Home » » ΣΧΕΔΙΟ Β: Κάθε συμβιβασμός με την τρόικα είναι μη έντιμος συμβιβασμός

ΣΧΕΔΙΟ Β: Κάθε συμβιβασμός με την τρόικα είναι μη έντιμος συμβιβασμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 | 3:28 π.μ.

1. Αν απέδειξε κάτι η ολομέλεια της Βουλής στις 30/3, ήταν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πυξίδα και ότι η χώρα γίνεται έρμαιο στα χέρια των πιστωτών. Μια κατάσταση που θα σέρνεται τους επόμενους μήνες από πλευράς της τρόικας ώστε να κρατιέται η χώρα λίγο πριν την εκπνοή της, με απρόβλεπτες κοινωνικές και πολιτικές  συνέπειες. Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση επιδεινώνεται από την πιστωτική ασφυξία που επιβάλλει η ΕΚΤ και η Ευρωζώνη. Η κυβέρνηση αδυνατεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και της χώρας  απέναντι στους πιστωτές, καθήκον για το οποίο υποτίθεται ότι  ζήτησε και έλαβε την ψήφο του λαού.

2. Στη Βουλή στήθηκε μια παράσταση προκειμένου να νεκραναστηθεί ο πολιτικός αντίπαλος, για να υπερτονιστεί, με τη γνωστή από το παρελθόν δικομματική αντιπαράθεση,  η διαφορετικότητα της σημερινής κυβέρνησης από την προηγούμενη. Προς τι, όταν υπάρχουν τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα με τη συντριπτική καταδίκη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Μήπως γιατί η κυβέρνηση θέλει να συγκαλύψει την αλήθεια; Ότι στο πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι αδύνατον να εφαρμόσει ακόμη και το πολύ μετριοπαθές πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Ότι απέτυχε  η τακτική "ούτε ρήξη ούτε υποταγή";

3. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ δε νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται με την τρόικα στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου. Η συμφωνία αυτή απέχει παρασάγγες από το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκε, δεν έχει καν εγκριθεί από τη Βουλή.

4. Το ζητούμενο δεν είναι να αντλεί η κυβέρνηση νομιμοποίηση από τα αυτονόητα, από την ελάχιστη  βοήθεια προς τις πιο πληττόμενες κατηγορίες του πληθυσμού. Ούτε από τα φοροεισπρακτικά μέτρα, για να λυθούν βραχυπρόθεσμα προβλήματα των δημοσίων οικονομικών και της εξυπηρέτησης του χρέους, τα οποία θα προκύψουν ξανά με ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα. Το ζητούμενο είναι να αναστραφεί η πορεία της οικονομίας , να υπάρξει διέξοδος από την κρίση για την κοινωνική πλειοψηφία, να αντιμετωπιστεί η τρομερών διαστάσεων ανεργία. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δε σταματήσει η χώρα να εξυπηρετεί το τερατώδες δημόσιο χρέος και δεν ανακτήσει τη νομισματική και δημοσιονομική της κυριαρχία. Παύση πληρωμών στο εξωτερικό δημόσιο χρέος και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι τα πρώτα άμεσα μέτρα εξόδου από το κώμα στο οποίο έχει πέσει η χώρα, και όχι το κυνηγητό της χρηματοδότησης από τους πιστωτές που διαιωνίζει τις μνημονιακές πολιτικές. Γι' αυτό κάθε συμβιβασμός με την τρόικα είναι μη έντιμος συμβιβασμός.

5. Στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων αποδεικνύεται επίσης ότι τα περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής --που θα βοηθήσει και οικονομικά την Ελλάδα-- δεν έχουν στέρεα βάση. Στο πλαίσιο της Ευρωζώνης ακόμη και οι ελάχιστες έως συμβολικές κινήσεις που γίνονται προς την κατεύθυνση άλλων χωρών εκτός του δυτικού μπλοκ αντιμετωπίζονται ως "ρήγματα στην εμπιστοσύνη" μεταξύ της Ελλάδας και των  Ευρωπαίων εταίρων της, με τις ανάλογες επιπτώσεις.

6. Η κυβέρνηση είχε και τη γνώση και την εμπειρία από την περίπτωση της Κύπρου και των χρηματοδοτικών εκβιασμών που άσκησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα κόμματα που την απαρτίζουν γνώριζαν πριν από τις εκλογές ότι θα ασκηθούν οι ίδιοι εκβιασμοί.  Το είχε καταστήσει σαφές η ΕΚΤ. Δεν έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας. Με τον τρόπο που πολιτεύεται αφήνει τη χώρα έρμαιο στα χέρια των "αντιδραστικών κέντρων" που η ίδια κατήγγειλε στη Βουλή. Γι' αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί η ειλικρίνεια των λόγων της. Τους επιτρέπει να βυσσοδομούν, να διαχέουν τερατώδη ψέματα στην κοινωνία σχετικά με την ανάκτηση των εργαλείων της οικονομικής πολιτικής και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, συμβάλλοντας και η ίδια στην καλλιέργεια της φοβίας. Από δικό της κορυφαίο υπουργό ακούστηκε το ότι το εθνικό νόμισμα αποτελεί επιστροφή στη “νεολιθική εποχή”. Αφήνει να καλλιεργείται η εντύπωση ότι η κυρίαρχη οικονομική και εξωτερική πολιτική είναι κάτι το αδιανόητο για τη χώρα μας.

Και γι' αυτό φέρει τεράστια ευθύνη.

Σχέδιο Β 1/4/2015
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2015 στις 10:32 π.μ.

Να και ο Αλέκος που ψήφισε το Μαάστριχτ.

2 Απριλίου 2015 στις 1:01 μ.μ.

Ο Αλεκος της αραβικης Ανοιξης, που θα φτιαξει
το καινουργιο αναχωμα της πλουτοκρατιας
ενατια στο ΚΚΕ.

2 Απριλίου 2015 στις 1:01 μ.μ.

Σημερα ( 2/4/15) το πρωι νομιζω οτι "αποκαλυφθηκε" (ας πουμε) τι θα κανει η κυβερνηση την επομενη εβδομαδα. Μαλλον θα δηλωσει αδυναμια να πληρωσει το ομολογο του ΔΝΤ που ληγει στις 9 Απριλιου και θα ζητησει την κατανοηση των δανειστων , δηλαδή θα ζητησει παραταση ενος μηνα. Δηλαδή θα προχωρησει σε ας πουμε ένα ¨συναινετικο πιστωτικο γεγονος". Μπορει να γινεις αυτο;; Μπορει να υπαρχει συναινετικο πιστωτικο γεγονος;; Μερικά πραγματα γινονται για πρωτη φορά. Αρα δεν μπορουμε να προβλεψουμε τι θα γινει την επομενη μερα του πιστωτικου γεγονοτος. Τον Απριλιο του 2015 θα γινει ενα πιστωτικο γεγονος απο μια χωρα που δεν εχει δικο της νομισμα. Εδω νομιζω οτι ειναι ο κομπος. Προκειται για νεο πρωτοφανες γεγονος. Τι μπορει να γινει;; Μπορει ως "απαντηση" η ΕΚΤ να κλεισει τελειως τη στροφιγγα και να προκαλεσει απολυτη ασφυξια. Αυτο το κλεισιμο της στροφιγγας θα κρατησει λιγο χρονο με στοχο να υποστει ολη η ελληνικη κοινωνία ενα βραχυπροθεσμο αλλά ξαφνικο και " προειδοποιητικο" σοκ. Ετσι θα εκβιαστει Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για να "συνεναισει" σε νεο μνημονιο. Με αυτο τον τροπο μπορει να χρησιμοποιηθει το πιστωτικο γεγονος ως εργαλειο για να απορροφηθούν οι καραδασμοι απο την κοινωνία αλλά και οι κραδασμοι εντος του ΣΥΡΙΖΑ απο την υπογραφή του τριτου μνημονιου. Θα δουμε....

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2015 στις 3:49 μ.μ.

απατωνισκο του κκε ο Αλέκος δεν που ψήφισε το Μαάστριχτ.

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2015 στις 8:37 μ.μ.

3.49 Παίξε με κάτι άλλο.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2015 στις 12:59 μ.μ.

Εχεις δικιο ολοι θυμομαστε πως αστραψε και βροντηξε οταν το ψηφιζε το κομμα του....
Μηπως δεν ψηφισε και την Μπολονια?

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2015 στις 8:37 μ.μ.

12.59
επειδη σε τρωει το κεφαλακι σου να παμε και λιγο πιο πισω; στο 89-90 με πρωτομαστορα το φλωρακη και το ωραιο φαγητο της μαρικας μητσοτακη στο σπιτι της;

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2015 στις 10:01 μ.μ.

ο Αλέκος Αλαβάνος δεν ψήφισε το Μάαστριχ. Το έχει δηλώσει και ο ίδιος στα ΜΜΕ και είναι γνωστό τοις πάσιν. Προς τι η παραπληροφόρηση. Όταν πρότεινε τον Τσίπρα, όλοι τον εκθειάζανε το ότι δεν προτίμησε την καρέκλα, αλλά πρότεινε καποιον νέο. όταν όμως είδε ότι δεν μπορούσε να μείνει στο ίδιο κόμμα με αυτούς που ήθελαν να καταδικάσουν τους νέους που υπερασπίζονταν τον Γρηγορόπουλο και τη μη καταργηση του άρθρου 16, με αυτούς που ήθελαν ιδιωτικοποιήσεις και δήλωναν αριστερά και δεξια ότι ήσαν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και πάση θυσία υπέρ του ευρώ, έγινε ο τρελλός της παρέας. έλεος. Τώρα που το κόμμα του που εγκατέλειψε υποστηρίζει ευρωζώνη και Ε.Ε, ΝΑΤΟ , που ο Κοτζιάς δηλώνει ευθαρσώς ότι συντάσσεται με τη Γερμανία και Γαλλία στο θέμα της Ουκρανίας , δηλ.με αυτούς που υποστηρίζουν τους φασίστες, πάλι ο Αλαβάνος φταίει γιατί ψήφισε το ΜΆΑΣΤΡΙΧ που δεν το ψήφισε τελικά. Για σκεφτείτε ναείχε συναντήσει τον Πάπα προεκλογικά ο Αλαβάνος και οχι ο Τσίπρας, τι θα λέγανε; Τώρα που ο Τσίπρας υπόσχεται ότι είναι ο καλύτερος εγγυητής της ευρωζώνης που ευθύνεται για τις 4.000 αυτοκτονίες, για τους 1.500.000 άνεργους, για τα Νοσοκομεία που ζητάνε μαξιλάρια και σεντόνια από τους ασθενείς, δηλ έχει την ίδια πολιτική στο θέμα της ευρωζώνης με όλα τα κόμματα της Βουλής πλην ΚΚΕ, μόκο. Πάλι ο Αλαβάνος φταίει.; Δε βλέπετε ότι η αριστερά στην ευρώπη ταυτίζεται με τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, με την επε΄μβαση στη Λιβύη, στο Ιρακ, στη Συρία,στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ , και αντί να τα βάζετε με όσους υπερασπίζονται την Ε.Ε και την Ευρωζώνη, σας φταίει ο Αλαβάνος που παραιτήθηκε αντί να είναι στο ίδιο κόμμα με τους πασόκους που πριν δύο χρόνια ψήφιζαν στη Βουλή τα μνημόνια; έλεος και πάλι έλεος.

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2015 στις 4:57 μ.μ.

Επειδή πέρασα ένα φεγγάρι από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου, που τώρα λέγεται ΣΧΕΔΙΟ Β, και επειδή ψήφισα Σύριζα,όπως και πολλοί πρώην του ΜΑΑ, για να φύγει η άθλια συγκυβέρνηση ΣΑΜΑΡΆ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να πω δυο λόγια: Τον Αλαβάνο μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για χίλια λάθη,όχι όμως για ανεντιμότητα. Είναι ο πολιτικός που αναγνωρίζει τα λάθη του και με ειλικρίνεια ζητάει συγνώμη και δεν μπορεί κανείς ελαφρα τη καρδία να λέει ότι ψήφισε το Μάαστριχ. Τουλάχιστον προτού γράφουμε κάτι, οφείλουμε να το ελέγχουμε. Υποστήριξε με πάθος τους νέους που βγήκαν στους δρόμους, μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου όταν οι σημερινοί Δημαρίτες ασελγούσαν σε βάρος του και καταφέρονταν κατά των διαδηλώσεων των νέων, ή βγαίνανε ανοικτά΄και ήταν υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Δε θα ψήφιζα Σύριζα αν ο μνημονιακός Κουβέλης κατέβαινε με τον Σύριζα. Ευτυχώς τον τιμώρησε ολαός και απαλλαγήκαμε από τους κληρονόμους του Κύρκού που επεδίωκε τη συγχώνευση με το ΠΑΣΟΚ. ο Αλαβάνος έμεινε πιστός στη θέση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και είναι προς τιμή του που αναγνώρισε την ήττα του μετά τις ευρωοεκλογές, εμμένοντας πιστός στη θέση για έξοδο από την ευρωζώνη που τώρα προσωπικά μου φαίνεται μονόδρομος. Ο Αλαβάνος δε θα έλεγε ποτέ περί σκόπιμης δημιουργικήςασάφειας που μιλάει χωρίς να ντρέπεται ο Βαρουφάκης. Εν πάση περιπτώσει γνωρίζετε πολλούς πολιτικούς που αναλαμβάνουν το μερίδιοτης ευθύνης που τους αναλογεί; ή αυτό σήμερα δε μετράει; Λόγοι ήθικής τάξης επιβάλλουν να λέγεται η αλήθεια και όχι σκόπιμα χωρίς ντροπή να μιλάμε περί θετικής ψήφου στο Μάαστριχ. Για την ίστορία ο μακαρίτης ο Παπαγιαννάκης ψήφισε υπέρ. ήταν ευρωβουλευτής μαζί με τον Αλαβάνο. Δύο ερωβουλευτές είχε τότε ο Συνασπισμός. Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Ν.Κ Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2015 στις 2:59 μ.μ.

ειλικρινά εγώ ως αναγνώστης του ΚΟΚΚΙΝΟΥ αγνοούσα ότι Αλαβάνος δεν είχε ψηφίσει το Μάαστριχ και είχε ψηφίσει μόνο ο Παπαγιαννάκης. Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που στα ΜΜΕ ξημεροβραδιάζονται οι Άδωνις, Βορίδης και δίνει γραμμή ο Τράγκας. Αυτό μας αξίζει Και ο Βαρουφάκης που θεώρησε εξυπνάδα τη δημιουργική ασάφεια.ίσως αυτό μας αξίζει. Ψηφοφόρος αριστερός με πολλές ενστάσεις για την πολιτική του Σύριζα και φυσικά όχι δεδομένος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger