Home » » Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την Απάτη του Ανδρέα Παπανδρέου με τις αμερικανικές βάσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την Απάτη του Ανδρέα Παπανδρέου με τις αμερικανικές βάσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Μαΐου 2015 | 10:16 π.μ.

Με περίσσιο θράσος ο γνωστός κωλοτούμπας Μαυρογιαλούρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που μέχρι τις εκλογές υποστήριζε ότι θα τιμήσει την ψήφο των Δημοτών της Αθήνας και δε θα εγκαταλείψει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο μετεκλογικά για άλλο αξίωμα, ξαναχτύπησε.

Εκφράζοντας λοιπόν την κυβερνητική θέση για την πρόταση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου να δοθεί η δυνατότητα στο NATO να χρησιμοποιήσει νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου για βάση, θυμήθηκε να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου, λες και ο λαός μας δεν έχει ιστορική μνήμη.

Έτσι λοιπόν ακολουθώντας το Πασοκικό παράδειγμα «των βάσεων που φεύγουν αλλά τελικά μένουν» - όταν η «κυβέρνηση της Αλλαγής» ανανέωνε την παρουσία των αμερικανικών βάσεων που είχε προεκλογικά υποσχεθεί ότι θα κλείσει, προβάλλοντας το αστείο επιχείρημα του περιορισμού των βάσεων του θανάτου, τις οποίες για επιχειρησιακούς και οικονομικούς λόγους «μάζευε» η αμερικανική κυβέρνηση γιγαντώνοντας τη βάση της Σούδας που τους είναι απαραίτητη-, μας λέει σήμερα η κυβέρνηση της «γιαλαντζί ελπίδας» μέσω του Γαβριήλ Σακελλαρίδη «μεταφέρονται οι αμερικανικές-νατοϊκές βάσεις που αυξάνονται»!

“Είναι μια σκέψη- πρόταση του κ. Καμμένου, η οποία έχει κατατεθεί και στον Πρωθυπουργό και δεν έχει τεθεί επίσημα προς το ΝΑΤΟ, έτσι ώστε αυτή να υλοποιηθεί και να προχωρήσει περαιτέρω σε αυτό το επίπεδο. Η σκέψη αυτή, στην ουσία, δεν μιλάει για μια νέα αεροπορική βάση, μιλάει για μεταφορά μιας σχεδιαζόμενης βάσης από την Κρήτη (από το Τυμπάκι συγκεκριμένα), σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτή η σκέψη υπάρχει, θα συζητηθεί στα αρμόδια όργανα και αντιστοίχως θα πράξουμε και θα κατατεθούν και οι προτάσεις στα αρμόδια όργανα του ΝΑΤΟ”.

Αρχικά βεβαίως, προκειμένου να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονταν η εξής αντιπαραθετική ως προς τους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, τοποθέτηση: «Η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή δεν εξυπηρετούνται από την ένταση της στρατιωτικοποίησης και την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ, δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας, Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς. Με την παραπάνω δήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».

Αυτά υποστήριζε στο άρθρο της με τίτλο «Ο Μπουρνούς αδειάζει τον Καμμένο για νέα Νατοϊκή βάση στο Αιγαίο», η Εφημερίδα των Συντακτών, πριν η νέα κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ εκθέσει τον Μπουρνούς, «αδειάσει» για μια ακόμη φορά τους οπαδούς-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να κοροϊδέψει τον λαό μας.

Το ζήτημα προέκυψε όταν σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, θα καταθέσει πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο. Απαντώντας σε σχετική επ΄ αυτού ερώτηση, αργότερα, αποκάλυψε  ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «δεν θέλω να πω το νησί (στο οποίο θα λειτουργήσει η βάση) τώρα».

Επίσης, υπογραμμίζοντας το υψηλότατο επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, «από τις καλύτερες στη Συμμαχία», ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα.

Στρατιωτικοί αναλυτές επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις του Π.Καμμένου, εκτιμούν ότι ο ΥΕΘΑ εν΄ όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τετάρτη επαναφέρει το θέμα της μεταστάθμευσης αμερικανικών uav’s στην Κρήτη ή στη Σούδα.Κάτι που οι ΗΠΑ έχουν θέσει ως αίτημα από το 2013, με τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να έχει αποφύγει να απαντήσει.  Άλλη εκδοχή ερμηνείας της δήλωσης είναι ότι ο ΥΕΘΑ θα προτείνει τη δημιουργία νέας βάσης σε νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου με κάποιους να σκέφτονται με βάση τη λογική την Κάρπαθο ή στην Ικαρία, με βάση τουλάχιστον όσα είπε στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας.

Δείτε μια πιο συνολική παρουσίαση του θέματος στην ανακοίνωση μας «Ο ΥΕΘΑ Καμμένος μοιράζει το Αιγαίο με τις ΗΠΑ και προσφέρει νησί για βάση στο ΝΑΤΟ» 

Πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στην πιο φιλοπόλεμη και ταυτισμένη με τα ιμπεριαλιστικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ξεπερνώντας ακόμη και τους προηγούμενους διαχειριστές της αστικής πολιτικής.

Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα, μπλοκάροντας τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, ανατρέποντας αυτή την χυδαία αντεργατική και φιλοπόλεμη εκδοχή αστικής διαχείρισης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger