Home » , » Το καθεστώς ασυδοσίας της ολιγαρχίας ζει και βασιλεύει. Απίστευτη αισχροκέρδεια. Μέχρι και 150,75% ακριβότερα τα προϊόντα "ΙΚΕΑ" στην Ελλάδα

Το καθεστώς ασυδοσίας της ολιγαρχίας ζει και βασιλεύει. Απίστευτη αισχροκέρδεια. Μέχρι και 150,75% ακριβότερα τα προϊόντα "ΙΚΕΑ" στην Ελλάδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Μαΐου 2015 | 8:59 π.μ.

Του Δ. Σουλιώτη

Ελλάδα: Μια απ' τις ακριβότερες χώρες της Ε.Ε

Δημοσιεύουμε μελέτη και συγκριτικά στοιχεία για τις τιμές των προϊόντων "ΙΚΕΑ" που ισχύουν στην Αυστρία και Ελλάδα.

 Δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα μια συγκριτική μελέτη τιμών που αφορά τα προϊόντα της πολυεθνικής εταιρίας ΙΚΕΑ, τα οποία διατίθενται σήμερα σε Ελλάδα και Αυστρία.

Η μελέτη στηρίζεται στους επίσημους καταλόγους ΙΚΕΑ που έχουν εκδοθεί και ισχύουν σε Ελλάδα και Αυστρία. Σε αυτή απεικονίζονται οι διαφορετικές τιμές που ισχύουν στις δύο αυτές χώρες για τα ίδια ακριβώς προϊόντα, όπως αυτά καταγράφονται στους επίσημους καταλόγους ΙΚΕΑ, με βάση τους επίσημους κωδικούς των συγκεκριμένων προϊόντων.Το πλήθος των προϊόντων που ερευνήθηκε ανέρχεται σε 215. Η ισχύς των καταλόγων ΙΚΕΑ λήγουν τον Αύγουστο του 2015, οπότε θα εκδοθούν προφανώς καινούργιοι.

Όπως θα δείτε, παρά την κρίση, την ανεργία και την φοβερή φτώχεια που σαρώνει την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, όλα σχεδόν τα προϊόντα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, που κατέχεται από γνωστό οικονομικό παράγοντα, διατίθενται σε ακριβότερες τιμές, σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 7,19% και φτάνει, όπως ήδη αναφέρθηκε, μέχρι και  150,75% ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα παρακολουθεί απλώς την ληστεία του ελληνικού λαού με αριστερά συναισθήματα!....Στον πίνακα μπορείτε να διαπιστώσετε πόσο πιο ακριβές είναι οι ελληνικές τιμές σε ευρώ όσο και ποσοστιαία!

Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της ληστείας, αλλά και της ασυδοσίας, που απολαμβάνει η ολιγαρχία του πλούτου στην Ελλάδα – ( όπως είναι γνωστό μεταξύ των άλλων αποτελούν τους χρηματοδότες και διαφθορείς του δικομματικού συστήματος, που είναι υπεύθυνο για την μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση και τα δεινά του εργαζόμενου λαού), θα πρέπει να συνυπολογίσει ότι η μέση αμοιβή των εργατικών αμοιβών στην Αυστρία είναι σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερη ενώ η φορολογία των εργαζόμενων μαζών στην ίδια χώρα είναι αρκετά μικρότερη από την αντίστοιχη των ελλήνων εργαζόμενων.

Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός  εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974

Β.Κ. Η φωτογραφία χαρακτηριστικό απόσπασμα του τεράστιου συγκριτικού πίνακα που μας έστειλε ο Δ.Σ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Μαΐου 2015 στις 1:27 μ.μ.

Αυτή η ρημάδα "Επιτροπή Ανταγωνισμού" τί διάολο κάνει;
Υποτίθεται πως ελέγχει τις τιμές ώστε να λειτουργεί "ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης" και να αποτρέπεται η δημιουργία και η λειτουργία καρτέλ στην αγορά.
Νεοφιλελεύθερα φούμαρα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger