Home » , » Διαδηλώσεις συμπαράστασης στους κυβερνητικούς χειρισμούς (Βίντεο)

Διαδηλώσεις συμπαράστασης στους κυβερνητικούς χειρισμούς (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 | 3:14 μ.μ.

Δεν θυμόμαστε στο πρόσφατο παρελθόν  να έχουν οργανωθεί από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης διαδηλώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση, όπως έγινε χτες το βράδυ στο Σύνταγμα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες πόλεις.

Στο σχετικό βίντεο που παραθέτουμε από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα βλέπουμε συγκεντρωμένους χιλιάδες πολίτες που με πανό και συνθήματα δείχνουν  την συμπαράσταση του στην κυβέρνηση ως προς τους χειρισμούς της στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ενώ στέλνουν μηνύματα κατά της λιτότητας ζητώντας παράλληλα να σταματήσει ο εκβιασμός από τους «εταίρους».

Το να κάνει εμφάνιση ο λαϊκός παράγοντας είναι κάτι το θετικό και υποδηλώνει ότι κάτι αλλάζει στην συνείδηση της ελληνικής  κοινωνίας η οποία αρχίζει να δέχεται μηνύματα συμπαράστασης για την καταστροφή που έχει βιώσει από τις μνημονικές ταξικές πολιτικές. Χαρακτηριστική η διαδήλωση που έγινε στο Λονδίνο, καθώς και το κείμενο συμπαράστασης 300 διανοουμένων απ’ όλο τον κόσμο με το οποίο καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις  να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το πρόβλημα του χρέους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:21 μ.μ.

- Το ότι κινητοποιήθηκε ένα (αδρανές τα τελευταία 2,5 χρόνια) κομμάτι του λαού είναι θετικό. Έστω και μειοψηφικό κομμάτι του λαού (ελάχιστες χιλιάδες).
- Το ότι κινητοποιήθηκε για να στηρίξει την "67% μνημονιακή" κυβέρνηση είναι τραγικό.

Σημείωση 1: Η διαδήλωση δεν οργανώθηκε "αυθόρμητα" όπως διαφημίζουν τα συστημικά ΜΜΕ. Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ την οργάνωσαν.

Σημείωση 2: Η διαδήλωση (περιέργως;) προπαγανδίστηκε από δεκάδες ΜΜΕ πριν ακόμα γίνει, εν αντιθέσει με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν και οι οποίες "θάφτηκαν" (π.χ. αντιφασιστική συγκέντρωση της προηγούμενης εβδομάδας).

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:23 π.μ.

αν προσεξουμε καλυτερα απο ποιους διοργανωθηκε αυτη η συναθροιση καποιων λιγων θα δουμε οτι παιζει ρολο σοβαρο ο Αμερικανικος παραγοντας..οργανωτες ηταν ανθρωποι που εχουν σχεση με διεθνη κελληνικα φορα που κανουν ομηλιες με θεμα απο την εναλλακτικη κοινωνικη οικονομια μεχρι τον ελληνικο εθνικισμο.ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ.100000 της 1ης Νοεμβρη που εκπροσωπουσαν 1000 λαϊκες οργανωσεις θαφτηκαν στις μυλοπετρες των Αστικων ΜΜΕ.
αυτα τα ΜΜΕ προπαγανδιζουν στυλατους εκπροσωπους των εκμεταλλευτων κ εχουν δημιουργησει την εντυπωση οτι η κυβερνηση ειναι φιλολαϊκη κ διαπραγματευεται.
Η αληθεια ειναι οτι η κυβερνηση ειναι μια ακομα βιτρινα των μεγαλων αφεντικων κ οτι αυτο που πλασαρεται ως διαπραγματευση ειναι ενα αλλο μειγμα πολιτικης διαχειρισης της καπιταλιστικης κρισης.κ θα κανει κ τηνν κωλοτουμπα οταν πρεπει, κ θα ταϊζει με αξιοπρεπεια αντι για ψωμι το λαο.το στομαχι μας ομως δε γεμιζει με δηλωσεις κ μπλε ωραια πουκαμισα μετα τη Ρατκα.
οι συγκεντρωσεις πιου θα γινουν στυλ αγανακτησμενων ειναι φορεας αναδιαταξης του πολιτικου σκηνικου κ στοχο εχουν να φταχτει νεο σκηνικο για να διατηρηθει η ιδια πολιτικη.το να σ αρεσει που γινονται αυτες οι συγκεντρωσεις ειναι σαν να σ αρεσει η αστικη ταξη η ιδια που σε αυην την περιπτωση(οπως κ στην Αραβικη Ανοιξη)κινει μαζα προς το συμφερον της..προφανως κ δε φταιει ο λαος που παει εκει ομως οι οργανωτες πρεπει να ξεμπροστιαζονται κ στους κομμουνιστες δεν πρεπει ουτε να υπαρχει η σκεψη να συμμετασχουν εκει.ανα μπουν σ αυτο το χυλο κ να γινουν οι ιδιοι σουπα.εκτος αν υπαρχουν "κομμουνιστες"που θελουν να εχουν μεριδιο στην αστικη πολιτικη αναδιαταξη.
το βαρος τωρα πρεπει να πεσει στους μαζικους λαϊκους φορεις που πρεπει να σηκωσουν τη σημαια της ταξικης παλης κ να απαιτησουν τη δικαιωση των δικαιων αιτηματων τους,δεν πρεπει φυσικα να υπαρχει αιτημα να πεσει η Κυβερνηση αλλα πρεπει να γινει μια εξυπνη τακτικη που θα βοηθαει να συσπειρωθε ενας κοσμος στα σωματεια.ουτε μεγαλοστομιες κ αντικυβερνητικες φιοριτουρες ουτε κ παρακαλια κ χαϊδεματα στην πλατη κ φωτο με τους συντροφους υπουργους.Κυβερνηση που θελει να λεγεται φιλολαϊκη θα ακουει με προσοχη τα αιτηματα των ταξικων συνδικατων κ να βρισει τροπους ωστε να νομοθετηθουν.να ψηφιζει τα νομοσχεδια του ΚΚΕ κ να ελεγχει την εφαρμογη τους.
ο καιρος γαρ Εγγυς.

"ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΜΕΡ"

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
7 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:40 μ.μ.

Αρχισαν τις θλιβερές πρακτορολογίες και συνομωσιολογικές ονειρώξεις οι σταλινικοί.Οπως ακριβώς έκαναν με τις πλατείες το 2011.
Για κάμποσο καιρό μας ζάλισαν το κεφάλι με το κομματικό πανηγυράκι-παρωδία της 1ης Νοέβρη.Τώρα δεν βλέπουν τον λόγο να διαδηλώσουν.Φυσικά απουσιάζουν αφού δεν ελέγχουν ασφυκτικά τον κόσμο που αυθόρμητα ξανακατεβαίνει στους δρόμους θα βρούν πάλι αφορμές και θα βγάλουν απο το αρρωστημένο κεφάλι τους ότι παπαρολογία διαβάζουν στην φυλλάδα τους και τους λένε οι σοφοί ινστρούχτορες της κομματικής κλίκας.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:17 π.μ.

@ 7 Φεβρουαρίου 2015 - 8:40 μ.μ.

Αγαπητέ νοικοκυραίε,

- Δεν διάβασα σε κάποια φυλλάδα τα ονόματα των διοργανωτών της φιλοκυβερνητικής διαδήλωσης. Στο facebook φαίνονται οι διοργανωτές.
Και σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ είδα τους δημοσιολόγους να την προπαγανδίζουν πριν καν γίνει.

- Το πόσο κόσμος ήταν φάνηκε από τις φωτό: γέμιζαν την πάνω πλατεία και την Αμαλίας στο ύψος της βουλής.

- Έχω πολλούς λόγους να διαδηλώσω (παρόλο που απαιτήθηκε η ανοχή μου από νυν κυβερνητικούς και δημοσιολόγους...). Απλώς εγώ δεν προτίθεμαι να διαδηλώσω για να στηρίξω την "67% μνημονιακή" συγκυβέρνηση (κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών).

(Αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις όλοι θα έχουμε λόγους να διαδηλώσουμε, από ό,τι διαβάζω στα "ενημερωτικά" σάιτ...)

Άγνωστος Χ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger