Home » , , » Οι λαγοί (και τα πετραχήλια) μίλησαν

Οι λαγοί (και τα πετραχήλια) μίλησαν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Απριλίου 2015 | 10:30 π.μ.

Του Evagelou Maligoura

Λίγο πριν τις εκλογές του Γενάρη ο γνωστός λαγός της Σοσιαλδημοκρατίας Στάθης Σταυρόπουλος μέσα από τη στήλη του, στο enikos.gr , ξεκίνησε έναν  αήθη πόλεμο κατά οποιασδήποτε αριστερής φωνής μέσα (αλλά και έξω) στο ΣΥΡΙΖΑ.

Από αριστεριστές που δεν έχουν υπομονή μέχρι πράκτορες των Γερμανών και ενεργούμενα κεφαλαιοκρατών καταγγέλλονται, από τον υπέρμαχο του εντίμου συμβιβασμού και εκπρόσωπο της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας, όσοι επιμένουν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οχυρωμένος πίσω από τη δημοσιογραφική ασυλία που του προσφέρει ο «φωτισμένος δεξιός» Χατζηνικολάου «κατακεραυνώνει» την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΒΙΑΡΙΟΥ, τις  ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται  να συμβιβαστεί, βουλευτές που έχουν διαφορετική άποψη από τον Βορίδη και τον Μητσοτάκη για την τρομοκρατία κ.λπ.

Δεν θα με απασχολούσε το συγκεκριμένο σοσιαλδημοκρατικό υποκείμενο, όμως  η ανάρτηση του στις 16/4 έγινε σημείο αναφοράς από διάφορους για να ξεκινήσει μια μαζική επίθεση στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (και εκτός αυτού) με στόχο να γίνουν εκλογές και να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ (και το κοινοβούλιο) από τα «βαρίδια» που δεν τον αφήνουν να συμφωνήσει με τους «θεσμούς» και να πάρει τις αποφάσεις που του ζητούν οι Σόϊμπλε, Βενιζέλος, Γεωργιάδης και λοιποί «φίλοι του έθνους και του λαού».

Στην ανάρτηση αυτή γράφει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι: Οι απόψεις που υποστηρίζει η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ «απηχούν το 0,5% του 4%» που είχε το κόμμα  το 2009 και «εμποδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του 36% να φερθεί με σοβαρότητα». Χαρακτηρίζει μάλιστα αυτό το 0,5% «εθνομηδενιστικό», «αλαζονικό», «μεταμοντερνικό», που «υπηρέτησε τις κυρίαρχες επιλογές του εκσυγχρονισμού»  και «Αχίλλειο πτέρνα» του ΣΥΡΙΖΑ.
(Γ ια σκεφτείτε  λίγο. Ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Γλέζος, ο Δρίτσας, η Λέβα, η Σωτηρίου, η Χριστοδουλοπούλου, η Βαλαβάνη, ο Κοδέλας, ο Διαμαντόπουλος, ο Λαπαβίτσας  κ.λ.π. υπηρέτες του εκσυγχρονισμού και Αχίλλειος πτέρνα για την πρόοδο του λαού. Και από την άλλη, υπέρμαχοι αυτής της προόδου, οι  θαυμαστές των πολιτικών  Χρισοχοΐδη και κατ’ επέκταση του Δένδια και του Βορίδη  σαν τη Βαγενά και τον Πανούση.)

Την άποψη ότι το 0,5% καθορίζει τη γραμμή και είναι βαρίδι που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί απ’ αυτό αναπαρήγαγε την επόμενη μέρα ο γνωστός φελλός  πρώην ΣΥΡΙΖΑ, πρώην  ΔΗΜΑΡ, πρώην  58, πρώην ΕΛΙΑ, νυν ΠΟΤΑΜΙ,  Ψαριανός και αμέσως μετά διάφορα παρακάναλα και «έγκριτοι δημοσιογράφοι» (ACTION 24 κ.λπ.), εντείνοντας  την πίεση για ένα ξεκαθάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ από οποιοδήποτε αριστερό στοιχείο έτσι ώστε να γίνει ελκυστικός σε διάφορα «ποτάμια» και υπάκουος σ’ αυτούς που έχουν πραγματικά την εξουσία.

Οι λαγοί (και τα πετραχήλια) μίλησαν. Το λόγο τώρα έχουν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ. Θα γίνουν Ιφιγένειες  η Σαμουήλ; Γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όπως λέει και το σύνθημα που όλοι μαζί φωνάζουμε: η με το κεφάλαιο η με τους εργάτες (και δεν εννοώ της Ελντοράντο).

Β.Κ: Κείμενο που μας ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger