Home » , » Συγκρότηση Επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους και η αντίδραση του ΚΚΕ

Συγκρότηση Επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους και η αντίδραση του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 | 4:30 μ.μ.

Σφοδρότατη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στην απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανακοινώσει σήμερα την συγκρότηση Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, υλοποιώντας έτσι μια προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ, αυτή η απόφαση της προέδρου της βουλής χαρακτηρίζεται αυθαίρετη και αποπροσανατολιστική που «ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε "καλό" και "κακό"».

Ας το δούμε όμως το θέμα λίγο ποιο αναλυτικά. Πέρα του ότι η συγκρότηση αυτής της επιτροπής –που θα λειτουργεί με Υποεπιτροπές και τη συνδρομή ελληνικών και διεθνών φορέων και θα ξεκινήσει τις εργασίες της πριν το ΠΑΣΧΑ – ήταν απ’ τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος της βουλής είχε γίνει πολύ συγκεκριμένη για την επιδίωξη και τους στόχους της.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό «Unfollow» η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντάει σε σχετικές ερωτήσεις:

- Στην πραγματική οικονομία, όταν κάποιος ξεκινάει να αναγνωρίζει ένα χρέος και το πληρώνει είναι αρκετά δύσκολο μα αμφισβητήσει μετά μέρος του. Εσεις σκοπεύετε να συγκροτήσετε ειδική επιτροπή για λογιστικό έλεγχο του χρέους, την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση έχει αναλάβει να εξυπηρετεί μέρος του χρέους, δηλαδή το αναγνωρίζει. Οπότε, σε τι μπορεί να αποσκοπεί και τι μπορεί να προκύψει από τον λογιστικό έλεγχο του χρέους;

- Σε σχέση με το χρέος, τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς τη διεκδίκηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε ως προς τους λόγους για τους οποίους ζητείται η διαγραφή του, οι οποίοι δεν εξαντλούνται στην έλλειψη βιωσιμότητας, αλλά ερείδονται στο έλλειμμα νομιμότητας και ηθικής και δημοκρατικής νομιμοποίησης. 

Οι λόγοι διαγραφής ανάγονται και στον τρόπο δημιουργίας και διόγκωσης του χρέους: σύναψη συμφωνιών με δυσθεώρητα υψηλά επιτόκια -όχι προς όφελος του λαού και της κοινωνίας-, σύναψη συμβάσεων με αντικείμενο την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, όπως οι συμβάσεις διαφθοράς και διαπλοκής (Siemens, εξοπλιστικά), ασύδοτη διασπάθιση και αχαλίνωτη σπατάλη δημόσιου χρήματος - και πάλι όχι σε όφελος του λαού και της κοινωνίας. 

Η Ελλάδα, ως συμβαλλόμενο μέρος σε τέτοιες συμβάσεις, έχει καταβάλει πάρα πολύ σημαντικά ποσά που πρέπει να αντιπαραβληθούν και να αντιστοιχιστούν προς την αρχική οφειλή. Η συγκρότηση λοιπόν επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους έχει διττό σκοπό: α) την απόδοση της αλήθειας. Να αποτιμηθεί, να αποκωδικοποιηθεί και να γνωστοποιηθεί πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το χρέος και σε τι συνίσταται το σημερινό του ύψος, β) Τη διεκδίκηση διαγραφής του επί τη βάσει των επιχειρημάτων που δημιουργούνται από τα υποκείμενα στοιχεία της δημιουργίας του.

- Η λογική του χρέους είναι «δανείζουμε και αποπληρώνουμε, δανείζουμε και αποπληρώνουμε» με τους ίδιους όρους. Όταν τα βάζεις με τη Siemens, είναι σαν να εξετάζεις αυτά που δανείστηκαν πού πήγαν;

- Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους θα ασχοληθεί και με το πού διοχετεύτηκαν τα χρήματα που δαπανήθηκαν και τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο του δανεισμού. Είναι ήδη αποδεδειγμένο μέσα από δικογραφίες και εν εξελίξει ή αμετάκλητα κριθείσες υποθέσεις ότι πολύ μεγάλο κομμάτι των χρημάτων τα οποία δανείστηκε η χώρα ξοδεύτηκε σε συμβάσεις της διαφθοράς. Και αυτή η αντιστοίχιση πρέπει να γίνει και να γνωστοποιηθεί στον ελληνικό λαό και εκείνοι που έχουν οποιαδήποτε συμμετοχική ευθύνη στη σύμπραξη ή στη νομιμοποίηση τέτοιων συμβάσεων να αναλάβουν και μερίδιο υποχρέωσης. 

Γιατί η τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, η οποία ρίχνει το ανάθεμα στον ελληνικό λαό «επειδή ψήφιζε 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», παρασιωπά ευσχήμως αλλά όχι τυχαία το γεγονός ότι με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνέπραξαν συγκεκριμένες άλλες κυβερνήσεις και συγκεκριμένα ευρωπαϊκά όργανα. Η λογική που λέει ότι αυτοί που εξέλεγαν κυβερνήσεις είναι οι μόνοι υπεύθυνοι και εκείνοι που επέλεγαν ως αντισυμβαλλόμενους τις ίδιες κυβερνήσεις είναι οι μόνοι ανεύθυνοι συνιστά αποποίηση ευθυνών εκ μέρους των συνυπεύθυνων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

- Εσείς ωστόσο έχετε τη δυνατότητα να συγκροτήσετε τη νέα κοινοβουλευτική επιτροπή με αρμοδιότητα  λογιστικού ελέγχου, η οποία μπορεί ασφαλώς να βγάλει ένα πόρισμα, να το γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό, δεν μπορεί όμως από μόνη της να προβεί σε καμία πράξη καταγγελίας αυτού του χρέους. Αυτό χρειάζεται αλλού είδους διαδικασία, δεν είναι δηλαδή του αντίστοιχου μιας εθνικής λογιστικής επιτροπής ελέγχου σαν αυτές που συγκροτήθηκαν στον Ισημερινό. Πιστεύετε πως αυτή η επιτροπή στη συνέχεια θα αποτελέσει τη βάση μιας κυβερνητικής αλλά ακολούθως και νομοθετικής παρέμβασης για το ζήτημα του χρέους;

- Η επιτροπή αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και για το Κοινοβούλιο στις σχέσεις του με τα άλλα Κοινοβούλια και το Ευρωκοινοβούλιο, διότι μέσα από την επικοινωνία και την κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να προωθεί σκοπούς όπως τη διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους, της καταβολής του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων. Είναι ταυτόχρονα εργαλείο για τον ελληνικό λαό προκειμένου να θεμελιώσει τη διεκδίκησή του. Κατά πόσο θα αξιοποιηθεί και από τους τρεις πυλώνες της δημοκρατικής λειτουργίας, δηλαδή την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία, αφορά τις τρεις αυτές λειτουργίες όπως εκφράζονται. Η προοπτική σύστασης μιας τέτοιας επιτροπής ανοίγει όλα τα πεδία και δίνει μια σειρά επιλογών στους φορείς των εξουσιών.

Αυτή ήταν η αναλυτική τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα σύστασης Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους. 

Ας δούμε τώρα και την τοποθέτηση του ΚΚΕ:

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η εξαγγελία της προέδρου της Βουλής για τη "Συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβουλίου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους", χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της Διάσκεψης Προέδρων, εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε "καλό" και "κακό". Και, σε τελευταία ανάλυση, να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του.
Αντί η κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής να παίζουν παιχνίδια αποπροσανατολισμού, οφείλουν να φέρουν άμεσα στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και εκεί ν’ αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».  


Και το σχετικό δελτίο Τύπου που μας έστειλε η Σοφία Σακοράφα

Ανακοινώθηκε σήμερα η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον γνωστό οικονομολόγο Ερίκ Τουσέν.

Η Επιτροπή θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής  Βουλής.

Θα είναι πλήρως ανοικτή προς την Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και σε Έλληνες και  διεθνείς οικονομολόγους, συνταγματολόγους και ειδικούς επιστήμονες του χρέους, όπως ακριβώς τη διεκδικούσε η πρωτοβουλία για τη συγκρότησή της, αλλά και το κίνημα για το χρέος από το 2010. Στόχος της επιτροπής είναι η αποκάλυψη της αλήθειας για την ευθύνη των ακολουθούμενων πολιτικών, αλλά και πράξεων ή παραλείψεων που εκτίναξαν το χρέος της Ελλάδας.

Η Σοφία Σακοράφα αναλαμβάνει την ευθύνη της πανευρωπαικής δράσης, τόσο στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, όσο και στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών.

Ενδεικτικά αναφερόμενη στο ρόλο της Επιτροπής και στη δική της δραστηριοποίηση αναφέρθηκε στη δήλωση του  υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε ότι  ΄΄ ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια΄΄ διαβεβαιώνοντάς τον ότι ΄΄ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για τα σκάνδαλα της Siemens και των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για το ρόλο των τραπεζών, για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια, για το πώς γιγαντώθηκε το χρέος την τελευταία πενταετία΄΄.

Μια αλήθεια που απονομιμοποεί τη δική του προπαγάνδα ότι δήθεν άλλοι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν το χρέος του ελληνικού λαού. Διαβεβαίωσε ότι ΄΄αξιοποιώντας τον θεσμικό της ρόλο, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει κτήμα των λαών της Ευρώπης ότι με τις θυσίες τους διασώζουν  τον κύριο υπεύθυνο της κρίσης, το χρηματοπιστωτικό σύστημα.΄΄

Τέλος η Σοφία Σακοράφα απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής και ενεργοποίησης σε πολίτες και συλλογικότητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ΕΛΕ θα πάρει σάρκα και οστά με την   καθολική εμπλοκή τους.


Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, της οποίας συντονιστής σε τεχνικό – επιστημονικό επίπεδο είναι ο γνωστός για την εμπειρία του κ. Ερίκ Τουσέν, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 42 σχόλια

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 4:56 μ.μ.

Σύνθημα αντίστασης κατά της φοροληστείας:
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΧΑΚΙ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 6:05 μ.μ.

Μεγάλη ξυνίλα το κώμα όταν ακούει για έλεγχο του χρέους.
Φοβάται να μην επεκταθεί ο έλεγχος και στα δικά του χρέη,δανεικά και αγύριστα καθώς και ξεπουλήματα.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 6:28 μ.μ.

Αφου δεν γινεται διαγραφη καντε μιε ΕΛΕ, αφου δεν καταργηται το μνημονιο καντε μια εξεταστικη για το μνημονιο!!! ΑΕΕΕΡΑΑΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!

17 Μαρτίου 2015 στις 7:43 μ.μ.

Με 4 κεφάλια πλέον η τρόικα: Μην λέτε πλέον Τρόικα, πείτε «Groupe de Bruxelles»
https://inconue.files.wordpress.com/2015/03/cebcceb5-4-cebaceb5cf86ceaccebbceb9ceb1-cf80cebbceadcebfcebd-ceb7-cf84cf81cf8cceb9cebaceb1-with-4-heads-henceforth-the-troika-avec-4-tc3aates-dc3a9sorma.jpg

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 9:15 μ.μ.

ποιος ηταν στο κομο της ιταλιας στη διοργανοση φορουμ του ιδρυματος ¨ευρωπαϊκο σπιτι¨ που ανοικει στη γνωστη λεσχη μπιλντερμπεργκ ? ποιος μιλησε και ειπε οτι θα σταματησουμε προσωρινα καποια θετικα μετρα για τον λαο που προγραμματιζαμε οσο διαρκουν οι συνδιαλεξεις? ποιος ειπε οτι το χρεος που εχει η ελλαδα θα καταβληθει στο ακεραιο? ποιος ειπε οτι τελικα το προγραμμα μας ειναι τετραετες και αναλογα με την εξελιξη της οικονομιας και βλεπουμε? ποιος ειπε οτι αυτοι που ειναι ρετηρε των 700 ευρω δε θα παρουν πενταρα και ενδεχετε να υποστουν μειωσεις λογω εκτροχειασμου λεει του πλεονασματος? καποιος απο το φεγκαρι? μαλλον, αφου λεει αυτα που λεει η ζωη, παντως απο επιτροπες παλι θα σχησουμε οπω επι πασοκ, που καθε λιγο και λιγακι πεταγανε και μια επιτροπη ετσι για τα ματια, και στο τελος τι εγεινε? Ωχ ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 10:07 μ.μ.

6.28
συμπερασμα: το κκε ειναι εναντια στην ΕΛΕ και εναντια στην εξεταστικη για το μνημονιο!!
μπραβο κνιτες και κκεδες! ευγε! θα τα πληρωσετε πολιτικα αυτα που λετε και σιγονταρετε νδ-πασοκ πολυ συντομα

17 Μαρτίου 2015 στις 10:51 μ.μ.

Η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια με λογιστικα τερτιπια φορτωνει στο λαο το χρεος των Λατσηδων αφεντικων της.

Ο λαος δεν πρεπει να πεσει στην παγιδα.

Μονομερης διαγραφη ολου του χρεους.

17 Μαρτίου 2015 στις 10:55 μ.μ.

Ποιος εξουσιωδοτησε την την κυρια.
Η Βουλη δεν ειναι το χωραφι της.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 11:17 μ.μ.

4.56
Αυτοαπασχολούμενος απ' αυτούς που δεν κόβουν απόδειξη ούτε για δέιγμα και συ βλέπω φίλε μου.
Συμπάσχω

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 1:02 π.μ.

11.17 Η Αποδειξη του Αυτοαπασχλουμενου σε μαρανε καλε μου φιλε. Πες μας κατι για τις 57 φοροαπαλλαγες των εφοπλιστων καλε μου φιλε μην κανεις Μουγκα Συμπασχω φιλε μου χαιρετω

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 9:59 π.μ.

Πολύ ωραία! Η Μεγαλειοτάτη απόφάσισε λογιστικό έλεγχο για το χρέος . Αναρωτιέμαι σε πόσα χρόνια θα ολοκληρωθεί! Όποιος δεν θέλει να διαγράψει χρέος ζημώσει δέκα χρόνια θα το κοσκινίζει!

Σταύρος

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 12:03 π.μ.

Ρε τι σου είναι αυτή η σοσιαλδημοκρατία! Θα κάνουμε επιτροπή ελέγχου του χρέους στο καπιταλισμό! Ξέρετε καμία καπιταλιστική χώρα χωρίς χρέος; Υπάρχει καπιταλισμός χωρίς χρέος; Μα αυτά είναι βασικοί νόμοι του καπιταλισμού άλφα - βήτα. πχ η Ιαπωνία που έχει ΑΕΠ περίπου 4,3 τρις ΑΕΠ έχει χρέος περίπου 10 τρις 233% του ΑΕΠ της. Φαντάζεστε να κάνουν έλεγχο του χρέους στην Ιαπωνία; χαρακίρι τους βλέπω να κάνουν. Βρε δεν ξεσκονίζεται κανένα μαρξιστικό εγχειρίδιο των νεανικών σας χρόνων να δείτε πως αναπαράγεται το κεφάλαιο και δεν σας παραπέμπω στο ίδιο το "Κεφάλαιο" του Μαρξ γιατί θα σας πέσει πολύ βαρύ...

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 10:23 π.μ.

Έχεις δίκιο Λολοκοτρώνη 12.03
Η σοσιαλδημοκρατία είναι βρωμερή! Τέλος! Δεν έχει κουραστεί να το λέει και ο Anton-SS!
Όσον αφορά το χρέος, μέσα στο Καπιταλισμό δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα αφού μέσα στον Καπιταλισμό δεν γίνεται τίποτα.
Να κάτσουμε στην πάντα ήσυχοι και να μην ενοχλούμε τους Καπιταλιστές. Ας μη τους χαλάμε τη σούπα πια.

ΟΧΙ στην επιτροπή ελέγχου του Χρέους!
ΟΧΙ σε δημοψήφισμα για το Ευρώ!
ΟΧΙ στην έξοδο από το Ευρώ!


Υ.Γ.: Θα σε παρέπεμπα στο "Αριστερισμό" του Λένιν, αλλά αυτό κι αν σου πέσει βαρύ σαν τσιμεντόλιθος.

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 1:37 μ.μ.

Κολοκοτρωνης. Εδω κανεις λαθος συντροφε. Εχουνε διαβασει Καουτσκι Μπερσταιν Τροτσκι Ζηνοβιεφ ολη την αφροκρεμα των Μυστικων υπηρεσιων του καπιταλισμου Μην εισαι αδικος

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 5:38 μ.μ.

Προς 10:23 πμ

Υπάρχει παράνομο χρέος; Δηλαδή αυτοί που δανείστηκαν , δανείστηκαν παράνομα; Δανείστηκαν με το ζόρι; Το μόνο υποχρεωτικό δάνειο που γνωρίζω είναι το κατοχικό, δεν γνωρίζω κανένα άλλο.
- Για να έχουν οι εφοπλιστές 57 νόμιμες φοροαπαλλαγές (με την αστική αντίληψη του όρου νόμιμος) χρειάζεται χρέος.
- Για να αγοράζεις όπλα και γενικά να εξοπλίζεσαι χρειάζεσαι χρέος για να πληρώνεις τα στρατιωτικοβιομηχανικά μονοπώλια.
- Για να κάνεις εισαγωγές χρειάζεσαι χρέος για να πληρώνεις τα πολυεθνικά μονοπώλια.
- Για να κάνεις τους ολυμπιακούς αγώνες χρειαζόσουν δάνεια για να πληρώσεις όσα πολυεθνικά ή ελληνικά ολιγοπώλια πρόσφεραν υπηρεσίες, κατασκευές κλπ
- Για να έχεις καπιταλιστική ανάπτυξη χρειάζεσαι δάνεια και χρέη για να ταίζεις τους καπιταλιστές για να κάνουν δήθεν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, παραγωγή προιόντων κλπ κλπ
- Για να καταστρέψεις την αγροτική σου οικονομία χρειάζεσαι δάνεια και χρέη.
- Για να εισάγεις κάθε είδους πρώτη ύλη , καύσιμα κλπ χρειάζεσαι δάνεια και χρέη
- Για να διατηρείς "σταθερό" τραπεζικό σύστημα χρειάζεσαι δάνεια και χρέη.
- Για να χρηματοδοτείς κάθε είδους δραστηριότητα χρειάζεσαι δάνεια και χρέη.
- Για να δανείζεσαι θέλεις ξανά δάνεια και χρέη, αυτός ο κύκλος είναι αέναος.

Το κράτος είναι συλλογικός καπιταλιστής δανείζεται για τους καπιταλιστές ώστε να αναπαραχθεί το κεφάλαιο.

Εσείς θα δικάσετε τον καπιταλισμό; O καπιταλισμός φιλαράκο ανατρέπεται δεν δικάζεται.

Και το χρήμα εμπόρευμα είναι στο καπιταλισμό , μέσω της πίστωσης υπάρχει ο τόκος κέρδος, τη τιμή του χρήματος τη ρυθμίζει η αγορά ή οι αγορές.

Οι σοσιαλδημοκράτες χρόνια επιχειρούν να πείσουν τους λαούς και τους έχουν πείσει ότι αν βάλουμε "κανόνες" στο σύστημα και βρούμε και "έντιμους" διαχειριστές του , το σύστημα είναι μια χαρά και γι αυτό επιδιώκουν την διαιώνιση του με τέτοιες αυταπάτες, διότι τους κανόνες τους βάζει το σύστημα και τους διαχειριστές τους ελέγχει απόλυτα γιατί είναι το πολιτικό προσωπικό του καπιταλισμού, οι υπάλληλοί του.

Κολοκοτρώνης


Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 7:16 μ.μ.

5.38 πολυ σωστα προσπαθουνε να πεισουνε τον λαο οτι μπορεις να βαλεις κανονες στον καπιταλισμο και να γινει ανθρωπινος. Θα δεχθει δηλαδη ο καπιταλιστης να βγαλει λιγοτερο κερδος για να παρει και ο εργαζομενος. Για τετοια αθλιοτητα μιλαμε οι ανθρωποι ειναι επικυνδινοι δεν χωραει καμμια αμφιβολια

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 8:40 μ.μ.

5.38
συμφωνω με οτι γραφεις φιλε
Συμπερασμα: αν τεθει θεμα εξοδου απο την ευρωζωνη και την ΕΕ (μαζι και τα 2 οχι χωριστα μη ξεφυγεις) τωρα φανταζομαι οτι το κκε θα πει ναι.Πεστε το! Αν πειτε στο λαο περιμενετε τη λαικη εξουσια (αν ερθει ποτε) στην ουσια λετε ναι στην ΕΕ. Λογικη κοτζαμπασηδων!! δεν εφτασε ακομη η ώρα της επαναστασης!!!

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 8:46 μ.μ.

Ρε τι σου είναι αυτός ο Λολοκοτρώνης!.
Καλέ μου φίλε Λολοκοτρώνη στο καπιταλισμό μην προσπαθείς να πείσεις το λαό οτι προσπαθείς να βάλεις κανόνες στον καπιταλισμό καλέ μου φίλε.Οπως λέει και ο άλλος καλός μας φίλος που μας συμπαθεί ο καπιταλισμός δεν γίνεται ανθρώπινος καλέ μου φίλε Λολοκοτρώνη.
Αφήνεις τώρα όπως έχει το χρέος καλέ μου φίλε Λολοκοτρώνη για να το σβήσεις στη λαική εξουσία του κώματος καλέ μου φίλε Λολοκοτρώνη.Αφήνεις τις τράπεζες να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου καλέ μου φίλε Λολοκοτρώνη,και όταν το κώμα πάρει την εξουσία σε τρείς χιλιετίες,του τα γυρίζεις πίσω κα΄λέ μου φίλε Λολοκοτρώνη χαιρετώ.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 στις 11:35 π.μ.

Προς 8:46 μμ

Γιατί βάζεις κανόνες; Ποιού κανόνα εξαίρεση είναι η καπιταλιστική κρίση; Ποιανού κανόνα εξαίρεση είναι η ανεργία; Πες στους συριζοανέλους να φτιάξουν τον σχετικό κανόνα ώστε να λυθεί η ανεργία!
Με ποιό κανόνα κάποιος επενδύει; με το κανόνα του κέρδους. λέω εγώ, Και ποιός κανόνας καθορίζει τι είναι κέρδος; Οι κανόνες της αγοράς.
Ο μόνος κανόνας που υπάρχει στο καπιταλισμό είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες, υπάρχει μόνο ο κανόνας του ισχυρού...αυτός καθορίζει τους κανόνες...το κατάλαβες, τα υπόλοιπα είναι κουτόχορτο.
Και τα κράτη συλλογικοί καπιταλιστές είναι.
Η Μέρκελ ρε φίλε , που παραμυθιάζετε τον κόσμο, τι διαπραγματεύεται, τις ατομικές της επιχειρήσεις ή τα συμφέροντα των καπιταλιστών της Γερμανίας; Ποιούς κανόνες βάζει η Μέρκελ; Τους κανόνες αναπαραγωγής και κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών της επικράτειας της χώρας που εκπροσωπεί (φυσικά με τις όποιες αντιθέσεις τους)

Στο χρέος συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Το διαπραγματεύεσαι για να γδάρεις το λαό , να του πάρεις τα σπίτια (υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα πάρεις πχ με χαράτσια), να αυξήσεις την ανεργία, να φτωχοποιήσεις το 50% του λαού σου, ρίχνεις το λαό σε κώμα....ΠΕΡΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΙΛΑΣ, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Τ Ω Ρ Α ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ θα ξεσκίσεις το λαό όχι στη δευτέρα παρουσία, που έτσι κι αλλοιώς αν λάβουμε υπόψη μας τα ιερά κείμενα πρέπει μάλλον να έχει ...παρέλθει η ημερομηνία!

Κολοκοτρώνης

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΛΙΑΝΑΣ
20 Μαρτίου 2015 στις 8:57 μ.μ.

@ 8.40
Σύντροφε το ΚΚΕ είναι το πιό φιλοΕ.Ε κόμμα.Ασχετα με τις επαναστατικές και αντιΕ.Ε κορώνες που πετάει για να παραμυθιάζει τα κνιτότουβλα.

Σε περίπτωση που τεθεί ερώτημα για έξοδο απο την Ε.Ε αλλά και την ευρωζώνη,το ΚΚΕ θα είναι αρνητικό γιατί τάχα μου αφού δεν ανατρέπεται συνολικά ο καπιταλισμός δεν έχουν κανένα νόημα οι επί μέρους ενέργειες και αποχωρήσεις.Τα στελέχη του ΚΚΕ το δηλώνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν.
Το ΚΚΕ σαν βαθιά συστημικό,αντιλαικό και αντιδραστικό κόμμα,ξέρει καλά να υποκρίνεται και να ξεγελά τον λαό με μεγαλοστομίες εκ του ασφαλούς.
Μέχρι το 2012 κατάφερνε με επιτυχία να ξεγελά και να κοροιδεύει το λαό.Απο το 2012 και μετά,ούτε τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του δεν μπορεί να ξεγελάσει πλέον.Το εγκαταλείπου σωρηδόν.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 στις 9:12 μ.μ.

11.35
καπιταλιστική κρίση γενικως και αοριστως για καθε πικραμενο μελος του κκε!!!
φιλαρακο τα τσιτατα δεν σε σωζουν. καπιταλιστική κρίση πχ εχει και η ιταλια και η ελλαδα.σωστα; παρα πολυ σωστα. απο το 2008 που ξεκινησε η κριση τι μειωσεις μισθων αεπ και ανεργια ειχε η ελλαδα και τι η ιταλια; 30% και 25% και 30% η ελλαδα (λες και ειναι σε πολεμο) και ο% (ανεργια 14%) η ιταλια. Δεν αναλυω τους λογους. Το αποτελεσμα με ενδιαφερει
Συμπερασμα: αναλυση συγκεκριμενης καταστασης και συγκεκριμενες αποφασεις για καθε χωρα.Αυτο θα κανε ενα επαναστατικο κομμουνιστικο κομμα
Αν τεθει θεμα εξοδου απο την ευρωζωνη και την ΕΕ (μαζι και τα 2 οχι χωριστα μη ξεφυγεις) το κκε θα επρεπε 1000% να πει ναι εδω και τωρα. Αν φυσικα δεν ησασταν πολιτικες κοτες που προσπαθειτε τρομαρα σας να κρατησετε το μαγαζι. Στη ουσια λετε ΝΑΙ στο ευρω με τη λογικη οτι θα καταρρευσει ο Συριζα και θα κερδισετε εσεις! Αμ δε! Δεν λειτουργει ετσι η ιστορια κουτοπονηροι

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 στις 9:58 μ.μ.

Η Ουκρανια ειναι το πιο χαραχτηριστικο παραδειγμα για το τη συμβαινει οταν ο λαος εγκλοβιστει κατω απο την σημαια τμηματων της αστικης ταξης. Η Προηγουμενη κυβερνηση Γιανουκοβιτς που στηριχθηκε και απο το οπορτουνιστικο ΚΚ εξυπηρετουσε τμηματα της Αστικης ταξης με συμφεροντα προς την Ρωσια. Εξαθλιωσε τον Λαο ανοιγοντας τον δρομο σε Εθνικιστικες Φασιστικες δυναμεις που ειναι σημερα στην κυβερνηση με συμφεροντα σε ΗΠΑ Ε.Ε. Τα ιδια ακριβως και στην Βενεζουελα Εδω και 15 χρονια υπαρχει η κυβερνηση Τσαβες Μαδουρο με συμφεροντα σε ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ ο λαος εξαθλιωνεται και αντι να παρουνε τα μεσα παραγωγης συνεχιζουνε να εχουνε καπιταλισμο. οι λαοι δεν εχουνε κανενα συμφερον να διαλεξουνε πιος δημιος θα τους Σκοτωσει πρεπει να παλεψουνε κατω απο την δικη τους ταξικη σημαια με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου με πρωτη προτεραιοτητα την συντριβει του οπορτουνισμου ολων των αποχρωσεων Αλλη λυση δεν υπαρχει

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 στις 12:14 π.μ.

8.57
Σύντροφε αυτο εγραψα και γω παραπανω. τι αλλο να πω για το κκε; στη ουσια ειναι επικινδυνοι για τους ανεργους και τους εργαζομενους, αν θυμασαι το 12 η παπαρηγα ελεγε οτι ο τσιπρας ανηκει στο λομπι της δραχμης!!! ακατανοητα πραγματα. ποτε δεν εξηγησαν στα μελη τους το απυθμενο μισος ολων των ευρωπαικων αστικων ταξεων τοσο στις εκλογες του 12 οσο και του 15. παραμυθιαζουν τα μελη τους οτι ολα ειναι μια σκηνοθεσια στημενη.
αν τους ρωτησεις γιατι ο σοιμπλε συμπεριφερεται με αυτο το θρασσος απεναντι στην κυβερνηση συριζα σε κοιτανε σα χανοι!!! πραγματικα στο λεω! μιλαμε για πολιτικο αλτσχαιμερ 3ου βαθμου! ρε συ καθεσαι για εναν καφε καπου και μιλας ανετα με πασακους, νδ, αναρχικους κλπ .Ο καθενας με την τρελα του! ωραια πραγματα. Αν ανοιξεις κουβεντα σε κκε ή κνιτη σε κοιταει με μισος!!! φαντασιωνει με το μυαλο του οτι εισαι πρακτορας που θες να κανεις κακο στο κομμα!! λες και το κομμα δεν ειναι ανθρωποι με συγκεκριμενη τακτικη (βλεπε μαιλης) που πρεπει να δεχονται κριτικη. Π.χ σου λενε αν βγεις απο ΕΕ και ονε τωρα χωρις λαικη εξουσια θα κερδισουν ελληνες αστοι που συνδεονται με τα συμφεροντα της ΚΙΝΑΣ, ΡΩΣΙΑΣ. Αν τους ρωτησεις ποια ειναι αυτα χαζευουν!! Αν τους πεις οτι το 98% της αστικης ταξης ειναι για παραμονη στο ευρω με τρελα παιρνουν τη φατσα του ηλιθιου!
Κομμα φυτων και γραφειοκρατων! Ρε συ εδω τους προτεινε ανταρσυα-συριζα συνεργασια στο ΕΚΑ με βαση 10 σημεια και κανανε σαν σχιζοφρενεις!! ΟΧΙΙΙΙΙ με τους πουλημενους οπορτουνιστες!! Και λες ρε συ μπορει και να εχουν δικιο!! οταν ομως τους αποκλειεις απο κανενα προεδρειο ελαφοκυνηγων σκουζουνε σαν αρνια γιατι δεν τηρηθηκε η αρχη των ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!! Λες και και ο εργαζομενος εχει μεγαλη καψουρα αν δεν δει στο προεδρειοσυνδικαλιστες πασοκους και νδ, συριζαιους, κκεδες μαζι!!

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 στις 1:37 μ.μ.

12.14
Ετσι και χειρότερα σύντροφε.Η μισαλοδοξία και ο φανατισμός των οπαδών του λεγόμενου ΚΚΕ είναι χειρότερος και απο των νεοναζί.
Μαζί τους κουβέντα δεν γίνεται.Η μόνη αντιμετώπιση που τους αξίζει,είναι η αντιμετώπιση που βρίσκουν απο τον λαό.Δηλαδή περιφρόνηση και χλευασμός.Απαξίωση και χοντρό δούλεμα.Δεν τολμά οπαδός του ΚΚΕ να αντιπαρατεθεί σε δημόσιο χώρο με άλλους ανθρώπους.Απο την αρχή της κουβέντας τον παίρνουν στο ψιλό και στο δούλεμα.Στο καλαμπούρι και στην αδιαφορία.Αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει οποιαδήποτε επαφή με τον λαό και την κοινωνία.Μόνο μεταξύ τους βρίσκονται,γιατί μόνο μεταξύ τους δεν διαφωνούν.
Στο τέλος θα πεθάνουν απο....αιμομιξία.

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 στις 1:58 μ.μ.

9.58
Εδω και 15 χρονια υπαρχει η κυβερνηση Τσαβες Μαδουρο με συμφεροντα σε ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ ο λαος εξαθλιωνεται!!!

πολιτικε ντενεκε εχεις στοιχεια γι αυτο; εχεις; οχι μπουρδες. η εξαθλιωση πριν ανεβει ο τσαβες το 2000 αυξηθηκε ή μειωθηκε; εγω εχω στοιχει ντενεκε που δειχνει οτι μειωθηκε. απαντησε κοκοβιε αλα μαιλη

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 στις 8:47 μ.μ.

1.37
Συντροφε συνεχιζω . Εχεις δικιο! Απο την αρχή της κουβέντας τον καθε κκε τον παίρνουν στο ψιλό και στο δούλεμα παντου σε καθε χωρο. Μιλαμε για πολιτικη καταντια ενος ιστορικου κομματος. Απαντησα επισης παραπανω σαν . 9.58 Τις ιδιες ανοησιες λενε και για τη Βενεζουελα.
Να σου πω κατι που εχει πετυχει ο Συριζα (ανεξαρτητα αν τον ψηφισες ή ανηκεις ανταρσυα εεκ, πασοκ δημαρ κλπ-δεν με ενδιαφερει); Οτι τουλαχιστον καθομαστε σε ενα καφε και μιλαμε οι αριστεροι με ολες τις διαφωνιες μας μεταξυ μας μετα απο χρονια. Αυτο ειναι επιτυχια. Θα δουμε που θα παει το πραγμα

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 στις 11:22 μ.μ.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο "σύντροφο" των 12:14 πμ

Ρε "σύντροφε" τι είναι το λόμπυ της δραχμής; μήπως ο Λαπαβίτσας, που είναι βουλευτής του ΚΚΕ!
Ρε "σύντροφε" γιατί με κοιτάνε σαν χάνοι οι ΚΚεδες όταν τους λεω ότι τον Γιωργάκη τον απέλυσαν επειδή τόλμησε να μιλήσει για δημοψήφισμα; Τα ίδια κάνουν και με τον ΣΥΡΙΖΑ , σαν δεν ντρέπονται!
Ρε "σύντροφε" γιατί βάζεις λόγια στο στόμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει πάσει θυσία να μείνει στη ΕΕ και φυσικά στο ευρώ;
Ρε "σύντροφε" γιατί δεν τους εξηγείς ότι η Ρωσία δεν έχει νόμισμα το ρούβλι αλλά το ευρώ και η Κίναι δεν έχει το γουάν αλλά το ευρώ, αν δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό όταν εσύ η Ελλάδα έχει ευρώ, πρόβλημά τους!
Ρε "σύντροφε" γιατί δεν τους εξηγείς ότι το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο που συνδέεται με το δολλάριο θέλει να μείνουμε στο ευρώ. Όλες οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις για να είναι ανταγωνιστικές θέλουν ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ για να πουλάνε φθηνά. Επίσης όσοι έχουν κεφάλαια σε ξένο νόμισμα θέλουν οπωσδήποτε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ γιατί διευκολύνεται η ισοτιμία τους. Ενώ με δραχμή θα χάσουν αυτή την ισοτιμία και θα πολλαπλασιαστούν τα χρήματά τους.
Ρε "σύντροφε" αφού ξέρεις ότι οι κνίτες είναι "φυτά", "σχιζοφρενείς", "γραφειοκράτες", "αρνιά","ηλιθιόφατσες", "έχουν πολιτικό αλτσχάιμερ" και άλλα πολλά κάθεσαι και ασχολείσαι μαζί τους, δεν βλέπεις που ο λαός τους κοροιδεύει..

Καλά στέκουν αυτά που γράφω; αναγνωρίζω ότι είναι αρλούμπες. Εγώ απλά τις φράσεις σου χρησιμοποίησα, εσένα που λές ότι είσαι αριστερός τρομάρα σου!

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 στις 11:42 μ.μ.

8.47 Αλλο τρανταχτό παράδειγμα απαξίωσης είναι το χουνέρι που παθαίνουν οι φουκαράδες οι κνίτες όταν προσπαθούν να μοιράσουν τον Ριζοσπάστη.Μαζί με το χουνέρι έχει και μεγάλη πλάκα η ξεφτίλα που παθαίνουν οι κνίτες.
Πέφτει τέτοιο κράξιμο που φεύγουν σαν τα σκυλάκια με την ουρά στα σκέλια.Εχω τύχει πολλές φορές αυτόπτης μάρτυρας.Παλιότερα ο κόσμος αρνιόταν ευγενικά να πάρει την φυλλάδα του ΚΚΕ,τώρα με το που πλησιάζει ο κνίτης πέφτει άγριο βρίσιμο.
Και να φανταστείς οτι είναι αρχή ακόμα.Τώρα μόλις αρχίζει ο εφιάλτης του ΚΚΕ.Και αυτό γιατί μέχρι τώρα το ΚΚΕ είχε πλάτες και στηρίγματα στο σύστημα.Την έβγαζε καθαρή γιατί το στήριζε το σύστημα σε όλες τις λαμογιές του.Απο την ώρα που κατέρρευσαν οι προστάτες Σαμαροβενιζέλοι το ΚΚΕ έχασε στηρίγματα και πλάτες και αρχίζει ο Γολγοθάς του.

ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ
21 Μαρτίου 2015 στις 11:51 μ.μ.

11.22
Λολοκοτρώνη δεν σε σώζουν οι εξυπνάδες.Απο τότε που σε ξεφτίλισαν σχετικά με τον Μπεζεντάκο,ότι και να παρουσιάσεις δεν μετράει.
Φέρε πρώτα τα στοιχεία που έταξες για τον Μπεζεντάκο,και μετά γράψε ότι εξυπνάδα σου κατέβει.
Οσο δεν τα παρουσιάζεις είσαι πολλαπλά έκθετος,και δεν σε πιστεύει κανένας.

κοινός νους
22 Μαρτίου 2015 στις 11:48 π.μ.

Ο Κολοκοτρώνης είναι το τυπικό δείγμα του κνίτη που έχει την ικανότητα και τη διάθεση να δικαιολογεί και να υποστηρίζει οποιαδήποτε θέση και στη συνέχεια αλλαγής θέσης και μετά ξανά αλλαγή θέσης της ηγεσίας του κόμματος με θέρμη, ενθουσιασμό, φανατισμό και να κατακεραυνώνει οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη, ο οποίος θα αποκληθεί στη συνέχεια και προδότης.

Ακόμη και αν η ηγεσία αλλάξει άποψη και συμπέσει με αυτήν του «προδότη», αυτός θα εξακολουθήσει να είναι προδότης, γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει την άποψη δέκα ιδεολογικών ναυαγίων που έχουν στρογγυλοκαθήσει στις καρέκλες του Κόμματος και βιοπορίζονται από αυτό

Πετάει ο γάιδαρος, θα πει ο Μαΐλης; Πετάει θα πει και ο «Κολοκοτρώνης»

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος, θα πει ο Μαΐλης; Ζει και βασιλεύει, θα πει ο «Κολοκοτρώνης»

Στη Βενεζουέλα, πεινάνε και υποφέρουν; Πεινάνε και υπεύθυνος είναι ο οπορτουνιστής Τσάβες, θα πει ο «Κολοκοτρώνης»

Στη Β.Κορέα πεινάνε; Δεν πεινάνε και περνάνε όμορφα και ελεύθερα παρά τον πόλεμο που δέχονται θα πει ο «Κολοκοτρώνης»

Το ΚΚΕ δεν είναι αριστερά, θα πει ο Μαΐλης; Δεν είναι θα πει ο «Κολοκοτρώνης»

Το ΚΚΕ είναι αριστερά, θα πει τώρα ο Μαΐλης; Είναι, θα πει τώρα και ο «Κολοκοτρώνης»

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είναι παράδειγμα λαϊκού ήρωα, θα πει ο Μαΐλης; Είναι, θα πει ο «Κολοκοτρώνης» και θα πάρει και το όνομά του

Ο Θ.Κολοκοτρώνης είναι ένα παράδειγμα οπλαρχηγού που έκανε κολλεγιά με τους κοτζαμπάσηδες γλιτώνοντάς τους την τελευταία στιγμή από τη λαϊκή οργή, θα πει ο Μαΐλης; Έτσι είναι θα πει τώρα ο «Κολοκοτρώνης» και θα περιμένει τον ήρωα που θα του προτείνει ο Μαΐλης για να ξαναβαφτιστεί

Πού είναι ο Μπεζαντάκος; Όπου πει ο Μαίλης είναι

Οπότε τι κουβέντα να κάνεις με δαύτους; Είναι σα να μιλάς με μια ομιλούσα έκδοση του Οδηγητή ή του Ριζοσπάστη.

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2015 στις 10:48 π.μ.

Προς κοινό οπορτουνισμό

Ομολογουμένως η λογική σου είναι τετράγωνη , είσαι ικανοποιημένος από την συλλογιστική σου; Είναι τόσο τετράγωνη που τετραγώνισες τον κύκλο. Αυτοικανοποιήθηκες με την επιχειρηματολογία σου οπότε έληξε η συζήτηση. Ξέρεις την κατακεραύνωση του άλλου είναι να μιλάς με τον εαυτό σου; Απίστευτη!
Ο πυρήνας της ρητορικής σου είναι απλή όποιος τολμάει να υπερασπιστεί το ΚΚΕ και τις θέσεις του είναι ένας πανηλίθιος φουνταμενταλιστής και όλα αυτά επειδή εσύ δεν συμφωνείς με το ΚΚΕ η μάλλον δεν συμφωνείς με αυτά που νομίζεις ότι λέει το ΚΚΕ.
Ελάχιστα βέβαια ενδιαφέρει τον οποιοδήποτε τι λέω εγώ και τι λες εσύ μέσα απο αυτο το blog, το θέμα είναι το κίνημα και η συμμετοχή σε αυτό. Κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα γίνονται δεκάδες παρεμβάσεις και δράσεις για τα λαικά συμφέροντα, αυτά έχουν σημασία, στο δρόμο του αγώνα λύνονται τα ζητήματα, εκεί λύνονται και θα λυθούν και τα μικρά και τα μεγάλα.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2015 στις 6:30 μ.μ.

Κολοκοτρώνης. Ειναι σε Παραληρήμα και τα εχει χαμένα. Νομίζει οτι απο αυτά που λεει βγαίνει νόημα Οποιος υποστήριζει το ΚΚΕ απέναντι στην Αντικομμουνιστική λύσσα τον Βρίζει χωρίς πολιτικά Επιχειρήματα. Μην τους Παρεξηγεις το αφιόνι που τους Ποτιζουνε ειναι πολυ γερο

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2015 στις 7:56 μ.μ.

Το νεο μνημόνιο Σφαγης του λαου απο τους Οπορτουνιστές ερχεται. Αυξηση στο ΦΠΑ μειωσεις Συντάξεων αυξηση στα ορια ηλικίας Ιδιωτικοποιήσεις νεες απολύσεις. Αυτο ειναι το νεο αισχος απο την κυβερνηση πρωτη φορα αριστερα μαζι με τους εθνικιστες χρυσαυγιτες Τους φτυνουνε και αυτοι νομίζουνε οτι βρέχει ΑΘΛΙΟΙ

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2015 στις 9:50 μ.μ.

Για ποιές παρεμβάσεις μιλάς ρε Λολοκοτρώνη?Που μπορείτε να παρέμβετε ρε φουκαράδες?Για ποιά λαικά συμφέροντα λές ρε δόλιε?Ποιός σε εξουσιοδότησε να μιλάς για τα λαικά συμφέροντα ρε πολιτικέ απατεώνα?
Επειδή μαζευόζαστε σε μερικά ψόφια σωματεία που ελέγχετε και κλαίτε μαζί την μοίρα σας,νομίζεις πως έχετε παρέμβαση στο λαό τρομάρα σας.
Αλλού δεν τολμάτε να εμφανιστείτε ρε.Σε ότι δεν ελέγχετε το φτύσιμο πάει σύνεφο γιαυτό και δεν πλησιάζετε.Σας παίρνουν με τις πέτρες ρε ζαγάρια.

Τι τα πέρασες τα λαικά συμφέροντα ρε Λολοκοτρώνη?Για τα μούτρα σας?
Τι τον πέρασες τον δρόμο του αγώνα ρέ? Κυπριακές Οff-shore των Παρθένων Νήσων?
Τι τα πέρασες τα μικρά και μεγάλα ζητήματα ρε κοπρίτη? Κατσαρόλες τα πέρασες ρε?

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2015 στις 10:01 μ.μ.

@ 6.30
Καλέ μου φίλε ηρέμησε.
Νομίζεις οτι απο αυτά που γράφεις βγάζεις ο ίδιος νόημα.Δεν βγάζεις ουτε εσύ νόημα καλέ μου φίλε.Μου αρέσεις που εσύ βρίζεις με επιχειρήματα,όχι σαν τον άλλον που βρίζει χωρίς επιχειρήματα καλέ μου φίλε.
Το καλύτερο ναρκωρικό βγαίνει στο Περισσό και το πίνουν οι κνίτες του κώματος καλέ μου φίλε χαιρετώ.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
23 Μαρτίου 2015 στις 10:08 μ.μ.

Προς κοινό σταλινισμό.

Η δική σου η συλλογιστική μας ξεπέρασε όλους.
Εσύ κύκλωσες....το τετράγωνο.....
Φο-υ-νταμενταλιστικά πάντα.Και... φουνταριστά!

Μαχάτμα Γκάντι
24 Μαρτίου 2015 στις 12:45 π.μ.

Καλοί μου φίλοι, βλέπω με λύπη μου ότι παραφέρεστε. Παραδειγματιστείτε από το Δάσκαλο καλοί μου φίλοι και βάλτε τη γαλήνη στη ζωή σας. Καληνύχτα καλοί μου φίλοι και όνειρα γλυκά

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2015 στις 10:52 π.μ.

Προς 9:60μμ

Άμα δεν έχεις τι να κάνεις έλα στις 4μμ στα διόδια της Λαμίας, θα γίνει αποκλεισμός εναντίον των διοδίων που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμα δεν έχεις τι να κάνεις έλα στο Πάντειο την Παρασκευή έγινε εκδήλωση η ΚΝΕ για τους μύθους και την πραγματικότητα του λεγόμενου σχολικού εκφοβισμού

Άμα δεν είχες τι να κάνεις ας πήγαινες χτες στο Υπουργείο Παιδείας που έγινε παράσταση διαμαρτυρίας απο την ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς , συλλόγους γονέων κλπ γιατί σε 3 Λύκεια της Κεφαλλονιάς εκτός των άλλων δεν έχει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ διορίσει καθηγητές οικονομικών και δεν κάνουν τα παιδιά μάθημα σε πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.

Άμα δεν είχες τι να κάνεις ας πήγαινες χτες με το "λαικό φροντιστήριο του Βύρωνα" με καθηγητές και μαθητές που πήγαν στο σκοπευτήριο για πραγματικό μάθημα ιστορίας

Άμα δεν είχες τι να κάνεις προχτές το ΜΑΣ στα πανεπιστήμια έκανε πολύμορφες δραστηριότητες , εξορμήσεις , κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των φοιτητών και όχι μόνο.

Άμα δεν είχες τι να κάνεις προχτές η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση γονέων Περάματος έκαναν μαζική διαμαρτυρία προς τον συριζαίο δήμαρχο Περάματος που αποφάσισε να διαγράψει οφειλές του δήμου προς τα σχολεία της πόλης ύψους 260000 ευρώ.

Άμα δεν είχες τι να κάνεις πριν 3-4 μέρες με πρωτοβουλία της ΚΝΕ έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Κοζάνης για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών στη πόλη κλπ.

Άμα δεν είχες τι να κάνεις πριν 3-4 μέρες αγρότες απο τα μπλόκα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου. Το ίδιο συνέβη και με κτηνοτρόφους τους κρήτης.

Άμα δεν είχες τι να κάνεις στο Γαλάτσι πριν 3 μέρες έγινε συγκέντρωση - εκδήλωση για το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Άμα δεν είχες τι να κάνεις πριν 3 μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης έγινε με πρωτοβουλία των δυνάμεων της ΠΑΣΥ συγκέντρωση για το κιλελέρ.

Άμα δεν είχες τι να κάνεις στη Λευκάδα πριν 3 μέρες έγινε μαζικότατο συλαλλητήριο με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για την υποβάθμιση των συστημάτων υγείας του νησιού.

Επειδή βαριέμαι να γράφω κατεβατά , φρόντισε μόνος σου να περνά πιο δημιουργικά και αγωνιστικά ο ελεύθερος χρόνος σου, γιατί εμείς δεν έχουμε καθόλου χρόνο.

ΥΓ. Ομολογώ δημόσια ότι το όλο σκεπτικό μου , συλλογιστική μου κλπ διαπνέεται απο ένα ακατάσχετο σταλινισμό (αν και δεν κατανοώ τον όρο ούτε τον δέχομαι αλλά ας όψεται)

Εσεις που δεν διαπνέεστε απο αυτή την "επάρετο νόσο" υποθέτω ότι διαπνέεστε απο επαναστατική υποταγή στην ΕΕ στο ευρώ και κυρίως και πάνω από όλο απο τον ΥΓΙΗ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΗ δεν γίνεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Πάντα είχα την περιέργεια πως γίνεται ένας που δηλώνει αριστερός να δέχεται τον βασικό πυρήνα του καπιταλισμού , που είναι η εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο γιατί χωρίς αυτή την αναγκαία συνθήκη καπιταλισμός δεν υφίσταται.

Κολοκοτρώνης (χρόνια μου πολλά λόγω επετείου και βέβαια θα πάω στη παρέλαση αύριο υπο τους ήχους των κλαρίνων και των νταουλιών!!!)

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2015 στις 11:54 π.μ.

@ Κολοκοτρώνη

9.60 δεν υπάρχει. Την λέμε 10.00. Είναι γεγονός ότι οι παραπάνω λιτανείες του "κ"κε συντάραξαν την Ελλάδα. Αν δεν διαχυθούν σε ολόκληρη την κοινωνία, αν δεν αφήσεις τον κόσμο να αυτενεργήσει, να πάρεις από αυτούς και να πάρουν από σένα, δεν πρόκειται να τις πάρει κανείς χαμπάρι, όπως και δεν της πήρε ποτέ.

ΥΓ. Και σιγά που θα σε χαλάσουν τα κλαρίνα και τα νταούλια. Θα βρεις και τον παλιόφιλο το Νικηταρά και θα χορέψετε τσάμικο

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2015 στις 1:15 μ.μ.

10.52 Εχει τη να κανει μην τον απασχολεις. Εχει να παει να πληρωσει τον ΕΝΦΙΑ που ειναι πατριωτικο του καθηκον να φερει το νεο μνημονιο με νεα μετρα σφαγης του λαου Τη τον νοιαζει αυτον για τον λαο τον καπιταλισμο θελει να σωσει. Μην εχεις καμμια περιεργεια ο καπιταλισμος τους γεννησε και τον υπηρετουνε με λυσσα.

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2015 στις 2:38 μ.μ.

11.54 Εχουνε διαχυθει μεσα στην κοινωνια σε Ταξικη Βαση. Στο ΠΑΜΕ και στις λαικες επιτροπες σε ολη την χωρα συμμετεχουνε και ανθρωποι οπως εσυ που δεν ειναι κομμουνιστες. Μεσα απο εκει θα γινει η ωριμανση των συνειδησεων οτι αυτα δεν μπορει να τα λυση καμμια κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια Χαιρομαι που το καταλαβαινεις και εσυ οτι δεν υπαρχει αλλος δρομος ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2015 στις 4:00 μ.μ.

Έχω φυλάξει μερικά λιανοντούφεκα και γιαταγάνια από την εποχή της επανάστασης του 1821 έλα να τα μοιράσουμε στις "λιτανείες" που πηγαίνεις εσύ να πιάσουν και τόπο γιατί παρασκούριασαν!

Δυσκολεύομαι να κάνω μαθήματα κινήματος φαντάζομαι ότι κάποιος που λέει ότι είναι αριστερός κίνημα θεωρεί κάθε συλλογική δράση και διεκδίκηση δικαιωμάτων από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο. Στα κινήματα ιστορικά αλλά και θεωρητικά υπάρχουν από το αυθόρμητο (στους καμένους εγκεφάλους ορισμένων υπάρχει το στερεότυπο ότι το ΚΚΕ αντιτίθεται στο αυθόρμητο) έως το συνειδητό , από το ανοργάνωτο έως το οργανωμένο , από το ειρηνικό έως το ένοπλο, από τους λίγους έως τους πολλούς... η συνισταμένη όλων η επιδίωξη είναι η συνειδητή και οργανωμένη ανατροπή του επικρατούντος συστήματος.

Δεν μας κάνουν την τιμή τα ΜΜΕ να προβάλουν τις δράσεις μας. Δεν είμαστε "πλατείες" για να μας δίνουν και γραμμή.

Ποτέ πάλι δεν κατάλαβα τι σημαίνουν οι προσδιορισμοί με πρώτο συνθετικό το "αυτο.."
Τα συνδικάτα δεν είναι αυτοργανώσεις; οι αποφάσεις τους δεν είναι αυτενεργείς; Το μόνο αποδεχτό "αυτο.." είναι το αυτοπροσδιοριζόμενο ως αναρχικό; που είναι πιο κατευθυνόμενο και από τους πυραύλους εδάφους εδάφους;
ΥΓ. Μαζί με τον Καμένο και τη Δούρου θα σύρω τον χορό..

Κολοκοτρώνης




















































Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger