Home » , » Θα προτείνει Αβραμόπουλο ο Σύριζα;

Θα προτείνει Αβραμόπουλο ο Σύριζα;

Από giorgis , Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 | 5:32 π.μ.

Του Γ. Γ.
Θα ρισκάρω να γράψω κάποιες πολιτικές εκτιμήσεις ριζικά αντίθετες με τα λεγόμενα και γραφόμενα των ΜΜΕ σχετικά με την πρόταση του Σύριζα για νέο πρόεδρο της δημοκρατίας.
Η άποψη που επικρατεί είναι ότι στην σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο του Σύριζα, ο Α. Τσίπρας θα προτείνει τον Δ. Αβραμόπουλο. Σύμφωνα μ αυτά τα ρεπορτάζ αυτό θα σηματοδοτεί την «εθνική ενότητα» που επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιπλέον τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ στην θέση των επιτρόπων της Κομισιόν θα αντικαταστήσει ένα στέλεχος του Σύριζα.  (Πληροφορίες αναφέρουν ότι γ’ αυτή την θέση προοριζόταν ο Γιάννης Μηλιός γι’ αυτό στις πρόσφατες εκλογές δεν έθεσε υποψηφιότητα ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ).

Κι αυτή μπορεί να ήταν η άποψη της ηγετικής ομάδας του Σύριζα, όμως τα πράγματα δεν μένουν στατικά. Ετσι κι αλλιώς αντιδράσεις στο να προταθεί ο Αβραμόπουλος για ΠτΔ υπήρχαν στο εσωτερικό του Σύριζα όμως τώρα και με την διαφαινόμενη κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο eurogroup  φαίνεται να παίρνουν άλλες διαστάσεις.

Μέχρι τώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» ήταν απόλυτα θεσμικός και μόνο στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες φορές και προσωπικά στον Α. Τσίπρα έκφραζε τις ενστάσεις του. Και αυτές είναι πολλές και διαχρονικές. Ορισμένες που βλέπουν την δημοσιότητα από την ιστοσελίδα  iskra δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.
Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» σε προσωπικές συζητήσεις αναφέρουν ότι τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ  τους το φόρεσε «καπέλο» ο Τσίπρας στην συγκυβέρνηση.
(Αυτοί είχαν την άποψη να πήγαιναν στην βουλή, να ζητούσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να σχηματίσουν κυβέρνηση και αν δεν την έπαιρναν να ξαναγινόταν εκλογές).

Το πιο βασικό όμως είναι άλλο. Από διπλωματία, φυσικά δεν χαμπαριάζω.
Αν, όμως κρίνω απ τις δηλώσεις Βαρουφάκη, Σακελλαρίδη, διακρίνω μια άτακτη υποχώρηση απ’ τις «κόκκινες γραμμές», που έλεγε ότι έχει η κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις του eurogroup.  
(Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την αναθεώρηση της περασμένης θέσης ότι δεν αποκλείεται ρήξη με τους δανειστές που σήμερα αντικαταστάθηκε με τις δηλώσεις στελεχών του Σύριζα ότι σίγουρα σε 48ωρες θα υπάρξει συμφωνία)  Οπότε για να διαχειριστεί στο εσωτερικό του κόμματος του ο Α. Τσίπρας την διαφαινόμενη εξέλιξη πιστεύω ότι θα «θυσιάσει» τον Αβραμόπουλο και θα προτείνει έναν/μια διανοούμενο/η με αριστερές καταβολές, για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε κατά πόσο έχουν βάση οι εκτιμήσεις μου.

Σε τελική ανάλυση όμως όποια και είναι η κατάληψη για το όνομα που θα προτείνει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο πρόεδρο Δημοκρατίας, αυτό θα είναι προϊόν σκοπιμοτήτων, συνήθης τακτική των αστικών κομμάτων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:00 π.μ.

Ο κ. Τσιπρας,με τις επιλογες,που τελος παντων διαβαζουμε να εχει,βαλθηκε να βγαλει σωστο τον Σουμπλε!! Ναι,αν μετα απο ολα αυτα,ως λαος,δεχτουμε για προεδρο τον κ.Αβραμοπουλο.......εεε μην το ψαχνουμε,γιατι θα ειμαστε ,για μεγαλη λυπηση!!! Και να μου επιτρεψετε κ Γ.Γ να σας πω,οτι το γεγονος που αναφερετε,οτι δεν γνωριζετε απο διπλωματια,μονο σας τιμα. Ουτε και εγω λοιπον. Ειναι το πλεονεκτημα μας. Να μην συχνοκαταπινει ο λαος,και να τα λεει εξω απο τα δοντια. Εγω λοιπον,θα με λυπαμαι πολυ,απο εδω και περα,αν το ζησω και αυτο!!

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:12 μ.μ.

Παυλοπουλος για προεδρος της Δημοκρατιας.
Τελικα καποια σχολια που γινανε εδω http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_434.html
πιστευω οτι μετρησαν.
Τα φιλια μας σε αυτους που τα αφησαν.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:18 μ.μ.

Εχασες

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:18 μ.μ.

@8.00 δυστυχως φιλε σου εμελε να ζησεις κατι χειροτερο. πακης παυλοπουλος(*)

(*) αρχιερέας ρουσφετιού, διαπλοκής, ρεμούλας, πολύ χειρότερος απο τον κυριο τιποτα

17 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:34 μ.μ.

Η αριστερη Πλατεφορμα χαχ χα χα χα

17 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:56 μ.μ.

"Τη διαφωνία του με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της επιλογής που δημοσίως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην επικείμενη ψηφοφορία που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης."
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:22 π.μ.

@ 11.56 Το έργο είναι παλιό. Το έπαιζε πάνω απο 20 χρονια στο ΠΑΣΟΚ ο Παναγιωτακόπουλος με την αριστερη πρωτοβουλία. Το ΠΑΣΟΚ καταλήστευε το λαο και πηγαινε δεξια και τα ζωα τα κραταγε μαντρωμενα ο Παναγιωτακόπουλος

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:14 μ.μ.

Ειμαι η ανωνυμη των 17.2 2015 των 8π.μ. Λοιπον,δενγνωριζω,αν ο Πακης ειναι καλυτερη ,η χεοριτερη επιλογη για προεδρο,πραγματικα λυπαμαι,για αυτη την τοσο ασχημη κατασταση,ομως ,για να πω οτι πεφτω απο τα συννεφα......θα ειναι ψεμα!! Εχεις δικαιο φιλε των 6.18μ.μ.Και εγω εχασα,και ισως και ολοι μας!! Εγω ,δεν ψηφισα Συριζα,και μαλιστα,για πρωτη φορα στην ζωη μου,δεν πηγα καν να ψηφισω!! Και εχω και τα χρονακια μου!! Δηλαδη,εχω ζησει εκλογικες περιοδους αρκετες! Αυτη την φορα,ηθελα να τα παω καλα μονο με εμενα,και για κανεναν κερατα,δεν θα εριχνα ψηφο σκοπιμοτητας. Αντε,αμα καταφερουν να με κανουν και αναρχικια ολοι τους,......θα τους χρωστω ευγνωμοσυνη!! Προς το παρον....μελετω,και προπονουμαι!! Οχι φυσικα,οτι δεν αναγνωριζω ,δυστυχως και το χαλι των ευρωπαιων. Να λεμε αληθειες. Μια τιμημενη ληστοσυμμορια ειναι ολοι τους. Οχι,οτι αν εβλεπα,τον Συριζα να κανει κατι σωστο,δεν θα χαιρομουνα! Οχι,οτι δεν με κουρασε και η οικονομικη πλευρα της καθημερινοτητας. Μα πιο δυσκολα απο ολα,να σηκωσω,ειναι αυτη η αισθηση του.....τιποτα!!! Εχω ζησει και την εισβολη στην Κυπρο!! Αυτο ,τοκαθημερινο τιποτα,το ανελπιδο,το τοσο "λιγο " το "ελαχιστο' που εχει παρει την μορφη ,της νομοτελειας.....εε αυτο τσακιζει. Κριμα στην ρατσα μας, και στην φυλη μας!! Δεν θα ειμαστε πια ''ωραιοι ως ελληνες".......Μπουρλοτο και φωτια λοιπον!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger