Home » , » 4ο τεύχος του περιοδικού "ΜΕΤΡΟ" - Ενα νέο τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου (Ηχητικό)

4ο τεύχος του περιοδικού "ΜΕΤΡΟ" - Ενα νέο τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου (Ηχητικό)

Από giorgis , Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 | 4:14 π.μ.

Του Γ. Γ.

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος του περιοδικού «ΜΕΤΡΟ» και κάτι μας λέει ότι αρχίζει να βρίσκει τον «βηματισμό» του, όπως το ξέραμε στην προηγούμενη περίοδο έκδοσης του σαν ένα πολιτικό – πολιτιστικό περιοδικό με κινηματικό προσανατολισμό.

Το λέμε αυτό γιατί το προηγούμενο τεύχος του είχε απαράδεκτα –κατά την άποψη μας- «φάουλ» κάτι που είχαμε στιγματίσει σε περασμένη ανάρτησή μας.

Υπάρχει φυσικά το «φανταστικό» εξώφυλλο που επιμελείται ο Τζίμης Πανούσης -το βλέπουμε στην φωτογραφία- και στο οποίο διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά το αντιΚΚΕ κόλλημα που έχει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, το οποίο μπορεί να ενοχλήσει κάποιους, αλλά κι αυτό δεν ξεφεύγει από τα όρια της σάτιρας όπως την εννοεί ο ίδιος ο δημιουργός του ςξωφύλλου.

Στο τεύχος αυτό του «ΜΕΤΡΟ» υπάρχουν μια σειρά αξιόλογα κείμενα (που δεν συναντάς συνήθως στα αστικά έντυπα) με το πολυσέλιδο αφιέρωμα για την επικείμενη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας συμμορίας να ξεχωρίζει.
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Καντούνης, εκτός των άλλων, μιλούν άνθρωποι που έχουν μελετήσει και ζήσει από κοντά την φρίκη του φασισμού όπως ο πρόεδρος της Ενωσης Μεταναστών Τζαβέντ Ασλάσμ, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπάγιάννης, ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάκου κ.α.

Το CD που συνοδεύει το περιοδικό περιέχει δυο τρυφερά – ερωτικά τραγούδια σε στίχους και μουσική του Νίκου Ζουδιάρη που ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Παραθέτουμε το ένα από αυτά


Το δελτίο τύπου του Περιοδικού!

Στις 19 Μαρτίου κυκλοφορεί το 4ο τεύχος του περιοδικού ΜΕΤΡΟ, το οποίο επανακυκλοφόρησε τον ∆εκέµβριο, µε τιµή τεύχους €4,90.

Στις σελίδες του καινούριου τεύχους, στο οποίο βρίσκονται και πάλι οι γνώριµοι στους παλαιότερους αναγνώστες συνεργάτες του περιοδικού, όπως ο Αρκάς µε την καινούρια του σειρά «Χωρίς Πάγο» και ο Γιώργος ∆ελαστίκ µε τις ακριβείς του αναλύσεις, θα βρείτε ακόµη καινούριες στήλες και καινούριους αρθρογράφους, όπως τον Τζίµη Πανούση, τον Φοίβο ∆εληβοριά και τον Νίκο Ζούδιαρη, ο οποίος κάθε µήνα αναζητά τις καινούριες στροφές της ποίησης στο πρόσωπο νέων δηµιουργών, που καλούνται να στείλουν τα έργα τους στον συνθέτη.

Ακόµη, στο τεύχος Απριλίου µπορείτε να βρείτε το CD µε την πρώτη -µετά από 10 και πλέον χρόνια- συνεργασία δύο αγαπηµένων καλλιτεχνών. Το CD περιέχει σε πρώτη κυκλοφορία 2 τραγούδια σε µουσική και στίχους του Νίκου Ζούδιαρη, τα οποία ερµηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Παρακολουθείστε την παρουσίαση κάθε τεύχους, αλλά και επιπλέον ενηµερώσεις από το ΜΕΤΡΟ, στη σελίδα facebook του περιοδικού
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 στις 9:52 π.μ.

Μωρέ το ότι κάνει καριέρα ο "Τζιμάκος" με τον αντικομμουνισμό το έχουμε συνηθίσει (βλ. προηγούμενο τεύχος)... Αυτό που δεν είχαμε υπόψη είναι το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει σε καλλιτεχνικό επίπεδο (βλ. το "τραγούδι" του προηγούμενου τεύχους) για να κάνει αυτού του είδους την "καριέρα".

ΥΓ: Τελικά η γνωστή και μη εξαιρετέα διευθύντρια του περιοδικού και ο όμιλος ΑΝΤ1 που κρύβεται πίσω από αυτήν την "προσπάθεια" συνεχίσουν ακάθεκτοι το "έργο" τους. Αυτά τα ολίγα για να μην έχουμε αυταπάτες για το ποιος ενοχλεί το αστικό σύστημα και τα τσιράκια του και ποιός όχι.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 στις 6:03 μ.μ.

Σύμφωνοι για τον τζιμη αλλά το παλιο ΜΕΤΡΟ έβγαινε από εκδοτική που είχε σχέση με τον κυριακού. Σήμερα δεν εχει καμία σχεση με αντέννα. Και σίγουρα δεν το λεςς αντικομμουνιστικο.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 στις 10:39 μ.μ.

Α, έχει σχέση μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ (=τα νεόκοπα τσιράκια του αστικού συστήματος); Σόρρυ για την παραπληροφόρηση...

Ο πρώτος σχολιαστής.

ΥΓ: Αντι-ΚΚΕ το λες σίγουρα (κρίνοντας από το εξώφυλλο αυτού του μήνα, γιατί το εξώφυλλο του προηγούμενου μήνα δεν ήταν απλώς αντικομμουνιστικό, αλλά αηδιαστικό).
Τον "Τζιμάκο" χαρακτήρισα αντικομμουνιστή που συκοφαντεί/χλευάζει το κομμουνιστικό-εργατικό κίνημα (το όποιο υπάρχει...) με "επιχειρήματα" Μπουμπούκου-Ν.Μιχαλολιάκου και κάτω. Και για να μην παρεξηγούμαι δεν ταυτίζω την ΚΕ του ΚΚΕ με το κομμουνιστικό-εργατικό κίνημα. Αν συκοφαντούσε μόνο την ΚΕ του ΚΚΕ ή την ΚΟ του ΚΚΕ θα τον χαρακτήριζα αντι-ΚΚΕ απλώς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger