Home » , » Καταλυτικός ο ρόλος Γερμανικής τηλεοπτικής εκπομπής για τις πολεμικές επανορθώσεις (Βίντεο)

Καταλυτικός ο ρόλος Γερμανικής τηλεοπτικής εκπομπής για τις πολεμικές επανορθώσεις (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 | 10:14 μ.μ.

Εξακολουθεί να προκαλεί σχόλια το καταπληκτικό το σκετσάκι που παρουσιάστηκε στην Γερμανική τηλεόραση από τη σατιρική εκπομπή Die Anstalt  και μάλιστα από κρατικό κανάλι.

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε τον έλληνα μετανάστη στην Γερμανία, Αργύρη Σφουντούλη να μας μιλάει για την παρουσία του στην εκπομπή και τους αγώνες που έχει κάνει ώστε η Γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει τις πολεμικές επανορθώσεις που οφείλει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η προβολή αυτής της εκπομπής έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού ο Γερμανικός λαός έχει πλήρη άγνοια για τα εγκλήματα που δημιούργησαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην χώρα μας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

φανης
1 Απριλίου 2015 στις 12:43 π.μ.

δυο παραδείγματα σήμερα για την δύναμη της εικόνας, την τεραστια αυτή δύναμη που κυρίως οι παλιότεροι συνεχίζουν να την υποτιμούν:

-Ένα σκετσάκι με καλογραμμένους διαλογους και συγκινητικό τέλος σε κωμική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης: Ο κόσμος χειροκροτά, σκεφτεται τι συμβαινει και επηρεάζει την κοινή γνώμη της γερμανίας υπέρ της ελλάδας.

- μια εικόνα ενός μασκοφόρου, προτάσσει το όπλο του στον κροταφο ενός άοπλου: η κοινή γνώμη ενστικτωδώς παίρνει το μέρος του άοπλου, ο πατέρας του αδικοχαμένου 15χρόνου δεν τους υποστηρίζει,οι δράστες βαφτίζονται τρομοκράτες, τελικά σκοτώνονται όλοι.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2015 στις 1:32 π.μ.

Αγαπητε κ. Φανη,σε πολυ μεγαλο βαθμο εχετε δικαιο ,και ετσι επρεπε να ηταν τα πραγματα. Δεν ειναι ομως απολυτα λειτουργικη η εικονα,αποδειξη ,η σημερινη που κυκλοφορει στο διαδυκτιο,με το παιδακι απο την Συρια,που περασε την καμερα για οπλο,και σηκωσε τα χερακια του! Αν ηταν μονο ετσι τα πραγματα,επρεπε ο κοσμος,μετα απο τοσες εικονες καταστροφης,πολεμων και δυστυχιας,να ειχε γινει πιο σοφος απεναντι στο κακο. Δυστυχως η πραγματικοτητα ,το διαψευδει. Δεν θελω να υποστηριξω,πως η βια ειναι καλο πραγμα,και αποτελεσματικο. Αλοιμονο,δυο παιδια μεγαλωσα,πως θα μπορουσα να εχω τετοιες αντιληψεις! Ομως,στην εποχη που ζουμε,του παραλογισμου,επομενο ειναι να ταραζεται το μυαλο του ανθρωπου. Καποτε την απογνωση του,την εκανε πιστη και θρησκεια. Τωρα,καπου,καποιοι την κανουν και ενοπλη αντιδραση. Θα ηταν δικος μας παραλογισμος,να αγνοησουμε,πως και αυτο,ειναι αποτελεσμα του πολεμου των απανταχου ισχυρων. Ερχεται η στιγμη,που αυτος που ειναι με την πλατη στον τοιχο,θα ψαξει για διεξοδο! Και ακριβως η εποχη μας,εκει εφερε τα πραγματα. Οταν δεν εχει καμια σταθερα στις δομες της οργανωμενης κοινωνιας,που να λειτουργει σωστα...θα αρχισουν και τα παρατραγουδα. Και ανα τον κοσμο,δεν νομιζω να υπαρχει μερος,που να εμπιστευονται και πολυ το δικαστικο σωμα για αποδωση δικαιοσυνης! Δεν θα ισχυριστω,οτι αυτο ειναι καλο. Απεδειξε ομως η ζωη,για πολλα μερη του κοσμου,πως ηταν το μονο λειτουργικο μεσον.Παναρχαια,η παροιμια που λεει ''και ο αγιος ,φοβερα θελει".....για να μην θυμιθω το χριστιανικο ''οπου δεν πιπτει λογος,πιπτει ραβδος". Και η εικονα καλη,οχι ομως αρκετη,και η βια πολυ κακο πραγμα,και για αυτον που την ασκει,αλλα και για αυτον που την υφισταται. Ολα δειχνουν,πως το πιο δυσκολο απο ολα,ειναι να παραμεινουμε ανθρωποι.Σκληρος,και καθημερινος, αυτος ο αγωνας.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2015 στις 10:54 π.μ.

Δεν ξέρω αν είναι δικαιολογία η όχι το αν οι Γερμανοί πολίτες ήξεραν η δεν ήξεραν για τις αγριότητες - φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ναζι κατά την περίοδο 41-44, πιθανών όντως να μην ήξεραν, αν θυμάμαι καλά από κάποιο ντοκιμαντερ που είχα δει πριν από καιρό μάλιστα αμερικανικής παραγωγής, έδειχνε ότι όταν ο κόκκινος στρατός μπήκε νικητής πλέων στα στρατόπεδα συγκέντρωσις να ελευθερώσουν αιχμαλώτους και αντικρίζωντας τα κολαστήρια ψυχών και σωμάτων πήραν επιτακτικά από τα γύρω χωριά κόσμο να βοηθήσουν την κατάσταση... βλέποντας οι ίδιοι οι Γερμανοί το τι είχε συμβεί και τι συνέβαινε με τα μάτια τους είχαν πάθει σοκ!
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω καταστάσεις εξάλλου δεν έχω κανένα συμφέρων, αν όμως αντιστρέψουμε τους όρους στο τι ξέρουν σήμερα οι Ελληνες για ότι συνέβη πριν από 75 χρόνια στα Καλάβρυτα στο Δίστομο στο Χορτιάτη και σε άλλους τόπους θυσίας τότε πως δικαιολογεί κάποιος πχ το 6,28% ήτοι 388.447 ψηφοφόρους της ΧΑ πανελλαδικά, συγκεκριμένα μόνο στα Καλάβρυτα πήρε 459 ψήφους, και στο Δήμο Δίστομο-Αραχωβας-Αντικηρας πήρε 320 σύνολο, μόνο στο Δίστομο πήρε 92 ψήφους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger