Home » , » Μεγάλη οικονομική ανάσα στην Ελλάδα από την Ρωσία

Μεγάλη οικονομική ανάσα στην Ελλάδα από την Ρωσία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Απριλίου 2015 | 5:04 μ.μ.

Τελικά αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο και δεν έλεγε λόγια στον αέρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν μιλώντας πριν μερικές μέρες στον ρ/σ «Παραπολιτικά» υπογράμμιζε ότι και να μην υπάρξει συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της 24ης Απρίλη  «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις».

Σημειώναμε τότε σε ανάρτησή μας σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης:
«Το μόνο που μπορεί να υποθέσουμε –κι αν έχει βάση θα αλλάξει όλο το σκηνικό της διαπραγμάτευσης με τους λεγόμενους εταίρους- είναι ότι ο Λαφαζάνης έκλεισε με την Ρωσία –και επισφραγίστηκε με την πρόσφατη συνάντηση στην Μόσχα Τσίπρα – Πούτιν- το μεγαλύτερο ενεργειακό deal των τελευταίων πολλών ετών στην ευρύτερη περιοχή. Εννοούμε τη συμφωνία σύνδεση μέσω του ελληνικού εδάφους του αγωγού φυσικού αερίου που αυτή την ώρα φτάνει μέχρι την Τουρκία – ο λεγόμενος Turkish Stream- με τα Δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, κάτι, που όπως γράφτηκε μπορεί να αποδώσει άμεσα στα ελληνικά κρατικά ταμεία, ένα ποσό κοντά στα 5 δις. ευρώ!». 

Για να επιβεβαιώνει αυτή την είδηση σήμερα και το Spiegel βάσιμα υποθέτουμε ότι η ελληνική οικονομία πολύ σύντομα θα πάρει μια μεγάλη ανάσα από την Ρωσία.

Αντιγράφουμε απ’ αυτή την ιστοσελίδα:

«Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια υποσχέθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αγωγό φυσικού αερίου. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, οι υπογραφές των πρώτων συμβάσεων και η ροή των πρώτων δισεκατομμυρίων», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Παράλληλα, σημειώνεται: «Η Ελλάδα σκοπεύει να υπογράψει ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η συμφωνία θα μπορούσε να φέρει μέχρι και 5 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της χώρας που βρίσκεται υπό την απειλή πτώχευσης» και προσθέτει: «Τα χρήματα θα εισρεύσουν υπό τη μορφή προκαταβολής για το νέο αγωγό Turkish Stream που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Το ποσό της προκαταβολής υπολογίζεται μεταξύ τριών και πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ανώτερος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει γνώση του θέματος, δήλωσε στο Spiegel Online: Η συμφωνία θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα για την Ελλάδα. Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω τεταμένων διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδέσμευση της χρηματικής βοήθειας».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η πρώτη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την προσεχή Τρίτη, ενώ το σχέδιο αυτό είχε συζητηθεί στη Μόσχα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως η λειτουργία του αγωγού αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2019 και τα χρήματα αυτά αποτελούν απλώς μία προκαταβολή.

Το γερμανικό περιοδικό, μάλιστα, επικαλείται το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» προς επίρρωση των λεγομένων του: «Η ελληνική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Αγορά» μετέδωσε στη σαββατιάτικη έκδοση της πως η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη συμφωνία με τη Ρωσία. «Η κυβέρνηση ελπίζει να λάβει την αναγκαία χρηματοδότηση από το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα, θα αναβληθούν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μέχρι τον Ιούνιο», γράφει ο τίτλος της εφημερίδας», καταλήγει το άρθρο του "Der Spiegel".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

18 Απριλίου 2015 στις 5:50 μ.μ.

Ρε παιδιά πάλι το Ξανθό Γένος μας σώζει; Έλεος!

Συριζοπληκτος
18 Απριλίου 2015 στις 8:26 μ.μ.

ο Αγιος Βασιλης ειναι παραμυθι

το κρεμλινο διαψευδει τις λαφαζανιες

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231400974

Ανώνυμος
18 Απριλίου 2015 στις 9:56 μ.μ.

Βέβαια οι Ρώσοι το διέψευσαν... Αλλά οκ, αφού το Βαθύ έχει αποφασίσει πως η φανταστική βοήθεια του ξανθού γένους είναι πράξη αριστερή και απελευθερωτική αφού στηρίζει την κυβέρνηση που με τέχνη γλείφει το blog, εμείς περισσεύουμε...

18 Απριλίου 2015 στις 10:54 μ.μ.

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τη συμφωνία Ρωσίας – Ελλάδας για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου και τα χρήματα που μπορεί να φέρει στα κυβερνητικά ταμεία. Ποσό της τάξης των 3 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα «καρπωθεί» η Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής. δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν. Η συμφωνία δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, δήλωσε ο Σόιμπλε.

Διαψεύδει το Spiegel η Ρωσία

Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, που αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι δεν υπήρξε», απάντησε ο κ. Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε για το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel στον ραδιοφωνικό σταθμό Business FM και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν «μόνος του είπε στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) ότι κανείς δεν ζήτησε βοήθεια».

«Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε. Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς την ζήτησε», είπε ο κ. Πεσκόφ στον οικονομικό ραδιοσταθμό της Μόσχας.

Εφημερίδα των Συντακτών http://www.efsyn.gr/arthro/i-symfonia-moshas-athinas-o-soimple-kai-spiegel

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2015 στις 9:02 π.μ.

   Με τα ρούχα αιματωμένα      /  Ξέρω ότι έβγαινες κρυφά  /      Να γυρεύης εις τα ξένα       / Aλλα χέρια δυνατά.

Μοναχή το δρόμο επήρες,      /  Εξανάλθες μοναχή      /  Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,   /     Εάν η χρεία τες κουρταλή.

ΥΓ 5 δις είναι οι μισθοί και συντάξεις τριών μηνών.
ΥΓ2 Εδω οι ...Καλές Επενδύσεις!!

Β.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger