Home » , » Ο Ριζοσπάστης για τις τελευταίες λαϊκές κινητοποιήσεις

Ο Ριζοσπάστης για τις τελευταίες λαϊκές κινητοποιήσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 | 8:12 π.μ.

Για ακόμα μια φορά σήμερα ο «Ριζοσπάστης» στηλιτεύει τις συγκεντρώσεις που έγιναν την Κυριακή και χτες και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα φτάνοντας να ισχυρίζεται ότι «στηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς τη κυβερνητική γραμμή» οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια.

Το δημοσίευμα του «Ρ» και τα συμπεράσματα δικά σας.

«Αυθόρμητη» στήριξη

Με δύο ακόμα τάχα «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις, στις οποίες καλούσαν και τα κυβερνητικά κόμματα, μία την Κυριακή και μία την Δευτέρα, επιχείρησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να εμφανίσει τον ελληνικό λαό ως «εν λευκώ» υποστηριχτή της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το πραγματικό υπέρ του κεφαλαίου περιεχόμενο που διαπραγματεύεται αυτή η κυβέρνηση με την τρόικα, και που τώρα πλέον ονομάζεται «θεσμοί». Οι συγκεντρώσεις της Κυριακής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν μια σχετική μαζικότητα που ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης επιχείρησε να εμφανίσει ως μεγαλύτερες από τις συγκεντρώσεις της προηγούμενης βδομάδας, εκτίμηση που δεν μπόρεσε να υποστηριχθεί ούτε καν φωτογραφικά.
 Ενταγμένες απόλυτα στην κυβερνητική γραμμή ότι ο μοναδικός αντίπαλος είναι η Μέρκελ, οι συγκεντρώσεις αναλώθηκαν σε γελοιογράφηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και του υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε, με απόλυτη εξαφάνιση τόσο της ΕΕ, όσο και του όποιου υπαινιγμού για τους καπιταλιστές. Αντίθετα, πολλά ήταν τα πανό και οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που στηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς τη κυβερνητική γραμμή. Με πενιχρά αποτελέσματα ως προς τη συμμετοχή ήταν οι συγκεντρώσεις της Δευτέρας με τους οργανωτές να αποδίδουν την έλλειψη πλήθους στο γεγονός ότι επρόκειτο για εργάσιμη μέρα, παρότι τα καταστήματα είναι κλειστά το απόγευμα αυτής της μέρας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 39 σχόλια

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:06 π.μ.

Ρε παιδιά τι ασχολείσται ακόμα με δαύτους.Αυτοί προσεύχονται να υποκύψει η κυβέρνηση και να ηττηθεί ο λαός.Οι άνθρωποι έχουν διαλέξει πλευρά,είναι σύμμαχοι με τους γερμανοτσολιάδες και τα ανδρείκελα που μας κυβερνούσαν.Βρίζουν τον λαό που είναι στους δρόμους και βλέπουν παντού εχθρούς.
Αφήστε τους στην μιζέρια τους όπως τους άφησε και ο λαός.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:16 π.μ.

Στις 14 Φλεβάρη 1994, καθώς διοργανώνονταν ένα ακόμα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, ο «Ρ» έγραφε: «Το σημερινό συλλαλητήριο είναι μια καλοστημένη παγίδα, μια προσχεδιασμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού ώστε να πέσει στα μαλακά ο πραγματικός αντιιμπεριαλισμός που γεννιέται και αναπτύσσεται στην Ελλάδα (...) είναι μια ένεση τονωτική για να αναζωπυρωθεί ο εθνικισμός και ο σοβινισμός». Ηταν η κατάληξη μιας περιόδου που ξεκίνησε το 1992, κατά την οποία στην «Ελευθεροτυπία» υπήρχε τίτλος «πλην Λακεδαιμονίων» (10 Δεκέμβρη 1992), που υιοθετούσε τη σχετική δήλωση του Κύρκου. Και ενώ το έθνος «ενωμένο» διαδηλώνει για το όνομα της Μακεδονίας, την ίδια μέρα ο Στράτος του ΣΕΒ υπογράφει με τον Πρωτόπαππα της ΓΣΕΕ και του ΠΑΣΟΚ τη συλλογική σύμβαση που θάβει τα εργατικά δικαιώματα και εξασφαλίζει δίχρονο πάγωμα μισθών.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:47 π.μ.

Αυτά τα συμπεράσματα δεν τα βγάζει ο Ριζοσπάστης. Τα έβγαλαν τα συστημικά ΜΜΕ που προπαγάνδισαν ως "φιλοκυβερνητικές" τις διαδηλώσεις και τα κυβερνητικά στελέχη που καπέλωσαν τους διαδηλωτές δηλώνοντας ότι τους στηρίζουν στη "διαπραγματεύση".

Ο Ριζοσπάστης 2 συμπεράσματα έβγαλε:
1) Ότι οι διαδηλώσεις δεν είναι καθόλου αυθόρμητες.
2) Ότι τη Δευτέρα το απόγευμα τα μαγαζιά είναι κλειστά.

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:52 π.μ.

Ρε μονομερής διαγραφή του χρέους, έξοδος απ την ΕΕ και το ευρώ και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε στην πορεία. Αλλιώς καταδικάζουμε τη χώρα σε αιώνια σκλαβιά. Καλύτερα να πήξει η σούφρα μας τώρα και για κάνα δυο χρόνια μέχρι να συνέρθουμε παρά αυτό το αέναο μαρτύριο του Σισύφου.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:07 μ.μ.

"επιχείρησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να εμφανίσει τον ελληνικό λαό ως «εν λευκώ» υποστηριχτή της κυβέρνησης,"

Δημοσκοπήσεις δε διαβάζετε;
80% υπέρ των χειρισμων της κυβέρνησης.
Και όχι εν λευκώ.

Πρωτη φορά ο λαός είδε τη δύναμή του. Έδιωξε το νδσοκ.Πέντε χρόνια αγώνα, Πλατείες, φάγαμε τα χημικά , το ξύλο, είχαμε νεκρούς και κάναμε ένα μικρό βήμα μπρροστά.
Ο λαός αγωνίστηκε γι αυτό που γίνεται. Όχι όμως και το κκε, που ήταν μακριά από τους αγώνες.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:12 μ.μ.

Το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την στρατηγική του αντίληψη για τον λαό και την εργατική τάξη: Η με δέχεστε χωρίς όρους και συζητήσεις σαν καθοδηγητή σας, είτε τραβάτε πνιγείτε. ΑΥΤΗ είναι η δομική στρατηγική αντίληψη του ΚΚΕ για το πως βλέπει τον εαυτό του, τον ρόλο του και την σχέση του με την εργατική τάξη και τον λαό.

Το ΚΚΕ δεν βλέπει τον εαυτό του ως κομμάτι -πιο συνειδητό- της εργατικής τάξης και του λαόυ. Βλέπει τον εαυτό του, ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ της εργατικής τάξης και του λαού. ΑΥΤΗ είναι η βαθύτερη αιτία που κάνει το ΚΚΕ να συμπεριφέρεται έτσι φοβικά και κομπλεξικά απέναντι στον λαό και την εργατική τάξη. ΚΑι αυτή η αντίληψη, προκύπτει ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ διάβάζει τον μαρξισμό: Σαν ευαγγέλιο και όχι διαλεκτικά. Πριν 100 χρόνια τέθηκε το θέμα του πως η εργατική τάξη θα ανυψωθεί σε τάξη για τον εαυτό της και τότες, συγκροτήθηκε η αντίληψη για την ανάγκη κομμουνιστικού κόμματος της εργατικής τάξης. Ο στόχος αυτός για να μπορεί να πετύχει, ΔΕΝ μας προσδιορίζει ότι σε κάθε ιστορική περίοδο πρεπει να είναι το ίδιο συγκεκριμένο κόμμα που λέγεται ΚΚΕ.

Το ΑΝ ένα ή περισσότερα κόμματα είναι όντως κόμματα της εργατικής τάξης και του λαού, αυτό ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ κάθε ιστορική περίοδο, ΚΑΙ ΔΕΝ είναι δοσμένο εκ των προτέρων. Το ΚΚΕ αντιθέτως είναι θρησκευτικό κόμμα: Πιστεύει πως επειδή πριν 100 χρόνια συγκροτήθηκε ως τέτιο, είναι και σήμερα τετιο. Αμ δε!

Ευτυχώς που κομμουνιστικές οργανώσεις και κόμματα σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθούν, ΧΩΡΙΣ να πιστεύουν στο δικό τους αλάθητο και χωρίς να είναι θρησκευτικού τύπου αριστερό ή κομμουνιστικό κόμμα.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:15 μ.μ.

Η τακτική της κυβέρνησης από δω και πέρα

1) Περιμένει διακοπή του ELA είτε αύριο είτε το πιο πιθανό μετά από δύο εβδομάδες. Ο Ντράγκι από την πλευρά του δεν μπορεί να περιμένει να δει αν τα 65 δις ευρώ θα μετατραπούν σε δραχμές, διαχειρίζεται λεφτά κεντρικής τράπεζας. Τα χέρια του είναι δεμένα.
2) Υπό την πίεση των συνθηκών υπογράφει παράταση. Ανακοινώνεται ότι ξεκινούν διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα και ότι αυτό θα εγκριθεί με δημοψήφισμα.
3) Περνούν 5-6 μήνες γνώριμης μνημονιακής ζωής.
4) Όταν έρχεται η ώρα του νέου προγράμματος κανείς δεν έχει όρεξη για δημοψήφισμα, άλλωστε το ευρώ θα έβγαινε πάλι με 70%.


Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει καταγγέλλοντας στο 2 ο Καμμένος αλλά δεν το προεξοφλώ γιατί που θα ξαναβρεί υπουργείο που του βαράνε όλοι προσοχές.

17 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:15 μ.μ.

"... φτάνοντας να ισχυρίζεται ότι «στηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς τη κυβερνητική γραμμή» οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια...."
-Ο Ριζοσπάστης το "ισχυρίζεται";
-Δεν ήταν συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης; Μήπως ήταν αντικυβερνητικά και δεν το έμαθαν οι ΣΥΡΙΖΑαίοι που καλούσαν σε αυτά με κάθε επισημότητα;

"...[...]
Τα συλλαλητήρια που οργανώνονται τούτες τις μέρες δεν έχουν καμιά σχέση με τον αρχικό αυθορμητισμό του «κινήματος των αγανακτισμένων», μολονότι απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Σχεδιάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ο σχεδιασμός δεν κρύβεται, καθώς τα κομματικά Μέσα, η συνδικαλιστική του παράταξη (ΜΕΤΑ), αλλά ακόμη και βουλευτές από το βήμα της Βουλής καλούν το λαό σε συλλαλητήρια στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής. Την Τετάρτη, μέρα πραγματοποίησης του δεύτερου συλλαλητήριου της σειράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση για να χαιρετίσει τα συλλαλητήρια, ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας έγραψε στο πρωθυπουργικό twitter μήνυμα, ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία...."

http://www.eksegersi.gr/issue/811/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/23313.a%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:27 μ.μ.

Ολη ευρωπη και η Ελλαδα βλεπει οτι προκειται καθαρα για συγκεντρωσεις στηριξης της κυβερνητικης διαπραγματευσης εκτος απο τους φαντασιοπληκτους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τους συριζαιους δεν τους βαζω γιατι αυτοι ξερουν αλλα παιζουν την προπαγανδα του δηθεν αυθορμητου για να διαμορφωνουν κλιμα απο κοντα με τα ΜΜΕ που αφιερωνουν ολοκληρες εκπομπες και δελτια σε αυτεα τις συγκεντρωσεις τη στιγμη οπως καποτε με τους αγανακτισμενους. Τα ιδια ΜΜΕ που δεν υπαρχει αγωνας τα τελευταια 5 χρονια που να μην τον εχουν συκοφαντησει ή θαψει.
Αυτη η σταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελει την τελευταια πραξη του εργου στηριξης του ΣΥΡΙΖΑ και κυκνειο ασμα του χωρου.
Οσοι θελουν απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλα μια διαχειρηση και δεν την εχουν κανει ηδη για ΣΥΡΙΖΑ θα φυγουν πλεον και οσοι σκεφτονται εξω απο τα ορια θα κατευθυνθουν κριτικα προς το ΚΚΕ.
Εξαλλου αυτο το σεναριο συζητιεται καιρο τωρα στη βαση του κοσμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

Εσυ μαλλον ζεις σε αλλη χωρα και βλεπεις μονο δημοσκοπησεις....

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:38 μ.μ.

Ο Οργασμός των Αγελάδων
Μια ταινία σταθμός. Μια Υπερπαραγωγή του $ΥΡΙΖΟΣ productions Ε.Ε ΝΑΤΟ & CIA.
Σκηνοθεσία Μοσκοβισί
Πρωταγωνιστεί Βαρουφάκης Γιάνης (Στο ρόλο του Τσάρου )
Co- acting : Τσίπρας Αλέξης (40 ετών μόλις )
Guests Star:Λουκά Ελένη, Λούκα Κατσέλη κά..
Φιλική συμμετοχή: Γιάννα Αγγελοπούλου.
Για τους ρόλους των Αγελάδων ,δηλώστε συμμετοχή σε: Πρωινάδικα , Μεσημεριανά, στο Φώτη και τη Μάρια, στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς σας, κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα (καθ΄εκάστη εκτός Τετάρτης και Παρασκευής , λόγω νηστείας ),στην Αυγή on line, στην Πλατεία Συντάγματος (όπως κοιτάς αριστερά στο κιόσκι (''Αντικαπιταλιστικά'' ).*(αμοιβή εξασφαλισμένη: 751 μινιμουμ οργασμών )
qualifies: To σπινθηροβόλο βλέμμα της Αγελάδας, μαλλί κομοδινί, IQ του Λαγού..
Διεύθυνση Παραγωγής: Metra golden Eurogroup
Ενδυματολόγος: Παρδάλω Χωρισγραβατάκη Πουκαμισάκη
Σκηνικά: Τα ίδια και χειρότερα
Studio: Imagine, Αριστερή Πλατφόρμα στα Λαφαζανέϊκα.
Μουσική: Κοινωνική Συμφωνία,Ρέκβιεμ, Oratorioum, Mnimonioum σε ΦΑ-τε σκατά μείζονα!
Δ/νση Φωτογραφίας Το ΠΟΤΑΜΙ ,δ/ντης Αμυράς Γιώργος .
Η ταινία έχει προταθεί για 70% ΟΣΚΑΡ στο φεστιβάλ της Ε.Ε δικεκδικεί το Χρυσό βραβείο του Λάκκου των Λεόντων.
Θα προβληθεί στις ανακαινισμένες ευάερες και ευήλιες αίθουσες της Βουλής των
Ανεξάρτητων , Ψεκασμένων Ελλήνων !

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:54 μ.μ.

12.12 κανεις λαθος φιλε μου. Μια ειναι η εργατικη ταξη ενα ειναι και το ΚΚΕ κομμα νεου τυπου με δημοκρατικο συγκεντρωτισμο. Μη πιστευεις τα παραμυθια που σου λενε.Παντως αν σε ενδιαφερει η ταξικη ενοτητα σε περιμενουμε στο ΠΑΜΕ οπου συμμετεχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες σαν και εσενα. Εχουνε γινει κολαουζοι του Τσυριζα οι Δελαστικ μ[πιτσακης ρουσης. Σκεψου το και σε περιμενουμε φιλικα. 10.52 Ξεχασες την Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης και ειμαστε συμφωνοι φιλε μου

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:21 μ.μ.

12.07 Το ΠΑΜΕ φιλε μου ειναι καθε μερα μεσα στους χωρους δουλειας στους αγωνες της ταξης μας για την ανατροπη του καπιταλισμου 9.08 η κυβερνηση ειναι εκπροσωπος της ταξης που εχει τα μεσα παραγωγης φιλε μου. Δεν υπαρχουνε γερμανοτσολιαδες μην τρως τα παραμυθια που σου λενε. Καπιταλισμο εχουμε

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:34 μ.μ.

Οσο θα στρίβει το τιμόνι όλο και πιο δεξιά και όσο θα πλησιάζουν οι μέρες που θα πρέπει να υπογραφούν οι συμφωνίες και να αρχίσουν να κατατίθενται τα πρώτα νομοσχέδια, τόσο και θα έχουν την τιμητική τους και το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης. Πώς κι έτσι βρε παιδιά? Γιατί τέτοιο άγχος? Δεν θα "εξαφανιστεί" το "απολιθωμένο" και "σταλινικό" ΚΚΕ? Μανώλης

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:06 μ.μ.

Ολοι στους δρομους να στηριξουμε την εκλογη του Π. Παυλοπουλου στη προεδρια της δημοκρατιας
επιτελους για πρωτη φορα αριστερα

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:37 μ.μ.

7.06 Ολοι στους δρόμους να ρίξουμε την κυβέρνηση του ΧΑΛΙΦΗ που δεν πρότεινε την Λιάνα για Πρόεδρο.
Καλούν ο ΠΑΝ,το μανωλάκι ο Λολοκοτρώνης η πάπια tra-ssh ο anton-ss και λοιπές σταλινικές δυνάμεις.
Ολοι στους δρόμους μας καλεί το κώμα.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:56 μ.μ.

4.34 Ολο πλησιάζουν και όλο πλησιάζουν και όλο πλησιάζουν οι μέρες αλλά φώς δεν βλέπουμε.Δεν σας βλέπουμε στο δρόμο έχετε εξαφανιστεί και σας ψάχνει ο λαός.
Την Παρασκευή ο Συριζας καταθέτει τα πρώτα νομοσχέδια.Για τα εργασιακά και την απαγόρευση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.
Εκεί να δούμε την τιμητική του ΚΚΕ.Αν τα υπερψηφίσει θα κατηγορηθεί...για οπορτουνισμό.Αν καταψηφίσει μαζί με ναζί και Σαμαροβενιζελοποτάμια θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι.
Ζόρια,πολλά ζόρια για το τιμημένο.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:25 μ.μ.

διωξαμε τους σαμαροβενιζελικους 100% μνημονιακοι, κατα την αγαπημενη εκφραση των τσιπροπακηκαμενων πλεων μνημονιακων μεχρι για την ωρα 70%, που με τις διαδηλωσεις θα πετυχουν και το υπολοιπο μνημονιακο 30%, βαλε και ενα 40% απο πακη μας κανει 140%, μιλαμε για ολικη εκτοπηση της κακιας δεξιας , φατε ξυδι εσεις του κκε

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:45 μ.μ.

Μα τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης που έκαψε την Αθήνα το 2008 με τον Γρηγορόπουλο? Ρε μεγάλοι τόσο ωμά και ξετσίπωτα ετοιμάζετε την συγκυβέρνηση με την επάρατη ΝΔ? Και είχατε το μέγιστο θράσος να κουνάτε το χέρι στο ΚΚΕ, γιατί δεν σας δίνει έστω ανοχή. Εξηγείται βέβαια η καούρα σας και η "αγωνία" σας για την "τύχη" του ΚΚΕ, την "κακιά ηγεσία" που δεν ακούει την "καλή βάση"!! Τα θυμάστε όλα αυτά ωρέ λεβέντες? Καραδεξιά θα πηγαίνατε, το ξέρατε και θέλατε συνενόχους. Εσείς δεν ήσασταν καλόπαιδα, που κατηγορούσατε για "απομονωμένο" το ΚΚΕ τον Δεκέμβρη του ΚΚΕ, εσείς δεν λέγατε ότι "κάνει πλάτη" επειδή δεν συμμετείχε στις προβοκάτσιες που στήνατε με τον εξ ατλαντικοί σύμμαχό σας, στην ΝΔ? Πόσο καιροσκόποι και πόσο τυχοδιώκτες πρέπει να είστε, για να προτείνετε σήμερα για ΠτΔ τον Παυλόπουλο? Απειρα τα σχόλιά σας τις τελευταίες ημέρες, για το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη που καταγγέλαν τις "αυθόρμητες" στημένες συγκεντρώσεις συμπαράστασης στο μνημόνιο. Θράσος, πολύ θράσος χρειάζεται για να καλείς κομμουνιστές να στηρίξουν μνημόνια και παυλόπουλους. Εμπρός λοιπόν παιδιά!! Βγάλτε τώρα κάλεσμα, να πάρουν φωτιά τα facebook και τα twitter, όλοι κάτω για να στηρίξετε την νέα συμφωνία και το νέο μνημόνια που αύριο θα καταθέσετε και την παράτασή του. Αλλά κυρίως για να στηρίξετε τον γίγαντα της "αριστεράς". Τον Προκόπη Παυλόπουλο. Μανώλης.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:53 μ.μ.

8.37 Ταξικη ενοτητα χρειαζεται φιλε μου να αντιμετωπισουμε την νεα τραγωδια που ερχεται και να ανοιξουμε τον δρομο για την ανατροπη του καπιταλισμου. Μακρια απο φουμαρα για ανθρωπινο καπιταλισμο. Η ενοτητα ειναι πανω απο ολα

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:18 μ.μ.

2.54 Και εμείς σε περιμένουμε στον δρόμο και ας είσαι ιματασιόν κομμουνιστής και μαιμού επαναστάτης της φακής.
Εχεις μούτρα να βγείς στον δρόμο και να ανακατευθείς με το λαό?
Μην φοβάσαι.Ούτε ΜΑΤ ούτε ΚΝΑΤ θα έχουμε,μόνο λαός,χιλιάδες λαός.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:28 μ.μ.

@8.37 αντε στην τρυπα σου...... για το καλό σου (μετά τον πακη ερχεται και δανειακι) ...........

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:11 π.μ.

Η πιο αξιοπρεπής αντιμετώπιση στη παρούσα φάση αδιαφιλονίκητα είναι η
γαργάρα...
‪#‎ΠτΔ‬ ‪#‎ΠρώτηΦοράΑριστερά‬

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:12 π.μ.

Mε τον νομο Παυλοπουλου απαγορευτηκαν οι προσληψεις μετατροπες σε αοριστου χρονου των συμβασεων 167 εργαζομενων ορισμενου χρονου στον Δημο Νικαιας απο τον δημαρχο συντροφο Μπενετατο. Και μετα ετρεχαν τον κομμουνιστη δημαρχο στα δικαστηρια ακυρωνοντας τις προσληψεις.
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΕΟΙ

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:37 π.μ.

11.18 Εγω φιλε μου ειμαι σε ΚΚ με δημοκρατικο συγκεντρωτισμο οπως λεει και ο ΛΕΝΙΝ. Στο δρομο θα βγουμε οχι ομως για να στηριξουμε τμηματα της αστικης ταξης εναντια σε αλλα ουτε μαζι με ψεκασμενους και χρυσαυγιτες. Σου μιλαω για ταξικη ενοτητα Στο ΠΑΜΕ υπαρχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες οπως εσυ.Οποτε θελεις μπορεις να ερθεις φιλε μου χαιρετω

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:04 π.μ.

@ 2.37
Στο δρόμο δεν μπορείτε να βγείτε.Σας περιμένει ο λαός να σας πάρει με τις πέτρες.Ετσι και τολμήσετε να βγείτε σας περιμένει ο κόσμος να σας ξεβρακώσει.
Καθήστε στις τρύπες σας γιατί τώρα κάνει και κρύο.
Το ξέρουμε πως στο παμε δεν είναι κομμουνιστές.Φασίστες είναι μαζεμένοι.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:39 μ.μ.

2.37 Και στον δρομο θα βγουμε και ολα θα γινουνε υπομονη να εχεις. Οχι ομως μαζι με Εθνικιστες και χρυσαυγιτες. Σε περιμενουμε οποτε θελεις στο ΠΑΜΕ γιατι για εμας η ενοτητα ειναι πανω απο ολα Φιλικα

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:02 μ.μ.

8 Φεβρουαρίου 2015 - 9:04 π.μ. βλ@κ@ μη ξευτιλίζεστε αλλο οι πέτρες θα πετάς οι κοτσάνες
όταν πσιφιζεις αριστερά και βγαινει δόξα Δράμας τοτε ο βλακεία σου επιβεβαιώνετε στην πράξη!!!

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:03 μ.μ.

Προς το παρον ξεβρακωθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ,και οσοι κατεβηκαν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ να τον στηριξουν.
Αυριο-μεθαυριο υπογραφετι το 3ο μνημονιο.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:35 π.μ.

Να δω συγκεντρωση συμπαραστασης στο Συνταγμα για τον Πακη και μετα θα μεταναστευσω.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:42 π.μ.

@12.35
Μετανάστευσε απο τώρα.Στην Αλβανία ζητάνε γκαρσόνια.Τρέχα να προλάβεις.
Να σε δώ να μεταναστατεύεις μαζί με τον μπουμπούκο.
Και αυτός έλεγε πως θα μεταναστεύσει αλλά ακόμα εδώ είναι.
Μαζί ξεκουμπιστείτε.Μην αργείτε όμως.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:00 π.μ.

Τι θα γίνει ρε ΠΑΝ πότε θα την κάνουμε την διαδήλωση;.Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.Ο κόσμος ζητάει την βοήθεια του κκε.Μόνο στο κκε στηρίζεται και ελπίζει.Οι οπορτουνιστές μας πήραν τα ΣΩΒΡΑΚΑ.Θέλουμε να δούμε το κώμα στο δρόμο να διαδηλώνει.
Ο ΧΑΛΙΦΗΣ μας κατέστρεψε δεν αντέχουμε άλλο.Ο σιχαμένος ΧΑΛΙΦΗΣ έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες κόσμο και εμείς καθόμαστε και το τρίβουμε.Κάντε κάτι ρε.
Οι οπορτουνιστές περνάνε νόμους που προστατεύουν την πρώτη κατοικία απο τις τράπεζες.Νόμους στα εργασιακά που επαναφέρουν τις συλλογικές συμβάσεις και την διαιτησία.Ο ΧΑΛΙΦΗΣ ανοίγει την ΕΡΤ και προσλαμβάνει όλους τους απολυμένους.Μαζί και τις άθλιες καθαρίστριες.
Οπως πάνε αυτοί θα τα αλλάξουν όλα και εμείς δεν θα έχουμε να αλλάξουμε τίποτα στη λαική εξουσία.
Κουνηθείτε ρε!

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:41 π.μ.

Η προπαγάνδα μειωμένων απαιτήσεων συνεχίζεται, ενισχύεται και συνδυάζεται μετεκλογικά με το στημένο σκηνικό της "σκληρής" περήφανης διαπραγμάτευσης, των "ρεαλιστικών" και"έξυπνων" ελιγμών στα πλαίσια της ευρωενωσιακής νομιμότητας του κεφαλαίου. Στόχος είναι να γονατίσει τελείως το φρόνημα ενός περήφανου λαού. Να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών του στο όνομα της ψεύτικης ελπίδας που ψήφισε. Να μην αντιδράσει στη νέα συμφωνία καταδίκης του, στο νέο πρόγραμμα εξορθολογισμένης παράτασης της λιτότητας του. Να παραμείνει μέσα στα σύννεφα της αυταπάτης του περιμένοντας απεγνωσμένα την επίδειξη καπιταλιστικής ευαισθησίας στην πρόσφατη ετυμηγορία του, εκλιπαρώντας την έκφραση αλληλεγγύης μέσα στο πλαίσιο των σιδερένιων τραπεζικών κανόνων του κέρδους. Να συνεχίσει να χειροκροτεί ελπίζοντας σε κάποια επίδειξη σεβασμού στην ήδη εκπορνευμένη λαϊκή κυριαρχία του. Να κατασκευάζει όνειρα που γίνονται συνεχώς σκοτεινότερα και μετατρέπονται σε εφιάλτες μέσα στην υπερεθνική καπιταλιστική στρούγκα που του αρμέγει το αίμα.

Με αυτό το σκηνικό προπαγάνδας να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των ψηφοφόρων τηλεθεατών, επιδιώκουν οι νέοι «σωτήρες» να σβήσουν κάθε σπίθα αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού "ρεαλισμού" τους που προωθεί με κοινωνική «ευαισθησία» την καπιταλιστική βαρβαρότητα στο όνομα της νέας κυβερνητικής «αριστερής»παραλλαγής. Να διαμορφώσουν ακόμα χαμηλότερες προσδοκίες επιπέδου ζητιανιάς σε ένα ρημαγμένο, λεηλατημένο λαό που αιμορραγεί με ανοιχτές πληγές, έχοντας μπηγμένα στη σάρκα του τα εκατοντάδες μαχαίρια των εφαρμοστικών νόμων.

Ήδη άρχισαν από τις πρώτες μέρες να δείχνουν σαφή δείγματα επιδεξιότητας στην εκμετάλλευση του θυμικού και των πατριωτικών αντανακλαστικών , όπως την διδάχθηκαν και την αντέγραψαν από την πλούσια εμπειρία των προκατόχων τους. Η τεχνική που εφαρμόζουν στηρίζεται στους λεονταρισμούς και στην «σκληρή» στάση επί της διαδικασίας για κρίσιμα θέματα. Έτσι η περήφανη άρνηση στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας περιορίστηκε μόνο στο γιατί εκδόθηκε ανακοινωθέν χωρίς να έχουν ερωτηθεί, αλλά επί της ουσίας ύστερα από 3 μέρες συμφώνησαν με τις κυρώσεις. Με τον ίδιο τρόπο η άρνηση συζήτησης με την τρόικα περιορίστηκε στο ότι δεν συζητάνε με τους εκπροσώπους της τρόικα, αλλά θέλουν να συζητήσουν με την «τρόικα των θεσμών».
Αυτό το σκηνικό της «υπερήφανης» στάσης θα συνεχιστεί με το ατελείωτο γαϊτανάκι των ανέξοδων δηλώσεων για να εγκλωβιστεί το λαϊκό κίνημα σε μια στάση παθητικής αναμονής μιας προδιαγεγραμμένης πορείας που θα καταλήξει σε μια νέα συμφωνία αποπληρωμής του δυσβάστακτου χρέους με υποτίθεται «χαλαρότερους» όρους, αλλά θα έχει για σφραγίδα τους ισοσκελισμένους προκρούστιους για τον λαό προϋπολογισμούς που θα έχουν μέσα τους ενσωματωμένες τις δόσεις και τους τόκους για το χρέος των καπιταλιστών. Έτσι το χρέος θα συνεχίσει να πληρώνεται στα πλαίσια του «λιτού βίου» ενός γονατισμένου λαού που ταΐζεται με την προσδοκία της «ανάπτυξης» που αν και όταν έρθει θα κάτσει πάνω σε κοινωνικά ερείπια, ισοπεδώνοντας όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει.

Αυτή είναι η πλήρης εικόνα της σκληρής πραγματικότητας που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα της ψεύτικης ελπίδας που στήθηκε προεκλογικά, αλλά αρχίζει να κουρελιάζει από την επόμενη μέρα. Αυτήν αποφεύγουν να δουν κατάματα οι λοβοτομημένοι με το μαχαίρι της ανάθεσης υπήκοοι. Το κρίσιμο ερώτημα είναι μέχρι πότε θα συνεχίσουν να αρνούνται την ένταξη τους στο ταξικό λαϊκό κίνημα στα πλαίσια της Λαϊκής Συμμαχίας, μέχρι πότε θα συνεχίσουν να λουφάζουν μέσα στα σύννεφα της αυταπάτης τους, αρνούμενοι να τα βάλουν με τον ταξικό αντίπαλο που δυναστεύει τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους….

Του Βαγγέλη Δανέζη

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:22 π.μ.

10.41
Οσο ο σταλινισμός θεωρεί τον λαό υπηκόους γιατί δεν ψηφίζουν το ΚΚΕ,λαική συμμαχία δεν πρόκειται να δείτε ούτε την Δευτέρα Παρουσία.
Πιό εύκολο είναι να δείτε λαική αγορά με σάπια προιόντα σαν τον σάπιο σταλινισμό που προσκυνάτε.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:47 π.μ.

12:22
Το πρόβλημα δεν είναι ότι διαφωνείς με όσα σχολιάζει ο/η #10:41. Η τραγωδία είναι ότι δεν έχεις καταλάβει καν τι λέει, και κάνεις "δίκη προθέσεων". Εάν φυσικά δεν είσαι εγκάθετος.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:52 μ.μ.

9.47
Οι δίκες προθέσεων μου έμειναν απο το ΚΚΕ.Τόσες δίκες προθέσεων έχει κάνει το κώμα.
Αυτό δεν είναι κώμα.δικαστήριο προθέσεων είναι.

22 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:31 μ.μ.

To KKE λέει την αλήθεια για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και που μας πηγαίνει( από το 1981) , απλώς κάποιοι άλλοι έχουν αυταπάτες και μιλάν για Ευρώπη των εργαζομένων, δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι πικρή και κάποιοι δεν τολμούν να παραδεχθούν ότι το ΚΚΕ τους έλεγε πάντα την αλήθεια.

22 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:37 μ.μ.

Τα κόμματα του Ευρομονόδρομου και του Μάαστριχ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ),ΠΟΤΑΜΙ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, Οικολόγοι Εναλλακτικοί) είναι απλώς διαχειριστές τους συστήματος τελεία και παύλα , απλώς ο Σύριζα έχει πιο δημοκρατικό και λαϊκό προσωπείο για την διαχείριση της κρίσης που θυμίζει τον Παπανδρέου του 1981, αλλά στην πραγματικότητα με πιο δεξιές θέσεις από αυτό . Διότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ για την Κύπρο ήταν ο Συνασπισμός το 2004. Αυτή είναι η πραγματικότητα αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθαρά πολιτικούς όρους, και όποιος την αρνείται σκόπιμα εθελοτυφλεί .,
Έτσι κριτικάροντας το ΚΚΕ γιατί δεν γίνεται δεκανίκι του κάθε Σύριζα σήμερα ή του ΠΑΣΟΚ χθες βγάζουμε τα απωθημένα της βλακείας, που μας επιβάλει η συστημική προπαγάνδα της διαχείρισης Έτσι το σύστημα εκνευρίζεται διότι το ΚΚΕ κρατάει ψηλά την σημαία του αγώνα που μας δείχνει τον δρόμο ξεκάθαρα και τίμια για μια πραγματική αλλαγή, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με λαϊκή εξουσία. που θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο της Οικονομικής ολιγαρχίας.
Διαφορετικά αν αγνοούμε τι πρεσβεύει στα αλήθεια ο Σύριζα( που επαγγέλλεται καλύτερη διαχείριση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της Ε.Ε και χωρίς ρήξεις) και το κάθε ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που επαγγέλλονται πλήρη υποταγή κ.λπ, που είναι συστημικά κόμματα , κάνουμε την Στρουθοκάμηλο που κρύβει το πρόσωπο της στην άμμο και αγνοεί την πραγματικότητα
Το ΚΚΕ πολύ σωστά προτείνει την πραγματική λύση την ενίσχυση του με προοπτική την λαϊκή εξουσία, και δεν γίνεται ουρά κανενός.

23 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:00 π.μ.

Όλοι οι πραγματικοί ιδεολόγοι ξέρουν ότι ο κομμουνισμός είναι η νιότη και το μέλλον της ανθρωπότητας, διότι αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς άγχος για το αύριο, χωρίς ανέργους και εξαθλιωμένους , και έχει σκοπό την αξιοπρέπεια την δημοκρατία και ευτυχία για όλους.
Γιαυτό αγωνίζεται το ΚΚΕ , αν όμως δεις τους περισσότερους οπαδούς και των άλλων κομμάτων ακόμα και του Σύριζα, ΕΠΑΜ, Ανταρσύα κ.λ.π θα δεις ότι δεν θέλουν τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, γιατί έχουν την αυταπάτη ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους ανθρώπους και ότι μια μέρα θα ξεγελάσουν το σύστημα και θα γίνουν πολύ πιο πλούσιοι, ή θεωρούν ότι δεν τους ταιριάζει ένα καθεστώς ισότητας διότι σε αυτό θα καταπιέζεται η «ανεβασμένη» προσωπικότητα !!!.
Αυτό συμβαίνει γιατί, οι ψεύτικες μικροαστικές ελπίδες του λαού , και αυταπάτες και η λαιμαργία του πλούτου τρέφουν τον καπιταλισμό καθώς και το γεγονός ότι το σύστημα και οι αβανταδόροι του αντιμετωπίζουν τους κομμουνιστές σαν οπισθοδρομικούς επειδή προτείνουν ένα σύστημα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά.
Σε όλα αυτά συνέβαλαν και οι Αντισταλινικοί ηγέτες που κυβέρνησαν τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού από το 1956-1980, και που όλο αυτό το διάστημα υ αντί να εκσυγχρονίσουν τον σοσιαλισμό βαθμιαία τον εκφύλισαν διότι κυβέρνησαν σαν μια κάστα πάνω από την κοινωνία, κα έτσι ι συνέβαλαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση.
Και εμφανίζονται σήμερα όλοι αυτοί σαν «αντισταλινική» κουλτουριάρικη αριστερά , που στην πραγματικότητα μόνο αριστερά δε είναι γιατί γοητεύεται από τον καπιταλισμό και μισεί τον υπαρκτό σοσιαλισμό
Αντίθετα για όλους αυτούς η πραγματικότητα είναι οικτρή διότι το 1% του Ελληνικού πληθυσμού ( η πλουτοκρατία δηλαδή) κατέχει ι το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
. Κάνουμε μια παρένθεση (1)
. Στοιχεία για την αυτοσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.
Βιβλιογραφία-πηγή (1)_ http://atexei-56-toy-ploytoy-tis-xoras/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger