Home » , , » Κι όμως δεν είναι τρολιά ...

Κι όμως δεν είναι τρολιά ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 | 4:29 μ.μ.

Εντυπωσιακό το εξώφυλλο με το οποίο κυκλοφορεί  το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Ο τίτλος του είναι «Πώς οι ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική επικράτηση» και στην φωτογραφία παρουσιάζεται η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανάμεσα σε ναζί αξιωματικούς στην Ακρόπολη.

Το πνεύμα του δημοσιεύματος το διαπιστώνουμε από την εισαγωγή του άρθρου που αναφέρει: «Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Αν αυτό το συνδυάσουμε –αυθαίρετα- με κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδώσει στην Ελλάδα αποζημιώσεις για την σφαγή που έκαναν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο –τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχουν υπολογιστεί σε 20 δις που με τους τόκους φτάνουν τα 70 δις- τότε βάσιμα μπορεί να υποθέσουμε η πολύ άσχημη εικόνα που υπήρχε στην γερμανική κοινωνία για τον ελληνικό λαό αρχίζει να αλλάζει. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger