Home » , » Γαβριήλ Σακελλαρίδης για Ζ. Κωνσταντοπούλου και κυβερνητική πολιτική (Βίντεο)

Γαβριήλ Σακελλαρίδης για Ζ. Κωνσταντοπούλου και κυβερνητική πολιτική (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 | 10:43 π.μ.

Την άποψη της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας παρέθεσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπως αναμενόταν η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν στην διαφαινόμενη αντίθεση της προέδρου της βουλής με την στάση της κυβέρνησης όσο αφορά την διαμαρτυρία των αντιεξουσιαστών με την παρουσία τους στο προαύλιο της βουλής.

Με στρογγυλεμένες εκφράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να αποδώσει σε παρανόηση το όλο θέμα που δημιουργήθηκε λόγω λεκτικών εκφράσεων που δεν αποδόθηκαν σωστά.  Θεώρησε ότι το όλο θέμα μεγαλοποιήθηκε ενώ επέμενε στην άποψη του  ότι ήταν άστοχη, ακατανόητη και προκλητική  η χθεσινή ενέργεια των αντιεξουσιαστών με δεδομένο, σύμφωνα με τον ίδιο «ότι τα αιτήματά τους σιγά – σιγά λύνονται και προχωράνε», γιατί κάποια απ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει άμεσα να ρθει και να ψηφιστεί απ την βουλή το νομοσχέδιο για την Δικαιοσύνη που θ αλλάξει το καθεστώς στις φυλακές, μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας ότι με την κυβερνητική νομοθετικά παρέμβαση θα καταργηθούν οι φυλακές τύπου Γ’ και παράλληλα θα αντιμετωπίζονται τα ζητήματα τύπου Βίκυς Σταμάτη, ανθρώπων δηλαδή που έχουν σοβαρά προβλήματα είτε αυτά είναι ψυχολογικά είτε είναι σωματικά. Είναι ένα μέτρο που πέρα από την ανθρωπιστική διάσταση θα αποσυμφορήσει και τις φυλακές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση για την «μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης» κάτι που απέδωσε στην προσπάθεια καλύτερης κυβερνητικής λειτουργίας διαψεύδοντας δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον υπουργό Πανούση να μην απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Η νέα διευρυμένη λίστα Βαρουφάκη με τις αναδιαρθρώσεις και τις μεταρρυθμίσεις, που θα αποφέρουν έσοδα 6,1 δις και κατατέθηκε από την για αξιολόγηση από Κομισιόν - ΕΚΤ – ΔΝΤ, είναι στοχευμένα μέτρα, σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «έτσι ώστε να μην ξαναχρειαστεί να πληρώσουν το μάρμαρο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

Ο ίδιος για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών επικαλέστηκε το γεγονός ότι χτες βγήκαν τα στοιχεία του Μάρτη για τα φορολογικά έσοδα και απ’ αυτά διαπιστώθηκε ότι ήταν 400 εκατ. ευρώ περισσότερα από τo στόχο.

Γενικά ο Γ. Σακελλαρίδης παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και δήλωσε ότι παρ’ όλη την οικονομική ασφυξία που υπάρχει δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο κράτος να καλύψει τις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις της το επόμενο διάστημα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Απριλίου 2015 στις 1:00 μ.μ.

Σημερα ( 2/4/15) το πρωι νομιζω οτι "αποκαλυφθηκε" (ας πουμε) τι θα κανει η κυβερνηση την επομενη εβδομαδα. Μαλλον θα δηλωσει αδυναμια να πληρωσει το ομολογο του ΔΝΤ που ληγει στις 9 Απριλιου και θα ζητησει την κατανοηση των δανειστων , δηλαδή θα ζητησει παραταση ενος μηνα. Δηλαδή θα προχωρησει σε ας πουμε ένα ¨συναινετικο πιστωτικο γεγονος". Μπορει να γινεις αυτο;; Μπορει να υπαρχει συναινετικο πιστωτικο γεγονος;; Μερικά πραγματα γινονται για πρωτη φορά. Αρα δεν μπορουμε να προβλεψουμε τι θα γινει την επομενη μερα του πιστωτικου γεγονοτος. Τον Απριλιο του 2015 θα γινει ενα πιστωτικο γεγονος απο μια χωρα που δεν εχει δικο της νομισμα. Εδω νομιζω οτι ειναι ο κομπος. Προκειται για νεο πρωτοφανες γεγονος. Τι μπορει να γινει;; Μπορει ως "απαντηση" η ΕΚΤ να κλεισει τελειως τη στροφιγγα και να προκαλεσει απολυτη ασφυξια. Αυτο το κλεισιμο της στροφιγγας θα κρατησει λιγο χρονο με στοχο να υποστει ολη η ελληνικη κοινωνία ενα βραχυπροθεσμο αλλά ξαφνικο και " προειδοποιητικο" σοκ. Ετσι θα εκβιαστει Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για να "συνεναισει" σε νεο μνημονιο. Με αυτο τον τροπο μπορει να χρησιμοποιηθει το πιστωτικο γεγονος ως εργαλειο για να απορροφηθούν οι καραδασμοι απο την κοινωνία αλλά και οι κραδασμοι εντος του ΣΥΡΙΖΑ απο την υπογραφή του τριτου μνημονιου. Θα δουμε....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger