Home » , » Διαπιστώσεις και κριτική στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ (2 Βίντεο)

Διαπιστώσεις και κριτική στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 | 8:29 μ.μ.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά και χωρίς να κρύψει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε απ’ τις πρώτες μέρες που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Α. Τσίπρα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Σινέ Κεραμεικός. Παράλληλα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εμφυσήσει πνεύμα αισιοδοξίας στα στελέχη του, ότι σταδιακά το κόμμα του θα υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση. Με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.
«Το σχέδιό τους, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς» τόνισε ο ίδιος κάτι που εκ των πραγμάτων διαψεύστηκε αφού «η Ελλάδα έπαψε από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης να είναι παρίας, που εκτελεί εντολές και εφαρμόζει μνημόνια» κάτι που επιβεβαιώνεται και από το «συναίσθημα περηφάνιας και αξιοπρέπειας του λαού μας, που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης».

Αναφερόμενος στην συμφωνία του eurogroup o Α. Τσίπρας εκτίμησε ότι αυτή έγινε «για να επιτευχθεί τελικά ένας συμβιβασμός, που εξασφάλισε σε μας και στη χώρα την ανάσα που χρειαζόμασταν, ενώ ταυτόχρονα αποφύγαμε τα χειρότερα που μας ετοίμαζαν και τα οποία θα είχαν απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη».

 Από τους συνέδρους που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση αξίζει να κρατήσουμε τις διαπιστώσεις και την αποκάλυψη του Γιάννη Δραγασάκη. «Η  κυβέρνηση εξέτασε ακόμη και το σενάριο τελικής σύγκρουσης με τους εταίρους αλλά τελικά δε επελέγη κάτι τέτοιο» ανέφερε στην ομιλία του για να συμπληρώσει ότι. «αποδεχτήκαμε αυτή τη συμφωνία γιατί θεωρήσαμε ότι μας δίνει χρόνο αλλά και εργαλεία για να προχωρήσουμε. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο», αφού η κυβέρνηση εκβιάστηκε από τους εταίρους, τόνισε. 

Αναφερόμενος στην εσωτερική λειτουργία του Σύριζα ο Γ. Δραγασάκης τόνισε:. «Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, ένα κόμμα χωρίς βαρονίες, δεν το πετύχαμε για αυτό και πρέπει να το ξαναδούμε» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Δραγασάκης προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο «δεν είναι ούτε ενιαίος, ούτε κόμμα των μελών του και γι' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι.». 

Επιφυλάξεις και προβληματισμούς για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σύριζα εκφράστηκαν και από άλλους συνέδρους στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

Τούτοι κατηγορούσαν την νδ για χούντα πλήγματα στην δημοκρατία και κατάργηση του κοινοβουλίου και σε λιγότερο απο ενα μήνα έγιναν χειρότεροι.

Στρατούλης: Δε χρειάζεται να περάσει από τη Βουλή η "επέκταση δανειακής συμβασης"!
Απολαυστικό βίντεο διαφήμιση "επαναφοράς της Δημοκρατίας στον τόπο" από το στέλεχος του Συριζα.
Η Δημοκρατία κυριολεκτικά στον τόπο!
https://www.youtube.com/watch?v=pya-9POLYs8
"Οι επεκτάσεις δανειακων συμβάσεων δε χρειάζεται να περάσουν από τη Βουλή. Απλά ο ΥΠΟΙΚ πάει στη Βουλή για ενημέρωση"!
Αυτό λέει ο κ.Στρατούλης και νομίζει ότι έτσι θα κρυφτεί η αλήθεια από το λαό.

Με λίγα λόγια βαφτίζουν το σουβλάκι παγωτό, οπότε δε χρειάζεται ψυγείο!
Μιλάμε για επιστήμονες πραγματικά.

Αλλά εδώ που τα λέμε, πως θα φαινόταν αν ψηφιζαν υπέρ της νέας συμφωνίας-μνημονίου βουλευτές της ΝΔ και κατά διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Τωρα μπορούμε να καταλάβουμε άλλο ένα λόγο γιατί έκαναν τα πάντα, δήθεν για να "διαχωριστεί η δανειακή σύμβαση από το μνημόνιο".
Μα για να μη χρειάζεται ψήφιση!

Θα έχει σίγουρα τρελό ενδιαφέρον τι άλλο έχουν σχεδιάσει για τη συνέχεια.

ΥΓ: Το τι λέει στη συνέχεια δε λέγεται!
"Καταργούμε κάθε μέρα τα μνημόνια"
"Αν ήταν να μην καταργήσουμε τα μνημόνια, καλύτερα να μην ερχόμασταν"
"Ειναι ποτέ δυνατόν να πάρουμε μέτρα κατά του λαού";
"Δε θα ρωτήσουμε τους θεσμούς για ό,τι κάνουμε, μόνο το λαό"

Οπότε και ο παρουσιαστής του απαντά: "Σιγά γιατί μας ακούνε..."

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:02 μ.μ.

Μητρόπουλος: Πάψτε να λέτε πως το Μνημόνιο τελείωσε !

«Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το
μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου».

Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Μητρόπουλος από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην ηγεσία και στην συμφωνία του Eurogroup.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πρέπει να δώσουμε μάχη για να απαντήσουμε σε ότι είναι σε βάρος της χώρας και υποστήριξε ότι «βεβαίως δεν πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από την Βουλή».

Εκτίμησε ότι «ο Σόιμπλε με το δίλημμα χρεωκοπία ή μνημόνιο θα το πάει μέχρι τέλος, πρέπει να περιμένουμε πιο σκληρή γραμμή γιατί σκέφτεται πως θα τρομοκρατήσει τον ευρωπαϊκό νότο και την άνοδο της αριστεράς». Κλείνοντας ανέφερε ότι το κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup έχει ασάφειες ως προς τις δεσμεύσεις που είναι σε βάρος της χώρας ενώ ακόμη και η διατύπωση για το πλεόνασμα δεν οδηγεί σε χαμηλότερο πλεόνασμα. Τέλος, ότι οι ρήτρες που φορτώνουν όλο το ψηφισμένο μνημόνιο θα πρέπει να ακυρωθούν με μονομερείς ενέργειες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger