Home » , » Δημοσιογραφίας το ανάγνωσμα

Δημοσιογραφίας το ανάγνωσμα

Από giorgis , Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 | 5:50 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ισως επειδή δεν έχω καμιά σχέση με αυτό που κατ’ ευφημισμό αποκαλείται «δημοσιογραφικό λειτούργημα» να μην είμαι σε θέση να αντιληφθώ με ποια κριτήρια αξιολογούν οι δημοσιογράφοι –και όχι μόνο οι καθεστωτικοί- τις ειδήσεις.
Ποια κριτήρια δηλαδή χρησιμοποιούν ώστε άλλες ειδήσεις να τις προβάλλουν και άλλες να τις «θάβουν».  Σ’ αυτή την κατεύθυνση μου δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός και θέλω να τον μοιραστώ μαζί σας, αναφέροντας δυο πρόσφατα περιστατικά.

Χτες απ’ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ το οποίο ήταν βασισμένο σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Μας έλεγε ότι το ελληνικής προέλευσης «μαύρο χρήμα» στην Ελβετία στα τέλη του 2013 ανερχόταν σε 800 δισ. Ευρώ! Παρ΄ όλο που η Ελβετική κυβέρνηση είχε την διάθεση να συνδράμει ώστε αυτό το ιλιγγιώδες ποσό –αγνώστου προελεύσεως- να φορολογηθεί,  οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχουν αδιαφορήσει.

«Η Υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, Eveline Widmer-Schlumpf, είχε προσφέρει πριν από 13 μήνες βοήθεια σχετικά με τη νομιμοποίηση των χρημάτων αυτών που πιθανότητα «αποθηκεύονται» ως μαύρο χρήμα. Αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ανταποκριθεί», σημειώνει το δημοσίευμα προσθέτοντας: «Έτσι η κυβέρνηση στην Αθήνα καταγράφει απώλεια δισεκατομμυρίων φορολογικών εσόδων».

Αυτή η αποκάλυψη –την στιγμή μάλιστα που κοντεύουν να φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε- δεν θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ; Κι όμως. Ελάχιστα δευτερόλεπτα έκανε την εμφάνισή του στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και πιθανόν σε κανένα μονόστηλο στα «ψιλά» των εφημερίδων. Γιατί άραγε;

Πάμε παρακάτω. Την Πέμπτη που μας πέρασε βγαίνει σε τηλεοπτικό κανάλι –στο Action 24- ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλάκας καταγγέλλοντας επώνυμα και «εν πλήρη συνειδήσει και των συνεπειών που έχει αυτό που λέω», όπως είπε, ότι ξένα "τεχνικά κλιμάκια" σε συνεργασία με αστούς πολιτικούς λήστευαν τον ελληνικό λαό.
Όταν κάναμε την ανάρτηση τότε είχαμε την αφέλεια να γράψουμε: «Λογικά δεν μπορεί τόσο σοβαρές καταγγελίες να περάσουν στο ντούκου. Πρέπει άμεσα εισαγγελέας να καλέσει τον Δ. Μηλάκα και να καταθέσει ότι γνωρίζει, κατονομάζοντας τους αστούς πολιτικούς και τους ξένους "εμπειρογνώμονες" που εμπλέκονται σ’ αυτές τις βρόμικες δουλειές». 

Τι εισαγγελέας και πράσινα άλογα... Εδώ ιστοσελίδες με σαφή αριστερό προσανατολισμό, απαξίωσαν να ασχοληθούν έστω και ελάχιστα γ’ αυτή την καταγγελία που εμείς την χαρακτηρίσαμε «βόμβα».

Τώρα θα πείτε ότι τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τον «ψιλικατζή» πρώην υπουργό και βουλευτή, νεοδημοκράτη Γ. Μιχελάκη που «λαδώθηκε» με 7.000 ευρώ για να εξυπηρετήσει ένα καπιταλιστή Σωστά είναι και αυτό μια πρόοδος …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger