Home » , » Οι Γερμανοί δεν μπορούν να ρίξουν την Ελλάδα στον Ευρω-καιάδα

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να ρίξουν την Ελλάδα στον Ευρω-καιάδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 | 4:11 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ - "Επίκαιρα"

 Οχι, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο Μέρκελ και Σόιμπλε να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ! Βεβαίως και θέλουν να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία για να εξευτελίσουν τον Τσίπρα, κάνοντάς τον «νέο Σαμαρά», υποχρεώνοντάς τον να τους προσκυνήσει και να τηρεί τις εντολές τους. Επειδή όμως πάλι έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που μιλούν για αποβολή της χώρας από την Ευρωζώνη, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε θέσεις που κατά καιρούς έχουμε αναπτύξει.

Αποκλείεται εντελώς οι Γερμανοί να πυροδοτήσουν οι ίδιοι υπαρξιακή κρίση της Ευρωζώνης, για τον απλούστατο λόγο ότι η Γερμανία είναι η χώρα που κερδίζει από την ύπαρξη της Ευρωζώνης πολύ περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη. Το έτος 2000, πριν από την κυκλοφορία του ευρώ σε υλική μορφή, το 27% των γερμανικών εξαγωγών πήγαινε στις χώρες της μετέπειτα Ευρωζώνης. Το έτος 2009, το... 44% (!) των γερμανικών εξαγωγών κατευθυνόταν στα κράτη της Ευρωζώνης. Τρελοί είναι οι Γερμανοί να σκοτώσουν την κότα που κάνει τα χρυσά αβγά; Όχι βέβαια...

Τελούμε εν πλήρει επιγνώσει του γεγονότος ότι οι Γερμανοί έχουν «μονώσει» την οικονομία της Ευρωζώνης για το ενδεχόμενο εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ, «εθνικοποιώντας» το 80% του ελληνικού δημόσιου χρέους. Το φόρτωσαν, δηλαδή, στα κράτη, στην ΕΚΤ, στον EFSF (τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), στο ΔΝΤ, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι από στενή οικονομική σκοπιά καμία ιδιωτική τράπεζα μεγάλης χώρας δεν θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και πεταχτεί εκτός ευρώ. Μα, αν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί μιλάμε για «κρίση» της Ευρωζώνης και, μάλιστα, «υπαρξιακή» σε περίπτωση αποβολής της Ελλάδας από αυτή;

Κέρδη μέχρι και... 800%!

Ο λόγος είναι απλούστατος. Σε περίπτωση εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια όλου του πλανήτη, με επικεφαλής τα αμερικανικά, θα πέσουν να κατασπαράξουν την Ευρωζώνη με κίνητρο όχι φυσικά την... «αλληλεγγύη» προς την Ελλάδα, αλλά την καθαρή κερδοσκοπία. Ο τρόπος που οι ελληνικές κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά χειρίστηκαν τους κερδοσκόπους κατ' απαίτηση των Γερμανών έχει διδάξει τους κερδοσκόπους όπου Γης ότι τα κέρδη που μπορούν να προσποριστούν σε περίπτωση κρίσης στην Ευρωζώνη είναι κυριολεκτικά αμύθητα· ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Υπάρχουν κερδοσκοπικοί οίκοι που αγόρασαν ελληνικά κρατικά ομόλογα ακόμη και στο 13% (!) της ονομαστικής τους τιμής. Τα πληρώθηκαν όμως, μόλις τα ομόλογα αυτά έληξαν, στο... 100% της ονομαστικής τους αξίας. Οκτώ φορές πάνω δηλαδή! Οι κερδοσκόποι πήραν οκτώ φορές τα κεφάλαια που έβαλαν! Έβγαλαν, δηλαδή, κέρδος... 800%!

Είναι απίστευτο, αλλά απολύτως αληθινό. Οι Γερμανοί έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό ακόμη και των κατάπτυστων ελληνικών κυβερνήσεων που προαναφέραμε αφενός -και κυρίως- για να διαφυλάξουν τη συνέχιση της ύπαρξης της Ευρωζώνης και αφετέρου -και δευτερευόντως- επειδή ήθελαν να προστατεύσουν τα συμφέροντα μέχρι και των Γερμανών... κερδοσκόπων! Αυτών που πρωτοστατούσαν σε αυτό τον τρελό χορό απόσπασης υπερκερδών από τους υποτελείς προς την κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ Έλληνες.

Αυτά έμαθαν οι κερδοσκόποι όλου του πλανήτη για το πώς χειρίζονται οι Γερμανοί τις κρίσεις στην Ευρωζώνη, αυτά και θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν στη νέα κρίση που θα σηματοδοτήσει μια υποτιθέμενη εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ - κι όποιον πάρει ο χάρος!

Η παγίδα του Βερολίνου

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μέρκελ, η οποία γνωρίζει ότι είναι αδύνατον να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ και ως εκ τούτου πρέπει να κάνει τα πάντα για να καθυποτάξει και να καταστήσει τυφλό όργανό της την κυβέρνηση Τσίπρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πριν της κάνει πανευρωπαϊκή ζημιά, η Αθήνα δεν δείχνει να έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση. Δείχνει να μην έχει επαρκώς αντιληφθεί ότι αποκλείεται οι Γερμανοί να διώξουν τη χώρα μας από την Ευρωζώνη κι έτσι δεν έχει ενσωματώσει αυτό το θεμελιώδες πολιτικό αξίωμα στην πολιτική της και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει τύποις με τους Ευρωπαίους, αλλά στην ουσία με τους Γερμανούς και μόνο με αυτούς. Αν δεν το κάνει σύντομα αυτό, θα ηττηθεί κατά κράτος στις διαπραγματεύσεις και η καγκελαρία του Βερολίνου θα περάσει τις θέσεις της σε όλα τα κρίσιμα θέματα.

Δεν αμφιβάλλουμε ούτε δευτερόλεπτο ότι οι πιέσεις που ασκούνται από τους Γερμανούς στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι τρομακτικές. Άλλο να γράφεις γι' αυτές τις πιέσεις κι άλλο να τις υφίστασαι. Απολύτως σύμφωνοι επ' αυτού. Αυτό όμως δεν σημαίνει κατά κανέναν τρόπο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ ΕΛ οφείλει να ασχοληθεί μόνο με τα ζωτικότατα τρέχοντα προβλήματα της εξεύρεσης χρημάτων για να είναι συνεπής με την καταβολή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αλλά και των δανειακών δόσεων, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα.

Η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει πλήρως συνειδητοποιήσει ότι την τετράμηνη παράταση που πήρε, με βαρύτατο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αντίτιμο, την πήρε για να διαπραγματευτεί με άνεση χρόνου τη νέα, τετραετούς διάρκειας συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές και δυνάστες του τόπου μας. Ένας μήνας ήδη πέρασε και καμιά συζήτηση δεν έχει γίνει επ' αυτού.

Το Βερολίνο έχει ήδη επιλέξει συνειδητά την τακτική της χρονοτριβής. Θέλει να εξαντλήσει και να «σπάσει» την κυβέρνηση Τσίπρα, βάζοντάς της διαρκώς άλλα, σοβαρότατα μεν για την καθημερινότητα των Ελλήνων θέματα, με τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να ασχολείται και να δίνει λύσεις, αλλά, φυσικά, υποδεέστερα της νέας, τετραετούς συμφωνίας.

Αναζητώντας 11 δις ευρώ

Στα τέλη Ιουνίου λήγει το τετράμηνο της παράτασης. Μέχρι τότε υποτίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς για το περιεχόμενο της τετραετούς συμφωνίας. Μόνο στους δανειστές της όμως η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πληρώσει 2,6 δις ευρώ τον Ιούνιο, άλλα 5,1 δις ευρώ τον Ιούλιο κι ακόμη 3,7 δις ευρώ τον Αύγουστο - συνολικά, δηλαδή, μέσα στους τρεις καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει στους ξένους δανειστές... 11,4 δις ευρώ!

Είναι αδύνατον να τα βρει, αν δεν της τα δώσουν οι Ευρωπαίοι. Αυτό ακριβώς συνιστά και την καλοστημένη, σοβαρά μελετημένη γερμανική παγίδα! Με τον τρόπο αυτό υπολογίζουν οι Γερμανοί ότι θα εκβιάσουν με επιτυχία τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θα έχει άλλη επιλογή πέρα από το να υπογράψει ό,τι του ζητήσουν. Πού θα βρει τα 11,5 σχεδόν δις, αν δεν του τα δώσουν;
Θα περιμένουμε, φυσικά, για να δούμε αν το γερμανικό σχέδιο θα πετύχει κι αν θα υποκύψει ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά έτσι τα έχουν προγραμματίσει οι Γερμανοί. Το ζήτημα, βέβαια, για την κυβέρνηση δεν είναι να περιμένει να δει, με τα χέρια σταυρωμένα, αν οι γερμανικές εκτιμήσεις θα βγουν αληθινές.

Να ψηφίζουν νόμους στη Βουλή!

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης, πέρα από το πώς θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις, είναι να προωθεί επιτέλους νόμους στη Βουλή για να ψηφίζονται από την κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία! Καθαρά αστικό είναι το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ανέγνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν συνιστούν μεγάλη ανακούφιση για ευρύτατα λαϊκά και μεσαία στρώματα. Κανένα από τα μέτρα αυτά όμως δεν έχει περάσει από τη Βουλή μέχρι τώρα η κυβέρνηση!

Μέχρι πότε θα περιμένει;

Όσο οι Γερμανοί βλέπουν αυτή τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, αυτή τη βραδυπορία στην ψήφιση νόμων, αποθρασύνονται. Αντιλαμβάνονται ότι όλα τα φιλολαϊκά μέτρα είναι προς διαπραγμάτευση κι ότι μπορούν να έχουν λόγο και βέτο σε όλα! Αντιθέτως, αν η κυβέρνηση αρχίσει να περνάει σωρηδόν φιλολαϊκούς νόμους από τη Βουλή, οι Γερμανοί θα αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δημιουργεί τετελεσμένα και τότε η χρονική πίεση περνάει σε αυτούς. Οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον μια κυβέρνηση να... ξενομοθετήσει αυτά που νομοθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα!

Λόγω της γερμανικής πίεσης, κάθε μέτρο που δεν νομοθετήθηκε μέχρι τώρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να νομοθετηθεί στο μέλλον. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρέπει κατά κανέναν τρόπο να χάνει χρόνο, γιατί αυτό σταδιακά θα συνεπιφέρει και λαϊκή απογοήτευση και μείωση της στήριξης προς τον πρωθυπουργό. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2015 στις 9:32 μ.μ.

Δηλαδή να μείνουμε στην ευρωζώνη ώστε τα κερδοσκοπικά κεφάλαια να συνεχίσουν να κατασπαράζουν την Ελλάδα (πάντα αταξικός και εθνικός ο Δελαστικ) και όχι τις αλλές οικονομίες? Και φυσικά θέλουν να μας κρατήσουν στο ευρώ οι Γερμανοί στον ρόλο των χρησιμων ηλιθίων.

3 Απριλίου 2015 στις 9:34 μ.μ.

....μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λέει ο λαός μας....
ο καταστροφικός καπιταλισμός δίνει τα "ρέστα" του....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger