Home » , » Οι ροζ αποχρώσεις του "Πριν"

Οι ροζ αποχρώσεις του "Πριν"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 | 8:51 μ.μ.

Πηγή: "Οδηγητής"

Η συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για παράταση του μνημονίου και νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι γεγονός. Εχει ενδιαφέρον να δούμε πώς υποδέχθηκε τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα από τα έντυπα της, τις ανακοινώσεις της και την αρθρογραφία στελεχών της. «Η ταξική πάλη στην χώρα μας βαδίζει στις ράγες μιας καμπής που εισάγει σε μια νέα, εντελώς πρωτότυπη κι απρόβλεπτη ιστορική φάση (…) Η ουσία της σημαντικής αλλαγής που σηματοδοτεί η πτώση των Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, έπειτα από 40 χρόνια Μεταπολίτευσης, νεοφιλελεύθερης επέλασης και μετά τα πέντε φρικαλέα μνημονιακά χρόνια αποτελεί προσωρινή ανακοπή της αστικής επίθεσης».

Τα παραπάνω γράφτηκαν στο «Πριν», την εφημερίδα του ΝΑΡ, που είναι μια από τις βασικές συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν κάποιος αποφύγει να στραμπουλίξει το μυαλό του προσπαθώντας να βγάλει νόημα με τις «ράγες» και τις «καμπές», θα δει ότι πρόκειται για μια ανάλυση που αβαντάρει ξεκάθαρα την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις για δήθεν «ανακοπή της αστικής επίθεσης».

Πάλι μέσα έπεσαν!

Χαρακτηριστικό για το πώς αντιμετωπίζουν τη νέα κυβέρνηση το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΙΥΑ είναι τα παρακάτω, που γράφτηκαν επίσης στο "Πριν": «Ταξικά και πολιτικά, η νέα κυβέρνηση έχει έναν εξαιρετικά αντιφατικό μικροαστικό χαρακτήρα, μέσα στον οποίο συγκρούεται ο φιλολαϊκός δημοκρατικός αντιμνημονιακός προσανατολισμός της με τη διαχειριστική αστική ηγεμονία του "ευρωπαϊσμού"».

Σε άλλο άρθρο της ίδιας εφημερίδας διαβάζουμε: «“μέσα στην κυβέρνηση" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται (...) οι αγώνες της Χαλυβουργικής, της ΕΡΤ, οι εργατικές και λαϊκές εκρήξεις του 2010-2012, το αντιφασιστικό κίνημα κ.ά». Η ΑΝΤΑΡΙΥΑ έρχεται, λοιπόν, να ενημερώσει τους ηρωικούς εργάτες της Χαλυβουργίας (και όχι της Χολυβουργικής φυσικά) ότι απεργούσαν επί 9 μήνες, όχι για το δίκιο και την τιμή τη δική τους και όλης της εργατικής τάξης, αλλά για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ! Και όσοι πήραν μέρος στο "αντιφασιστικό κίνημα” που αναφέρει το ΠΡΙΝ όμως, δεν πρέπει να είναι παραπονεμένοι. Με τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ο αγώνας τους δικαιώθηκε!

Σύμφωνα με τη λογική τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα πρώην οπορτουνιστικό κόμμα, που έχει πλέον αναλάβει επάξια το ρόλο της νέας σοσιαλδημοκρατίας, αλλά ένα «μικροαστικό κόμμα με αντιφάσεις». Δεν ανέλαβε τη διαχείριση της αστικής εξουσίας στην Ελλάδα με τις ευλογίες σημαντικών κομματιών της ελληνικής αστικής τάξης (και όχι μόνο), αλλά παρά τη θέλησή τους και μέσα από τους αγώνες. Φτάνουν μάλιστα, στο ίδιο άρθρο, να εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί «οι εκτιμήσεις του (...) υποβαθμίζουν το ρήγμα που έχει υποστεί η κυρίαρχη πολιτική». Και αυτά την ώρα που δεν υπήρξε εργοδοτική οργάνωση στην Ελλάδα που να μη χαιρετίσει τη νέα κυβέρνηση, ενώ όλα τα κοράκια διεθνώς, από τον Ομπάμα και το ΝΑΤΟ μέχρι τους χαρτογιακάδες της ΕΕ, έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια.

"Στο δρόμο, στο δρόμο, να... στηρίξουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια".

Η οργανωμένη παρουσία της ΑΝΤΑΡΙΥΑ στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν (δήθεν αυθόρμητα) τις μέρες που υπήρχε συνεδρίαση του Eurogroup ή Σύνοδος Κορυφής, αποτελεί εκ των πραγμάτων στήριξη της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το "περιτύλιγμα" που χρησιμοποιούν. Οι "επαναστάτες" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπιασαν για άλλη μια φορά στασίδι, προκειμένου να ενώσουν τη φωνή τους, με αυτή της … εθνικής αντιπροσωπείας. Οι ίδιοι που τρεις μήνες πριν πολέμησαν λυσσασμένο το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν πάνω από 1.000 συνδικάτα και μαζικοί φορείς μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, επειδή είχε δήθεν ... ρηχό περιεχόμενο, δεν είχαν τώρα πρόβλημα να παίρνουν μέρος σε συγκεντρώσεις με συνθήματα του τύπου "ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη".

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται ότι με αυτές τις συγκεντρώσεις πρέπει «να γίνει σαφές ότι απέναντι στο διευθυντήριο της ευρωλιτότητας δεν υπάρχει μόνο η κυβέρνηση. Υπάρχει και ένας λαός που βροντοφωνάζει "Ούτε βήμα πίσω"». Αν αυτό δεν είναι ξεκάθαρη προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός και το κίνημα πίσω από μια αστική κυβέρνηση και τους αντιλαϊκούς της στόχους, τότε τι είναι; Και τι είναι αυτό από το οποίο δεν πρέπει να κάνει "ούτε βήμα πίσω" η κυβέρνηση; Προφανώς το πρόγραμμά της, που όμως δεν προβλέπει παρά νέα προνόμια για το κεφάλαιο και λίγα ψίχουλα για το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι του λαού, που και αυτά απ' ό,τι φαίνεται θα δοθούν στη “Δευτέρα Παρουσία".

Η παρατημένη νύφη...

Αν υπάρχει κάποιος που τα έχει δώσει όλα για την κυβέρνηση, αυτός είναι ο ίδιος ο διευθυντής του "Πριν" και μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ, Γ. Δελαστίκ. Μέσα από τις σελίδες του "Εθνους", όπου επίσης αρθρογραφεί, έγραψε ότι η κυβέρνηση «βεβαίως και μπορεί να ασκήσει (...) πολιτική ανακούφισης του λαού μας (...) μέσα στο αστικό πλαίσιο, με την παρουσία μάλιστα των ΑΝΕΛ να λειτουργεί καθησυχαστικά για το σύστημα».

Στο πρώτο του άρθρο στο “Πριν" μετά τις εκλογές, πανηγύρισε γράφοντας: «οι Γερμανοί έχουν σκυλιάσει εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα. Το ότι ο πρωθυπουργός είπε κατάμουτρα στον Σουλτς ότι διαφωνεί με το Μνημόνιο και ο Βαρουφάκης είπε στον Γερούν Ντέισελμπλουμ ότι δεν αποδέχεται την ύπαρξη της τρόικας και δεν θα ζητήσει παράταση του Μνημονίου έχουν κάνει την κυβέρνηση Μέρκελ έξω φρενών. Ξίδι!». Το ξίδι, όμως, μάλλον θα το χρειαστούν εκεί στην ΑΝΤΑΡ-ΣΥΑ, καθώς η κυβερνησάρα τους δεν άργησε να τους απογοητεύσει. Έτσι, μετά τη συμφωνία για 4μηνη παράταση του μνημονίου, ο Δελαστίκ θυμήθηκε το ρόλο της παρατημένης νύφης: «Ούτε ένα μήνα δεν κατόρθωσε να αντισταθεί η κυβέρνηση στις πιέσεις του Βερολίνου! (...) Καλά, η διαγραφή του χρέους πού πήγε; Πώς εξαφανίστηκε;» Έλα ντε...

..και το πιο πιστό τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που δεν πτοούνται τόσο εύκολα. Ο δημοσιογράφος και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Παπακωνσταντίνου έχει αναλάβει τη στήριξη της κυβέρνησης μέσω twitter και τα πάει τόσο καλά που θα τον ζήλευε κάθε τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, ένα από τα πολλά "τιτιβίσμοτά" του την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις ήταν: «Εδώ, η γλώσσα του σώματος με άφησε προσωπικά άφωνο. ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ!». Και μετά τη συμφωνία για παράταση του μνημονίου, όμως, αυτός το χαβά του: «Πάντως, είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση απέφυγε το mail  Χαρδουβελη και γενικά τη δέσμευση για οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο», έγραφε, ενώ ο καημός του ήταν μήπως χάσουν κανένα δισ. οι τράπεζες: «Μας βουτάνε τα 1,9 δισ. των τόκων που χρωστάνε και τα 10,9 του ΤΧΣ μέχρι να υπάρξει συμφωνία, τη στιγμή που οι τράπεζες είναι χάλια»!

Χάθηκαν στη ... “μετάβαση”

Δεν είναι σκοπός αυτού του άρθρου μια σε βάθος κριτική της στρατηγικής του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν γίνεται, όμως, να μη σχολιάσουμε ότι τα παραπάνω ... ευτράπελα δεν είναι απλά αποτέλεσμα κάποιων λάθος εκτιμήσεων. Είναι η απόδειξη για το πού οδηγεί η λογική των "μεταβατικών προγραμμάτων" ή άλλων ανύπαρκτων “σκαλοπατιών" ανάμεσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και στην ανατροπή του. Δηλαδή, στην επί της ουσίας στήριξη αστικών κυβερνήσεων και στη μετατροπή σε "ουρά" τους, πράγμα που σημαίνει πλήρη ενσωμάτωση και αφοπλισμό.

Σήμερα είναι ανάγκη το εργατικό, το νεολαιίστικο κίνημα να κρατήσει την ανεξαρτησία του από τους στόχους της αστικής τάξης. Να μη μπει κάτω από ξένες σημαίες, αλλά να παλέψει για την ανάκτηση όλων των απωλειών της περιόδου της κρίσης και πολύ περισσότερο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που δε χωράνε στα στενά πλαίσια του καπιταλισμού.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 24 σχόλια

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 9:40 μ.μ.

Και μετα εχεις το Μαυροειδη να σου λεει ταχα μου δηθεν οτι το ΚΚΕ μπλα μπλα μπλα...

18 Μαρτίου 2015 στις 12:02 π.μ.

Καλοί μου φίλοι τόση φτώχια πια; Και τον Οδηγητή ο Μαΐλης τον γράφει; Δεν έχετε άλλες κοπτοραπτούδες; Καλοί μου φίλοι σας χαιρετώ.

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 12:03 π.μ.

Βεβαίως. παρά τις παρλαπίπες, χυδαιολογίες, τις ψευτιές και τους γκαιμπελισμούς του άρθρου του Οδηγητή, η αλήθεια έχει ως εξής: το "Κ"ΚΕ είναι κατά της αποχώρησης της χώρας από ΕΕ-ευρωζώνη ΤΩΡΑ. Το ΤΩΡΑ έχει μεγάλη σημασία, γιατί, καλώς ἠ κακώς, ζούμε στο ΠΑΡΟΝ, στο ΤΩΡΑ, όχι στην κοινωνία του μέλλοντος με εργατική εξουσία, σοσιαλισμό κλπ, κλπ. Τουλάχιστον η Παπαρήγα είχε την ειλικρίνεια και το παραδέχτηκε ανοιχτά πριν από δύο χρόνια. "Η αποχώρηση από την ευρωζώνη είναι καταστροφή", όπως ακριβώς λένε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο γερμανοτσολιάς Σ. Θεοδωράκης και ο ΣΥΡΙΖΑ (είδατε που συμφωνούν το "Κ"ΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ;). Όταν ρωτάς τον Κουτσούμπα για το ίδιο θέμα, αυτός σου απαντάει περί ανέμων και υδάτων, και μετά βέβαια δεν παραλείπει να κατηγορεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν... οπορτουνιστική!! Λοιπόν, το "Κ"ΚΕ παραπέμπει το τεράστιο θέμα της αποχώρησης από ΕΕ- ευρώ στις ελληνικές καλένδες, δηλαδή είναι ΥΠΕΡ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ-ευρωζώνη, μαζί σε συμμαχία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-γερμανοτσολιά Σ. Θεοδωράκη-ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν ντοκουμέντα: κείμενα και βίντεο. Το πρόβλημα είναι ότι τα απλά μέλη του κόμματος έχουν γίνει γενίτσαροι με καμένα εγκεφαλικά κύτταρα και ανίκανοι για την πιο στοιχειώδη σκέψη, αφού φανατίζονται με κατάπτυστα κείμενα, όπως και αυτό του Οδηγητή.
Υ.Γ.:Γιατί τελευταία το "Κ"ΚΕ επιτίθεται συνεχώς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ψέματα και γκαιμπελισμούς; Τι έχει να φοβηθεί το "Κ"ΚΕ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μήπως η αιτία είναι αρκετά πιο βαθιά από αυτήν που πιστεύουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έχει σχέση με το σταλινικό χαρακτήρα του κόμματος; Να μήν ξεχάσουμε βέβαια ότι ο ήρωάς τους ο Στάλιν εξόντωσε ΟΛΗ την ηγεσία των Μπολσεβίκων (εκτός του Λένιν που πρόλαβε και έφυγε από τη ζωή πιο πριν και τη γλύτωσε), καθώς και εκατομμύρια μέλη του κόμματος και απλούς πολίτες...

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 2:01 π.μ.

Γνωστή γκαιμπελίστικη τακτική που έχει βρει εξαιρετική εφαρμογή από το ΚΚΕ: απομονώνεις τις φράσεις και τα μικρά αποσπάσματα που θεωρείς πως σε βολεύουν, για να διαστρεβλώσεις ολόκληρο τα κείμενα και τις θέσεις των αντιπάλων. Έτσι λες τα αλήτικα ψέματά σου, τις χυδαιολογίες σου και καταντάς η Αυριανή του 21ου αιώνα: ο Δελαστίκ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζουν, λένε τα βοθροέντυπα του ΚΚΕ, υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ! Βέβαια, αν κάποιος κάνει τον κόπο και διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα κείμενα θα δει την αλήθεια, εκτός αν είναι μέλος ή "επιρροή" του ΚΚΕ, αφού λόγω αποβλάκωσης από την ηγεσία του ΚΚΕ, θα συνεχίσει να πιστεύει τα ίδια ψέματα! Η καλύτερη απόδειξη για την απόβλάκωσή τους είναι τα ίδια τα σχόλια από τα έμμισθα τρολ του ΚΚΕ που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο προπαγανδίζοντας την πολιτική του πάνσοφου Κόμματος. Στην περίπτωση του ΒΚ, τα ... εξαιρετικά σχόλια (που δείχνουν την ποιότητα αυτών που τα γράφουν) από τον ΤΡΑΣ (όνομα και πράγμα...), τον ΑΝΤΟΝΧΧΧ, κάποιον που μας παρακαλεί να οργανωθούμε στο ΠΑΜΕ εμείς ... που δεν είμαστε κομμουνιστές (!!!) κλπ κλπ. Οι ίδιοι θα εξαπολύσουν τα ρυπαρά σχόλιά τους και στην παρούσα ανάρτηση...

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 12:52 μ.μ.

ναο φίλε
το "Κ"ΚΕ παραπέμπει το τεράστιο θέμα της αποχώρησης από ΕΕ- ευρώ στις ελληνικές καλένδες, δηλαδή είναι ΥΠΕΡ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ-ευρωζώνη, μαζί σε συμμαχία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-γερμανοτσολιά Σ. Θεοδωράκη-ΣΥΡΙΖΑ
αυτο κανει.τιποτα ουσιαστικα απο το 1974. ενσωματωμένοι και ηττημενοι απο τον καπιτταλισμο. εχθρος των εργαζομενων αντικειμενικα

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 2:53 μ.μ.

12.03 π.μ.
Μην παραξενεύεσαι που "τελευταία το "Κ"ΚΕ επιτίθεται συνεχώς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ"
Ετοιμάζεται για την ...εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σύντομα, οπότε θέλει κι εκεί να είναι "αρχηγός"

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 4:49 μ.μ.

2.53 Δεν υπαρχει καμμια αριστερα καλε μου φιλε μη παραμυθιαζεις τον ευατο σου. Οσο για το ΚΚΕ μη σε νοιαζει καθολου δικο μας προβλημα. Θα χτυπαμε το καθε οπορτουνιστικο Αναχωμα που προσπαθει να φτιαξει ο καπιταλισμος χαιρετω

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 9:12 μ.μ.

4.49 Δεν υπάρχει κανένα κομμουνιστικό κόμμα καλέ μου φίλε μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου και τους άλλους κνίτες καλέ μου φίλε.Μια συμμορία απο καιροσκόπους που παριστάνει τους κομμουνιστές είναι καλέ μου φίλε.Ανάχωμα που έχει φτιάξει το σύστημα είναι καλέ μου φίλε.Θα σας χτυπαμε όπου σας βρίσκουμε καλέ μου φίλε μέχρι να σας στείλουμε στα σκουπίδια καλέ μου φίλε χαιρετώ

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 9:39 μ.μ.

Kαλα για το Δελαστικ προεκλογικα ευτυχως που υπηρχε και ο Χατχηνικολαου να διευκρινιζει οτι δεν ειναι ΣΥΡΙΖΑ αλλα ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κατα τα αλλα ουτε μισο επιχειρημα αλλα μονο χρυσαυγιτικο μπινελικι.
Αντικειμενικα τυποι σαν εσενα ηταν ειναι και θα ειναι εχθροι των εργατων.

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 9:41 μ.μ.

Το προβλημα δεν ειναι να γραφει ο Μαιλης τον Οδηγητη.
Το προβλημα ειναι που πλεον το Πριν το γραφει ο Σκουρλετης και ο Μπαλαφας και την Αυγη ο Παγκαλος και ο Κουρης...

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 11:07 μ.μ.

Ερωτοαπαντήσεις

- Τι νόημα έχει (απο μεριάς των λαικών συμφερόντων) να φύγεις απο το ευρώ και να μείνεις στην ΕΕ;
Απολύτως κανένα. Ενδεχομένως και προβλήματα αφού η ΕΕ θα καθορίζει την οικονομική σου πολιτική με ένα νόμισμα 2πλασιας αξίας απο το δικό σου το οποίο θα είναι υποτιμημένο αντικειμενικά ίσως και 50% και ότι σημαίνει αυτό...
- Τι νόημα έχει (απο μεριάς των λαικών συμφερόντων) να φύγεις απο το ευρώ και από την ΕΕ και να παραμείνεις καπιταλιστική οικονομία;
Απολύτως κανένα. Θα έχεις εθνικό νόμισμα υποτιμημένο και την οικονομική πολιτική θα την χαράζουν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι δηλαδή η αναρχία της παραγωγής και η "αυτορύθμιση" του ατομικού κέρδους των καπιταλιστών δηλαδή μια τρύπα στο νερό.
- Δηλαδή είσαι υπερ του ευρώ; Όχι βέβαια. Το ευρώ απο την κατασκευή του είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής του πλούτου υπερ των ισχυρών οικονομικά είτε σε εθνικό είτε κυρίως σε υπερεθνικό και διακρατικό επίπεδο. Είναι ένα νόμισμα κομμένο και ραμμένο στο Γερμανικό πολυεθνικό κεφάλαιο.
- Είσαι υπερ της ΕΕ; Όχι βέβαια. Η αρχιτεκτονική της ΕΕ βασίζεται σε ένα καταμερισμό εργασίας, που βολεύει τα πολυεθνικά μονοπώλια και ολιγοπώλια. Εξαφανίζει την "εθνική κυριαρχία" και επιβάλλει την "εθνική υποτέλεια". Όταν σου απαγορεύει την αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη αλλά μόνο την ανάπτυξη σε συμπληρωματικούς τομείς και υπηρεσίες.
Τελικά που καταλήγουμε; Στην ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ απο την ΕΕ, το νόμισμα είναι δευτερεύον, ούτως άλλως εκτός ΕΕ δεν θα έχεις ευρώ, αλλά πρέπει επιβάλλεται να έχεις τον οικονομικό έλεγχο και τον σχεδιασμο ως κοινωνία. Αυτή είναι η λύση ή έστω μία αξιόπιστη λύση και ελπίδα.

Κολοκοτρώνης

κοινός νους
19 Μαρτίου 2015 στις 12:25 π.μ.

Όσο μια διαφορετική εκτίμηση θα ποινικοποιείται, προκοπή δεν πρόκειται να δει ο λαός. Και φυσικά, ο πιο μεγάλος υπεύθυνος για την ποινικοποίηση της διαφορετικότητας είναι το αποκαλούμενο και Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Έχει αποποιηθεί το ρόλο της αναζήτησης και επίθεσης κατά του ταξικού εχθρού και πασχίζει να διασώσει το μαγαζάκι του, το μηχανισμό του, το μισθό των στελεχών του συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, καθυβρίζοντας οποιονδήποτε νομίζει ότι απειλεί το ζωτικό του χώρο. Για να κάνει τι στην τελική; Για να μην κάνει τίποτα απολύτως. Καμώνεται το επαναστατικό και το πρωτοπόρο ενώ στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο: Γραφειοκρατικό, αρτηριοσκληρωτικό, συντηρητικό, εχθρικό προς ο,τιδήποτε αυθόρμητο. Την ώρα που γράφεται Ιστορία - όπως και αν γράφεται - αυτό είναι στη γωνία του προσευχόμενο στην πραγματικότητα να μην αλλάξει τίποτα. Δεν είναι καιρός βλέπεις για τα στελέχη του επαναστατικού Κόμματος για ξεβολέματα. Ανάδελφοι επαναστάτες του καναπέ, σταματήστε να ξερνάτε τη μισαλλοδοξία σας πάνω μας και κουνηθείτε. Σεβαστείτε τουλάχιστον την Ιστορία σας. Νισάφι πια με τους τζιχαντιστές που εκτρέφετε

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 4:28 π.μ.

Η χαρά του μασκαρεμένου χρυσαυγίτη έγινε εδω μέσα... ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ, ρε άντε τρέξτε να οργανώσετε καμιά φιλοκυβερνητική διαδήλωση (από κριτική σκοπιά πάντα) τώρα που αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά για το αδερφό σας κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και κάντε τουμπεκί για πράματα που ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι δε φτάνετε...

κοινός νους
19 Μαρτίου 2015 στις 11:08 π.μ.

Εντυπωσιάζει η ικανότητα που διαθέτουν οι κνίτες να δικαιολογούν και να υποστηρίζουν οποιαδήποτε θέση και στη συνέχεια αλλαγής θέσης και μετά ξανά αλλαγή θέσης της ηγεσίας του κόμματος με θέρμη, ενθουσιασμό, φανατισμό και να κατακεραυνώνουν οποιονδήποτε έχει διαφεορετική άποψη, ο οποίος θα αποκληθεί και προδότης, Ακόμη και αν η ηγεσία αλλάξει άποψη και συμπέσει με αυτήν του "προδότη¨, αυτός θα εξακολουθήσει να είναι προδότης, γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει την άποψη δέκα ιδεολογικών ναυαγίων που έχουν στρογγυλοκαθήσει στις καρέκλες του Κόμματος και βιοπορίζονται από αυτό

Πραγματικοί χαμαιλέοντες ενός κόμματος "παντός καιρού¨ όπως αυτάρεσκα αυτοαποκαλείται πλέον σε αφίσες του συνδέοντας τη διάθεσή τους να κάνουν πορείες ακόμη και όταν βρέχει. Καλά αυτοί, αλλά τον Κουτσούμπα τον ρωτήσανε; Ευτυχώς υπάρχουν και οι βαστάζοι και κρατάνε τις ομπρέλες

Δείτε τον αγωνιστή Κουτσούμπα στη βροχή http://tathrasimia.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html

Δείτε το ταξικό ναυάγιο Τζόκοβιτς https://www.youtube.com/watch?v=ELgXMcgbu6w

και συγκρίνετε. Θα μου πείτε τώρα πως ο Τζόκοβιτς έκανε απλώς ένα διάλειμμα από την προσπάθειά του να βγάλει μερικά εκατομμύρια παραπάνω, ενώ ο Κουτσούμπας εκείνη τη στιγμή έκανε επανάσταση. Για το πρώτο θα συμφωνήσουμε όλοι, αλλά για το δεύτερο; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

και

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 11:18 π.μ.

Το γνωστο οπορτουνιστικο παραμυθι για ταχα μου δηθεν διαφορετικες αποψεις που απο την εποχη των Μαρξ Εγκελς ειναι ενα εφευεημα της Αστικης Ταξης για να διεισδυει στις γραμμες του ΚΚ και να το εκτρεπει απο την ιστορικη του αποστολη που ειναι η ανατροπη του καπιταλισμου με το Παραμυθακι των Πολιτικων Μετωπων και των Ενδιαμεσων Σταδιων που παντα οδηγουνε στον Καπιταλισμο. Το ΚΚΕ οσο και να Σκουζουνε τα Οπορτουνιστικα Σκυλια εχει βγαλει πολυτιμα συμπερασματα απο την ιστορια. Εφαρμουζουμε την Λενινιστικη τακτικη παλευοντας μεσα απο το ΠΑΜΕ που ειναι ταξικο μετωπο για να φρεναρουμε τα χειροτερα που ερχονται κανοντας Συγκεντρωση δυναμεων με στοχο Μονομερης Διαγραφη του Χρεους Εξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης κεντρικο σχεδιασμο εργατικο ελεγχο. Ολο αυτο ειναι μια ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που δεν περναει απο καμμια κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο Ας λυσσανε τα Σκυλια του Οπορτουνισμου οσο θελουνε. Αυτη ειναι η ιστορικη αποστολη του ΚΚΕ και αυτην θα Ακολουθησουμε ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 11:28 π.μ.

Κολοκοτρωνης. Δεν τους ενδιαφερει τους ανθρωπους τιποτα απο οτι ρωτας. Αυτοι θελουνε να εκτελεσουνε την αποστολη που τους ανεθεσε η Αστικη Ταξη να φτιαξουνε το νεο οπορτουνιστικο αναχωμα για την σωτηρια του καπιταλισμου και τιποτα αλλο. Και εμποδιο τους ειναι το ΚΚΕ για αυτο και ολος αυτος ο Αντικομμουνιστικος βοθρος βγαλμενος μεσα απο τις Μυστικες υπηρεσιες. Ασε τους νεκρους να προχωρουνε. ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 12:02 μ.μ.

Ανταρσυόπουλα, αφήστε τις π@παριές για το ποιός γράφει το άρθρο του Οδηγητή
και μείνετε στην ουσία: Υπάρχει έστω ένα (1) πράγμα που αναφέρει που να μην είναι αλήθεια;
Οχι- κι αυτό πονάει, γι'αυτό και το χαζό τρολάρισμα που φτάνει ως το αντικομμουνιστικό παραλήρημα
και το κλασικό πέταγμα της μπαλίτσας στην εξέδρα...

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 1:54 μ.μ.

12.25 Παντως αν πραγματικα σε ενδιαφερει η ενοτητα για να ανατρεψουμε τον Καπιταλισμο εχεις λυση. Στο ΠΑΜΕ συμμετεχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες οπως εσυ δεν ζηταμε πιστοποιητικα απο κανεναν. Ελα να παλεψουμε ολοι μαζι μακρια απο οποιαδηποτε σκεψη για συμμετοχη σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Μην το σκεφτεσαι δεν εισαι ο πρωτος που εκανε λαθος. Εμεις παντα δινουμε το χερι σε οποιον εχει πεσει και θελει να σηκωθει Κουραγιο κανε το πρωτο βημα θα ειμαστε διπλα σου

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 2:21 μ.μ.

12.25. Καλε μου φιλε Ταξικος εχθρος ειναι ο Καπιταλισμος και τα κομματα του που τον υπηρετουνε. Αστικα Μικροαστικα Φασιστικα και Οπορτουνιστικα ολων των Αποχρωσεων. Αν δεν ανατρεψουμε τον καπιταλισμο ξηλωνοντας ταυτοχρονα και ολα τα κομματα που εχει φτιαξει για να μπλοκαρει τον λαο δεν υπαρχει λυση καλε μου φιλε. Ειναι η ωρα να διαλεξεις που θα πας ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 3:51 μ.μ.

https://www.google.gr/search?q=τσιπρας+βροχη&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4dMKVc3kCPTY7Aa6qIGwDQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=320&bih=452#tbm=isch&q=%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1&imgrc=xju9vU-bUutn9M%253A%3BVGOVMwXNDsPLXM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.athensvoice.gr%252Fsites%252Fdefault%252Ffiles%252Fimagecache%252Fimage_570x460%252Fav_article%252F26194-57766.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.athensvoice.gr%252Fthe-paper%252Farticle%252F405%252F%2525CF%252584%2525CE%2525B1-tweets-%2525CF%252584%2525CE%2525BF%2525CF%252585-forrest-gump-405%3B570%3B460

Εσυ ποιος εισαι? Ο δεξια ή ο αριστερα απο την μνημονιακη πρωθυπουργαρα?

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 6:35 μ.μ.

Φίλε μου, ο Τσίπρας είναι γνωστός οπορτουνιστής, τυχοδιώκτης και πολιτικός απατεώνας, έτσι δεν είναι; Ο άλλος σου μιλάει για το μεγάλο αγωνιστή και επαναστάτη
Κουτσούμπα και για τους αδιάβροχους οπαδούς του Κόμματος. Δεν είναι το ίδιο ή μήπως είναι;

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 8:45 μ.μ.

Πες μας ρε βαθυ,γιατι το αρθρο ειναι εξ ολοκληρου κομμενο στη δεξια μερια και δε διαβαζεται?Αρκει να φαινεται ο τιτλος,ετσι?

19 Μαρτίου 2015 στις 9:49 μ.μ.

Κάποιο πρόβλημα έχει ο μπλογγερ και δεν φαίνεται σωστα το άρθρο. Θα επανελθει
Είναι κατι που παρουσθαζεται σπάνια

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 στις 1:53 π.μ.

Καλοί μου φίλοι, δάκτυλος των οπορτουνιστών της ανταρσύα φρόντισε να μη φαίνεται ολόκληρο το άρθρο του οδηγητή
για να μη μάθει ο κόσμος τις κολλεγιές του οπορτουνιστικού αυτού μορφώματος . όμως δε τους θα περάσει.
καλοί μου φίλοι χαιρετώ, καληνύχτα και αφήστε τα οπορτουνιστικά σκυλιά να αλυχτάνε όσο θέλουν, εμείς θα κοιμηθούμε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger