Home » , , » Η απορία (;) της Π. Τσαπανίδου

Η απορία (;) της Π. Τσαπανίδου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 | 12:49 μ.μ.

Γράφει ο μπλοκάκιας



Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις που αποσκοπεί η ερώτηση που ανέβασε στο twitter η γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια Πόπη Τσαπανίδου. Δεν μπορεί να στερείτε αντίληψης σε τέτοιο βαθμό που να μιλάει απλώς για ρατσιστικό σχόλιο και μάλιστα να αναρωτιέται «ποια είναι τα δικαιώματα μας στο web κ στ social media».

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά. Στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί βίντεο που έδειχνε άντρες του λιμενικού σώματος να προσπαθούν να διασώσουν μετανάστες όταν το δουλεμπορικό σαπιοκάραβο που τους μετέφερε βούλιαξε κοντά σε νησί του Βόρειου Αιγαίου. Σ’ αυτή την τραγωδία κάποιοι μετανάστες που αναζητούσαν «στον ήλιο μοίρα», πνίγηκαν ενώ οι περισσότεροι με την βοήθεια αντρών του λιμενικού έσωσαν την ζωή τους.

Κάτω απ’ το βίντεο, λοιπόν που έδειχνε το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό κάποιος ηλικιωμένος χρήστης του διαδικτύου έγραψε: «Πνίξτε τους. Είναι αναρχοκομουνιστές. Πνίξτε αυτούς και τα παιδιά τους».
Μετά από σχετική καταγγελία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Είναι φανερό ότι αυτή η αποστροφή του απευθυνόταν στους άνδρες του λιμενικού και συνιστά προτροπή σε έγκλημα. Για την δημοσιογράφο όμως του Star είναι απλώς ένα «ρατσιστικό σχόλιο», προβληματιζόμενη μάλιστα, η ίδια αν πρέπει να αντιμετωπιστεί ποινικά.

Τι να σχολιάσεις περαιτέρω; Είναι γνωστή η ποιότητα των ΜΜΕ οπότε συμβαδίζει με την συγκρότηση των υπηρετών τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2015 στις 2:39 μ.μ.

Mπραβο Ποπη Τωρα γινεσε τρανη στα ματια μ αυτα που λες !!! Η μανα σου σιγουρα δεν θαναι πειφανη για σενα Σιγουρα αλλιως σε
ονειρευοταν σαν μεγαλωνες melito

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2015 στις 2:58 μ.μ.

"Πνίξτε...", "στειρώστε...", "σκοτώστε..." Αυτές οι προτροπές κομπλεξικών, είναι ελάχιστα μόνο από τα εμετικά ρατσιστικά σχόλια που φιλοξενούνται σε φασιστικές ιστοσελίδες. Σε ρεπορτάζ του Πρώτου Ψέματος έγιναν παρόμοια χυδαία σχόλια εις βάρος των Ρομά με αφορμή ένα ρεπορτάζ, όπου μετά από έφοδο της αστυνομίας πήραν DNA από ένα παιδάκι ενός ζευγαριού Ρομά "γιατί δεν έμοιαζε με τους γονείς του"! και βρέθηκε ότι δεν ήταν βιολογικό τους παιδί.
Ακολούθησαν ένας απίστευτος χείμαρρος σχόλιων, ένα άθλιο υβρεολόγιο καθώς κάποιοι ρατσιστές βρήκαν αφορμή να χύσουν τη δηλητηριώδη τους προπαγάνδα. Η δε φυλλάδα με χαρά άφησε τα σχόλια και μόνο όταν είδε πως υπάρχουν συνέπειες, είπε πως τάχα "παροτρύνει να μη βρίζουν" κλπ, κλπ.
Τι έγινε όμως τελικά; Από άλλο ρεπορτάζ της ίδιας φυλλάδας:
"Ελεύθερο αφέθηκε το ένα ζευγάρι των Ρομά που είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στον καταυλισμό της Τραπεζοντής, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφού με την ταυτοποίηση του DNA του μικρού αγοριού με τη νεαρή Ρομά που εμφανίστηκε από τη Θήβα, κατέπεσε συνολικά το κατηγορητήριο της αρπαγής ανηλίκου για το οποίο κατηγορούντο... Έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί νεαρής Ρομά που εμφανίστηκε και δήλωσε ότι με την συναίνεσή της είχε δώσει στην εξαδέλφη της να μεγαλώσει το 4χρονο αγοράκι της".
Δηλαδή το Πρώτο Ψέμα διέσυρε ένα ζευγάρι κι οι σχολιαστές του όλους τους Ρομά, για ένα έγκλημα που ποτέ δεν τελέστηκε! Κάποια φασιστόμουτρα μιλούσαν ακόμα και για "τελικές λύσεις"! Μην κάνετε τον κόπο να με διαψεύσετε φασίστες, υπάρχουν μάρτυρες που τα διάβασαν. (Εκτός του Prt. Scr.) Αναρωτιέμαι αν η πατσαβούρα του κομιστή ζητήσει συγνώμη έστω για τους τύπους για τα όσα έκανε.
Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της λογοκρισίας. Ακόμα κι αν γκαρίζουν γάιδαροι. Αλλά εδώ πρόκειται για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, όχι για άποψη. Σήμερα κλαίνε τα τρόλλ στα σχόλια των βόθρων του διαδικτύου, γιατί κάποιος από αυτούς θα τιμωρηθεί για τις βρισιές. Να υποθέσω θα είναι πιο προσεκτικοί από δω και μπρος.
Δεν βρίζουμε νεκρούς, δεν ζητάμε το θάνατο αθώων, πολύ περισσότερο δε χαιρόμαστε με το θάνατο ή τη δυστυχία των άλλων. Αυτό ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τους φασίστες.
Κάτι ακόμα. Γιατί δεν κάνουμε τεστ DNA στα παιδιά των υπολοίπων Ελλήνων, που δεν μοιάζουν στους γονείς τους; Γιατί πέρα από τα οικογενειακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, για να κάνουν οι αρχές μια τέτοια προσβλητική πράξη, πρέπει να έχουν σοβαρότατο λόγο που να έχει άμεση σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, μετά από καταγγελία και με αποδείξεις ποινικού αδικήματος.
Στους Ρομά λοιπόν γιατί; Επειδή είναι Ρομά; Ο υπουργός τι λέει γι αυτό; Με μια αποζημίωση δηλαδή καθαρίσαμε; Μέχρι να επαναληφτεί ο ίδιος ρατσισμός αλλού;
Μια και μιλάμε για παιδιά, μια είδηση που "πέρασε στα ψιλά" γιατί ήταν στην Αγγλία: 666 άτομα (τ' ακούς θεούσα;) κατηγορούνται πως ασέλγησαν σε παιδάκια μέσα σε ναούς και θρησκευτικά ιδρύματα που εργάζονταν! Ακόμα εκατοντάδες πλούσιοι πολιτικοί, "αστέρες" κλπ κατηγορούνται για υποθέσεις παιδεραστίας. Συνολικά σχεδόν 1500 άτομα!
Πολλές υποθέσεις δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη γιατί λαδώθηκαν κάποιοι, φιμώθηκαν στόματα κοκ. Αυτοί είναι απλά "ύποπτοι". Ούτε φωτογραφίες, ούτε σχόλια, έχουν δικαιώματα κι οι δικηγόροι τους ξέρουν να τα υπερασπίζονται.
Οι φτωχοί αντίθετα ακόμα κι είναι εντελώς αθώοι, δεν έχουν κανένα δικαίωμα. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger