Home » , » Μισός δικομματισμός και συντριβή μνημονίου - δεξιάς.

Μισός δικομματισμός και συντριβή μνημονίου - δεξιάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 | 5:42 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα αποτελέσματα της κάλπης είναι αμείλικτα. Υπάρχει λόγω του διχαστικού εκβιαστικού διλλήματος της Νέας Δημαγωγίας μια επάνοδος του δικομματισμού. Που αφορά όμως μόνο το ΣΥΡΙΖΑ. Το τελικό 36,3% και οι πάνω από 2.200.000 ψηφοφόροι δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει αρκετά χρόνια. Αν νομίζουν στη ΝΔ του 27,8% και των 1.700.000 ψήφων ότι θα έχουμε "αριστερή παρένθεση" γελιούνται. Κι αυτό δεν θα οφείλεται στο πόσο "καλός" είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πόσο άχρηστη, διεφθαρμένη και καταστροφική είναι η Νέα Δολοφονία. Την πολιτική της ΝΔ θα υπενθυμίζει συνέχεια με ότι αυτό σημαίνει.

Το κόμμα που παίρνει πάνω από 30% γίνεται κόμμα εξουσίας και μόνο αν κάνει πάρα πολλά λάθη, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ίδια η ΝΔ, διαλύεται. Οι σχεδόν 400.000 και το 6,3% της συμμορίας των ναζί, πρέπει να απασχολήσουν. Ο ναζισμός θρέφεται από τα προβλήματα και το φόβο. Με μια άλλη πολιτική που θα καταπολεμά τις αιτίες και δε θα υιοθετεί τη ρατσιστική πολιτική, η Χρυσή Αυγή θα συρρικνωθεί αργά ή γρήγορα. Τα κόμματα της δεξιάς είχαν όλα πτώση. -1,9% η ΝΔ, -0,6% η Χρυσή Αυγή, ακόμα και οι ΑΝΕΛ η παλιά Νέα Δημοκρατία είχαν φθορά -2,8% (4,8%). Όσο για το ΛΑΟΣ που "χρειάζονταν μια ψήφο", όταν άνοιξαν οι κάλπες ο Καρατζαφύρερ έψαχνε ακόμα και τη δική του παίρνοντας 1% χάνοντας πάνω από το 1/3 της δύναμής του.

Φυσικά υπάρχουν τα μαξιλάρια Ποτάμι 6% ΠΑΣΟΚ Νο1 με 4,7% και ΠΑΣΟΚ Νο2 με 2,5% Το ΠΑΣΟΚ έχασε 7,6% που σημαίνει πως ακόμα και με το 2,5 του ΓΑΠ θα είχε απώλειες γύρω στο 5%, και τουλάχιστο μια μονάδα κάτω από τις Ευρωεκλογές! Η ΝΔ, τα 2 ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ συνολικά έχασαν πάνω από 13 μονάδες! 14 μαζί με το ΛΑΟΣ. Μέσα σε μόλις δυο χρόνια! Που σημαίνει σαφέστατη και αμετάκλητη καταδίκη των κυβερνήσεων του Μνημονίου. Τα κόμματα που ψήφισαν επίσημα το ξεπούλημα της χώρας συνολικά γνώρισαν τη συντριβή και μόνο η συσπείρωση όλων των καθαρμάτων κατόπιν εντολής του Βερολίνου, για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την απίστευτη νοθεία κράτησαν τη ΝΔ πάνω από το 20%. Μόνο 17% έχει πλέον στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Αντίθετα ΟΛΑ τα Αριστερά κόμματα και το ΚΚΕ που ήταν κατά της ΕΕ είχαν άνοδο, πράγμα σπουδαίο, αν σκεφτούμε τις συνθήκες βίας, τρομοκρατίας, συκοφαντίας και διχασμού που έγιναν αυτές οι εκλογές. Το ΚΚΕ κράτησε κι αύξησε το ποσοστό του σχεδόν μια μονάδα 5,5%. Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά δεν απορροφήθηκε από τη δίνη του δικομματισμού, δε διαλύθηκε από την προπαγάνδα. Μπορεί να είχε ελαφριά μόνο άνοδο +0,3 και 0,7% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για παράδειγμα, αλλά ας αναλογιστούμε το κλίμα τρόμου και λατρείας του Ευρώ, που έγιναν αυτές οι εκλογές. Το Βερολίνο μέσω των υποτακτικών του και των πουλημένων ΜΜΕ απέτυχε όμως να τρομοκρατήσει.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια αρμόζουν σε όλους όσους αγωνίστηκαν και χτυπήθηκαν από το φασισμό. Ήταν μια σκληρή μάχη που η δεξιά χρησιμοποίησε κάθε όπλο, κάθε βρώμικο κόλπο κι έχασε. Για πρώτη φορά ο κόσμος σταμάτησε να φοβάται. Κι αυτό δεν είναι απλά νίκη αλλά θρίαμβος. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 8:17 μ.μ.

Άρχισε το πανηγυράκι στον ΣΥΡΙΖΑ
Η “Κομμουνιστική Τάση” του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε ένα κείμενο καταγγελίας της συνεργασίας του Κόμματος τους με τους ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί δεν συμμετέχει αυτό (αντί τους ΑΝΕΛ) για να τους βάλει στον… σωστό δρόμο.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

Καταρχήν η συνεργασία με ΑΝΕΛ είναι επίσημη εδώ και μήνες. Θα την γνωρίζανε αν δεν ήταν απασχολημένοι να πουλάνε σε έναν κόσμο αριστερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σουπερ ντούπερ Κομμουνιστικό Κόμμα.

Κι ενώ οι ίδιοι συμμετέχουν σε ένα αστικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχουν το θράσος να καλούν το ΚΚΕ να συμμετέχει σε αυτό το ξεφτιλίκι, για να τους δώσει άλλοθι. Παλικάρια! Είσαστε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο είσαστε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, να κολυμπήσετε. Κάντε ότι γουστάρετε. Αλλά το φταίξιμο για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το ρίξετε στο ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που είναι και αυτά θα κάνει. Δεν θα τα κάνει γιατί του λείπει το ΚΚΕ για να τον βάλει στον σωστό δρόμο. Εξάλλου αν θέλετε κάποιον να σας δείχνει τον σωστό δρόμο. Ορίστε. Το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι δημοσιευμένο στο ιντερνετ. Μπείτε, διαβάστε το, κάντε το copy-paste και εφαρμόστε το στην φοβερή και τρομερή σας Σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Και πάρτε και όλη την δόξα από το ΚΚΕ να έχετε και να του την λέτε ότι εσείς κάνατε Σοσιαλιστή κυβέρνηση και το ΚΚΕ ήταν στην απ’ έξω. Ιδού η Ρόδος…

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 11:19 μ.μ.

Xεστήκαμε για το ΚΚΕ.Δεν το χρειάζεται ο λαός και ευτυχώς γιατί μας έχει γεμίσει μόνο προδοσίες.Βάρκιζες τέλος ΚΚΕδες.
Καταφέρατε να χάσετε και το ποσοστό των ευρωεκλογών.Πάντα τέτοιες ξεφτίλες.
Κανείς δεν το καλεί πλέον.Το αφήνουμε στο δικό του ξεφτιλίκι,να κάνει αντιπολίτευση με τις κατσαρόλες αντάμα με τον Βορίδη και τα χρυσάβγουλα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger