μικρή κάμψη της Χρυσής Αυγής δείχνει δυστυχώς πως η ψήφος είναι κυρίως συνειδητή - φασιστική και πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλα τα ρεύματα της αριστεράς αποφασιστικά. Όχι με αντι-συγκεντρώσεις αλλά με ιδεολογική μάχη και αγώνα.

Όσο για την εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ και το δελτίο τύπου που μιλάει για θετικό βήμα (!!!) για το 0,6% (!!!) έχω να δηλώσω ότι μπορούμε να μιλάμε και για "ήττα". Ούτε ρεύμα, ούτε θετικό βήμα αποτελεί το εκλογικό αποτέλεσμα...και διαβλέπουμε ότι οι διεργασίες θα είναι ραγδαίες σε αυτό το χώρο που πήρε την λάθος απόφαση να κατέβει στις εκλογές όσο και για την συνεργασία τους...Χρειάζεται ανασυγκρότηση του αντικαπιταλιστικού - επαναστατικού πόλου, διακριτού από τον ρεφορμισμό και τον σταλινισμό (όχι στις εκλογές) αγγίζοντας τις χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς αγωνιστές πάνω σε ένα ξεκάθαρο μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα με στρατηγικό στόχο τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Τέλος τα "πανηγύρια" και ας στραφούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως απαιτούν οι καιροί όπου οι λαικές μάζες υποφέρουν....ο αντικαπιταλιστικός πόλος δεν μπορεί να δημιουργηθεί στις εκλογικές σκοπιμότητες αλλά με πρόγραμμα και σχέδιο....σε αυτό το δρόμο της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς θα δώσουμε την μάχη ενάντια στις δεξιές μετατοπίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην σεχταριστική πολιτική του ΚΚΕ μαζί με τις εργαζόμενες μάζες που θα δώσουν την μάχη για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους που έχασαν από την καπιταλιστική επίθεση....όλα συνεχίζονται αλλά με μυαλό και σχέδιο....

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

http://wwwpanthiras29.blogspot.gr/

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2015 στις 10:47 π.μ.

Οχι, δεν θα μείνουμε σε συμβολισμούς και σε συναισθηματισμούς ... αλλά πες μου εσύ ποια άλλη δυνοτότητα υπήρχεμετά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των εκλογών, και με δεδομένη των αρνητική στάση του ΚΚΕ...σε οποιαδήποτε μορφής συμφωνία!!! Περιμένω μια λογική απάντηση....

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2015 στις 3:31 μ.μ.

Για την ανακοίνωση της κυβέρνησης:
Το θετικό είναι η συγχώνευση υπουργείων, αλλά το αρνητικό είναι ότι το σχήμα δεν είναι ολιγομελές, αφού σε κάθε υπουργείο υπάρχουν πολλοί υφυπουργοί. Μένει να δούμε το έργο της κυβέρνησης. mitsos175.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2015 στις 10:48 π.μ.

Ρε κοκκινε πανθηρα οταν κανεις εκτιμηση αποτελεσματος πρεπει να εχεις μελετησει το αποτελεσμα. Το ΚΚΕ διασωθηκε απο την πιεση του ΣΥΡΙΖΑ οχι λογω της επαρχιας που η ανοδος του σε πολλες περιπτωσεις ηταν μικρη αλλα λογω μερικης επανασυσπειρωσης και κυριως νεων ψηφων στα μεγαλα αστικα κεντρα. Πχ Α και Β Θεσσαλονικης, Α και Β Αθηνας και Α και Β Πειραια. Σε αυτεα τις περιφεριες ειχε αξιοσημειωτη ανοδο και στη Β Πειραια εγινε ξανα 3ο κομμα περνωνταε την ΧΑ. Οπως και στη Β Αθηνας εμεινε λιγο πισω απο το Ποταμι και μπροστα επισης απο την ΧΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger