Home » , » Δοκιμάζεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Δοκιμάζεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Μαΐου 2015 | 9:30 π.μ.


Ο αναβρασμός που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου σου δίνει την αίσθηση ότι δοκιμάζεται στην κυριολεξία η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν οι εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες για το κυβερνών κόμμα. Τα γεγονότα που συνηγορούν σ’ αυτή την κατεύθυνση απανωτά. Χτες ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο  να υπάρξει «αμοιβαία  επωφελή συμφωνία» με τους δανειστές και προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρήξη.

Στην ίδια κατεύθυνση σήμερα πέντε μέλη της Κ.Ε και του Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση  στις 7 µ.µ. στην ΕΣΗΕΑ. Εκτιμώντας ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση «η μόνη διέξοδος είναι η επιλογή της ρήξης µε τους δανειστές». Αυτή η εκδήλωση μάλιστα έγινε και θέμα στους Financial Times με τίτλο «Οι αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε ρήξη».

Απ’ την πλευρά της η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Λαφαζάνη με κείμενο στην ιστοσελίδα της ξεκαθαρίζει ότι «Μια συμφωνία με τους "θεσμούς" ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!». (Υπολογίζεται ότι της απόψεις της "Α.Π" ασπάζονται περίπου 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ)

Αν σ’ όλα τα παραπάνω προσθέσουμε ότι μια «επώδυνη συμφωνία» -όπως αυτή που αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες- δεν πρόκειται να αποδεχτούν οι πέντε βουλευτές που πρόσκεινται στην ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι και οι δυο που προέρχονται από την ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλλου αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να περάσει απ’ την βουλή.
Να συμπληρώσουμε επίσης ότι και βουλευτές που δεν ανήκουν σε κάποια συγκροτημένη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ –Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή, Νίνα Κασιμάτη κ.α – καθώς και ευρωβουλευτές –Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα- έχουν δηλώσει την κάθετη αντίθεση τους για οποιαδήποτε συμφωνία με τους «θεσμούς» που δεν θα συνάδει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’ όλα τα παραπάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ κρέμεται από μια κλωστή.

Υ.Γ. Υπάρχει και η άποψη ότι όλες αυτές οι διαφωνίες είναι «στημένες» για να αποτελέσουν διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης, αλλά κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι δεν μπορεί να έχει βάση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2015 στις 12:21 μ.μ.

Ολα βαδίζουνε βάση σχεδίου. Το 3ο Μνημόνιο του συριζανελ θα περάσει με θετική ψήφο η Ανοχή απο ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ οπότε το Οπορτουνιστικό ποδάρι της νεας Σοσιαλδημοκρατίας μαζι με τον Αλέκο του Μάαστριχτ και τα Ναυάγια του Ναρ θα φτιάξουνε το νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα στην υπηρεσία του Καπιταλισμού.

οπορτουνιστικό απόβρασμα
19 Μαΐου 2015 στις 5:06 μ.μ.

Κάτσε ΠΑΝίβλακα και κοίτα τα οπορτουνιστικά αναχώματα που δεν αφήνουν το ΚΚΕ να σταυρώσει οπαδούς. Παράγγειλε σουβλάκια, κάλεσε και τον Κουτσούμπα, φάτε τα και καταγγείλτε τη βρωμερή σοσαιλδημοκρατία. Μετά πέστε για ύπνο, αφού προηγουμένως κάνετε μία ΠΑΜΕ λιτανεία, για να μη σας πέσουνε βαριά τα σουβλάκια

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2015 στις 7:13 μ.μ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν 2 χρόνια σε άρθρο της η ΚΟΜΕΠ του ΚΚΕ, εκτιμούσε τότε ότι τμήμα του Συριζα με κομματια της ΑΝταρσυα ή ΤΟΥ Αλαβάνου θα κλειθούν να καλύψουν τον χώρο του παλιού " Κκε εσ" , δηλαδή του αριστερού ψάλτη της νέας σοσιαλδημοκρατίας!!!!
Και κάποιοι τότε κράζαν......!!!!

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2015 στις 8:24 μ.μ.

12.21
μαζι με τον Αλέκο του Μάαστριχτ και τα Ναυάγια του Ναρ θα φτιάξουνε το νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα......
εννοεις αναχωμα προς το κκε; και καλα θα κανουν. ουτε μια ψηφος δεν σας αξιζει συνεργατες της δεξιας

κοινός νους
19 Μαΐου 2015 στις 11:57 μ.μ.

Εάν καταφέρουν όλα τα κομμάτια της Αντικαπιταλιστικής-Σοσιαλιστικής-Κομμουνιστικής Αριστεράς να ενωθούν, τότε αυτό θα είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα μετά την εκδίωξη του νεοφιλελεύθερου - με μπόλικη δόση φασισμού - πολιτικού μπλοκ και την άνοδο του σοσιαλδημοκρατικού πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι προχωράει η Ιστορία και όχι όπως την αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ. Να κάθεται δηλαδή στη γωνιά του, να προβλέπει όλα τα κακά που θα γίνουν ως νέος μάντης Κάλχας και να μην κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Αντικειμενικά, το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως υπνωτήριο και είναι παντελώς ΑΧΡΗΣΤΟ.

20 Μαΐου 2015 στις 12:01 π.μ.

8.24 Καλα εισαι σε κυβερνηση με ΑΝΕΛ και λες στο ΚΚΕ για συνεργασια με ρη δεξια?Πας καλα? Περα που τη βλακεια που ειπες δεν την στηριζεις και πουθενα.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2015 στις 12:26 π.μ.

8.24
.......συνεργάσου με τον Καμμένο, κάνε παρέα με Δραγασάκη, Αλαβάνο, Παπαδημούλη, Λαφαζάνη .....μορφές της οικουμενικής του 89 μαζί με τους αποθανόντες Κύρκο- κλπ της ΕΑΡ......και βρίζε το ΚΚΕ για συνεργασία με την "ΔΕΞΙΆ" !!!!!!!
η ανωμαλία δικαιολογείται στην σύντηξη στο κρανίο σας....
jim

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2015 στις 1:19 π.μ.

8.24 Ο Διαχωρισμός στην Κοινωνία είναι Ταξικός και τίποτα άλλο. Δώσε χαιρετισμούς στους Εθνικιστές Φασίστες Καμμένο κι Νικολόπουλο της Συγκυβέρνησης του 3ου Μνημονίου συριζανελ.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2015 στις 10:09 π.μ.

Όχι καλέ... Ανάχωμα του συστήματος στη ριζοσπαστικοποιηση του λαού εννοεί. Και όντως τα λέει πολύ καλά.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2015 στις 10:53 μ.μ.

11.57 Αυτό που λες για την Δημιουργία του Νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος έχεις δίκιο. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με βάση την Στρατηγική του για την Ταξική ενότητα και ενίσχυση της Λαικης Συμμαχίας με τελικό στόχο την ανατροπη του Καπιταλισμού. Συνέχισε να Σκούζεις.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2015 στις 11:23 μ.μ.

12.01, 12,26
πονηρουλια κνιτακια! το 89-90 2 φορες συνεργασια με τη δεξια την ξεχασατε; ξεχασατε τα σουτζουκακια της μαρικας μητσοτακη που τοσο πολυ ενθουσιασαν το Φλωρακη; και τα χρονια του μνημονιου τι κανατε; πορειουλες ομονοια-συνταγμα! με προσοχη παντα μην στενοχωρηθει ο σαμαρας.ουστ

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2015 στις 2:33 π.μ.

Καλα λενε,πως τιποτα δεν αλλαζει,σε αυτη την τιμημενη χωρα!! Ουτε η εξουσια,μα ουτε και ο λαος!! Δοκιμαζεται η συνοχη του Συριζα.....και κατι τρεχει στα γυφτικα!! Εμεις ,γιατι συνεχιζουμε ,να δοκιμαζομαστε;; Πως διαολο,και με τι αντοχες,ακομα να τους παρουμε με τις πετρες!!! Ρε ,για ποσο ακομα αυτος ο λαος ,θα ειναι εθελοντης στην δυστυχια; Τι διαολο αρρωστια μας δερνει,και δεν μπορουμε να ζησουμε για κατι καλυτερο; Πως ειναι δυνατον,να περνουν οι μηνες τα χρονια,και εμεις να περιμενουμε ενα Γιουρογκρουπ,και να συζητουμε ακομα για ριζοσπαστες και οπορτουνιστες;;Αμαν αδερφε μου,πολυ βαρεθηκα.....Αμαν!!

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2015 στις 9:57 π.μ.

Όντως. Είναι παντελώς άχρηστο για το αστικό σύστημα. Δεν προσφέρεται να διαχειριστεί την εξουσία των αστων, όπως τα αστικά κόμματα.
Τουναντίον είναι επικίνδυνο. Γι'αυτο το αστικό σύστημα δημιουργεί κατά καιρούς αναχωματα τύπου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger