Home » , » Απ' την αισιοδοξία στον προβληματισμό. Ή από το Σύνταγμα στην Πανορίτη (Βίντεο)

Απ' την αισιοδοξία στον προβληματισμό. Ή από το Σύνταγμα στην Πανορίτη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 | 8:24 μ.μ.

Σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου, έγιναν σήμερα μαζικές διαδηλώσεις συμπαράστασης στους χειρισμούς της κυβέρνησης και ενάντια  κι ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και των εκβιασμών που θέλουν να επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές του Ελληνικού κράτους.

Απ’ ότι παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε, παρά το τσουχτερό κρύο χιλιάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα, καθώς και στις πλατείες άλλων πόλεων που με αίτημα για "ανάσα αξιοπρέπειας" και κεντρικό σύνθημα "Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω", διατράνωσαν την απόφαση τους να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.



Αυτή είναι η αισιόδοξη πλευρά της ιστορίας. Υπάρχει όμως και μια άλλη που δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό.

Ρίξαμε μια ματιά στην μηχανή αναζήτησης του μπλοκ μας για να δούμε τι αναρτήσεις είχαμε για την πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, Ελενα Παναρίτη, που σήμερα έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη και θα βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, στο έκτακτο eurogroup στις Βρυξέλλες.

Θυμηθήκαμε λοιπόν ότι η κυρία αυτή δήλωνε στην ιστοσελίδα του Guardian, σε άρθρο που αναφερόταν στην ελληνική κρίση, ότι: «...δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα».
Εντάξει, στην ίδια ρότα με τον πολιτικό της μέντορα ήταν, αυτό όμως που είπε μιλώντας στη ΝΕΤ fm είναι τουλάχιστον εξοργιστικό: «Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα».

Ειλικρινά δεν αντέχεται αυτό το πολιτικό σκύβαλο που έχει θησαυρίσει σαν στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για πάνω από μια δεκαετία, και τώρα λαμβάνει την πλουσιοπάροχη βουλευτική αργομισθία- να μιλάει με τόση απαξίωση για έναν λαό που λιμοκτονεί και έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, σημειώναμε τότε στο δημοσίευμα μας.


Σε άλλη ανάρτησή μας που ασχολείται με και με την Ελενα Παναρίτη, διαβάζουμε: Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.

Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1955), «Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε για το ποιον αυτού του πρώην ΠΑΣΟκικού στελέχους που επέλεξε ο Γ. Βαρουφάκης. Τουλάχιστον προβληματισμό δημιουργεί αυτή η επιλογή του υπουργού Οικονομικών 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

11 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:35 μ.μ.

Καλά σας "δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό αυτή η επιλογή του υπουργού Οικονομικών" και δεν σας δημιουργεί προβλήματισμό πως ύπηρξαν τόσοι άνθρωποι που βγήκαν να διαδηλώσουν υπέρ της εφαρμογής "του 70% του μνημόνιου"; (η βάση της διαπραγμάτευσης κατά Μπαρουφάκη).

Σαν να παραπονιέται κάποιος με μια σπάθα καρφωμένη στην πλάτη για το σκουπιδάκι στο μάτι του...

11 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:53 μ.μ.

Χα χα χαχα
Τι τους λες τωρα ρε Trash.
Το Βαθυ κανει αριστερη κριτικη για να εφαρτμωσει η σοσιαλδημοκρατια φιλολαικη πολιτικη.
68% μνημονιοκαι το υπολοιπο ΟΟΣΑ.
Θα μας τρελανουν για τα καλα.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:31 π.μ.

Δηλαδή όλοι αυτοί στηρίζουν τα νέα μέτρα που έρχονται! Να πάνε να τα πληρώσουν αυτοί γιατί εγώ έμεινα ρέστος! ¨Οσο για την Πανάριτη πείτε το στο πλήθος που μαζέυτηκε στο Σύνταγμα.

Σταύρος

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:48 π.μ.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και το θέτω σε ερώτημα σε όλους τους "συντρόφους" γιατί χρησιμοποιήτε η Παναρίτη, όπως επίσης και άτομα "προσωπικότητες" από το παλιό ΠΑΣΟΚ, γιατί σήμερα μια νέα άφθαρτη αριστερή κυβέρνησή να χρησιμοποιεί υλικά που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί και ουσιαστικά μπορεί να πει κάποιος ότι είναι καμένα, υστερεί η αριστερά από πρόσωπα? από ανθρώπους επιστημονικά καταρτισμένους με νέες ιδέες? φρέσκιες? και σίγουρα όχι άτομα που είναι "καμένα" από προηγούμενες επιλογές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger