Home » , » Καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του ΚΚΕ το 13ο Συνέδριο του που ξεκινούσε σαν σήμερα το 1991.

Καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του ΚΚΕ το 13ο Συνέδριο του που ξεκινούσε σαν σήμερα το 1991.

Από giorgis , Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 | 6:29 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ένα σημαντικό συνέδριο του ΚΚΕ, το 13ο, αρχίζει σαν σήμερα το 1991. Ένα συνέδριο που ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη της Αλέκας Παπαρήγα σαν γ.γ. του κόμματος με την οριακή διαφορά μόλις τριών ψήφων από τον άλλο υποψήφιο Γιάννη Δραγασάκη, υπουργό της σημερινής κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί μια λυσσαλέα φραξιονιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στα στελέχη που αποτελούσαν τον κομματικό μηχανισμό και την δεξιά πτέρυγα του κόμματος –μεγάλος μέρος της οποίας βρίσκεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ- έχοντας προηγηθεί η διαγραφή της αριστερής πτέρυγας και του μεγαλύτερου μέρους των μελών της ΚΝΕ. (Άλλη πονεμένη ιστορία η εξέλιξη πολλών απ’ αυτών των στελεχών).

Για να περιγράψει κανείς το κλίμα που επικρατούσε τότε στο εσωτερικό του ΚΚΕ αρκεί να τονιστεί ότι η Α. Παπαρήγα αν και ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και για χρόνια γραμματέας της μεγαλύτερης οργάνωσης του κόμματος, της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας δεν είχε κατορθώσει να εκλεγεί καν αντιπρόσωπος στο συνέδριο αφού στην ΚΟΒ που συμμετείχε είχε την μεγάλη πλειοψηφία η δεξιά τάση του κόμματος. Συμμετείχε στο συνέδριο αριστίνδην όπως και τα υπόλοιπα μέλη του απερχόμενου Πολιτικού Γραφείου.

Μετά απ’ όσα έγιναν σ’ αυτό το συνέδριο ήταν φανερό ότι είχε ανοίξει ο δρόμος της διάσπασης του ΚΚΕ κάτι που ολοκληρώθηκε και επίσημα στις 8 Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς γεγονός που επικυρώθηκε στο 14ο έκτακτο συνέδριο του ΚΚΕ που έγινε τον Δεκέμβρη του 1991.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση το 1993 το ΚΚΕ σημειώνει το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της ιστορίας του: μόλις 4,54%!
Ποσοστό που δεν έχει καμιά σχέση με το 9,36% του 1977, το 9,89% του 1985 ή το 10,93% του 1981. (Το υπόλοιπο κομμάτι του τέως ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς, μένει εκτός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης παίρνοντας 2,94%). 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 22 σχόλια

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:13 π.μ.

Ητανε η ωρα που ξεβρωμισαμε απο τα οπορτουνιστικα σκουπιδια και μπηκε σε πορεια ανασυγκροτησης και αποκαταστασης των επαναστατικων του χαραχτηριστικων αλλαζοντας προγραμμα στο 15ο συνεδριο το 1996 που καταργησε τα Πολιτικα Μετωπα και τα ενδιαμεσα Σταδια εξουσιας που καταστρεψανε το ΚΚ. και αντιμετωπιζοντας πλεον τον οπορτουνισμο σαν αυτο που πραγματικα ειναι. Καρκινωμα και 5η φαλαγγα του καπιταλισμου

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:37 π.μ.

Την τιμητική του έχει το ΚΚΕ τις τελευταίες ημέρες. Από τις 20 αναρτήσεις οι 10 αφορούν το ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει πόσο σωστά βαδίζει. Οταν όλοι οι άλλοι, μα ΟΛΟΙ, γίνονται μία ωραία και αγία οικογένεια, πώς να μην τους φοβίζει το ΚΚΕ? Τον φόβο του να έχουν. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:08 π.μ.

13 συνέδριο η αρχή του τέλους

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:45 π.μ.

Απο του χαρου τα δοντια γλιτωσε τοτε το ΚΚΕ.
Αν η αριστερη πτερυγα που εφυγε το 1989 ειχε μεινει το ΚΚΕ θα ξεκαθαριζε πιο ευκολα το 1991 με τη δεξια πτερυγα. Αγωνιστες σαν τον Καππο θα βοηθουσαν τα μεγιστα σε κεινη τη μαχη.
Παντως το 4,5% που πηρε το 1993 ηταν το χαμηλοτερο μεταπολιτευτικα γιατι τη δεκαετια του 20 και του 30 το ΚΚΕ ειχε παρει και μικροτερα ποσοστα.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:55 π.μ.

Hτανε το 13ο συνεδριο το 1991 η κορυφωση ενος δραματος με βαθυτερες αιτιες απο οτι φαινεται με την πρωτη ματια. Ητανε η ολοκληρωση των ανατροπων που ειχε ξεκινησει στο 20ο συνεδριο που βαραινανε διεθνως. Στο ΚΚΕ ητανε η κορυφωση ενος δραματος που ειχε ξεκινησει και αυτο το 1956 με την πραξικοπηματικη καθαιρεση του σ.Ζαχαριαδη. η διαλυση των Κ.Ο το 1958 οπως επισης και της ΟΚΝΕ το 1943 και η δημιουργια του οπορτουνιστικου χυλου της ΕΔΑ ητανε μια καταστροφη για το ΚΚΕ την οποια ειχε επισημανει πολυ νωρις ο Καπεταν Γιωτης. Οταν το 1974 ξεκινησε να φτιαχνει Κ.Ο υπηρχε κενο μιας γενιας και αναγκαστηκα χρησιμοποιηθηκε η επομενη που ειχε μονο πολιτικο και οχι ταξικο κριτηριο. Ητανε επισης το Προγραμμα στην λογικη με τα ενδιαμεσα Σταδια που δεν εγινε δυνατο να αλλαξει μετα το 1968. Ετσι σε αυτην την βαση δημιουργηθηκε ολοκληρο πανθεον του οπορτουνισμου με δυο φραξιες που επιχειρησανε την διαλυση του ΚΚΕ το 1989 1991. Ευτυχως για τους Κομμουνιστες η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ ειχε αφησει βαθιες ριζες. Το που καταληξανε φαινεται σημερα 24 χρονια μετα. Ορντινατζες ανοιχτα πλεον του καπιταλισμου σε υπηρεσια παλιατσου. Αυτο ειναι το καταντημα του καθε προδοτη

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:17 μ.μ.

Ολοκληρο Πανθεον απο Οπορτουνιστικα Λουλουδια ποτ σε δυο υποτιθεται διαφορετικες φραξιες επιχειρησανε την διαλυση μεταλαξη του ΚΚΕ. το ποσο διαφορετικοι ητανε φαινεται απο το καταντημα τους μετα απο 25 χρονια. Παραθετω ονοματα. Γραψας Χαγιος Δελαστικ Ρουσης Μπιτσακης Βαλαβανη Κοτζιας Φαρακος Ανδρουλακης Λαφαζανης Δαμανακη Δραγασακης Καρτερος Τριγαζης Αλαβανος Χουντης και πολλα αλλα αστερια. Που ειναι ολοι αυτοι σημερα μπορει να δει και να κρινει ο καθενας για να καταλαβει το ποσο ξεβρωμισε το ΚΚΕ. Ο μονος που πραγματικα οτι ελεγε το εννοουσε ειναι ο σ. ΚΑΠΠΟΣ που πολιτικα ειχε απολυτο δικιο και ηρθε μετα το 1991 παλι διπλα στο ΚΚΕ

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:35 μ.μ.

χα χα! η παπαρηγα πηρε το κκε στο 4,5% και το παρεσωσε στο τελος 4,5%! μεγακη ηγετης! το πορτετο αυτης της μετριοτητας παρακαλω να μπει διπλα στου βελουχιωτη!

19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:04 μ.μ.

1. Μακρή (Κόκα Κόλα)

2. Κατσάκος (Κόκα Κόλα)

3. Δεκάδες τουίτ γραμμής ότι συμπλέουμε με Χ.Α επειδή ψηφίσαμε "παρών" για Παυλόπουλο

4. Αγγέλακας-Πανούσης, είμαστε αδελφάκια της Χ.Α

γγελάκας-Πανούσης αναπαραγωγή ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ. Πάνω από 50 φορές από χτες. Ξεφυτρώνουν από παντού accounts.

Χρυσαυγίτικο account ανεβάζει τραγούδι του ΚΚΕ με λινκ στη Χ.Α

Όλα αυτά σε 48-76 ώρες.

Μια άλλη λεπτομέρεια προς παρατήρηση: Εκατοντάδες μέσα αναπαρήγαγαν τη δημοσκόπηση που έδειχνε τον Σύριζα με πάνω από 40%, στην εβδομάδα του τρελού κεφιού, και οριακές απώλειες για ΚΚΕ.

Στακάτε να δείτε αν και πότε θα ξανακυκλοφορήσει δημοσκόπηση.
LR

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:55 μ.μ.

10.45 Σίγουρα είχε πάρει και μικρότερα.Τότε που δεν είχε ιδρυθεί ακόμα.!!!

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:00 μ.μ.

Το μανωλάκι ξαναχτύπησε.βλέπει αναρτήσεις για το ΚΚΕ στο Β.Κ. και νομίζει πως αυτό γίνεται και στη ζωή.Ψάχνει να βρεί υποστήριξη και συμπεραίνει πως βαδίζει καλά.για την καταστροφή καλά βαδίζει.
η πραγματικότητα είναι σκληρή όμως.Το ΚΚΕ βρίσκεται στο περιθώριο και δεν ασχολείται μαζι του κανείς πέρα απο το μανωλάκι που νομίζει οτι ο λαός είναι ηλίθιος.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:09 μ.μ.

@ 10.04 Στάκα και σου έρχεται.Η νέα δημοσκόπηση θα σε βρεί κατακέφαλα όπως σε βρήκαν και οι εκλογές.

Αλλά απο πότε ένα ''κομμουνιστικό'' ''επαναστατικό''''μαρξιστικό''λενινιστικό''κόμμα δίνει σημασία σε αστικά εφευρήματα όπως οι δημοσκοπήσεις?
Δεν γίνεται ρε κνίτη να ''περιφρονείς τις αστικές εκλογές'' και να στηρίζεσαι στις αστικές δημοσκοπήσεις.Καταντάς ξεφτίλας και γελάει ο κόσμος.
Πάντως αν αγωνιάς για τα ποσοστά,τα νέα θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.
Για παρηγοριά στο λέω!!

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:20 μ.μ.

11.00 Και εσενα τη σε νοιαζει. Τοσο το καλυτερο για τον Τσυριζα. Οσο για ηλιθιους πρεπει να κοιταξεις στιν καθρεφτη φιλε μου χαιρετω

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:42 μ.μ.

11.09 Σε νιωθουμε φουκαριαρη απολυτα παυλοπουλος προεδρος το νεο μνημονιο ερχεται προσπαθεις να πεισεις τον ευα το σου. Εχεις και ωραια παρεα ψεκασμενους και χρυσαυγιτες. Κρατα την ψυχραιμια σου θα σου χρειαστει για μετα φουκαρα μου Σε λυπαμαι που εμπλεξες

19 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

11:09

Αυτο καταλαβες βρωμοπασοκε

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:14 π.μ.

Οταν τους συριζαίους τους στηρίζουν ανοιχτά και απροκάλυπτα ο βαρδινογίαννης και η αγγελοπούλου, το ΚΚΕ το στηρίζουν οι απεργοί εργάτες της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ.Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:18 π.μ.

COCA COLA πάει με όλα πάει και με τον ρίζο.
Η COCA με τρελλαίνει και την διαφημίζω.

Στηρίζουν εργάτες στηρίζει και το ΠΑΜΕ
στηρίζει ο Antonss στηρίζει και ο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:52 π.μ.

Ο Μουρούτης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα του Ολυμπιακού στην Ουκρανία!!!!
Εμείς το είχαμε πεί.Βάλτε ρε τερματοφύλακα τον ΠΑΝ που πιάνει πουλιά στον αέρα αλλά δεν μας άκουσατε.
Πληρώστε τώρα συριζαίοι ακόμα μια ήττα.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:53 π.μ.

11.42 έγινε λυπητερός ο ΠΑΝ.Ετσι είναι οι μεγάλοι Δάσκαλοι.Λυπούνται και στεναχωριούνται.
Μπράβο Δάσκαλε.Εύγε Διανοητή.
είδατε ρε εσείς για να διαβάζει μαρξισμό λενινισμό ο ΠΑΝ.Ανοίχτε τα στραβά σας.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:58 π.μ.

Ποτέ ξανά σκουπίδια στο τιμημένο ΚΚΕ

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:43 μ.μ.

ανώνυμε 11.09, Εσένα θέλεις να πείς σου ήρθε στράκα-στρούκα στις εκλογές. Γιατί επιβεβαίωσαν ότι το ΚΚΕ είναι εδώ, δυνατό, και θα πολεμήσει με λύσσα όπως έκανε και μέχρι τώρα κάθε δεξιά πολιτική, είτε από το δεξί, είτε από το αριστερό ποδάρι των καπιταλιστών. Είναι εδώ για να σας ξεβρακώνει όταν βαφτίζετε το ψάρι κρέας, όταν ασύστολα και χωρίς τσίπα δουλεύετε τον κόσμο, όταν ξετσίπωτα προσπαθείτε να αλλάξετε τις έννοιες και τις λέξεις της ελληνικής γλώσσας. Και θα είναι εδώ, εν αντιθέσει με εσάς που δεν θα είστε για πολύ. Καταλαβαίνω ότι αυτό σε φοβίζει και προσπαθείς να ξορκίσεις τον φόβο σου. Μανώλης

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΛΙΑΝΑΣ
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:54 μ.μ.

5.43 Το ΚΚΕ είναι εδώ διαλυμένο δεξιό
το ΚΚΕ είναι εδώ λυσσασμένο και σαθρό.
το ΚΚΕ είναι εδώ ξορκισμένο φοβικό.

Σύντροφοι προσοχή μην σας δαγκώσει το μανωλάκι.Είναι λυσσασμένο γιατί δουλεύετε τον κόσμο.Είσαστε ξετσίπωτοι και αριστεροπόδαροι.

23 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:25 π.μ.

Όλοι οι πραγματικοί ιδεολόγοι ξέρουν ότι ο κομμουνισμός είναι η νιότη και το μέλλον της ανθρωπότητας, διότι αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς άγχος για το αύριο, χωρίς ανέργους και εξαθλιωμένους , και έχει σκοπό την αξιοπρέπεια την δημοκρατία και ευτυχία για όλους.
Γιαυτό αγωνίζεται το ΚΚΕ , αν όμως δεις τους περισσότερους οπαδούς και των άλλων κομμάτων ακόμα και του Σύριζα, ΕΠΑΜ, Ανταρσύα κ.λ.π θα δεις ότι δεν θέλουν τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, γιατί έχουν την αυταπάτη ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους ανθρώπους και ότι μια μέρα θα ξεγελάσουν το σύστημα και θα γίνουν πολύ πιο πλούσιοι, ή θεωρούν ότι δεν τους ταιριάζει ένα καθεστώς ισότητας διότι σε αυτό θα καταπιέζεται η «ανεβασμένη» προσωπικότητα !!!.
Αυτό συμβαίνει γιατί, οι ψεύτικες μικροαστικές ελπίδες του λαού , και αυταπάτες και η λαιμαργία του πλούτου τρέφουν τον καπιταλισμό καθώς και το γεγονός ότι το σύστημα και οι αβανταδόροι του αντιμετωπίζουν τους κομμουνιστές σαν οπισθοδρομικούς επειδή προτείνουν ένα σύστημα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά.
Σε όλα αυτά συνέβαλαν και οι Αντισταλινικοί ηγέτες που κυβέρνησαν τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού από το 1956-1980, και που όλο αυτό το διάστημα αντί να εκσυγχρονίσουν τον σοσιαλισμό βαθμιαία τον εκφύλισαν διότι κυβέρνησαν σαν μια κάστα πάνω από την κοινωνία, κα έτσι συνέβαλαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση.
Και εμφανίζονται σήμερα όλοι αυτοί σαν «αντισταλινική» κουλτουριάρικη αριστερά , που στην πραγματικότητα μόνο αριστερά δε είναι γιατί γοητεύεται από τον καπιταλισμό και μισεί τον υπαρκτό σοσιαλισμό
Αντίθετα για όλους αυτούς η πραγματικότητα είναι οικτρή διότι το 1% του Ελληνικού πληθυσμού ( η πλουτοκρατία δηλαδή) κατέχει ι το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
. Κάνουμε μια παρένθεση (1)
. Στοιχεία για την αυτοσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.
Βιβλιογραφία-πηγή (1)_ http://atexei-56-toy-ploytoy-tis-xoras/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger