Home » , » Aπό πότε είναι «αριστερό» να αλλοιώνεται το περιεχόμενο της λαϊκής ψήφου;

Aπό πότε είναι «αριστερό» να αλλοιώνεται το περιεχόμενο της λαϊκής ψήφου;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Απριλίου 2015 | 4:41 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

ΕΣΧΑΤΩΣ ακούμε ότι ό ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη γραμμή του «έντιμου συμβιβασμού» με τους δανειστές (χωρίς, όμως, να προσδιορίζει το είδος του συμβιβασμού). Η επιλογή αυτή, λένε, απορρέει από το γεγονός ότι στις εκλογές πήρε από τον λαό εντολή «παραμονής στο ευρώ και την Ε.Ε.».

Αλλά αυτή δεν είναι και πολύ ειλικρινής ανάγνωση του μηνύματος των εκλογών. Η αλήθεια είναι ότι ο λαός στις εκλογές δεν ψήφισε ούτε για «έξοδο», ούτε για «παραμονή» στην Ε.Ε. Πρωτευόντως ψήφισε και ζήτησε το τέλος της λιτότητας. Ψήφισε για ανακούφιση και αποκατάσταση των αδικιών. Για να έχει σύνταξη ο γέροντας. Για να έχουν γάζες τα νοσοκομεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι αυτά τα στοιχειώδη, τα αναγκαία, τα ελάχιστα, μπορεί να τα πετύχει εντός της Ε.Ε. Με διαπραγματεύσεις. Τότε, η λαϊκή πλειοψηφία, πεισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όσα ζητά μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα στην Ε.Ε., είπε του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπρός, κάνε τα». Αν τώρα αποδεικνύεται ότι εκείνο το «Η Ευρώπη αλλάζει» που δέσποζε στις προεκλογικές αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκτός τόπου και χρόνου, αν αποδεικνύεται ότι εντός της Ε.Ε., εντός των «θεσμών», δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ούτε ψίχουλα, τότε από πού προκύπτει ότι ο λαός παραιτείται απ’ όσα ψήφισε;

Κι από πότε είναι «αριστερό» να αλλοιώνεται το περιεχόμενο της λαϊκής ψήφου για να επανεισαχθεί από το παράθυρο το «πόση θυσία στο ευρώ» - δηλαδή η θεωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2015 στις 4:59 μ.μ.

Μπογιόπουλε είσαι η ζωντανή απόδειξη της έκφρασης "Το πολύ το ΚΚ κάνει το παιδί μαλάκα"

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2015 στις 6:00 μ.μ.

Ο παλιός κλασσικός σταλινικός Μπογιόπουλος.Οταν θητεύσεις για πολλά χρόνια στο ΚΚΕ,ο σταλινισμός σε διαπερνάει μέχρι το μεδούλι.
Οσα χρόνια κι αν περάσουν η κατάρα του σταλινισμού θα σε ακολουθεί μέχρι θάνατο.

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2015 στις 7:17 μ.μ.

4,59 "Σύντροφε" αφού εσύ ξέρεις κάτι περισσότερο μπορείς να διαψεύσεις τον Μπογιοπουλο με στοιχεία για να διαπιστώσουμε και εμείς ποιος από τους δυο δηλ εσύ η αυτός είναι όντως μαλάκας?

19 Απριλίου 2015 στις 8:45 μ.μ.

Λίγος σεβασμός στους αναγνώστες και περισσότερα επιχειρρήματα είναι το λιγότερο που μπορεί κανείς να περιμένει από αναγνώστες του Β.Κ. ,ιδίως από αριστερούς , θέλω να πιστεύω, ανθρώπους.

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2015 στις 10:10 μ.μ.

Το ερώτημα μου είναι απλό: Μπορεί κάποιος να νοιώθει και να κατανοεί το περιεχόμενο μιας ψήφου που δεν έριξε; Μήπως αρμοδιότεροι να κρίνουν είναι αυτοί που "έχτισαν" το 36,3% και έδωσαν τις 149 έδρες; Και όχι αυτοί που την αρνήθηκαν, υποχρεώνοντας σε συγκυβέρνηση με ένα συντηρητικό πατριωτικό κόμμα. Είναι άκομψο να ερμηνεύεις και τη δική σου ψήφο, ως έχεις δικαίωμα, αλλά και την ψήφο των άλλων, πράγμα για το οποίο ουδείς σε εξουσιοδότησε. Έχουν σκεφτεί πώς "αν τολμούσαν" οι έδρες λίγο ήθελαν να είναι 152 και τότε θα μπορούσαν πραγματικά να ζητούν ευθύνες και για τον ελάχιστο "έντιμο συμβιβασμό";

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 1:21 π.μ.

@19 Απριλίου 2015 - 10:10 μ.μ.
Για κάτσε ρε φίλε. Υποχρέωση σου είχαμε να ψηφίσουμε σύριζα; Γιατί; Για να μας λέει σήμερα αυτά που λέει και να κάνει αυτά που κάνει; Δηλαδή στο ότι δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε φταίνε οι ΑΝΕΛ; έτσι θα το παρουσιάσετε τον Ιούνη μαζί με το μνημόνιο που θα υπογράψετε; Και περιμένατε και τη δική μας συμμετοχή; Να μην ψηφίσουμε ΚΚΕ και να ψηφίσουμε σύριζα; τι να σου πω; καθίστε και περιμένετε. Αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι σιγά σιγά σας παρατάνε κι αυτοί που σας ψηφίσαν έτσι στο ξέμπαρκο. Κι όταν θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και θα φανεί τι ακριβώς είχατε στο μυαλό σας, ίσως τότε να ζηλεύετε και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 7:52 π.μ.

Έντιμος συμβιβασμός με τη ΕΕ. Το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 8:42 π.μ.

Δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λέει ο Μπογιόπουλος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε ότι οι Ευρωπαίοι δεν είχαν ακριβή γνώση για την κατάσταση στη χώρα μας.
Επίσης γνώριζαν, στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνώριζε και το Πανελλήνιο, ότι οι προηγούμενοι δεν είχαν κάνει καμιά σοβαρή διαπραγμάτευση. Παρέδωσαν τα πάντα άνευ όρων.
Αλλά εδώ είναι και η λάθος ανάγνωση από τον Μπογιόπουλο.
Ο λαός, σε καμία περίπτωση, δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ήλπιζε σε θεαματικά ή έστω σε στοιχειώδη αποτελέσματα. Ο λαός ψήφισε συντηρητικά και κυρίως τιμωρητικά.
Τιμώρησε το πολιτικό σκέλος της κλεπτοκρατίας, έστω και καθυστερημένα και μόνον όταν καταστράφηκε η ζωή του και κυρίως η εικόνα που διατηρούσε για τον κόσμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, μην έχοντας καμία σοβαρή πείρα σε θέματα διεθνών διαπραγματεύσεων και κυρίως σε θέματα εγχώριας διοίκησης, λογικό κι αναμενόμενο είναι, να αυτουποσκάπτεται.
Επίσης ο λαός έχει δύο εικόνες :
1) Την εικόνα της Ελλάδας πριν το Ευρώ.
2) Και την Ελλαδα του Ευρώ.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί την μετά Ευρώ Ελλάδα.
Αυτό έπρεπε να είναι και το πραγματικό Plan B, του Ελληνικού Κράτους από το 2004 και μετά.
Αλλά από ποιους;

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 11:56 π.μ.

1.21
ψηφοφορε του κκε μπορεις να μας πεις τι επαθε η εργατική ταξη τους 3 μηνες που κυβερνησε ο Συριζα;

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 12:18 μ.μ.

11.56 Το μνημόνιο με τους 400 εφαρμοστικούς νόμους συνεχίζει να υπάρχει και έρχεται καινούργιο με νεα μέτρα σφαγής του Λαού. Να φέρει την συμφωνία στην βουλη ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ θα την ψηφισουνε

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 12:31 μ.μ.

Συνεχιζει να παθαινει οτι παθαινε και με τις προηγουμενες κυβερνησεις. Θεωρεις οτι ειναι λιγο? Να πουμε και ευχαριστω μηπως?

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 2:05 μ.μ.

1.21
Συντηρεί τα εγκλήματα πόσο χειρότερα!!! φτωχιά ανεργία μεροκάματα πίνας . τη δεν καταλαβενις

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 3:43 μ.μ.

8.42 Ονειρα βλέπεις. Μια είναι η λύση. Μονομερής διαγραφή του χρέους Εξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής Κεντρικό σχεδιασμό Εργατικό έλεγχο. Οτιδήποτε αλλο εξυπηρετεί τμήματα της Αστικής Τάξης με συμφέροντα σε Ρωσία Κίνα Τ.Ε.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 7:25 μ.μ.

Πότε μπήκε από το παράθυρο ή την πόρτα η θεωρία "πόση θυσία στο ευρώ" 7:17;
Ποιός το είπε, πότε, που κλπ.
Έτσι για να δούμε μήπως είσαι και εσύ μαλάκας.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

Από άρθρο Απόστολου Αποστολόπουλου στην ΙΣΚΡΑ , αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
" Αφού τόσο πια επιμένουν ότι δεν έχουν εντολή για τούτο δεν έχουν εντολή για το άλλο, ας θυμηθούν ότι δεν έχουν εντολή να «πέσουν ηρωικά», κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον ηρωισμό τους. Για να πετύχουν τους ψηφίσαμε. Κι αν υπέρτερες δυνάμεις τους εμποδίζουν, να μας το πούνε έγκαιρα."
Το ένα ή το άλλο είναι επί της ουσίας η έξοδος από το ευρώ. Η επιτυχία είναι η διαγραφή του χρέους , η εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης και η κατάργηση των μνημονίων , γιατί για αυτά εκλέχθηκαν.
Η αποτυχία είναι η συνέχιση της αδιέξοδης ίδιας πολιτικής των Σαμαροβενιζέλων.
Πολιτική αφέλεια να πιστεύουν ότι η Μέρκελ και οι εταίροι μας ( δανειστές ) έντρομοι θα υπαναχωρήσουν από την πολιτική που επί χρόνια σχεδίαζαν , επειδή θα σεβαστούν την ψήφο του Ελληνικού λαού , είναι ασυγχώρητη. Έστω τώρα ας μας πουν λοιπόν καθαρά. Λάθος μας η ευρωζώνη και η ΕΕ. Είναι τέλμα από όπου δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα , πάμε για ρήξη και ας μας προετοιμάσουν για αυτό. Αν πάλι έχουν σκοπό έναν "έντιμο" συμβιβασμό του οποίου τα όρια εντιμότητας χάνονται στην δημιουργική ασάφεια ε τότε ας μη μιλάνε στο όνομα της αριστεράς. Μια χαρά κυβέρνηση θα είναι με "καλλίτερη" διαχείριση από Σαμαράδες και Βενιζέλους και μέχρι εκεί.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 8:51 μ.μ.

Εδώ έφτασαν να πάρουν αυτό το πολιτικό ξεβρασμα ονόματι Ραχήλ Μακρή απ τούς ανελ και την βγαλανε βουλευτή, τώρα ζητάνε και τα ρέστα.. Φουλ τα γκαζια σύντροφοι και στη διαπασών ο Παντελίδης!

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2015 στις 2:47 μ.μ.

12.31 Συνεχιζει να παθαινει οτι παθαινε και με τις προηγουμενες κυβερνησεις. Θεωρεις οτι ειναι λιγο? Να πουμε και ευχαριστω μηπως!!!

πολιτικε ντενεκε του κκε σε ρωτησα στην ουσια αν το μαιλ χαρδουβελη τηρηθηκε στους 3 μηνες που ειναι ο συριζα. για τα υπολοιπα των 5 χρονων κανε αγωνα σαν κκε να το πετυχεις. δεν θα πετυχεις φυσικα τιποτα με στελεχη σαν το μαιλη. τιποτα δεν καταφερες 5 χρονια μνημονιου σαν κκε. αντιθετα εξαφανιστηκαν οι δυναμεις σου μεσα στην κριση κατα 50%. αρα εισαι πολιτικα ανικανο κομμα!1

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2015 στις 3:50 μ.μ.

2.47 Το θέμα είναι να πάρει πίσω ο λαός οτι είχε το 2008 όπως έλεγε ο σύριζα. Το 8.5% έγινε 5.5% και ήτανε απόλυτα λογικό να συμβει απο την στιγμή που η Αστικη Ταξη το 2012 έπαιξε το χαρτί του Οπορτουνισμού. Πληρώσαμε τις Κοινοβουλευτικές Αυταπάτες που υπήρχανε πριν το 1991 και για Δεκαετίες μέσα στο ΚΚΕ.Πολυ μικρό κόστος για να μην γίνουμε σαν τα ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2015 στις 8:26 μ.μ.

2.47 Ο Σύριζα έλεγε οτι θα είμαστε στην Ε.Ε θα έχουμε Καπιταλισμό και ότι θα σκίσει το μνημόνιο ώστε να γυρίσουμε όπως είμαστε το 2008 για αυτο και τον ψηφίσαμε. Εμπρός λοιπόν αυτά που είπε να τα κάνει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger