Home » » Ο πολιτισμός είναι διαρκής επανάσταση, προς τα μέσα και προς τα έξω!

Ο πολιτισμός είναι διαρκής επανάσταση, προς τα μέσα και προς τα έξω!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 7:56 μ.μ.

Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Ο «Πολιτισμός στον 21ο αιώνα» που ανοίξαμε σαν θέμα προς διερεύνηση και συζήτηση, προεκλογικά, στο «Στούντιο», έχει γίνει ακόμα πιο επίκαιρος γιατί η Αριστερά αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη διακυβέρνηση μιας χώρας. Όπως όλοι έχουνε συμφωνήσει είναι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός. Και είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις σκέψεις, να διατυπώνεις ιδέες και να κάνεις κριτική από το περιθώριο ή σαν αντιπολίτευση, από το να θεωρείς ότι έχουνε δημιουργηθεί τουλάχιστον οι πρώτες ορισμένες βασικές συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε αυτά τα οποία συζητάμε, θέλουμε, ονειρευόμαστε, φανταζόμαστε, να μπορούν να αρχίσουν να υλοποιούνται.

 Όχι με έναν αυτοματισμό, αλλά με τη συνέχιση ενός ανοιχτού διαλόγου που θα βαθαίνει όλο και περισσότερο, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ανθρώπων, με ένα μαχητικό, αλλά ψύχραιμο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να αναδιαμορφώσουμε και τις αντιλήψεις μας σε συνδυασμό με την εργασία που συνεχώς κάνουμε για να αναδιαμορφώσουμε την κοινωνία.

Και γιατί πιστεύω, το υπογράφω, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία όσο καλοί κι αν είμαστε σε έναν τομέα αν δεν είμαστε καλοί σε όλους τους τομείς· εάν όλοι οι τομείς οι οποίοι διαπλέκονται δεν εξελίσσονται με ένα αρμονικό τρόπο.  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger