Home » , » ΚΚΕ: Βαθιά αδυναμία εξαγωγής σωστών συμπερασμάτων

ΚΚΕ: Βαθιά αδυναμία εξαγωγής σωστών συμπερασμάτων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 | 1:51 π.μ.

Πηγή: Κώστα Μάρκου«Πριν»

Στην ίδια γραμμή περιχαράκωσης, υποβαθμίζει τις νέες δυνατότητες, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους νέους κινδύνους.

Ποιες είναι οι βασικές εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ για τη νέα κατάσταση που προέκυψε μετά τις εκλογές; Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι «παρά τη θετική τάση συσπείρωσης υπέρ του ΚΚΕ, ο συνολικός συσχετισμός δυνάμεων παραμένει αρνητικός, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων από την ΕΕ, το δρόμο του κεφαλαίου και τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

 Η ΚΕ του ΚΚΕ εκτιμά ότι η αλλαγή κυβέρνησης «δεν συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού». Ότι πρόκειται για μια απλή «κυβερνητική εναλλαγή στην Ελλάδα» που «αξιοποιείται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις εντός της χώρας, της Ευρωζώνης αλλά και διεθνώς, που θέλουν μια χαλαρότερη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική σαν εργαλείο εξόδου από την παραγωγική στασιμότητα». Επίσης, «συμβολίζει και υπηρετεί την πίεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ιταλίας προς τη γερμανική κυβέρνηση» (από την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές).

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, μάλιστα, προχώρησε ακόμη παραπέρα, εκτιμώντας ότι «αντικαθιστούν τη σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ με τη σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ [...] Τι είχες, Γιάννη μου, π είχα πάντα [...]» (ομιλία για τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ διατυπώνεται η εκτίμηση ότι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φιλεργατικό, φιλολαϊκό. Είναι ένα πρόγραμμα που, και στις στρατηγικές του κατευθύνσεις και στις συγκεκριμένες προτάσεις της τετραετίας, κινείται στις ρόγες της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, της στρατηγικής της ΕΕ, που λέει στο λαό να ξεχάσει ότι μπορεί να πάρει πίσω όλα όσα έχασε και υπόσχεται μόνο ορισμένα ψίχουλα».

Η Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της για τις προγραμματικές δηλώσεις, κάνει ακόμη ένα βήμα: Χαρακτηρίζει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης καθαρά «αντεργατικό, αντιλάϊκό, σοσιαλδημοκρατικό», που «βεβαίως, το είχατε περιβάλει με ορισμένα συνθήματα εμπορίας ελπίδων, λαϊκής παραπλάνησης». «Δεν θα σας κατηγορήσουμε ότι κάνετε κωλοτούμπες» λέει σε αντίφαση, με τον Δημ. Κουτσούμπα, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «τη γνωστή κωλοτούμπα, που πρώτο το ΚΚΕ, αν θυμάστε καλά, χρησιμοποίησε πριν από δυο χρόνια».

Οι εκτιμήσεις αυτές, ενώ περιέχουν σωστά στοιχεία, στο σύνολό τους είναι λάθος. Η εργατική και λαϊκή καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμπεριέχει ένα ξεκάθαρο και βαθύ μήνυμα και απαίτηση για απεμπλοκή από την εξουθενωτική πολιτική λιτότητας, για ξήλωμα του αντιδραστικού μνημονιακού κεκτημένου, για φιλεργατική και φιλολαϊκή αλλαγή πολιτικής και μάλιστα προς τα αριστερά. Αυτό αναδεικνύει και το γεγονός της πτώσης ακόμη και καταβαράθρωσης όλων των κομμάτων που διαχειρίστηκαν αυτή την πολιτική. Πτώση η οποία στράφηκε προς τα αριστερά.

Η μαζική εκλογική υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις αυταπάτες για το ρόλο του, για την ΕΕ και την αστική πολιτική, εμπεριέχει και τη στήριξη στο πρόγραμμά του, το οποίο είχε θέσεις για τη διαγραφή του χρέους, για εθνικοποιήσεις τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, για κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων, της λιτότητας κ.λπ. Η λαϊκή ψήφος αφορούσε φυσικά και το ψαλιδισμένο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που ωστόσο είχε ορισμένα στοιχεία ανακοπής της λιτότητας και οριακών συγκρούσεων με την κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι κορυφαίοι παράγοντες της ΕΕ, της ΕΚΤ και της ευρωζώνης, όσο και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι επέκριναν ακόμη και αυτό το πρόγραμμα, ούτε κι ότι χαίρονται και αβαντάρουν τις αντίστοιχες υποχωρήσεις.

Αυτές οι θέσεις περιλαμβάνουν τους κοινωνικούς αγώνες της προηγούμενης πενταετίας, τα αποτελέσματά τους, όσο και τα όρια και τις αυταπάτες τους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι «μέσα στην κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται και αυτοί οι αγώνες, οι αγώνες της Χαλυβουργικής, της ΕΡΤ, οι εργατικές και λαϊκές εκρήξεις του 2010-2012, το αντιφασιστικό κίνημα κ.ά. Βρίσκονται όμως δεσμευμένοι από τον βασικά μικροαστικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος, προγράμματος, στρατηγικής, τακτικής και ταξικής σύνθεσης. Μόνον έτσι μπορούν να ερμηνευθούν οι κραυγαλέες αντιθέσεις και αντιφάσεις του (σοσιαλισμός αλλά και αποδοχή της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας κ.ά.). Αλλά ούτε κι αυτό φτάνει. Γιατί ένα μικροαστικό κόμμα και πρόγραμμα μπορεί να εκφράζει (όχι απόλυτα ούτε ισόμετρα) διαφορετικά μικροαστικά στρώματα, ειδικά στη χώρα μας που είναι (ή ήταν) πολυπληθή.

Μπορεί αυτό το μικροαστικό κόμμα να προέρχεται από τα αριστερά ή από τα δεξιά. Μπορεί, επίσης να βρίσκεται υπό αστική ή εργατική ηγεμονία. Και πάλι αυτό δεν φτάνει. Διότι έχει κρίσιμη πολιτική σημασία από ποια αστική ή από ποια εργατική ιδεολογία ηγεμονεύεται. Διότι υπάρχει η νεοφιλελεύθερη και η σοσιαλδημοκρατική αστική ιδεολογία. Υπάρχει η εργατική ρεφορμιστική και η εργατική επαναστατική ιδεολογία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα αριστερής καταγωγής που ηγεμονεύεται από την αστική ιδεολογία. Και μάλιστα, σε τελική ανάλυση, ελλείψει ζωτικής ανάπτυξης της σοσιαλδημοκρατικής, ηγεμονεύεται σταδιακά από τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία. Αυτό αποδεικνύεται από την ευκολία μεταπήδησης σε σκληρές θέσεις της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής: ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, πρωτογενές πλεόνασμα κ.ά. Οδηγείται σε έναν ιδιόμορφο «αριστεροφιλελευθερισμό» (όπως ο «σοσιαλφιλελευθερισμός»). Αυτή η μεταπήδηση ασφαλώς συνδέεται με τη σωστή διαπίστωση της ηγεσίας του ΚΚΕ για την αναζήτηση μιας αλλαγής του μείγματος διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και των εργατολαϊκών ξεσπασμάτων (ΗΠΑ και Ομπάμα, Ιαπωνία και Άμπε, μέτρα Ντράγκι), που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μείγμα σοσιαλδημοκρατικής στρατηγικής αλλά μείγμα νεοφιλελεύθερης στρατηγικής. Από αυτή τη σκοπιά, ορισμένες συγκρίσεις της νέας κυβέρνησης με την κυβέρνηση Τσάβες ή, ακόμη χειρότερα, με μικροαστικές κυβερνήσεις σε συνθήκες επαναστατικών καταστάσεων, από ριζοσπαστικές δυνάμεις που κινούνται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εντελώς ανιστόρητες.

Ταυτόχρονα, ένα κόμμα πάντοτε μετασχηματίζεται όταν συμμετέχει σε μια κυβέρνηση σε συνθήκες αστικής κυριαρχίας. Και, στο βαθμό που δεν παρεμβαίνει το εργατικό κίνημα, η επαναστατική ιδεολογία και πολιτική μετασχηματίζεται κατά κανόνα προς τα δεξιά. Από αυτή τη σκοπιά, είναι πολύ πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματισθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα αστικό κόμμα στο πλαίσιο ενός νέου δικομματισμού. Αυτή η γενική τάση ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχει ήδη επιτευχθεί και ότι δεν θα είναι επίσης γεμάτη με πρωτότυπες αναθέσεις.

Φυσικά, ο μαρξιστικός και μαχόμενος εντοπισμός όλων των αναθέσεων που αναφέρθηκαν δεν έχει τίποτα να κάνει με ας σολομώντειες κρίσεις του τύπου «είναι και δεν είναι αστικό», όπως για το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1980, από την τότε ηγεσία του ΚΚΕ. Ωστόσο η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ δεν αναμετριέται καν με αυτές τις αντιφάσεις, δεν τις ανιχνεύει, δεν τις κατανοεί και άρα δεν μπορεί να τις αξιοποιήσει ούτε σε όφελος του εργατικού κινήματος ούτε σε όφελος του εαυτού του.

Έτσι, οι εκτιμήσεις του υποβαθμίζουν την ήττα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υποβαθμίζουν το χαρακτήρα, τις απαντήσεις και τις προσδοκίες της λαϊκής ψήφου από αυτή την καταδίκη, η οποία έχει πολύ βαθύτερα χαρακτηριστικά απ’ όσα τους προσδίδει η ηγεσία του ΚΚΕ. Υποβαθμίζουν το ρήγμα που έχει υποστεί η κυρίαρχη πολιτική, ρήγμα που επιχειρείται να μπαζωθεί γρήγορα και συστηματικά από τους αστικούς, ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικούς κύκλους. Υποβαθμίζουν τις νέες δυνατότητες για το εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την αντικαπιταλιστική, επαναστατική και κομμουνιστική Αριστερά, που προκύπτουν από τη νέα κατάσταση, από μια πιο ευάλωτη κυβέρνηση με αντιμνημονιακές, φιλολαϊκές και δημοκρατικές διακηρύξεις στα λόγια και με αντίστοιχους δεσμούς και πιέσεις από τα λαϊκά στρώματα.

Συνεπώς δεν μπορούν να προσανατολίσουν σωστά το μαζικό κίνημα σε μια νέα διεκδικητικότητα, σε μια αντεπίθεση «για να πάρει πίσω τα κλεμμένα» και για να κατακτήσει «όσα του ανήκουν» στη νέα εποχή, για να βαθύνει το ρήγμα, για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλισπκή ανατροπή και την επαναστατική προοπτική. Οι εκτιμήσεις αυτές περιορίζουν την ανατρεπτική Αριστερά στην περιχαράκωση και το μαζικό κίνημα, σε διαρκές κατενάτσιο. Αυτή η γραμμή φαίνεται ανάγλυφα στην αμηχανία, ακόμη και στην εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΚΚΕ τις τωρινές κινητοποιήσεις, όπως ακριβώς και τις «πλατείες» του 2011.

Ταυτόχρονα, οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ και η αντίστοιχη γραμμή του δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν τους νέους κινδύνους μόνιμης ηγεμόνευσης, πειθαναγκασμού, μοιρολατρίας και παραίτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Από τους νέους κινδύνους για μια μνημονιακή πολιτική χωρίς Μνημόνιο, για μια λιτότητα με αριστερό πρόσημο, για μια αλλαγή του ρυθμού εξαθλίωσης αντί για ανατροπή της.

Αυτές οι εκτιμήσεις και η αντίστοιχη πολιτική περιχαράκωσης δεν μπορούν να μεταδώσουν, να επιδράσουν, να μετασχηματίσουν επαναστατικά τις αντιφατικές διαθέσεις και επιδιώξεις των μαζών που ακολουθούν πρόσκαιρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν να ανατρέψουν τους συσχετισμούς, να οικοδομήσουν ρωμαλέο μαζικό κίνημα.
Αυτή η γραμμή που προέρχεται από μια μη διαλεκτική, υλιστική και επαναστατική μέθοδο ανάλυσης ευθύνεται για το γεγονός ότι εκλογικά, το ΚΚΕ από 7,54%, το 2009, υποχώρησε στο 5,47% (-2%), από 517.249 σε 338.138 (-180.000), από 21 βουλευτές στους 15 και από τρίτο κόμμα σε πέμπτο, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, βάρβαρης αστικής επίθεσης και γιγαντιαίων μετατοπίσεων μαζών προς τα αριστερά.
_________________

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα

Ο Μπάμπης ο «φλου», ο «Κλου» και οι άλλοι … 

Διονύσης Ελευθεράτος  

Ο «προφήτης» που περιμένει να δει τα επόμενα κι οι «προηγούμενοι»
Πάει, χάλασε ο κόσμος. Μα να «ξενερώνει» έτσι το ποίμνιό του κοτζάμ Μπάμπης Παπαδημητρίου; Ο αναλυτής του Σκάι που έδωσε την πρώτη μετεκλογική του μάχη με τόσο δυναμισμό, προβλέποντας τάχιστη έλευση του τραπεζικού, οικονομικού Αρμαγεδδώνα, να επιζητά τώρα -κι αυτός- «γέφυρα» με επόμενους σταθμούς, προτού επιδοθεί σε νέες προφητείες; Διάβολε, κάτι δεν πάει καλά...
Πρωί της επομένης της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Πρωί Τσικνοπέμπτης, αλλά ο Μπάμπης «δεν ψηνόταν με τίποτα» να φέρει για άλλη μια φορά -καθαρά και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 47 σχόλια

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:35 π.μ.

Το οπορτουνιστικο παπαγαλακι ειναι για κλαματα. Το 2012 απο την στιγμη που η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του Τσυριζα και γινανε διπλες εκλογες ητανε απολυτα λογικο οπαδοι του ΚΚΕ που ειχανε διαπαιδαγωγηθει πριν το 1991 και για δεκαετιες οτι περιπου ολοι αριστεροι ειμαστε με μικροδιαφορες ητανε απολυτα λογικο να πεσουνε στον βαλτο με τα σκατα ητανε το απαραιτητο μικρο τιμημα ωστε να κρατησουμε σταθερα την πορεια που ξεκινησαμε το 1991. Ο οπορτουνισμος αποτελει καρκινωμα και χολερα. Και καμμια συμμετοχη σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια Λυσαξτε οσο θελετε Μαντροσκυλα του Καπιταλισμου

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:20 π.μ.

το κκε ειναι σε συπληγαδες και οι ιλλουμινατοι στον περισσο ζουνε σε ενα παραλληλο κοσμο...η κυβερνηση συ.ρι.ζα τα παει καλα ,,,τοτε κκε θα παθει αυτο που επαθαν οι σπαρτιατες ,,πλην λακεδαιμονιων(θα χασει εκλογικη δυναμη ισως να κινδυνέψει με κατω τον 3% το κκε το ψηφιζουνε μεγαλοι σε ηλικια,,) ο κοσμος ο πολυς κοσμος περιμενει απο κκε να στηριξει μια κυβερνησησ αριστερα και γιατι οχι να ηταν στη θεση των ανελ ,δεν καταλαβενει αυτη τη στειρα πολιτικη που ακολουθει,,,αν παει σ#@τα η κυβερνηση συ.ρι.ζα και επιστρεψουνε στην εξουσια κομματα νδ πασοκ και ποταμι-μπομπολας,,το να νομιζουνε καποιοι στον περισσο οτι θα παιξουνε τις κασσανδρες και ο λαος θα πει ο ναι τελικα ειχατε δικιο ειναι βαθεια νυχτωμενοι τα λαικα στρωματα που εχουνε βαλει ολες τους τις ελπιδες σε αυτη την αριστερη κυβερνηση με ολιγω=ον απο ανελ δε θα συνχωρισουνε ποτε την σταση του κκε..τα παιδια του κομματικου σωληνα αλλα και οι ψηφοφοροι του κομματικου σωληνα δεν ειναι τοσοι οσοι πιστευουνε στον περισσο γι α να τους βαλουνε στη βουλη,, οι εποχες του πατερουλη τελιωσαν αλλα καποιοι δεν θελουνε να το δουνε
1 τροπος υπαρχει αμεσα το κκε να στιριξη -συμμετασχει στην κυβερνηση οδηγοντας την ενισχημενη κατα πολυ και με την συμετοχη του κκε κυβερνηση συριζα σε ποιο "αριστερα" μονοπατια..το να χτυπαει το κκε μια κυβερνηση που την ιδια ωρα την χτυπαει ο ομιλος λατση η μερκελ ο μπουμπουκος ο μπομπολας με το κομμα του και διεθνεις νταβαδες τις χωρας δεν αξιζει ουτ στο κκε ουτε στους ψηφοφορους του ο ρολος τις κασανδρας δεν επιτρεπετε ...η εισαι με το λαο η εισαι με το λαο ή εισαι με το λατση κ το μπομπολοβαρδινογιανναιηκο..ειναι ντροπη για το κκε η συμμετοχη τον ανελ στην κυβερνηση συριζα αλλα και μεγαλη τιμη για ενα δεξιο κομμα που ξεχασε τις ιδεολογικες διαφορες του με το συριζα για το κοινο καλο ειναι ντροπη για το κκε που προτιμησε να πουλησει το 902 tv σε ενα ακροδεξιο ολιγαρχη παρα να ρθει σε συμφωνια να συνεχισει να το λειτουργει απο κοινου με το συριζα
ανορθογραφος

15 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:28 π.μ.

Δεν είναι αδυναμία. Η ηγεσία του ΚΚΕ βγαζει τα απαραίτητα συμπεάσματα για την διατήρηση και αναπαραγωγή της κυριαρχίας της σε ένα ιστορικό κόμμα. Μια γραφειοκρατική κάστα έχει πάντα ως προτεραιότητα τη διατήρηση των προνομίων της, ακόμα και σε βάρος των ιδεών που υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συντηριτικοποίηση και την περιχαράκωση. Ο διαχωρισμός και οι ίσες αποστάσεις από ΟΛΟΥΣ τους άλλους είναι η βασική μέθοδος.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:59 π.μ.

".η κυβερνηση συ.ρι.ζα τα παει καλα ,,"

Στις ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ !!!

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:01 π.μ.

"...1 τροπος υπαρχει αμεσα το κκε να στιριξη -συμμετασχει στην κυβερνηση οδηγοντας την ενισχημενη κατα πολυ και με την συμετοχη του κκε κυβερνηση συριζα σε ποιο "αριστερα" μονοπατια....."

Και η αριστερη πτερυγα του Λαφαζανη τι κανει ?
Γιατι αφηνει τον ΣΥΡΙΖΑ να διολισθενει σε ακροδεξια μονοπατια ?

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:03 π.μ.

4.20 Με τον Λατση τον Μπομπολα και τον Βαρδινιγιαννη ειναι αυτοι που δεχονται να αναλαβουν διαχειρηστες τους την στιγμη που εχουν τα μεσα παραγωγης στα χερια τους. Αυτη ειναι η ξεφτιλα σας. Οσο για το τη θα κανουμε εμεις τη σε νοιαζει εσενα. Δικο μας ειναι το κομμα οτι γουσταρουμε κανουμε ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:50 π.μ.

Δεν χρειάζετε το ΚΚΕ νομίζω ο τσυριζα.Εχουν δηλώσει στήριξη στην Κυβέρνηση ο Ομπαμας και ολοι οι αξιοματούχοι του και ο ΟΟΣΑ με τις προτάσεις του.Να ευχυθώ και εγώ με την σειρά μου καλή διαπραγμάτευση με τους "θεσμούς" (την πρώην τροικα ντε) για χαλάρωση του 30% του μνημονίου μιας και το υπόλοιπο θα το εφαρμόσουν και καλά φιλολαικά ισοδύναμα που θα το αντικαταστήσουν.Μόλις πούλησα και το σπίτι μου για πάω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και να ενταχθώ στο πρόγραμμα των 100 δόσεων αφού η βαλαβάνη ζητησε απο βήματος βουλής να τα πληρώσουν και αυτοί που δεν μπορούν γιατί δεν έχουν !!!!!! για να βοηθήσουν την θέση της κυβέρνηση με τους δανειστές

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:13 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό αριστερό κόμμα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό το έχει επισημάνει ΕΞ ΑΡΧΗΣ. Ομως ο καθένας κρίνεται από την πολιτική που ασκεί και ΟΧΙ από την γνώμη που έχει ο άλλος για αυτόν (είτε καλή, είτε κακή). Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεπώς, κρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, και από αυτά που λέει, αλλά κυρίως από αυτά που ΚΑΝΕΙ. Και τον κρίνει από την σκοπιά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ λαού και εργαζομένων. Και πολύ καλά κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το ΚΚΕ αντιθέτως, ΑΠΑΙΤΕΙ να κρίνονται όλες οι άλλες κομμουνιστικές, αριστερές, αναρχικές οργανώσεις ΣΥΜΦΩΝΑ όχι ΚΥΡΙΩΣ με την πράξη τους, αλλά με το ΤΙ πιστεύει το ίδιο το ΚΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ για αυτές τις οργανώσεις! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Ετσι λοιπόν, για παραδειγμα, ΔΕΝ στηρίζει κοινά πλαίσια στο εργατικό κίνημα, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ τα πλαίσια αγώνα δεν είναι αγωνιστικά, ούτε γιατί οι δυνάμεις του χ κλάδου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ταξικές. Το ΚΚΕ ΔΕΝ στηρίζει κοινά αγωνιστικά πλαίσια στους χώρους δουλειάς, γιατί ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ και σε κόντρα ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όλες οι άλλες ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ! ΚΑι πάλι ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, (δλδ ετσιθελικά) το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ είναι ταξικό.

Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική γενικά: Το ΚΚΕ λεέι στην εργατική τάξη και το λαό: Εγώ είμαι ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ το κόμμα σας. ΤΟ λέει ο μαρξισμός/λενινισμός και ΕΤΣΙ είναι. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝπροδοτική δύναμη, γιατί το λέω εγώ το ΚΚΕ. Δεν πα να είναι οι ταξικές δυνάμεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτές μαχητικές υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων; Δε πα να συμβάλλουν στην οργάνωση μαχητικών, μαζικών και ενίοτε και επιτυχημένων εργατικων αγώνων; Δεν πα να οργανώνουν την λαϊκή αλληλεγγύη και διεκδίκηση στις γειτονιές; Δε πα να στήνουν Κοινωνικά Κέντρα και εργατικές λέσχες που συμβάλλουν στην χειραφέτηση του λαού; Είναι προδοτικές γιατί το λέω εγώ το ΚΚΕ!

Ο πυρήνας αυτός της αντίληψης του ΚΚΕ είναι επι της ουσίας μεταφυσικός και θεολογικός. Δεν έχει σχέση με την διαλεκτική, έχει άμεση όμως σχέση με την γραφειοκρατική του αντιληψη!

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ για να γυρισουμε σε αυτόν, είναι ένα σοσια΄δημοκρατικό αριστερό κόμμα: Από την μια ακουμπά στην εργατική τάξη και το λαό, από την άλλη όμως, ακουμπά στην αστική τάξη και τα συμφέροντά της. Αυτό είναι φανερό τόσο στον κόσμο του, όσο καισ το πρόγραμμά του. Για τον λόγο αυτόν όλες οι συγκεντρώσεις που διοργανώνονται και που πολύ καλά κάνει που συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , πρέπει ΠΑΝΩ ΑΠ 'ΟΛΑ, να έχουν χαρακτήρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ! Να σπάσει η λογική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ σε ένα κόμμα/σωτήρα (εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ) πόσο μάλλον που ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να υποχωρεί.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:18 μ.μ.

η πολιτικη ηλιθιοτητα της ηγεσιας τυου μαιλη παραμενει και προεκλογικα ηλιθιοτητα

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:04 μ.μ.

Πως γίνεται να μιλάει το μόρφωμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τέτοιο επιχείρημα όταν στις εκλογές που μόλις έγιναν το κόμμα που κατηγορεί το υποστήριξαν 338.138 άνθρωποι από 6.330.786 και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ το υποστήριξαν 39.473 άνθρωποι; Εκτός εάν θεωρεί εαυτόν ψιλο-υποστηρικτή του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ τότε ναι μπορεί να το πεί αυτό ΑΡΚΕΙ ΠΡΩΤΑ να το παραδεχτεί! κύριοι/κυρίες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγείτε από τις ντουλάπες σας και βροντοφωνάξτε είμαι σοσιαλδημοκράτης, είμαι σοσιαλδημοκράτης θέλω να διορθώσω τον καπιταλισμό! Νομίζω πρέπει να διοργανωθεί ένα social-democratic pride parade, τιμώντας το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς με τα 45%, με σύνθημα ''I AM GREEN AND I NEED NO EXCUSES'' ... xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa πανόραμα θα ήταν αυτό :)

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:35 μ.μ.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά με την τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης του λαού που έχετε στήσει, πραγματικά θα ήσασταν για γέλια, αντικείμενο επιθεώρησης που θα γελάγαμε μέχρι δακρύων, Τόσο αντικομμουνιστές έχετε καταντήσει, τόσο χοντροκομμένα όμως που ξεπερνάτε ακόμα και τα δεξιά σάιτς. Και αυτό που σας καίει είναι, ότι οι μέρες της αποκάλυψης πλησιάζουν και το ΚΚΕ εν είναι του χεριού σας. Ενα πράγμα στο ΚΚΕ, που του το αναγνωρίζουν ακόμα και οι εχθροί του, είναι ίσα-ίσα το αντίθετο: Οτι πάντα, μα πάντα, έχει τις σωστότερες εκτιμήσεις, βγάζει τα πιο σωστά συμπεράσματα γι αυτό και πάντα επαληθεύεται. Οπως θα επαληθευτεί και τώρα. Οτι η συγκυβέρνηση σύριζα-ανέλ, θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, όπως και κάθε κυβέρνηση σε αστικό καθεστώς και μάλιστα σε κρίση ήταν χειρότερη από την προηγούμενη, έτσι και αυτή και η επόμενη, όποια συγκυβέρνηση κι αν είναι τότε, θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Νομοτέλεια όταν κινείσαι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Η διαφορά με την τωρινή είναι ότι έχει τάξει τόσο μεγάλα ψέματα, έχει δώσει τόσες προσδοκίες, που όταν ο κόσμος που την ψήφισε θα πέφτει από τις ουρανοξύστιες αυταπάτες του, θα έχει δύο πράγματα να κάνει. Η να κρυφτεί, ή να βγάλει την ακόμα μεγαλύτερη καταστολή στο δρόμο. Μανώλης

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:48 μ.μ.

1.13 Αν πραγματικα σε ενδιαφερει η ανατροπη του καπιταλισμου στην πραξη και οχι στα λογια υπαρχει τροπος. Στο ΠΑΜΕ συμμετεχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες οπως εσυ δεν ζηταμε πιστοποιητικα απο κανενα. Μεσα απο εκει που ειναι ταξικο Μετωπο θα παλευουμε να φρεναρουμε τα χειροτερα που ερχονται ανεξαρτητα απο ποιος ειναι ο διαχειρηστης και θα χτιζουμε τις Προυποθεσεις για Εξοδο απο την Ε.Ε Μονομερης διαγραφη του χρεους Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης κεντρικο σχεδιασμο εργατιο ελεγχο. Αν στο μελλον υπαρξουνε ΜικροΑστικα κομματα που θελουνε μπορουε και αυτα να συμμετεχουνε ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ οπως και το ΚΚΕ. Ετσι διασφαλιζεται η αυτοτελεια των κομματων δεν χωριζουμε τους εργατες με ψευτικους διαχωρισμους Δεξια Αριστερα και δεν υπαρχει εγκλοβισμος σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο. Αυτα που εσυ λες αθελα σου στηριζεις τον καπιταλισμο και κανεις αβαντα στον Τσυριζα που ειναι ξεκαθαρα με τους Καπιταλιστες. Οποτε θελησεις στο ΠΑΜΕ εισαι καλοδεχουμενος Φιλικα.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

1.13 Επισης δεν μπορει μια δυναμη να θεωρειται Κομμουνιστικη οταν αρνειται το Κομμα νεου τυπου και τον Δημοκρατικο Συγκεντρωτισμο. Η οταν αρνειται την οικοδομηση του σοσιαλισμου που γνωρισαμε στην ΕΣΣΔ και στην αν.ευρωπη και μιλαει για καταρρευση οτι ακριβως λεει και ο ταξικος αντιπαλος. Την στιγμη που ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι η αντιστροφη μετρηση ξεκινησε στο 20ο Συνεδριο το 1956 οταν επικρατησε ο οπορτουνισμος που συνειδητα με σταδιακα βηματα εφαρμοζε νομους του καπιταλισμου με ολοκληρωση αυτης της διαδικασιας το 1991. Αλλωστε η υπαρξει μετα το 1991 της Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΣ δειχνουνε πεντακαθαρα αυτο που λεει το ΚΚΕ. Για αυτο σου λεω οτι η ταξικη ενοτητα ειναι πανω απο ολα μακρια απο τους αβανταδορους του καπιταλισμου Φιλικα

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:50 μ.μ.

Ανώνυμε 7. 48: Με τα λεγόμενά σου (που είναι και ανορθόγραφα, γι' αυτό πήγαινε πάλι σχολείο και μάθε ελληνικά) αποδεικνύεις ότι έχουν δίκιο όλοι αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ για σεχταρισμό και περιχαράκωση. Μας καλείς λοιπόν όλους εμάς που είμαστε σε άλλες οργανώσεις της Αριστεράς να γίνουμε μέλη του ΠΑΜΕ! Δεν έχετε κανένα σεβασμό στις διαφορετικές από τις δικές σας απόψεις για την ανατροπή της κυρίαρχης αστικής πολιτικής αλλά μας καλείτε να απαρνηθούμε τις θέσεις μας και να προσχωρήσουμε στις θέσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ!!! Και όχι μόνο αυτό: όλους όσοι δεν είναι στο ΚΚΕ, δεν τους θεωρείτε κομμουνιστές!!! Αυτές οι παρανοϊκές θέσεις δεν αντιμετωπίζονται προφανώς με αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων. Σας έχει σαλέψει από τις υπερβολικές δόσεις σεχταρισμού και σταλινισμού. Ο σταλινισμός σας είναι απροκάλυπτος: ολοκληρωτική επιβολή του Κόμματος στην κοινωνία, εξαφάνιση όλων των άλλων διαφορετικών φωνών. Αυτή η πολιτική φιλοσοφία οδηγεί στον εκφυλισμό της δικτατορίας του προλεταριάτου - εργατικής δημοκρατίας σε δικτατορία του Κόμματος επί του προλεταριάτου, όπως έγινε στις πρώην "σοσιαλιστικές" χώρες (ως γνωστόν εκεί η εργατική τάξη έχυσε πολύ αίμα το 1989-1991 για να υπερασπιστεί τις... σοσιαλιστικές κατακτήσεις της!!)
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντίθετα, προτείνει τη συνεργασία στο εργατικό κίνημα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ οργανώσεων της Αριστεράς, με σεβασμό της διαφορετικότητάς τους (είτε αυτές είναι του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιούνται από την πολιτική της ηγεσίας, είτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Δεν σου λέει: εσύ του ΚΚΕ φύγε από το ΚΚΕ και έλα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατάλαβες;

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

Το ΚΚΕ δεν είναι πολιτικό κόμμα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια γιγάντια σέχτα, μια μαρξιστική λέσχη συζητήσεων που είναι αποκομμένη από την κοινωνία. Για το ΚΚΕ δεν υπάρχει τακτική παρά μόνο στρατηγική, γι' αυτό και το ΚΚΕ έχει κόψει κάθε σχέση με το λενινισμό. Τι προτείνει το ΚΚΕ για το σήμερα; Ποια πολιτική προτείνει το ΚΚΕ για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου το οποίο πλήττεται από τη βαθιά και διαρθρωτική - και όχι απλά κυκλική - κρίση του καπιταλισμού; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Ή μάλλον, για να είμαστε δίκαιοι, κάτι προτείνει: Τη "Λαϊκή Εξουσία", δηλαδή τη δικτατορία του προλεταριάτου - εργατική εξουσία!! Ως γνωστόν, στη χώρα μας και διεθνώς υπάρχει προχωρημένη επαναστατική κατάσταση και συνεπώς την εργατική εξουσία την περιμένουμε μέχρι την 31η Ιουλίου. Αν παρ' όλα αυτά δεν εγκαθιδρυθεί μέχρι τότε, θα την φέρουμε στα πράγματα από τον Σεπτέμβριο, καθώς τον Αύγουστο πάμε για τα μπάνια μας. Εκτός από αυτό, ΤΙΠΟΤΑ. Υπάρχουν βέβαια κάποιες άλλες κομμουνιστικές δυνάμεις που μιλούν για σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου, για έξοδο από την ΕΕ, για εθνικοποίηση των τραπεζών, και λένε ότι αυτά θα δώσουν μια πολύ μεγάλη ανακούφιση στο λαό. Αυτά όμως για το ΚΚΕ μας θα γίνουν στο έδαφος του καπιταλισμού και επομένως απορρίπτονται εξ ορισμού. Άσε που αυτοί που τα λένε αυτά είναι σιχαμένα οπορτουνιστικά μιάσματα!
Ποια είναι η πολιτική συμμαχιών του πάνσοφου ΚΚΕ; Απολύτως ΚΑΜΜΙΑ!! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από την ακροδεξιά (και αυτή η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση το πάνσοφο Κόμμα της εργατικής τάξης βλέπει εφιάλτες), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τα σιχαμένα οπορτουνιστικά μιάσματα που λέγαμε (συμμαχία καλύτερα με το διάβολο παρά μ' αυτούς), στο δε κίνημα μακριά και από απόσταση από το λαό, σε αποστειρωμένους περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας γιατί υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούμε. Εξ' ορισμού και στο κίνημα ΚΑΜΜΙΑ συνεργασία με ΚΑΜΜΙΑ δύναμη. Και φυσικά μαζί μ' αυτά και η συνωμοσιολογία: Η εξέγερση του 2008 οργανώθηκε από ύποπτες σκοτεινές δυνάμεις, και τώρα διαβάζουμε εμβρόντητοι ότι το κίνημα των πλατειών του 2011 οργανώθηκε από άλλες σκοτεινές δυνάμεις για να διεμβολίσει "τις προσπάθειες του ταξικού εργατικού κινήματος για οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και της αξιοποίησης του όπλου της απεργίας, την οργάνωση της αντιπαράθεσης με την εργοδοσία, το κεφάλαιο και τα μονοπώλια"!!
Απίστευτη η κατάντια του πάντα πάνσοφου "Κόμματος της εργατικής τάξης"!

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:27 π.μ.

11.50 Με παραξηγησες φιλε μου. Εγω δεν σου ειπα ελα στο ΚΚΕ. Σου ειπα οτι αν θελεις μπορεις να ερθεις στο ΠΑΜΕ που ειναι ταξικο μετωπο και συμμετεχουνε και ανθρωποι οπως εσυ που δεν ειναι κομμουνιστες. Απο εκει θα παλεψουμε για την ανατροπη του καπιταλισμου. το 1989 1991 δεν αντεδρασε η εργατικη ταξη γιατι το συστημα φαγωθηκα απο μεσα σταδιακα απο το 1956. Το να αποριπτεις τους Μπολσεβικους ταυτιζεσαι με την αστικη ταξη ειμαι σιγουρος οτι το βλεπεις και εσυ.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:35 π.μ.

11.55 To KKE Εχει και στρατηγικη και ταχτικη και κανει και συμμαχιες. Στρατηγικο στοχος ειναι η Εργατικη Λαικη Εξουσια και επειδη σημερα ειμαστε σε αντεπαναστατικες συνθηκες ακολουθουμε την Λενινιστικη ταχτικη για την περιοδο του καπιταλισμου στο ιμπεριαλιστικο σταδιο. Συγκεντρωση δυναμεων για να φρεναρουμε τα χειροτερα και να ερθει η ωρα για ανατροπη του καπιταλισμου. Δεν υπαρχει παραδειγμα χωρας που να εγινε σοσιαλισμος με συμμετοχη σε κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Ετσι λοιπον η προσκληση για το ΠΑΜΕ ισχυει. Για εμας η ενοτητα ειναι πανω απο ολα Φιλικα

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:36 π.μ.

Δεν συμφωνώ με τον σύντροφο που επιθυμεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση Συριζα.Θα ήταν η τέλεια καταστροφή.
Το ΚΚΕ σαν κόμμα-καπιταλιστική επιχείρηση και πυλώνας του αστισμού,έχει υπογράψει συγκεκριμένα συμβόλαια και έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απο την ελληνική ολιγαρχία.Η αστική τάξη το έχει δεμένο χειροπόδαρα και τα συμβόλαια που έχει υπογράψει το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να τα τηρήσει με ευλάβεια.Γιαυτό και το ΚΚΕ ακολουθεί αυτή την πολιτική όχι μόνο απέναντι στον Συριζα,αλλά στην Ανταρσύα στην Αριστερά στο συνολό της και στο μαζικό λαικό κίνημα.
Το ΚΚΕ είναι καταδικασμένο να ακολουθήσει αυτή την πολιτική.Δεν μπορεί να κάνει αλλοιώς και αυτό το γνωρίζει το αστικό καθεστώς.
Στην μηδαμινή περίπτωση που το ΚΚΕ εξαναγκαζόταν να συμμετέχει σε κυβέρνηση της Αριστεράς,θα το έκανε μόνο και μόνο για να την υπονομεύσει και να σαμποτάρει το έργο της απο μέσα.Θα έπαιζε τον ρόλο που παίζει στο λαικό και συνδικαλιστικό κίνημα.Της 5της Φάλαγγας.
Καλύτερα λοιπόν μακριά απο Δούρειους Ιππους.
Συμφωνώ στο ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ αποτελείται απο άτομα μεγάλης ηλικίας που γαλουγήθηκαν με πρακτικές που η ζωή και η πραγματικότητα απέρριψε και καταδίκασε τελεσίδικα.Αυτοί δεν αλλάζουν μυαλά,απλά όταν χαθούν θα ξεμείνουν απο ψηφοφόρους.Επειδή το ΚΚΕ πλέον δεν έχει καμμιά απήχηση στις νέες γενιές,αντικειμενικά αυτό θα συμβεί.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:03 π.μ.

"Από αυτή τη σκοπιά, είναι πολύ πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματισθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα αστικό κόμμα στο πλαίσιο ενός νέου δικομματισμού."

Δεν είναι ήδη από ... χτες? Όχι, λάθος καταλάβατε. Υπάρχει ακόμη ελπίδα να ζωστεί ο Βαρουφάκης με φυσεκλίκια, η Παναρίτη να γίνει Μαριάν της επανάστασης, ο Κοτζιάς είναι σίγουρος, είναι από παλιά κόκκινος, ο Καμμένος θα πιαστεί αγκαζέ με τον Πανούση και θα είναι από τους πρώτους που θα κατέβουν στο δρόμο (ο ένας με τη χωροφυλακή ο άλλος με τα τανκς) και με τον Λαφαζάνη μπροστάρη και με πρόεδρο τον Αβραμόπουλο θα γίνει του Καράκας και της Αβάνας, να ουμ!

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:04 π.μ.

11.50 Και να σου υπενθυμισω φιλε μου οτι Αριστερισμος συμφωνα παντα με τον σ.ΛΕΝΙΝ ειναι το μη συμμετεχεις στο Αστικο Κοινοβουλιο και στα αντιδραστικα συνδικατα. Το ΚΚΕ συμμετεχει σε αυτα. Μιλαμε βεβαια για καπιταλισμο στο ιμπεριαλιστικο σταδιο και οχι για φεουδαρχια. Επισης να σου θυμισω φιλε μου οτι ο σ.ΛΕΝΙΝ ελεγε οτι πρεπει η εργατικη ταξη να συντριψει τον οπορτουνισμο και αυτο κανανε ανατρεποντας την αριστερη κυβερνηση Κερενσκι. Επισης να θυμισω τα λογια του Ανιελι για το οτι ο οπορτουνισμος κανει παντα καλυτερα την δουλεια. Αρα λοιπον οπως καταλαβαινεις η Κυβερνηση τσυριζα και οι αβανταδοροι της ειναι καταστροφη για τον λαο. Η Προσκληση λοιπον για το ΠΑΜΕ ισχυει εκει θα γινεται και η αντιπαραθεση. Πηγαινε και θα δεις ανθρωπους που δεν ειναι κομμουνιστες οπως εσυ και θα σε δεχτουνε ολοι με χαρα χαιρετω φιλικα

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:32 μ.μ.

το ΚΚΕ στις ηλικιες 18-24 εχει 7,7% με πανελλαδικο ποσοστο 5,45%.
Σε ΑΕΙ -ΤΕΙ η ΠΚΣ ειναι 2η δυναμη πανελλαδικα και στα σχολεια η ΚΝΕ σηκωσε το κυριο βαρος των κινητοποιησεων του χειμωνα.

Οταν η πραγματικοτητα δε συμφωνει με την κυβερνηση τοσο το χειροτερο για την πραγματικοτητα...

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:37 μ.μ.

Το καινουργιο μνημονιο με νεα μετρα σφαγης του λαου ερχεται Κρυμμενο πισω απο επικοινωνιακα τρυκ που δεν μπορουνε να κρυψουνε την πραγματικοτητα. 1500000 Ανεργοι ανθρωποι στα συσιτια εξαθλιωμενη χωρις ρευμα με συνεχεις κατασχεσεις σπιτιων. Μειωσεις μισθων απληρωτη ανθρωποι. ολη αυτην την αθλιοτητα του καπιταλισμου προσπαθει να κρυψει η συγκυβερνηση Τσυριζα καημμενου και οι κολαουζοι τους. Μαζι βιομηανοι και εφοπλιστες που θα παρουνε νεα προνομαια. Καμμια αναμονη ανοχη. Ταξικη ενοτητα και λαικη συμμαχια για την ανατροπη του καπιταλισμου Πουθενα και ποτε ο καπιταλισμος δεν εγινε ανθρωπινος. Αυτα τα οπορτουνιστικα παραμυθια ειναι για την 2α παρουσια

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:58 μ.μ.

11"50, τι να κανουμε ρε φιλε , δεν ειχαμε την πολυτελια να παμε σαν και σενα στο σχολειο , αλλα τα χερια μας ειναι χοντρα απο τη δουλεια και η ζωη μας πουλημενη μεχρι και 10 ωρες την ημερα στο αφεντικο απο 12 χρονων, και αυτα που λες για σχολεια χωρις να ξερεις δειχνουν το ποιον σου , τη συχαμαρα σου για τον εργατη, την υποκρησια σου, το ποσο ψευτικος μπορει να ειναι ενας δηθεν μορφομενος ανθρωπος, να ειναι χειροτερος και απο το αφεντικο που μου τρωει τις ωρες , εισται σεις που αβανταρατε ολες τις καταστασεις και εσεις που παιδια δεν μπορουν να πανε σχολειο, να την χαιρεσαι τη μορφωση σου , ξερεις να την χρησιμοποιεις πολυ καλα, εμεις η αμορφωτοι ετσι εκφραζομαστε αν δεν σου αρεσει πηγαινε στα μπρουζουα σαιτ, με το καλο

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:17 μ.μ.

Ανώνυμε 11.50
Ενώ εσύ που έχεις δεκαπέντε πτυχία, άλλα τόσα μεταπτυχιακά και καμμιά δεκαριά διδακτορικά και μιλάς "καλά" την ελληνική γλώσσα, (προφανώς αγνοώντας ότι αυτή την στιγμή ο πολύ ο κόσμος ίσως να μην έχει τα λεφτά για να μάθει τα ακαδημαϊκά σου ελληνικά) και ενώ οι "γνώσεις" σου φτάνουν στο άπειρο, με έναν σνομπισμό που παραπέμπει σε city college, δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι τα επιχειρήματά σου είναι ολόιδια με των φασιστών. Για του λόγου το αληθές, μπές σε ένα φασιστοσάιτ και δεν τι αντικομμουνιστικά και αντισταλινικά επιχειρήματα χρησιμοποιούν. Θα εκπλαγείς από την ομοιότητα των επιχειρημάτων σας. Σε παραπέμπω επίσης στην αντικομμουνιστική φιέστα που έκανε στην Φλώρινα μία από τις ΧΑγίτικες ενώσεις αποστράτων, που αν ακούσεις τις ομιλίες, θα νομίζεις ότι ακούς τον εαυτό σου. Πιστεύω επίσης, με τα δικά μου ελληνικά να μην έχεις πρόβλημα. Και επίσης θα σε συμβουλέψω με κάθε καλή διάθεση, να αρχίζεις να διαβάζεις μ-λ, μπας και αποφύγεις την κατρακύλα προς τον φασισμό. Μανώλης

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:48 μ.μ.

@6:58
Ώπα ρε Ξανθόπουλε που δεν είχες λεφτά να πας στο Δημοτικό να μάθεις στοιχειώδη ορθογραφία!
Η Μάρθα Βούρτση που είναι;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:52 μ.μ.

@8:17
Δεν μπορώ ρε φίλε να διαβάσω μ-λ για να αποφύγω την κατρακύλα. Τι να κάνω;Δεν έχω πάει σχολείο.
Από νήπιο δουλέυω στα ορυχεία του Βελγίου 23 ώρες την ημέρα και μένω σε ένα χαρτόκουτο κάτω από τη γέφυρα Ροσινιόλ τρώγοντας καλώδια του ΟΤΕ.
Για αυτό ακούω το ΚΚΕ που ξέρει πριν από μένα για μένα

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:47 μ.μ.

Διαβάστε ρε μ-λ σαν το μανωλάκι για να μην κατρακυλίσετε στον φασισμό.Σύμφωνα με τον ινστρούχτορα μανωλάκι όποιος δεν έχει διαβάσει μ-λ γίνεται φασίστας.Δηλαδή μας λέει το μανωλάκι πως η μεγάλη πλειοψηφία του λαού που δεν έχει διαβάσει μ-λ είναι φασίστες!
Δίκαια ζητάει το ΚΚΕ απο τον κόσμο να διορθώσει την ψήφο του στις εκλογές.Τους θεωρεί φασίστες και θέλει να τους σώσει απο την κατρακύλα.
Βρεγμένη σανίδα και γρήγορα!

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:34 μ.μ.

7.47 αν διαβασεις Μαρξισμο Λενινισμο θα σε βοηθηση να απαλλαγεις απο τις αυταπατες και τα φουμαρα για ανθρωπινο καπιταλισμο. Αντε καλο διαβασμα. Και αυτο με τις αστικες καλπες να το προσεξεις γιατι και ο Χιτλερ ετσι βγηκε Φιλικα

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:23 μ.μ.

@8.34 Συγνώμη ΠΑΝ που δεν διαβάζουμε μαρξισμό-λενινισμό.Συγνώμη που τολμάμε εμείς οι άσχετοι να συνδιαλεγόμαστε με ΠΑΝιβλακες που παίζουν τον μαρξισμό λενινισμό στα δάχτυλα και τον έχουν για πασατέμπο.Είδες για να έχει το κώμα μαρξιστές λενινιστές σαν εσένα τι έχει καταφέρει?
Κοντεύει να ξεπεράσει το 5%.

Ο Χίτλερ που μας κοπανάς συνέχεια,ποτέ δεν κέρδισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού.Με ''αστικές κάλπες'' που δήθεν εσύ απαξιώνεις αλλά το κώμα συμμετέχει για να τσεπώνει τα φράγκα,δεν εξελέγει ποτέ ο Χίτλερ.Διορισμένος απο τους γερμανούς κεφαλαιοκράτες ήταν.Δηλαδή δοτός.
Τι σκατά μαρξιστές λενινιστές είναι οι καθοδηγητές σου που δεν γνωρίζουν τα βασικά?Ετσι θα κάνουμε την επανάσταση ρε ΠΑΝ?

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:23 π.μ.

10.23 Το ΚΚΕ συμμετεχει στις αστικες εκλογες με βαση οτι εχει πει ο ΛΕΝΙΝ. το 5.5% ειναι θριαμβος για εμας απο την στιγμη που η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του οπορτουνισμου. Ο Χιτλερ με αστικες εκλογες βγηκε. Παντως Μαρξισμο να διαβασεις θα σε βοηθηση

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:06 π.μ.

2.23 Θρίαμβος!!!!! Το ΚΚΕ θριάμβευσε,το είπε και ο Λένιν πρίν 100 χρόνια το λέει και ο ΠΑΝ σήμερα με το 5%.
Εντάξει αφού επιμένεις ο Χίτλερ βγήκε με αστικές εκλογές.Θα χαλάσω χατήρι στον ΠΑΝιβλακα? Ο Στάλιν με τι εκλογές βγήκε?Με αστικές ή υπεραστικές εκλογές?
ΠΑΝιβλακα στις εκλογές δεν παίζει χαρτιά μόνο η αστική τάξη.Παίζει και ο λαός.Και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι της αστικής τάξης ΠΑΝιβλακα.
Είναι ποσοστό της εργατικής τάξης που έφτυσε το κώμα και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός απο μαρξισμό διαβάζεις και Αρλεκιν?

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:31 π.μ.

Μπράβο ΠΑΝ!
Από θρίαμβο σε θρίαμβο πάτε!

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:00 μ.μ.

Η Συγκυβερνηση Τσυριζα Καημμενου ζητησε παραταση του μνημονιου που υποτιθεται οτι θα εσκιζε. Το 70% ειναι λεει καλο και το 30% θα αντικατασταθει με αλλο του ΟΟΣΑ που εγινε φιλεργατικος οργανισμος ξαφνικα. Η Αθλιοτητα του οπορτουνισμου που αγκαλια με ψεκασμενους και χρυσαυγιτες προσφερει ανασες ζωης στον καπιταλισμο. Καμμια αναμονη καμμια αυταπατη παλευουμε για την ενοτητα της ταξης μας και την ενισχυση της λαικης συμμαχιας για να φρεναρουμε την νεα τραγωδια που ερχεται και να ανοιξουμε δρομο για Μονομερη διαγραφη του χρεους Εξοδο απο την Ε,Ε Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης Κεντρικο σχεδιασμο Εργατικο ελεγχο. Αυτος ειναι ο μοναδικος δρομος για τον λαο μας. Μακρια απο τα οπορτουνιστικα φουμαρα τους ψεκασμενους και τους χρυσαυγιτες που ειναι γνησια παιδια του καπιταλισμου

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:35 μ.μ.

10.06. Θα πεπει να διαβασεις Μαρξ και Λενιν τη λενε για το Αστικο κρατος και τις Αστικες εκλογες θα σε βοηθηση. ΟΙ Μπολσεβικοι αναλαβανε με προλεταριακη επανασταση που τσακισε το Αστικο κρατος και τον οπορτουνισμο

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:08 μ.μ.

O σέφ,συγνώμη ο ΠΑΝ,συνιστά μαρξισμό λενινισμό.
Αν κρίνουμε απο τον ίδιον και τα γραπτά του στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ πρέπει να είναι κάτι πολύ καλό και ωφέλιμο.Για να επιμένει ο ΠΑΝ θα έχει δίκιο.
Αρα πρέπει να τον δοκιμάσουμε για να ξεστραβωθούμε.Δεν μπορεί να μένουμε για πάντα στο σκοτάδι.
Επειδή όμως η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει πολλούς συντρόφους και δεν μπορούν να προμηθευτούν μαρξισμό λενινισμό ο ΠΑΝ φρόντισε να λειτουργήσει με την βοήθεια του κώματος δανειστική βιβλιοθήκη μαρξισμού λενινισμού.
Οσοι σύντροφοι θέλουν να μάθουν μαρξισμό λενινισμό και να ξεστραβωθούν,να επικοινωνήσουν με την Λέσχη Φίλων ΠΑΝ για τα περαιτέρω.
Παρακαλούνται όσοι σύντροφοι προμηθευτούν μαρξισμό λενισμό να τον επιστρέψουν,γιατί περιμένουν πολλοί στην ουρά για να ξεστραβωθούν

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:26 π.μ.

2.00
Πάτα φρένο ΠΑΝ στην τραγωδία.Πάτα φρένο κακόμοιρο σας πήρε ο κατήφορος και πάτε στο γκρεμό.
Πάτα φρένο γιατί εσύ μόνο έχεις σώας τας φρένας.Μόνο εσύ είσαι γνήσιο παιδί του μαρξισμού λενινισμού.
Ολοι οι άλλοι είναι άχρηστοι.
φρενάρησε ΠΑΑΑΑΑΑΑΝ.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:59 π.μ.

@ 7.35 Λέω να διαβάσω Λούκυ Λούκ και Αστερίξ.Πιστεύω να μην παρεξηγηθείς και μου κόψεις την καλημέρα.
απο οτι ξέρω ο Λούκυ Λούκ ήτανε Μενσεβίκος που πολέμησε τους μπολσεβίκους και ο Αστερίξ οπορτουνιστής που πολέμησε την προλεταριακή επανάσταση των Ρωμαίων που δεν θέλανε τις αστικές εκλογές.
.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:35 π.μ.

11.08 Καλό είναι οι σύντροφοι μαζί με τον μαρξισμό-λενινισμό να διαβάσουν και μα΄ι΄λισμό-κανελλισμό.
Να φροντίσει ο ΠΑΝ για να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη τα έργα Μαίλη και Κανέλλη.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:59 π.μ.

Άρχισαν ήδη να επιβεβαιώνονται τα "λάθος συμπεράσματα"!Μάλλον κάποιοι άλλοι έχουν αδυναμίες ...

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:07 π.μ.

Πιστοί στην προτροπή του Μεγάλου Διανοητή ΠΑΝ, να διαβάσουμε όλοι Μ-Λ για να μην γίνουμε φασίστες, ξεκινάμε μια σειρά μηνυμάτων με τα ΣΟΣ από κάθε βιβλίοΜ-Λ, ώστε να καταλαβαίνουν και οι αγράμματοι που από την πολύ φτώχεια δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το Δημοτικό μέσα στον Καπιταλισμό.

Πρώτο στη σειρά είναι το βιβλίο του σ. Λενιν: "Ο Αριστερισμός, παιδική αρρώστεια του Κομμουνισμού".
Σύμφωνα λοιπον με τον καθοδηγητή μας ΠΑΝ, το 200+ σελίδων βιβλίο του Λένιν συμπτύσεται στο εξής νόημα, όπως μας λέει ο ΠΑΝ στο μήνυμα 16 Φεβρουαρίου 2015 - 1:04 π.μ:
"Αριστερισμος συμφωνα παντα με τον σ.ΛΕΝΙΝ ειναι το μη συμμετεχεις στο Αστικο Κοινοβουλιο και στα αντιδραστικα συνδικατα. "

Θα ακολουθήσουν και άλλα ΣΟΣ από βιβλία των κλασσικών, όπως τα βγάζει ο μέγας ΠΑΝ.
Στο μεταξύ, εσείς αποστηθίστε το παραπάνω για να το λέτε και σεις και να ρουμπώνετε τους Οπορτουνιστές Σοσιαλφασίστες.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:40 π.μ.

Οι άνθρωποι που θα σπάσουν κάθε ρεκόρ στην έννοια κωλοτούμπα, οι άνθρωποι που θεωρούν ¨κοινό τους σπίτι"την ληστοσυμμορία των καπιταλιστών και του κεφαλαίου, την ΕΕ, οι άνθρωποι που άνοιξαν κοινή γραμμή με τους ακροδεξιούς και τους χουντικούς-βασιλικούς των ΑΝΕΛ, οι άνθρωποι που μέσω του Παυλόπουλου, ετοιμάζουν την μεγάλη συγκυβέρνηση με την ΝΔ, οι άνθρωποι που τους υμνούν με διθυράμβους εθνικιστικούς κάθε μέρα τα φασιστοσάιτς, οι άνθρωποι που εμποδίσουν εργατικές κατακτήσεις σε εργασιακούς χώρους, αυτή την στιγμή, (βλέπε ΕΑΣ Υμηττού), αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούν το ΚΚΕ για αδυναμία συμπερασμάτων,!!!!!! Οταν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς...... και πάλι το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε. Τρικυμία εν κρανίω? Οχι, κάτι χειρότερο. Συνειδητός αντικομμουνισμός και αντιΚΚΕ επίθεση. Μανώλης

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:58 π.μ.

Ούτε εμείς μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι στην έκκληση του Δάσκαλου και Διανοητή αναφορικά με τον μαρξισμό-λενινισμό που μας προτείνει.
Στην δύσκολη εποχή που ο οπορτουνισμός κυριαρχεί στην χώρα και απειλεί το σοσιαλιστικό στρατόπεδο του Περισσού,τώρα που ο ΧΑΛΙΦΗΣ έγινε ΧΑΛΙΦΗΣ στην θέση του ΧΑΛΙΦΗ,τώρα που μας πήραν τα ΣΩΒΡΑΚΑ οι οπορτούνες,ο ΠΑΝ και το κώμα μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.Ο σοσιαλφασισμός ξαναγεννάται απο τις στάχτες του και κινδυνεύει το οικοδόμημα,αν όλοι οι σύντροφοι δεν εντρυφήσουν στο μαρξισμό-λενινισμό του ΠΑΝ.

Η Φράξια ανταποκρινόμενη όπως κάνει πάντα στα δύσκολα,έχει να προτείνει ένα σπουδαίο Εργο που θα βοηθήσει τα μάλα τους συντρόφους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συγκυρίες και στο κακό που μας βρήκε..
Πρόκειται για το μαρξικό πόνημα: ''Ο Σταλινισμός παιδική και γεροντική ασθένεια του ΚΚΕ''.Γραμμένο απο τον σ.Μαίλη θεωρητικό και ιστορικό του κώματος.Προλογίζει η σ.Λιάνα Κανέλλη,ενώ είναι εμπλουτισμένο απο μνημειώδεις ατάκες της σ.Αλέκας και του σ.Κουτσούμπα.

Επειδή το Εργο αναφέρεται σε χρονικές-ηλικιακές περιόδους(παιδική γεροντική),και για καλύτερη εξυπηρέτηση,οι σύντροφοι που ενδιαφέρονται να εφοδιαστούν με το μαρξικό πόνημα να απευθύνονται στους παιδικούς σταθμούς οι νεώτεροι,και στα ΚΑΠΗ οι γεροντότεροι.
Δεν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Οποιος προλάβει πρόλαβε.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΑ

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:28 π.μ.

@12.40
Αν νομίζεις μανωλάκι πως με το παραμιλητό ανακουφίζεσαι,παραμίλα παιδί μου.Βγάλε τον πόνο σου να ξελαφρώσεις.
Μην τα κρατάς όλα μέσα σου γιατί απο την πολλή δικαίωση θα σκάσεις.Ξέσπασε παιδί μου,παραμίλα εμείς εδώ είμαστε να σου συμπαρασταθούμε στην δικαίωση του κώματος.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:36 π.μ.

12.40 Δεν έχεις δεί ακόμα αντιΚΚΕ επίθεση κακόμοιρο.
Οταν αρχίσουν οι οικονομικοί έλεγχοι στον Περισσό τότε θα πείς αλήθεια.Οταν θα αρχίσει το ψάξιμο για το ξεπούλημα της συχνότητας του 902,τότε να δείς κλάμματα.
αμ τι νόμισες κνίτη.Στον πόλεμο που κηρύξατε στο λαό δεν θα σας ράνουμε με ροδοπέταλα.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:45 π.μ.

Δεν φαίνεται πουθενά ο ΠΑΝ.
Θα ετοιμάζει την αντικυβερνητική διαδήλωση μάλλον.
Κάνε γρήγορα ΠΑΝ.Συντόνησε τις οργανώσεις.Ετοίμασε τα ΚΝΑΤ.Συνενοήσου με την ΟΝΝΕΔ.Πάρε τηλέφωνο τη ΔΑΚΕ.
Αρχίζει η αντεπίθεση.
Γιούργια και τους φάγαμε ΠΑΝ!

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:53 π.μ.

@Μανώλη.Το κόκκορα που λάλαγε τρείς φορές τον σφάξαμε και τον κάναμε μακαρονάδα.Δεν ήταν κατάσταση με δαύτον.Ολο τρείς φορές λάλαγε.
Ούτε δύο ούτε τέσσερες.Τρείς,λες και το έκανε επίτηδες.
Οπότε μην ανησυχείς.Σαν μακαρονάδα δεν πρόκειται να ξαναλαλήσει.

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:12 μ.μ.

Ποια είναι η ταυτόσημη λέξη της λέξης "γαργάρα"; (βλ. ψήφιση του προέδρου της δημοκρατίας από Σύριζα, ΝΔ και ΑΝΕΛ);

Απάντηση: Η λέξη "σύριζα"....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger