Home » , , » 4 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή για τους 2 φασίστες επίδοξους δολοφόνους του γιατρού Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά

4 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή για τους 2 φασίστες επίδοξους δολοφόνους του γιατρού Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 | 7:51 μ.μ.

Μετά από δύο αναβολές και σοβαρές καταγγελίες για τις παραλείψεις της αστυνομίας σχετικά με τη δικογραφία που συντάχθηκε, σε βάρος των φασιστών που είχαν στήσει δολοφονική επίθεση σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά, σήμερα έγινε η δίκη,

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης» ένοχοι, σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την απρόκλητη επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα ενώ αθώος κρίθηκε ο τρίτος. Οι δύο ένοχοι καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ για τον ένα εξ’ αυτόν επιβλήθηκε επιπλέον ποινή για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι 4 χρόνια χωρίς αναστολή, εφέσιμη και με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ + 10 μηνες για παράνομο οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ 4 χρόνια χωρίς αναστολή, εφέσιμη και με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ ήταν η ποινή και για τον δεύτερο εκ των τριών κατηγορούμενων.

Είναι ενδιαφέρον οι δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Φουράκης ό οποίος έδωσε έμφαση στο ελλιπές ανακριτικό έργο της ασφάλειας Χανίων. Οπως δήλωσε, στην περίπτωση της κατάληψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, η αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, πολλές φορές μάλιστα και με καταδικαστικά στοιχεία εις βάρος λάθος ανθρώπων, ενώ στην περίπτωση της επίθεσης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα έκλεισε τη δικογραφία δίχως να κάνει ούτε τα απαραίτητα:
“Στην προκείμενη περίπτωση δε διερευνήθηκε καν η διασύνδεση των δραστών με άλλους δράστες, ο τρόπος με τον οποίον έδρασαν και αν αυτή η επίθεση οφείλεται σε μία οργάνωση που είχε σκοπό να στείλει ένα μήνυμα και στον συγκεκριμένο παθόντα, στον γιατρό, και σε όλη την κοινωνία των Χανίων”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, του τι σάπιο υπάρχει στην Ασφάλεια Χανίων, ο κ. Φουράκης τόνισε ότι δεν υπήρχε καν μάρτυρας της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της δίκης, πράγμα πρωτοφανές.
“Εγώ, με την πείρα που έχω, σε τέτοια υπόθεση αυτόφορου αδικήματος και μη αυτόφωρης σύλληψης των δραστών δεν έχω δει δικογραφία, χωρίς να υπάρχει κατάθεση αστυνομικού”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε “αυτά τα είπαμε από την πρώτη στιγμή και τα είπαμε και κατά τη διάρκεια της αγόρευσής μας”.
Όσον αφορά τις ποινές: “σε σχέση με την κρίση του δικαστηρίου όσον αφορά τη διάπραξη του αδικήματος που διαπράχθηκε πιστεύω ότι είναι μία αρκετά ικανοποιητική απόφαση για την πολιτική αγωγή.

Σε ερώτηση του “Α.τ.Κ.” σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου να μη λάβει υπόψη του τα συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά της επίθεσης ο κ. Φουράκης είπε:
“Πιστεύω ότι το δικαστήριο δεν μπόρεσε να λάβει υπόψη του τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επειδή δεν υπήρχε η κατάλληλη έρευνα για να μπορέσει το δικαστήριο να λάβει αυτά τα στοιχεία υπόψη του. Με βάση αυτά που είχε μπροστά του, έβγαλε μία απόφαση και είναι στην κρίση όλων μας. Αυτό που θέλησα να επισημάνω είναι ότι θα έπρεπε να υπάρξει μία έρευνα- η οποία δεν είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων είναι αρμοδιότητα των ανακριτικών αρχών – που θα εξερευνήσει τα κίνητρα και την οργάνωση των δραστών. Δεν έγινε, άρα το δικαστήριο με αυτά που είχε, τη δικογραφία που είχε μπροστά του, έβγαλε και την απόφαση. Και τη δικιά μας άποψη και τη δραστηριότητα των αρμοδίων ανακριτικών αρχών, θα τα κρίνει η κοινωνία”.

Σε ερώτημα αν θα υπάρξει συνέχεια, ο κ. Φουράκης  διευκρίνισε ότι “η Εισαγγελέα δήλωσε ότι θα κάνει περαιτέρω έρευνα για διερεύνηση συμμετοχής και άλλων δραστών στην επίθεση”.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2015 στις 4:38 π.μ.

Σωστος ο δικαστης και πολυ σοφο τον βρισκω!! Αντε να μαθουν και αυτοι να μην προκαλουν,και μετα να κλαιγονται ,οτι τους την πεφτουν οι αντεξουσιαστες και τρομοκρατες!! Ολα εχουν το οριο τους!! Συγκριτικα,πιο μεγαλη καμπανα εφαγαν αυτοι απο τον ....Παπακωνσταντινου!! Ετσι ειναι!!Ολοι μαθαινουμε ....με τον καιρο!! Αμα δικαζουμε...να δικαζουμε!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger