ΔΝΤ ή συντάξεις;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Μαΐου 2015 | 9:56 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - "Realnews"

ΣΥΜΦΩΝΑ με δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο έχει καταβάλει στο ΔΝΤ πάνω από 6,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ποσό -για το ίδιο διάστημα- ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ. Οσο για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, τα χρήματα που έχει πληρώσει η χώρα σε δανειστές και τοκογλύφους από πέρυσι ανέρχονται στα 17 δισ. ευρώ.

Το περυσινό φθινόπωρο το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Ως είθισται, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχώρησε σε οικονομικοτεχνική μελέτη για να προσδιορίσει το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης. Οπως απάντησε το Γ ενικό Λογιστήριο, η ετήσια οικονομική δαπάνη για την επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, όπως πρότεινε το ΚΚΕ, ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι απλό: Αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε το ΔΝΤ, θα είχε εξασφαλίσει την επιστροφή στους γέροντες της 13ης και της 14ης σύνταξης για 2 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Βαρουφάκη), για σχεδόν 3 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Τσίπρα), για σχεδόν 6 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Φίλη).


Φυσικά θα βρεθούν και εκείνοι που θα ισχυριστούν ότι αν οι κυβερνήσεις επέλεγαν να επιστρέφουν τα κλεμμένα στους γέροντες και όχι να πληρώνουν το ΔΝΤ, τότε η Ελλάδα θα είχε υποστεί πιστωτικό γεγονός. Προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα για το... πιστωτικό γεγονός που βιώνουν 6,5 εκατομμύρια του λαού που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2015 στις 10:42 μ.μ.

Συμφωνα λοιπον ,με τις δηλωσεις Βαρουφακη....και πρωθυπουργου......και Φιλη.......και....!! Συμφωνα λοιπον με τις δικες μου δηλωσεις και υπολογισμους,εχουμε πληρωσει,σαν οικογενεια,τα τελευταια 80-90 χρονια τρεις προσφυγες,μεχρι και στην εισβολη στην Κυπρο το 74,κοπους ,και μοχθους πολλων ατομων,και χωρις ''μπαρμπα στην Κορωνη'',και τωρα και τα δυο μου παιδια ,ειναι μεταναστες μακρυα,και σαν και μας,και ποσοι αλλοι ανθρωποι ,και........αντε μην κατεβασω κανταρια.......αλλα ΟΛΟΥΣ μα ΟΛΟΥΣ........να τους βαλω στην ζυγαρια,δεν μπορουν να μας φτασουν.
Θελει λοιπον να μεσολαβησει,ο Κ. Μπογιοπουλος,να παω και εγω στον ''Ενικο'' του αφεντικου του,ομως να κανω εγω δηλωσεις;; Να το βουλωσουν,και οι επωνυμοι,και οι μεντορες,και να κατσουν να ακουσουν,ανθρωπους με απλη, τετραγωνη λογικη , χωρις να εχουμε τελειωσει τα τρομερα επωνυμα πανεπιστημια εξωτερικου,μα ειμαστε και διαβασμενοι,και κυριως ....σκεπτομενοι!! Αντε,γιατι εχει γινει αηδια το πραγμα!! Ανοιγουν το στομα τους και νομιζουν,οτι εμεις που ακουμε,ειμαστε ...ουγκανα....απο αυτα που βλεπουν στον δικο τους χωρο!! Ανθρωποι με τσιπα ,και ντροπη ειμαστε......πραγματικοι αγανακτισμενοι,που δεν το επιτρεπουμε στους εαυτους μας,να τους βρουμε και να τους φτυσουμε!!!! Ενω,αυτοι ,μας το κανουν,και νοιωθουν και ...επιτυχημενοι,οταν το κατορθωνουν!! Αυτη ειναι και η διαφορα κ. Μπογιοπουλε μας!!!!!! Αντε πια με τις δηλωσεις....ολων!!!



1

25 Μαΐου 2015 στις 1:02 π.μ.

...Αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε το ΔΝΤ, θα είχε εξασφαλίσει την επιστροφή στους γέροντες της 13ης και της 14ης σύνταξης για 2 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Βαρουφάκη), για σχεδόν 3 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Τσίπρα), για σχεδόν 6 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Φίλη).....

Μα ακριβως για πληρωσει η Ελλαδα το ΔΝΤ και να μη πληρωσει τις συνταξεις, κατασκευασαν τις Πλατειες και φουσκωσαν τους απατεωνες και τους εκανα κυβερνηση.

Αυτος ειναι διαχρονικα ο ρολος της σοσιαλδημοκρατιας. Με την φιλολαικη προβια να καταφερνει καιρεα ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ στο λαο και να τον αφοπλιζει.

Μονο η σοσιαλδημοκρατια θα μπορουσε να περασει το τριτο μνημονιο, οπως μονο η σοσιαλδημοκρατια θα μπορουσε να φερει το ΔΝΤ και το πρωτο μνημονιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger