Home » , , » Πορεία συμπαράστασης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας - Ιατρική γνωμάτευση για την υγεία τους

Πορεία συμπαράστασης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας - Ιατρική γνωμάτευση για την υγεία τους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 | 9:33 μ.μ.

Απ’ ότι μετέδωσε το Mega –και παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε-  άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο μετά την πορεία που πραγματοποίησαν σαν συμπαράσταση στους φυλακισμένους απεργούς πείνας, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε ένα αυτοκίνητο.

Και ενώ η Νομική σχολή παραμένει υπό κατάληψη για πέμπτη μέρα και τους καταληψίες να ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Παράλληλα υπήρξε ιατρική γνωμάτευση  πείνας,-δημοσιεύεται στο indymedia- των γιατρών Ολγας Κοσμοπούλου και Βασιλικής Κορβέση που μας δείχνει την κατάσταση υγείας κάποιων απεργών πείνας που εξέτασαν:


ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Για τους κρατούμενους στις φυλακές Δομοκού απεργούς πείνας από την 2α 3ου 2015, Δημήτριο Κουφοντίνα, Κωνσταντίνο Γουρνά, Αναστάσιο Θεοφίλου, Νικόλαο Μαζιώτη
17/3/2015

Επισκεφτήκαμε χθες 16/3ου στις φυλακές Δομοκού και εξετάσαμε τους ανωτέρω κρατούμενους απεργούς πείνας. Διανύουν σήμερα την 16η ημέρα αποχής από τη σίτιση.
Εξ αυτών,

Ο Δημήτριος Κουφοντίνας, 57 ετών, έχει απωλέσει το 9% του αρχικού σωματικού του βάρους. Είναι ωχρός, σοβαρά καταβεβλημένος, εμφανίζει εύκολη κόπωση στην παραμικρή προσπάθεια (βάδιση λίγων μέτρων), δυσανεξία στο κρύο, έχει όψη πάσχοντος και μειωμένη σπαργή δέρματος. Εμφανίζει ουλίτιδα, σοβαρή ορθοστατική υπόταση και ζάλη κατά την έγερση από την κατακεκλιμένη στην όρθια θέση. Αναφέρει αδυναμία συγκέντρωσης και εμφανίζει άτυπα θωρακικά άλγη. Πρόσφατο ηλκεκτροκαρδιογράφημα θέτει υπόνοια ισχαιμικής νόσου μυοκαρδίου, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνονται η πολύ αυξημένη τιμή ουρικού οξέος (αυξημένος μυϊκός καταβολισμός; Επηρεασμένη νεφρική λειτουργία;), κετονουρία και υπονατριαιμία. Ο κ. Κουφοντίνας έχει κάνει πολυήμερες απεργίες πείνας στο παρελθόν και η συνολική κατάσταση της υγείας του φαίνεται πολύ επιβαρυμένη.  Χρήζει νοσηλείας σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο τόσο για διερεύνηση όσο και για συνολική υποστήριξη σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάματος.

Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, 34 ετών, έχει απωλέσει το 9. 4%  του αρχικού σωματικού του βάρους. Είναι ωχρός, εμφανώς καταβεβλημένος και εμφανίζει εύκολη κόπωση. Παραπονείται για αδυναμία ύπνου λόγω έντονων επιγαστρικών ενοχλημάτων που οφείλονται σε έξαρση γνωστής από το ιστορικό του χρόνιας γαστρίτιδος. Εμφάνισε αρρυθμία κατά την έγερση από την κατακεκλιμένη στην όρθια θέση. Επίσης ουλίτιδα. Σε πολλαπλές μετρήσεις καταγράφονται χαμηλές τιμές σακχάρου, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνονται υπερουριχαιμία και κετονουρία. Χρήζει νοσηλείας σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο για συνολική υποστήριξη σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάματος.

Ο Αναστάσιος Θεοφίλου, 32 ετών, έχει απωλέσει το 9.2 % του αρχικού του σωματικού βάρους. Είναι ωχρός και καταβεβλημένος. Εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και ουλίτιδα, ενώ παραπονείται για επώδυνες μυϊκές συσπάσεις (κράμπες) κάτω άκρων. Σε πάνω από δύο μετρήσεις καταγράφονται χαμηλές τιμές σακχάρου, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο της προηγούμενης εβδομάδος σημειώνονατι επίσης υπερουριχαιμία και κετονουρία. Συνεστήθη ομοίως παρακολούθηση σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο εφ’όσον και ο ίδιος το επιθυμεί.

Ο Μαζιώτης Νικόλαος, 44 ετών, έχει απωλέσει το 9.3% του αρχικού του σωματικού βάρους. Παρά το γεγονός ότι δεν παραπονείται για σοβαρό αίσθημα καταβολής, σημειώνεται ότι έχει σημαντική ορθοστατική υπόταση και ότι εμφανίζει χαμηλές τιμές σακχάρου. Στον εργαστηριακό έλεγχο της προηγούμενης εβδομάδος σημειώνονται επίσης υπερουριχαιμία και κετονουρία. Επιπλέον, ο κ. Μαζιώτης φέρει πολλαπλά κατάγματα δεξιού άνω άκρου, που έχουν αντιμετωπισθεί με εξωτερική οστεοσύνθεση. Υπάρχει εκροή πρασινωπού υγρού στα σημεία όπου έχει τοποθετηθεί η εξωτερική οστεοσύνθεση (έχει ληφθεί καλλιέργεια στο νοσοκομείο Λαμίας και αναμένονται τα αποτελέσματα), και , σε διαδοχικές ακτινογραφίες, παρατηρούνται ευρήματα που θέτουν ισχυρή υπόνοια οστεομυελίτιδος. Η συνέχιση της απεργίας πείνας και η συνακόλουθη ανοσοκαταστολή μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον εν λόγω ασθενή, ο οποίος, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να ααντιμετωπισθεί σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με ορθοπαιδική και λοιμωξιολογική κάλυψη.

Εν συνόλω, οι τέσσερις απεργοί πείνας έχουν σημαντική και κρίσιμη απώλεια βάρους, και εργαστηριακές  ενδείξεις αυξημένου καταβολισμού μυϊκού ιστού, καθώς επίσης, οι 3 από τους 4 σημαντική συν-νοσηρότητα. Χρειάζονται, εφ’ όσον βέβαια συμφωνούν οι ίδιοι, ενδονοσοκομειακή παρακολούθηση. Αντίθετα, παραμένουν σε χώρο όπου δεν υπάρχει καμία υγειονομική κάλυψη. Υπάρχει μεν χώρος εξεταστηρίου, αλλά δεν υπάρχει γιατρός, ούτε καν νοσηλευτής. Η διακομιδή στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου οι συνθήκες νοσηλείας (κατάσταση θαλάμου κρατουμένων) φαίνεται να είναι εντελώς προβληματικές, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της επείγουσας ανάγκης νοσηλείας που έχουν όλοι οι παραπάνω απεργοί πείνας, αλλά και που, πιθανόν, κάποια στιγμή εμφανίσουν άλλοι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού.

Όλγα Κοσμοπούλου, παθολόγος
Βασιλική Κορβέση, ακτινοδιαγνώστρια
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 2:28 π.μ.

Tα εαακ κατοπιν εντολων της ανταρσιας μαλλον
βγαλανε μια ανακοινωση παναθλια θελοντας να γλυψουν τον συριζα .
Αν δεν εχουνε παρει λεφτα καποιοι μαλλον τους εχει πειραξει το νεφος...
(Αλλωστε πολλοι Ναριτες ητανε Κνιτες την δεκαετια του '80 και πολλοι Σεκιτες -Οσε κοντα στο Πασοκ)
Μαλλον δεν βαλανε μυαλο και επαναφερουν καποιοι το ανεκδοτο των ''εξωπανεπιστημιακων στοιχειων'
Η ανταρσια δεν εχει βγαλει ανακοινωση για το θεμα των κουκουλονομων κλπ.


Πριν βγαλει καποιος ανακοινωση για το θεμα της Νομικης πρεπει να βγαλει ανακοινωση στηριξης αιτηματων και μετα να δει ο ιδιος τι γινετε μεσα(ουτε εγω ξερω).

H παρακρατικη ανακοινωση των εαακ που ειναι μνημειο βλακειας και αναπαραγωγης ηλιθιοτητας της δεκαετιας του 1980 πρεπει να καταδικαστει απο ολους.

Ας θυμηθουνε τα εαακ ,το κκε που πριν 5-6 χρονια μαζι με την δαπ ητανε απεναντι απο τα εαακ . Κκε Πασοκ Δαπ μαζι εναντια στα εαακ.

Τα εαακ δεν καταλαβαν την ιστορικη καμπη που βρισκομαστε

και καλο ειναι να μην αναπαραγουν την Διαμαντοπουλου.

Το να παρουν τα εαακ την θεση καποιων σταλινικων γκρουπουσκουλων

της δεκαετιας του 1980 ειναι τραγικο.Που τοτε κανανε διαφορα καποιοι κλεινοντας το ματι στο πασοκ και την πεφτανε στους αναρχικους.

Το ασυλο ανηκει σε ολο τον λαο λεει το συνθημα.
Ειναι δυνατον να υπαρχει ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΕΑΑΚ;
ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ Η ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ;
https://athens.indymedia.org/post/1541250/

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 7:36 μ.μ.

Προφανως με το παραπανω σχολιο δεν αναφερομαι στην αξια ανακοινωση για την απεργια πεινας, των δυο γιατρων.
Αναφερομαι στο λινκ και την ανακοινωση των εαακ που ειναι μαλλον εναντια στην απεργια πεινας και τα αιτηματα.
Αυτο μυριζει.

Η επικληση στις αποφασεις του συλλογου που κανει η ανακοινωση ειναι αστεια.
Σαν να ακουμε καποιους να μιλανε εναντια στους 300 μεταναστες απεργους πεινας της Νομικης.
Στο πολυτεχνειο στη χουντα τι αποφαση πηρανε οι συλλογοι;
Απο την Νομικη πως πηγανε στο Πολυτεχνειο;
Ο ιδιος.

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 8:29 μ.μ.

Toν χορο των ανακοινωσεων ανοιαξαν πρωτες η φοιτητικη νεολαια του συριζα (αρ.εν) και πηρε σειρα η φοιτητικη του παραταξη στη Νομικη.
Στις 14/3 αναρτηθηκε μια δημοσιευση της αρ.εν και στις 16/3 δυο ανακοινωσεις της αριστερης ενοτητας Νοπε.
Μια απο τις τελευταιες ελεγε
''αφετέρου καλούμε στον τερματισμό της εν λόγω κατάληψης'' και

''Το άσυλο είναι υπόθεση όλων μας! Όλοι και όλες στη Νομική, στις 10πμ'' , χωρις να λεει μερα.

Η ανακοινωση των εαακ αναρτηθηκε χτες βραδυ και ελεγε για σημερα συνελευση(18/3) στο παιδαγωγικο.
Το πνευμα της ανακοινωσης των εαακ ειναι λιγο παρμενο απο ενα πνευμα ανακοινωσης της φοιτητικης νεολαιας συριζα και της αρ.εν Νομικης.

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 9:11 μ.μ.

Toν χορο των ανακοινωσεων ανοιξαν πρωτες η φοιτητικη νεολαια του συριζα (αρ.εν) και πηρε σειρα η φοιτητικη του παραταξη στη Νομικη.
Στις 14/3 αναρτηθηκε μια δημοσιευση της αρ.εν και στις 16/3 δυο ανακοινωσεις της αριστερης ενοτητας Νοπε.
Μια απο τις τελευταιες ελεγε
''αφετέρου καλούμε στον τερματισμό της εν λόγω κατάληψης'' και

''Το άσυλο είναι υπόθεση όλων μας! Όλοι και όλες στη Νομική, στις 10πμ'' , χωρις να λεει μερα.

Η ανακοινωση των εαακ αναρτηθηκε χτες βραδυ και ελεγε για σημερα συνελευση(18/3) στο παιδαγωγικο.
Το πνευμα της ανακοινωσης των εαακ ειναι λιγο παρμενο απο ενα πνευμα ανακοινωσης της φοιτητικης νεολαιας συριζα και της αρ.εν Νομικης.

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 11:41 μ.μ.

Οπως διαβαζω στο βημα

την Τετάρτη 18 Μαρτίου ο υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης μιλησε στο βημα.
Συνέντευξη Γ. Πανούση
(Αναμεσα στα αλλα):


Για την κατάληψη στη Νομική Σχολή

«Στη Νομική Σχολή γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι μέσα με τον πρύτανη η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ σύντομα θα βγουν αυτοί οι 8-10 που έχουν απομείνει. Αυτό είναι ένα θέμα της ακαδημαϊκής κοινότητας να το λύσει. ''

Η νεολαια συριζα τι εκανε ακριβως μεσα;
8 ατομα ;
Ειναι στα καλα του;

Eπισης προεκλογικα η Α.Κ ειχε κανει καταληψη στη Νομικη για τον Ρωμανο.
Τοτε η αρ.εν Νομικης πως και δεν εβγαλε ανακοινωση.

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

H αστυνομια πηγε να μπει την στιγμη που υπηρχε καλεσμα για συνελευση στο Παιδαγωγικο απο τα εαακ;
Αν το καλεσμα και η συνελευση ητανε την ιδια ωρα τοτε πρεπει να δουμε
αν η αστυνομια και η κυβερνηση χρησιμοποιησε η ιδια τους εαακιτες σαν παρακρατικο μηχανισμο.
Τεταρτη ελεγε το καλεσμα,
Τεταρτη μπηκε η αστυνομια.

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 12:39 π.μ.

Υπαρχει λαθος μαλλον στο παραπανω.

Αν λεμε για το παιδαγωγικο που ειναι στην Χαριλαου Τρικουπη
τοτε την ιδια ωρα που θα γινοτανε συνελευση των αρχηγων των εαακ(με στοχο την σκουπα μαλλον στην Νομικη) τοτε την ιδια ωρα θα εκανε η αστυνομια πεσιμο
λογω πιεσης απο εαακ , αρ.εν ,Διαμαντοπουλου και καποια μιντια.

Οχι ομως λογω φυσικης παρουσιας εαακιτων διοτι το παιδαγωγικο δεν ειναι στη Νομικη.

Εκτος και αν εχει τμημα παιδαγωγικο που δεν νομιζω.
Πρεπει να δουμε αν υπηρχε φυσικη παρουσια εαακιτων και τι αποφασιστηκε στο Παιδαγωγικο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger