Home » , » Δυο βίντεο με συνεντεύξεις του Δ. Στρατούλη και της Θεανώς Φωτίου

Δυο βίντεο με συνεντεύξεις του Δ. Στρατούλη και της Θεανώς Φωτίου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 | 10:40 π.μ.

Δυο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που παρακολουθήσαμε σήμερα στην τηλεόραση του ΣκάΙ παραθέτουμε σε βίντεο.

Η πρώτη προέρχεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και πέρα από τα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες που έχει στο υπουργείο του, το κυβερνητικό στέλεχος μας θύμισε και … Συριζέικο λεξιλόγιο που σχεδόν είχαμε ξεχάσει.
Ακούσαμε το Δ. Στρατούλη να μας λέει ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει τις προεκλογικές εξαγγελίες που έχει κάνει ο Α. Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη, ότι πάγια επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, γιατί είναι προγραμματική δέσμευση του Σύριζα κλπ.

Είναι γνωστό ότι ο Δ. Στρατούλης ανήκει στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και σε ερώτηση του δημοσιογράφου πως είναι δυνατόν να διαφωνεί με την τελευταία συμφωνία του eurogroup και όμως να εφαρμόζει τις αποφάσεις της, έδωσε την απάντηση ότι  "συζητάμε στα όργανα του κόμματος μας είπε και εφαρμόζουμε τις αποφάσεις που πλειοψηφούν"..

Η Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επικεντρώθηκε στην συνέντευξη της στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Τα τρία βασικά μέτρα που παίρνει μ’ αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση, μας είπε, αφορούν την επιδότηση του ενοικίου, την δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, και τα κουπόνια σίτισης, 
Σύμφωνα με την ίδια τα μέτρα αυτά έχουν προϋπολογιστεί ότι θα έχουν κόστος 200 εκτ. ευρώ και είναι η αρχή μας σειράς άλλων μέτρων που έρχονται για να βοηθηθούν τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 1:09 π.μ.

Προσφατο, breaking news:

Νομιζω οτι ειναι η 3η φορα που γινεται αποπειρα αντιδημοκρατικη με μη διακριση εξουσιων:

Την πρωτη ητανε οταν πηγε να ενωσει ο Τσιπρας το υπουργειο της αστυνομιας με αυτο της δικαιοσυνης(!!) και μαλιστα και τα 2 σε ενα υπερυπουργειο εσωτερικων(!!!!).
Την δευτερη προσφατα με την Ζωη Κων/λου να θελει να αποφασισει αυτη για το τι θα κανει το δικαστικο συμβουλιο με τους χρυσαυγιτες. Και τωρα δειτε:
Έντονα διαμαρτύρονται οι εισαγγελείς για τη ρύθμιση με την οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς θα υπάγονται στη Γραμματεία Διαφθοράς. Με ανακοίνωσή τους στα ΜΜΕ εξηγούν γιατί οι εισαγγελείς που απολαμβάνουν την ανεξαρτησία που ορίζει το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Ολόκληρη η οξύτατη ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) που καταγγέλλει την προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση και κάνει λόγο για κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή τη συμπερίληψη στο άρθρο 10 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο "Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων κ.λπ. διατάξεις" πρόβλεψης, σύμφωνα με την οποία -εκτός άλλων- "ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος και Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς εντάσσουν τη δράση τους στα σχέδια συντονισμένων ενεργειών, τα οποία εκπονεί η Γενική Γραμματεία, συμβάλλουν, δε, με τις ενέργειές τους, στην υλοποίηση ελεγκτικών προγραμμάτων δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής", δηλώνει τα εξής:

(α) Η προωθούμενη προς ψήφιση διάταξη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα (άρθρο 26), καθώς -παρά το Σύνταγμα και τον νόμο (άρθρο 87 § 2 Σ)- εκ προοιμίου υπαγορεύει σε δικαστικούς λειτουργούς τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους, εισάγοντας κριτήρια συναρτώμενα αμιγώς με άδηλες επιλογές της διοίκησης και, πάντως, άσχετες με την άσκηση του δικαιοδοτικού έργου τους.

(β) Η κρίσιμη διάταξη, επιπλέον, παρά τον νόμο υποβαθμίζει τους εισαγγελείς και την Εισαγγελία ως ανεξάρτητη δικαστική υπηρεσία (24 Ν 1756/1988), καθώς υπολαμβάνει το έργο τους ως βραχίονα της δράσης της διοίκησης, παραγνωρίζει δε τη φύση τους ως ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών, κειμένων πέραν των επιλογών της εκτελεστικής εξουσίας ή της διοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την προωθούμενη προς ψήφιση διάταξη, της οποίας η συμφωνία με το Σύνταγμα και το νόμο παρίσταται εξόχως προβληματική».

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 1:16 μ.μ.

+
Bεβαια πρεπει να δουμε και τι συμφεροντα παιζονται με την δικαιοσυνη.
Ο Στρατουλης μπορει να θελει να κανει κατι καλο αλλα να σκονταφτει στα απο πανω.
Αφου παντως η αστυνομια ειναι της κυβερνησης μπορει να δρα ασχετως αποψης οποιουδηποτε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger