Home » » Ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ με αφορμή τη δίκη της Χ.Α

Ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ με αφορμή τη δίκη της Χ.Α

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Απριλίου 2015 | 2:47 μ.μ.

Καμία ανοχή στους φασίστες δολοφόνους!

«Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές
κι ήθελα να φωνάξω: 'Σταματήστε!'
Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές,
μ’ άκουσα να φωνάζω: 'Ζήτω! Προχωρήστε!'»

 Μπέρτολτ Μπρεχτ

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον» 

Φώντας Λάδης

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καλεί κάθε συνάδελφο να καταδικάσει με όλα τα μέσα τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Στις 20 Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική αυτή οργάνωση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δικογραφία 1.109 σελίδων. Τα εγκλήματά της συμπεριλαμβάνουν τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα καθώς και μια σειρά από οργανωμένες βίαιες επιθέσεις, ρατσιστικού και όχι μόνο χαρακτήρα, γενικευμένη παράνομη οπλοφορία και πληθώρα άλλων πλημμελημάτων και κακουργημάτων στα οποία εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης.
Από τις επιθέσεις δεν έλειψαν και αυτές προς τα μέλη μας, ενώ σε έρευνες της αστυνομίας μετά τη δολοφονία του Φύσσα, βρέθηκαν σε γιάφκες των ναζιστών χάρτες με ξεκάθαρη στόχευση των γραφείων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε επαγρύπνηση και σε εργατική αντιφασιστική συσπείρωση. Ο φασιστικός κίνδυνος ελλοχεύει ακριβώς γιατί «η σκύλα που τον γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό» (Μπέρτολτ Μπρεχτ).

Ο φασισμός δεν είναι παρά το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, που σε εποχή κρίσης του συστήματος στρέφεται ενάντια στο εργατικό κίνημα, αρχίζοντας πάντα από τα πιο αδύναμα μέλη της τάξης μας, τους εργάτες μετανάστες. Στελεχώνεται και μαζικοποιείται ως κίνημα μεταξύ άλλων και με τη στήριξη και τη στρατολόγηση μελών από τον υπόκοσμο και το παρακράτος.

Δε ξεχνάμε ότι οι αστικές κυβερνήσεις με την σύμπραξη των ΜΜΕ -διαμορφωτών της κοινής γνώμης- και στα πλαίσια των επιλογών της Ε.Ε. να λειτουργεί ως φρούριο-ανθρωποφυλακή, καλλιέργησαν συνειδητά το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της τάξης μας. Η διάσπαση της τάξης μας ήταν και είναι προϋπόθεση για να φορτωθεί η οικονομική κρίση στις πλάτες μας. Ταυτόχρονα εξυπηρετεί και την καλλιέργεια φασιστικών/ ρατσιστικών αντιλήψεων σε τμήμα της κοινωνίας που κατά καιρούς άγεται και φέρεται από πολιτικές (και οικονομικές) σκοπιμότητες

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες καθώς φαίνεται ανεχτική και παίζει πολιτικά παιχνίδια με την Χ.Α. που όμως βοηθούν στη νομιμοποίηση των ναζιστών στην κεντρική πολιτική σκηνή.Έχει πολιτική ευθύνη καθώς δεν έχουν κλείσει οριστικά τα στρατόπεδα κράτησης των μεταναστών (σύγχρονα κολαστήρια), που νομιμοποιούν στις συνειδήσεις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις.

Από τη πλευρά μας:

Δεν ξεχνάμε τα θύματα του φασισμού.

Δεν ξεχνάμε την μαρτυρική ιστορία του λαού μας στα χέρια των δοσίλογων-συνεργατών των ναζιστών.

Δεν ξεχνάμε την απροκάλυπτη προστασία της αστυνομίας στα τάγματα εφόδου των νεοναζί.

Καλούμε σε μαζική καταδίκη του φασισμού. Σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημόσιο χώρο και με κάθε αναγκαίο μέσο.

Απαιτούμε την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Η ενότητα της τάξης μας είναι η κύρια προϋπόθεση για ένα εργατικό κίνημα που θα τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που το γεννά. Η τιμωρία της παρακρατικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής δεν περνά μόνο μέσα από τη δικαστική οδό αλλά και από την αποκήρυξη και απονομιμοποίηση της ιδεολογίας και της πρακτικής της από την κοινωνία.

Να καταδικάσει ο λαός τη Χρυσή Αυγή. Συμμετέχουμε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 20 Απριλίου!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2015 στις 4:05 μ.μ.

από αύριο σε θέση μάχης! από αύριο πρέπει οι ναζιστές να γίνουν ρεζίλια των σκυλιών παντού. να μη μείνει άνθρωπος μέσα στη χώρα που να μην πληροφορηθεί τα καθέκαστα της δίκης, τα οποία θα αποκαλύψουν το μέγεθος της μισανθρωπίας και αλητείας των σιχαμένων κοπρόσκυλων των αφεντικών, που είναι οι ναζί της ΧΑ. μπαίνουμε με δύναμη σε θέση μάχης για να εξοντώσουμε μια ώρα νωρίτερα την πολιτική επιρροή των καθαρμάτων. η Ουκρανία, όπου οι ναζί εξοπλίζονται ανοιχτά από τις ΗΠΑ, δεν είναι καθόλου μακριά.

υποστηρικτης ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger